maanantai 7. joulukuuta 2020

Jalkahoidot kotona ja liikkeessä - Kenkäjoulukalenteri, luukku 6-7

*Postaus sisältää muutaman mainoslinkin, jotka ovat kahdella (**) tähdellä merkattuja ja osa kuvissa näkyvistä kosmetiikkatuotteista on blogin kautta saatuja, aiemmissa postauksissa jo näkyvillä olleita. 

Tässä eilisen ja tämän päivän yhdistetyssä luukussa käydään läpi jalkojen hoitoa, joka on aika tärkeä osa jalkojen terveyttä ja kauneutta. Käyn itse säännöllisesti jalkahoidoissa, toki tämä vuosi on tilanteensa vuoksi poikkeuksellinen ja jalkahoidoissa käyminen onkin tullut esille täällä blogissa useampaan otteeseen. Haluan, että jalkani ovat kauniit ja sileät, varsinkin kun käytän paljon avonaisia korkokenkiä. Sileät jalat eivät myöskään riko sukkiksia, kuten karheat tai liian pitkäkyntiset jalat. Paljon korkokenkiä käyttävällä yleensä kovettuu päkiän alueelta pieni alue muuta jalkapohjaa enemmän, mutta ammattilaisella jalkahoidossa käydessä jalat hoidetaan kuntoon. 

Guess_korkokengat_satiiniavokkaat  

Sen lisäksi, että jalkahoito tuntuu arjen luksukselta, se myös virkistää verenkiertoa ja jalkahoitaja osaa myös katsoa, onko jaloissa jotain normaalista poikkeavaa kuten ihorikkoa, muutoksia tai jotain huomautettavaa. Ammattilainen osaa tarvittaessa ohjata sinut eteenpäin, jos vaiva vaatii enemmän kuin pelkän jalkahoidon. Itselläni jaloissa ei ole ollut mitään huomautettavaa, pelkästään korkokenkien käytöstä tullut kovettuma päkiässä, joka on aina hoidettavissa ja poistettavissa. 

Jalkahoito alkaa useimmiten kylvettämällä jalat, jonka jälkeen jalat kuoritaan, hoidetaan ja joihinkin jalkahoitoihin kuuluu myös jalkanaamio, sekä hieronta. Useimmiten jalkahoidossa lakataan myös kynnet ja ne kestävätkin pitkään kauniina. Minusta jalkahoidon paras osuus on jalkojen hieronta öljyllä, jota hierotaan jalkoihin niin kauan kuin öljy imeytyy ihoon. Öljyä voi laittaa myös itse jalkakylpyyn, jos jalat ovat kuivat. 

Alla pari esimerkkiä tuhdeista voiteista - Nurmen Rich Cream tuoksuu aivan jumalaiselle ja kosteuttaa tehokkaasti, Footnerin tuote on ihan jaloille tarkoitettu voide, eikä imeydy yhtä nopeasti kuin Nurmen voide eli Footneria laitan yötä vasten sukkien kanssa. Jälkimmäistä saa apteekista, Nurmen päästä varpaisiin sopivaa voidetta täältä.** Näistä Nurme on luonnonkosmetiikkaa, Footner ei. 

Nurme-uutuudet-rich-cream-3 Footner-jalkavoide-daily-repairing-cream-2 Minna_Parikka_Blanche_korkokengat-3  

Jalkoja voi hoitaa myös kotona ja olenkin aiemmin julkaissut aiheesta postauksen, jonka voit käydä lukemassa täällä. Samassa postauksessa on ohje myös jalkajumppaan, jota teen säännöllisesti, että jaksan kävellä ja olla korkokengillä pitkiä aikoja. Sama jumppa toimii myös, jos jaloissa tuntuu painetta pitkän päivän jälkeen. Mietitkö, kuinka olen totuttanut jalkani korkokenkiin niin, että pidän niitä joka päivä? Kerroin tässä postauksessa oman matkani korkokenkien kanssa ja siellä on kaikki vinkit, joita käytän jaksaakseni korkokengillä mahdollisimman hyvin ja kivuttomasti. 

