maanantai 23. joulukuuta 2019

Jalkojen hyvinvointi ja Footner- arvonta, kenkäjoulukalenteri 14-23

*Testatut ja arvontaan saadut tuotteet ovat blogin kautta saatuja.

Paljon korkokenkiä käyttävänä pyrin kiinnittämään huomiota myös jalkojen hyvinvointiin ja tietenkin ulkonäköön, erityisesti kesäisin kepeiden kenkien kanssa. Käyn säännöllisesti jalkahoidoissa, mutta jalkojen hoitamiseen ja pehmeän ihon ylläpitoon pitäisi kiinnittää enemmän huomiota myös kotona. Olen testaillut erilaisia keinoja ja erityyppisiä tuotteita jalkojen hoitamiseen, mutta parhaimmiksi olen kokenut Nurmen jalkojen kuorintasaippuan, jalkoja viilentävän ja hierovan Footnerin CoolActive Massagerin sekä kuorintasukat, joilla voi ikään kuin ylläpitää jalkahoidon tuloksia.

Footner-jalkatuotteet-arvonta

GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-11

Calvin_Kleinin_kengat


Jalkahoito vai kuorintasukat? 


Jalkahoito on perusteellinen hoito, jossa poistetaan jaloista kovettumat, huolitellaan kynnet, siistitään kynsinauhat, laitetaan jalkanaamio ja joissain jalkahoidoissa jalkoja hierotaan samalla. Jalkahoidossa kosteutetaan jalat huolellisesti ja on yllättävää, miten paljon jalat tarvitsevat joskus kosteutusta. Jalkahoidon yhteydessä saa myös vinkkejä jalkojen hoitoon ja arviota, jos on jotain erikoista tai jos esimerkiksi kannattaisi käydä hoidattamassa jalkoja useamminkin tai jos kengät aiheuttavat samaan kohtaan kovettumaa. Esimerkiksi jatkuva 8-10cm korkeiden korkokenkien käyttäminen voi paksuunnuttaa ihoa eri kohdasta kuin matalilla kengillä kulkiessa.

Jalkojen kunto katsotaan tapauskohtaisesti ja hoitovälit voivat eri ihmisillä vaihdella useilla kuukausilla, joskus hoitoväli on hyvä olla vaikkapa kolme kuukautta ja joillakin riittää, että käy vuoden välein. Käyn yleensä itse jalkahoidossa kuuden kuukauden välein, mutta sen lisäksi hierojaystäväni hieroo jalkapohjia ja sääriäni silloin tällöin.

Kuorintasukat toimivat todella hyvin, mutta kuorintasukkien kanssa iho kuoriutuu 5-10 päivän kuluessa sukkien käyttämisestä, kun taas jalkahoidossa jalat ovat tunnin jälkeen sileät ja kosteutetut. Kuorintasukat ovat edullisemmat ja helpot käyttää kotona, jonka lisäksi kuorintasukilla on helppo pitää lopputulosta yllä pitkiäkin aikoja. Footnerin kuorintasukat poistavat kuivan ihon, kovettumat ja mahdolliset halkeamat jaloista, jonka jälkeen jaloista tulee pehmeät ja vanha iho on kuoriutunut pois ilman raspeja tai rasvaamista. Kuorintasukat sopivat kokoon 45 asti ja niitä pidetään 60 minuuttia jaloissa. Sukat kuorivat ihon todella tehokkaasti ja herkempiä ihon kuoriutuminen voi hieman hirvittää, mutta itse käytin normisukkia tai sukkahousuja kuoriutumisvaiheen ajan. Poissa silmistä, poissa mielestä!

Jos kysytään, että kumpi olisi parempi, niin minusta on molempi parempi - kuorintasukat ovat todella helpot kotona ja hoitoa ylläpitävänä keinona, mutta silloin tällöin on hyvä kuulla ammattilaisen mielipide jalkojen kunnosta ja mahdollisesta erityisemmästä hoidon tarpeesta.

GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-9

Lämpimässä kylvyssä käyminen tai lämmin jalkakylpy jouduttavat kuoriutumista, eli kannattaa hemmotella itseään myös ihon kuoriutumisvaiheen aikana. Jos jaloissa on kovin paksua kuivaa ihoa, niin kaikki eivät välttämättä lähde ensimmäisellä hoitokerralla, vaan kuorintasukkia voi käyttää toisen kerran kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä kuorintasukkien käytöstä. Jalkojen kuorintasukat ovat kertakäyttöiset ja Footnerin tuotteita saa ostettua apteekeista.

Footner-tehokkaat-kuorintasukat

Footner-jalkavoide-daily-repairing-cream-2


Jalkojen kosteutus


Miten usein rasvaat jalkojasi? Jep, minä ainakin aivan liian harvoin - rasvaaminen on nimittäin paras keino pitää jalat kosteutettuina ja jalkahoitajani onkin joskus sanonut, että kuiva iho imee todella paljon öljyä itseensä jalkahoitojen yhteydessä. Tässä pitäisi prepata ja sainkin testiin Footnerin uuden jalkavoiteen, joka hoitaa kuivat kantapäät kolmessa päivässä. Voidetta laitetaan aamuin illoin jaloille ja kolmen päivän kuluttua jalkojen kunnossa sekä pehmeydessä näkyy selkeä muutos. Kuivalle iholle tarkoitettua voidetta voi levittää myös kyynärtaipeisiin, käsiin ja polviin pehmentämään ihoa. Footner Daily Repair Cream tuoksuu miedolle perusvoiteelle ja on pakattu kätevään tuubiin, josta annostelu on helppoa.


Jos korkokengillä kävely sattuu tai jaloissa tuntuu painetta


Tässä vuosien mittaan olemme puhuneet monien kanssa kommenttikentässä siitä, että joillain korkokengillä käveleminen sattuu tai tuntuu muuten ikävältä. Joskus myös minulla sattuu jalkoihin, jos esimerkiksi kävelen matalilla kengillä todella pitkiä matkoja tai jos korkokengät eivät tue tarpeeksi hyvin päkiän ja kantapään väliseltä alueelta. Tällöin jalasta menee jalkaholvin lihas ikään kuin jumiin ja se on minusta varmaan kivuliain asia, mitä joskus korkokengät aiheuttavat. Nämä kerrat ovat kuitenkin harvassa, sillä kiinnitän huomiota siihen, että kengän koko on oikea ja että lesti tukee koko jalkapohjaa, eikä pelkästään päkiää ja kantapäätä.

Jalkaholville on olemassa myös tuki, jonka voi laittaa kenkään ja kenkää saa istuvammaksi erilaisin mokkanahkapehmustein, pohjallisin sekä silikonisin pehmustein, joita saa muun muassa suutarilta, Citymarketista ja lähes kaikista kenkäliikkeistä. Matalilla kengillä taas pohjelihakset menevät kipeiksi, jolloin jalkojen venyttely on kullanarvoista!

Kannattaa suosia kengissä nahkaa, joka mukautuu jalkojesi mukaan - keinonahka ei hengitä, eikä mukaudu jalkaan istuvaksi samalla tavalla. Tekstiiliset kengät ovat myös ok, jos materiaalit ja lesti ovat kestävät sekä lähes täysin jalkaasi istuvat. Joskus kenkien sisäpuoli tuntuu liian kovalta, jolloin itse ostan kevyet tai vähän paksummat pohjalliset kenkiin, jotta kengillä jaksaisi kävellä pidempään.

Footner-jalkahoito-kotona-CoolActive-Massager

Jalkojen painontunne on myös tuttu juttu ja viime kesänä pidin erityisesti Footnerin CoolActive Massagerista, joka on tarkoitettu jalkojen viilentämiseen, hieromiseen ja helpottamaan väsyneitä jalkoja. Voitin siis eräässä blogiarvonnassa tämän setin aiemmin, joten nämä tuotteet ovat itselleni tuttuja jo keväältä ja kesältä, ennen kuin sain blogin kautta tämän uuden setin ja toisen setin teille arvottavaksi. Viilentävä vaikutus tuntuu lievittävän raskaalta tuntuvien jalkojen kipua ja metallikuula hieroo jalkapohjaa viilentävää vaahtoa levittäessä. Tämä tuote on ihanteellinen silloin, kun päkiä kipeytyy korkokengistä tai jos jalat tuntuvat raskailta ja väsyneiltä vaikkapa työpäivän jälkeen.

