sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Kenkäkokoelmani helmet, osa 2 - Kenkäjoulukalenteri, luukku 19-20

Tämä viikko on ollut melkoisen raskas kaikkine käänteineen ja joulukalenterikin jäi eiliseltä väliin. No, tänään siis mennään yhdistetyllä luukulla eli 19. ja 20. päivä joulukuuta paljastuu toinen osa kenkäkokoelmani helmistä! Tähän oli hankala valita kenkiä, mutta nämä ovat sellaisia mitä tuli ensimmäisinä mieleen ja monet Parikan kengätkin pitäisi tähän samaan lisätä.

Kenkajoulukalenteri-kenkakokoelmaKenkakokoelma-Suomi


Centron erikoiset kengät


En muista, olenko koskaan kertonut tästä kenkäparista täällä blogissa? Tämä kenkäpari oli minusta nimittäin ruma ensisilmäyksellä, kun nämä tulivat kirppiksellä vastaan. Silti nämä tuli ostettua, kun jostain syystä näiden kenkien erikoisuus alkoi kiehtoa ja halusin kokeilla sittenkin jotain uutta. Beigen ja turkoosin yhdistelmä on erikoinen, saati sitten kiilakoron malli, jossa pieni osa on päällystetty metallilla. Nämä näyttävät jalassa paremmalta kuin ilman jalkaa, pitää yhdistää nämä asuun pitkästä aikaa! 

Oli pakko hakea postauksista näitä kenkiä ja olen kuin olenkin julkaissut näistä juttua vuonna 2014! Kuvasin silloin kenkiä näin ja nämä olivat herättäneet kymmeniä kommentteja, osa ihmetteleviä ja osa ihastelevia, jotkut kommentit olivat näitä molempia. 

"Törmäsin jo alkuvuodesta monella kirppisreissulla yhteen kenkäpariin, ja loppujen lopuksihan siinä kävi niin, että nuo erikoiset korkkarit piti kiikuttaa kotiin kassan kautta. Ensisilmäyksellä kengät herättivät ihmetystä ja pienoisen ajatuksen, että "ompas vähän rumat". Alkuun vaikutelma ei ollut paras mahdollinen; kenkien nuden ja kirkkaan turkoosin yhdistelmä ei napannut aluksi ollenkaan eikä mallikaan ole ihan se miumaisin. Kuitenkin kenkien osuessa edelleen silmiin kirpparilla joka reissulla alkoi vähän kiinnostaa jo korkojen erikoinen malli ja värit. Seuraavalla kerralla pitikin jo sovittaa ja kenkien ollessa sopivat halusin ne ihan erikoisuutensa vuoksi omalle kenkähyllylleni." Moon Shaped Little Box, 2014.

  Kiilakorkokengat-turkoosi-beige-2Kenkajoulukalenteri-VT-collection-shoes


VT Collectionin slingback- kengät


Näistä kengistä tykkään todella paljon ja nämä päätyivät kenkäkokoelman helmiin siitä syystä, että samalla tilasin lapsellemme ensimmäiset vauvan kengät nimiäisjuhliin. Nämä kengät muistan aina siitä, että nämä olivat minulla nimiäisissä olleen asun kanssa ja näitä varjelen aika paljon, en pidä näitä huonoilla keleillä. Pelkästään spesiaalitilaisuuksissa. Näiden strassiyksityiskohdat ja rypytetty kangas ovat kauniit yhdessä, klassinen ja silti erikoinen malli. Kauniit kengät! 

VT-Collection-slingback-kengat Korkkarit_Lodi_Minna_Parikka  

Espanjalaiset hapsukengät Lodilta


Nämä ovat aivan ihanat! Tykkään todella paljon, tuntuvat hyviltä jaloissa ja lesti on todella hyvä. Nämä Lodin kengät löysin Espanjan reissulla, mutta nämä ovat myös Espanjassa valmistetut - maassa oli todella paljon samassa maassa valmistettuja kenkiä myynnissä ja myyjät esittelivät ylpeinä kotimaansa tuotteita. Aivan mahtava juttu, Espanjassa on yllättävän paljon kenkäteollisuutta ja esimerkiksi myös Minna Parikan kengät valmistetaan siellä. Lodi on brändinä minulle uusi, mutta vaikuttaa laadukkaalta ja lesti on tosi hyvä jalalle! 

   Lodi_espanjalaiset_korkokengat David-Andersen-Nilkkurit


David Andersen nilkkurit

Nämä nilkkurit löysin Helsingin reissulla ja tästä viimeisestä parista sain paljon alennusta, eli ei ollenkaan paha! Alennus oli 120 euroa eli maksoin näistä vain nelisenkymppiä. Laadukkaat ja kauniit kengät, mutta eivät ole ihan niin mukavat jalassa kuin nämä vaaleanpunaiset pitsikengät. Näissä kengissä tykkään mokkanahan ja pitsin yhdistelmästä, näyttävät niin kauniilta yhdessä. Nämäkään eivät ole olleet pitkään aikaan asukuvissa, mutta pitää joku päivä laittaa - ainakin mikäli nämä peilijäiset kelit menevät nopeasti ohi.