Kaikkein tärkein asia on jalkojen rasvaus, sillä kuiviin jalkoihin tulee helposti haavoja ja muita ongelmia. Kannattaa valita tuhti jaloille sopiva rasva tai voide, jota hierotaan jalkoihin niin kauan, kuin jalat ottavat tuotetta vastaan ja laittaa sen jälkeen sukat jalkaan yöksi. Jalat kannattaa kuoria ennen voiteen levittämistä ja hieromista, jotta saat kaiken irti voiteesta ja muistathan, ettei varpaiden välejä rasvata. Käytän itse jalkojen kuorimiseen tätä Nurmen jalkakuorintasaippuaa**, joka on tehokas ja silti hellävarainen. Uudesta pakkauksesta minulla ei olekaan kuvaa, alla olevan kuvan jälkeen pakkaus on sittemmin muuttunut. 

Jalkakuorintasaippua on siitä ihana käytössä, että se ei sotke ollenkaan käytettäessä, vaan hierot jalat läpi saippualla, huuhtelet ja se on sitten siinä. Voit tehdä myös oman kuorinnan lisäämällä sokeriin tai merisuolaan oliiviöljyä tai rypsiöljyä. Miksei kuorinnassa voisi käyttää kahvinpurujakin tai valmista kahvikuorintaa? 

Kuorintasetti_Nurme_Jalkakuorinta_Optiat_Kahvikuorinta_Konjac_Sieni-2 Minna_Parikka_Elizabeth_Rose_satiinikengat

Jalkahoitojen välillä voit käyttää kuorintasukkia apuna - kuorintasukat pidetään jalassa valmistajasta riippuen noin tunnin ajan, jonka jälkeen jalat huuhdellaan huolellisesti. Jalkojen kuoriutuminen alkaa myöhemmin eli vanha iho ikäänkuin kuivuu ja lähtee palasina pois, jolloin terve ja uudempi iho jää tilalle. Tämä on aika ällöttävä vaihe ainakin herkemmille eli kannattaa tehdä sellaisina aikoina, kun ei tarvitse liikkua paljain jaloin missään ihmisten ilmoilla. Talvella ja syksyllä on paras tehdä, kun tulee käytettyä sukkahousuja päivittäin. 

Kuorintasukat eivät mielestäni korvaa jalkahoitoa, mutta ovat hyvä keino ylläpitää jalkojen pehmeyttä ja sileyttä. Kuoriutumisvaihetta voi halutessaan nopeuttaa kylvettämällä jalkoja lämpimässä vedessä, vaikka jalat näyttävätkin aika hurjalta pidempien jalkakylpyjen jälkeen. 

Tutustuin erään voittamani arvonnan kautta Footnerin jalkojen kuorintasukkiin ja myöhemmin tein brändin kanssa yhteistyön, mutta näitä kuorintasukkia suosin edelleen. 

Footner-kuorintasukat Korkokengat_satiini

Jalkahoidon jälkeen askel on aina kevyempi ja ainakin itsestäni tuntuu, että kengät aivan sujahtavat jalkaan ja sukkahousujen kanssa sama, kun karhea iho ei ota kiinni silkkiseen neulokseen. Tykkään. Lisäksi jalat ovat kauniimmat ja ennen kaikkea terveet, joka onkin tärkein asia miksi jalkojen hoidossa kannattaa ennakoida ja miksi jaloista kannattaa pitää huolta. Erityisesti, jos käyttää tietynlaisia kenkiä päivittäin, oli kyse sitten korkokengistä tai matalista kengistä. Kenkiä olisi hyvä myös vaihdella päivittäin, että kengät saavat levätä välissä vähintään yhden päivän (vaikuttaa kenkien käyttöikään) ja toisaalta myös eri korkoisten tai mallisten kenkien vaihtelu virkistää muutenkin jalkoja sekä mieltä. 

Kannattaa käydä tsekkaamassa myös aiemmin linkkaamani postaus jalkojen hyvinvoinnista, tästä julkaisusta löytyy myös paljon tietoa jalkojen hoitamiseen. 

Ihanaa alkanutta viikkoa teille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)