Tämä viilentävä ja hierova tuote jalkojenhoitoon olisi ollut aivan ihana vuosia sitten, kun siirryin vaatemyyjän hommista työhön, jossa seisomista ja kävelemistä tuli vielä enemmän. Silloin hyville työkengille tuli tarvetta ja väsyneitä jalkoja hemmottelin jalkakylvyin, hieronnoin ja jalkajumpalla. Nyt tälle on eniten tarvetta reissuissa ja kaupunkipäivissä, jolloin tulee käveltyä helposti yli 15 000 askelta, kun taas kotona ollessa ja istumatyöläisenä askelia ei tule lähellekään noin paljoa joka päivä. Jos jaloissa on kipua tietyssä paikassa säännöllisesti, niin asia kannattaa ehdottomasti tutkituttaa ammattilaisella - joskus voi olla kyse jostain terveydellisestä tai rakenteellisesta ongelmasta lihasten rasittumisen tai jumiutumisen sijaan.

Footner-jalkatuotteet-CoolActive-Massager-2


Helppo jalkajumppa


Footnerin CoolActive Massagerin lisäksi jalkajumppa auttaa väsyneisiin jalkoihin ja pidentää käyttöaikaa esimerkiksi korkokenkien kanssa. Teen itse usein jalkajumppaa silloin, kun kävelen paljon tai seison tapahtumissa pitkiä aikoja. Jalkajumpalla saa veren kiertämään jaloissa, turvotus laskee ja jalat virkistyvät, jolloin kenkiä jaksaa pitää kauemmin jaloissa. Yksi kikka jalkojen lepuuttamiseen on myös se, että aina istuessa ottaa kengät pois ja jumppaa jalkoja. Tämä on yleisempää, kuin olisin uskonut ja teen itsekin tätä varsinkin silloin, kun jalkoja voi jumpata huomaamattomasti.

GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-13

Keväisin, kesäisin ja syksyisin kannattaa kävellä aktiivisesti myös paljain jaloin tai paljasjalkakengillä, sillä se tekee hyvää lihaksille ja vaikuttaa eri tavalla kuin kengillä kävely, kun maasto tuntuu epätasaisemmalta. Jos en muista väärin, niin tämä aktivoi jalkapohjien lihaksia aivan eri tavalla kuin kengät jalassa kävely, sillä yleensä kengänpohja suojaa jalkapohjia, eikä maaston epätasaisuus tunnu samalla tavalla.

Entäs se jalkojen jumppaaminen? Ensimmäisenä ota kengät pois jaloista. Tämän jälkeen kipristellään varpaita mahdollisimman ylös ja mahdollisimman kippuralle alas. Suorista ja koukista nilkkoja samalla ylös, alas ja sivuille, vähän kuin tekisit "aaltoja" jaloilla varpaita myöten. Levitä varpaita mahdollisimman kauas toisistaan ja palauta. Kuvittele, että otat varpailla kynän lattialta ja siirrät sen vähän matkan päähän. Tee nilkoilla ympyröitä molempiin suuntiin. Nosta isoin varvas ylös, jolloin muut varpaat jäävät alas ja tee sama toisinpäin, jolloin isovarvas jää lattiaa vasten ja muut varpaat nousevat ylös. Nouse seisomaan varpaille ja laskeudu hallitusti, kuin rullaten takaisin jalkaterien päälle. Toista.

Jalkaterien alla voi pyörittää myös palloa tai rullaa, joko pienempää tai suurempaa oman maun mukaan. Jalkajumppaa jatkan itse sen aikaa, että jaloissa kiertää veri kunnolla ja jalat alkavat tuntua kevyemmiltä.

Outfit_Guess_stud_heels

Footner-jalkatuotteet-Sabora-Pharma


Arvonta - voita Footnerin tuotepaketti! 