  David-Andersen-Nilkkurit-3David-Andersen-Nilkkurit-2 Fantasy-shoes-red-glitter-boots


Fantasy Shoesin punaiset glittersaappaat

Ihanat nahkaiset saappaat, joiden pinta on kuorrutettu punaisella glitterillä. Nämä olivat alle 15 euron löytö Huuto.netistä aikoinaan kun sitä vielä käytin, muistan kun olin ystäväni luona bileissä ja olin laittanut itselleni hälytyksen, että käyn puhelimella korottamassa huutiksen hintaa juuri ennen kohteen sulkeutumista. Halusin nämä niiiin paljon, että pakko oli tehdä näin ja sain kengät pian postissa. Näitä kenkiä käytin myös meidän häissä, kun vaihdoin hääpuvun pikkumustaan iltaa varten. Fantasy Shoessin kengät ovat mukavia jalassa, tykkään ja näissäkin kengissä voisi olla talvipohjan laitattaminen paikoillaan. Tulisi varmaan käytettyä useammin kuin nyt.

  Kenkajoulukalenteri-Fantasy-Shoes-glitter-BootsNly-Shoes-korkokengat-3


Nly Shoes- kengät huomenlahjaksi


Rakastan näiden väriä ja läpikuultavuutta! Sain nämä korkokengät hääyön jälkeen aamulla huomenlahjaksi, mielettömän kaunis kenkäpari ja ihana huomenlahja ensimmäisenä päivänä avioliitossa. Näissä koko on suht reilu, näissä olisi mennyt hyvin myös 36- koko. Käytin näitä tänä kesänä ja ainakin yhden TikTokin kuvasin näiden kanssa. Otin myös asukuvat, mutta en muista tuliko niitä julkaistua täällä blogissa. 


Nly-Shoes-korkokengat  
Löytyykö teiltä seuraajilta joitain erikoisia tai outoja kenkiä?

7 kommenttia:

  1. Pennangalanin/Fantasy shoesin kengät ovat kadonneet johonkin. Jossain vaiheessa käytettynäkin löytyi hyvin. Omilla sivuillaan valikoima on kaventunut huomattavasti, en tiedä mitä tapahtui. Muistan jonkun tiedotteen valmistajan sivustolla,jossa kerrottiin että laadunvalvontaa oli tehty huonosti ja myyntiin oli päässyt firman laatutasoon nähden ihan säädyttömän huonoja kenkiä. Paljon reklamaatioita oli tullut. Kengät korvattiin asiakkaille. En muista kuinka se päättyi mutta valikoima kaventui reklamaatiovyöryn jälkeen. Kun taas aiempina vuosina (ennen 2006)fantasy shoesin/pennangalanin kengät olivat kestävämmät ja laadukkaammat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tätä olen itsekin miettinyt, että minne kengät ovat kadonneet kun ei löydy enää mistään! Mie ennakkotilasin aikoinaan Suzyn kautta yhdet kengät ja siinä kuormassa oli todella paljon niitä pikkuvikaisia. Kengät ovat itselläni edelleen, en lähtenyt niistä reklamoimaan, kun en huomannut mitään vikaa niissä. :) Pennangalanin kengätkin taitaa minulla vielä olla, mutta ne pitäisi myydä eteenpäin. Voi olla, että tuo laadunvalvonnan pettäminen on ollut todella paha paikka yritykselle, joka tekee noin erikoisia kenkiä ja sinänsä voi olla, että siksikään eivät ole voineet yhtä voimakkaasti palata markkinoille, kun kengistä on tullut takkiin niin paljon. Mikä on todella harmi, sillä erikoisia kenkiä ei kovin monelta merkiltä saa.

      Nuo glittersaappaat ovat kyllä ihanat, kestävät ja lesti on todella hyvä näissä Fantasy Shoesin kengissä! <3 Näissä on tuo glitterpinta aivan eri tyyppinen kuin muissa kengissä, kestää tosi hyvin käyttöä. Talvipohjat olisi aika jees näissä, on sen verran sileä pohja. :)

      Poista
  2. Saanko kysyä minkämalliset ja kokoiset Pennangalanit kyseessä? Myin omani pois käytönpuutteen vuoksi aikoinaan. Säästin viimeiset Lindani (muodoltaan samanlaiset kuin nuo punaiset mutta mustanahkaiset kiiltonahkaliekillä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 37-38 kokoa, muistaakseni oli nafti 38, mutta vähän turhan isot miun 36-37 jalalle. :) Niissä oli aika korkeat korot ja platformit, mallinimeä en muista, mutta pitää kaivaa ne tuolta kenkähuoneesta, kunhan muistan. :)

      Poista
    2. Noi Fantasy Shoesin toiset mustat kengät oli soljilla ja piikkikorolla, sellaiset aika sirot saappaat.<3

      Poista
    3. Hmm, kuulostaa Friedalta tai Smeggiltä. Friedassa oli piikkikorko ja platform, Smeggissä jäi pohje osittain paljaaksi. Friedaa oli saatavana oli nilkkurimallisena ja saappaana. Simply Friedassa ei ollut solkia mutta L5 Friedassa oli 5 solkea reunassa. ^_^ Näköjään muistuu tosi hyvin mallit mieleen :D

      Poista
    4. Hei, muuten ne taitaa olla Smeggit ehkä! Muistaakseni niissä meni just silleen sellaiset remmit takaosassa, että pohje jäi paljaaksi siitä yläosasta. :) Pitää kyllä tänään vielä tsekata, en vielä muistanut tarkistaa. :D Noissa Pennangalaneissa on aika paksu se korko.

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)