perjantai 18. joulukuuta 2020

Talvinen asu kotimaisella ketturepulla

 Tämä kettufani sai itselleen uuden repun PR- näytteenä ompelijakollegalta! Useampaan otteeseen on tullut jo reppua käytettyä, sillä tämä on näppärä kuvaamaan lähtiessä ja kauppareissuilla käsien jäädessä vapaaksi. Pohdin pitkään kahden eri laukun välillä tai oikeastaan laukun ja repun välillä käydessäni K&O Irinan työhuoneella Joensuun keskustassa. Päädyin tähän vaaleansiniseen reppuun, koska tämä eroaa selkeästi niistä laukuista ja repuista mitä minulla on jo ennestään. Kuviollisuus onkin uutta ja tervetullutta vaihtelua - pidän kaikkein eniten kissoista, ketuista ja mäyristä, jos mietitään lempieläimiä. 

Paivan-asu-talvella-2020-1 Paivan-asu-talvella-2020

Villakangastakki ja hame - Rokita
Toppi - Guess
Saappaat - Dame Rose
Sukkikset - Oroblú
Kettureppu - K&O Irina*
Kaulahuivi - anopin neuloma

*Saatu PR- näyte. 

Asu-mustalla-takilla-ja-saappailla

Halusin yhdistää tähän kokonaisuuteen sinisen rusettikauluksellisen paidan kaveriksi jotain muuta sinistä, mutta kenkien puolelta lähes kaikki siniset kenkäni ovat sandaletteja tai sellaisia "talvikenkiä", joiden pohjat ovat liian sileät eli liukkaat Suomen talveen. Tämä asu olisi ollut aika makea sinisillä kiiltonahkaisilla nilkkureilla! Kaipasin pitoa enemmän, joten ihanat Italiasta löydetyt saappaat valikoituivat taas jalkaan, kun näihin olen laitattanut talvipohjat aikoinaan. 

Reppu on kauniin vaaleansininen sinisillä kuvioilla, sekä tietenkin niillä ketuilla. Vuori on ihan kirkkaankeltainen ja sisältä löytyy myös vetoketjullinen tasku. Irina tekee paljon tämän tyylisiä laukkuja, joissa on metallinen kiinninapsautettava kehys kiinnityksenä - metallikehyksiäkin löytyy runsaasti kuvioituina tai sitten tällaisina klassisina sileinä malleina. Hassua ajatella, miten värimieltymyksetkin muuttuvat - nuorena en voinut sietää sinistä, enkä pinkkiä. En tykännyt kummastakaan väristä ja nyt sinistä, sekä pinkkiä löytyy vaatekaapista ja asusteista ihan yllin kyllin. 

Mustat-saappaat Talvimuoti-2020 Paivan-asu-talvella-2020-4

Tästä asukokonaisuudesta pidän paljon, tuo paita oli loistava löytö tänä vuonna. Samanlaisen paidan voisi valmistaa silkistä tai todella hienosta puuvillasta, minusta rusettikaulus näyttää kauniilta varsinkin tällaisen kietaisutyyppisen pääntien kanssa. Samankaltainen kietaisupääntie on myös tässä valkoisessa rusettikauluksellisessa paidassa, jonka ostin kirppikseltä parilla eurolla. Linkattu asupostaus on omasta mielestäni edelleen yksi parhaimmista asuista vuosiin, pitääkin joku päivä pukea sama asu päälle! 

Meillä on täällä Itä- Suomessa jo valkoinen maa, joka päivä on tullut lisää lunta. Toivon, että ehdin joululomalla käydä kuvaamassa päiväsaikaan enemmän, sillä lapsen ollessa loman ajan kotona työni siirtyvät valtaosin iltapäivään ja iltaan. Voisi ennakoida tammi- helmikuun pakkasia ja kuvata enemmän nyt, kun on vielä suht pieniä pakkasia tai plussakelejä. Oletteko te muut kuvanneet ahkerasti viime päivinä? Täällä ainakin valoa riittää nyt päiväsaikaan, kun on lunta ja puutkin ovat lumiset. 

Ompelimo-Irina-kettureppu-ja-saappaat Paivan-asu-highlow-hameella Ompelimo-Irina-kettureppu-2 Tyyliblogi-talvi-2020

En tiedä olenko ainoa, jolla tietynlaiset vaatteet etsiytyvät päälle kerta toisensa jälkeen? Olen tykännyt tästä kuvien hameesta aivan todella paljon, edestä lyhyt helma imartelee jalkoja ja takaa pidempi helma on muuten mukava päällä. Tein tästä hameesta toisen version mustasta ramipellavasta, jotta se olisi lämpimämpi talvella ja viileillä keleillä, mutta hengittävä kesällä. 

Kaavoitin hameesta täyskellon ja tein leveämmän vyötärökaitaleen kuin tähän hameeseen olen aikoinaan tehnyt. Hameeseen lisäsin myös taskut ja niihin piti tulla hienot yksityiskohdat nauhasta punottuna, mutta en saanut nauhasta tehtynä yksityiskohtaa samanlaiseksi kuin se on mielessäni, joten se vaatii vielä vähän ajatustyötä. Ihana hame se on ilman nauhaakin ja julkaisen myöhemmin asukuvia se hame päällä, niin pääsette tekin näkemään lopputuloksen ja miten kauniisti ramipellava liikkuu päällä. 

Kotimainen-takki-ja-reppu-asukuvissa Asu-mustalla-takilla Villakangastakki-ja-kettureppu-19

Kenkäjoulukalenteri on ollut todella työläs, mutta pyrin päivittämään näitä tavallisiakin postauksia joka viikko - paljon olisi asiaa, vaan aikaa ei ole viime aikoina ollut niin paljon kuin haluaisin. Kyllä sitä välillä miettii, että ei jestas, miten paljon tulee tehtyä sisältöä ihan ilmaiseksi tänne blogiin ja muualle someen. Toisaalta taas se voi avata ovia ja tuntuu hyvältä perehtyä aiheisiin, jotka kiinnostavat minua muutenkin, ei pelkästään sosiaalisen median takia. Tieto ei ole koskaan huono asia, jokaisen pitäisi kehittää itseään säännöllisesti ja ottaa selvää asioista sen sijaan, että pitää niitä itsestään selvyyksinä. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos jokainen miettisi ja osaisi pohtia laajempaa kuvaa, sekä asettua tarvittaessa muiden asemaan. 

Ihanaa viikonloppua teille kaikille, palataan pian! 

Ompelimo-Irina-kettureppu Villakangastakki-ja-kettureppu-5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)