Footnerin tuotepakettiin kuuluu tehokkaat kuorintasukat, jalkoja kosteuttava Daily Repair Cream ja CoolActive Massager väsyneiden jalkojen hemmotteluun. Kaikki näistä tuotteista ovat lähes tuoksuttomia, mutta todella tehokkaita tuotteita jalkojen hoitoon kotona. Jätä sähköpostiosoitteesi kommentin yhteyteen, niin saan sinut kiinni arvonnan jälkeen.

Kommentista tulee yksi arpa kullekin, mutta mikäli seuraat minua eri kanavissa, niin jokaisesta kanavasta tulee lisäarpa.

Blogger
Instagram
Facebook
Blogit.fi
Bloglovin' 

Arvonta päättyy maanantaina 30.12.2019 klo 23:59, onnea arvontaan!

Footner-vasyneille-jaloille-CoolActive-Massager

22 kommenttia:

 1. Mukana! Kaikki tuotteet vaikuttavat kiinnostavilta ja tulisivat kyllä tarpeeseen.

  Vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu, onnea arvontaan! :) Mie olen ainakin tykännyt näistä tuotteista, pitkittää hyvin aikaa jalkahoitojen välillä kun huolehtii välillä kotonakin jalkojen kunnosta. ^^

   Poista
 2. Vau! <3 Mukaan, seuraan bloglovinissa ja blogit.fi.
  Ihanaa joulua sinne! <3

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta, miepä laitan siulle kolme arpaa ylös! :) <3 Onnea arvontaan ja toivottavasti teillä meni joulu ihanasti myös. <3

   Poista
 3. Itse teen yleensä vuosittain, aina keväällä ennen kesää jalkojen kuorinnan kuorintasukilla. Vuosittainen kuorinta auttaa siinä, ettei kovettumia ja kuivaa ihoa kertyisi niin paljon, mutta kyllä se iho alkaa olemaan tosi kuivaa jo näin talvella. Tarvtetta siis löytyisi näille, kun seuraavan kerran maaliskuussa aion kuoria jalat näillä sukilla! moreorlesskatri(at)yahoo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nyt talvella huomaa kyllä muutoksen ihonkunnossa, varsinkin näin istumatyöläisenä, kun ei tule käveltyä yhtä paljon kuin esim. mieheni kävelee työssään. :) Eli jalat kaipaavat ekstrahuomiota! Ihana kuulla, että näille olisi tarvetta, toivottavasti arpaonni osuu kohdille! ^^

   Poista
 4. Mukana arvonnassa
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 5. Bloggerin ja blogit.fi kautta seuraan :) Tuotteita en aiemmin ole testannut, mutta hyvältä kuulostaa :) Hyvää joulua!
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Minna! :) Ihana kuulla, että seuraat molemmissa. <3 Nämä yllättivät itsenikin erittäin positiivisesti, otin yhteyttä PR- toimistoon, kun huomasin lehdistötiedotteen näistä niin saadaan arvottua paketti lukijoillekin. :) Kiitos samoin sinne, joulu tosin meni jo, mutta toivottavasti oli ikimuistoinen joulu teillä! <3

   Poista
 6. Oikein ihanaa joulun aikaa! Ja bloggausiloa jatkossakin!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne ja kiitos arvontaan osallistumisesta! :) Arpaonnea myös sinnepäin ^^

   Poista
 7. Mukana upeassa arvonnassa! Seuraan blogiasi facebookin, instagramin ja blogit.fi:n kautta, siis kolmella arvalla mukana. Onnekasta vuotta 2020!
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, Klaara! <3 Arpaonnea sinne ja ihana, että siulle saadaan kirjoittaa neljä arpaa - yksi tulee myös kommentista. :) Kiitos samoin siulle!

   Poista
 8. Mukaan arvontaan, yksi arpa. :) Jalkojen hoitoa tulee tehtyä säännöllisesti, joten käyttöä olisi. lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan! :) Ihana nimimerkki siulla. ^^ Mukava kuulla, että hoidat jalkoja säännöllisesti kotona - itsellä meinaa välillä unohtua kotihoito, mutta hyvillä tuotteilla sitäkin tulee tehtyä enemmän. :)

   Poista
 9. Mukana arvonnassa :)
  Seuraan blogiasi bloggerissa, instassa, fbssä ja bloglovingissa eli yhteensä viisi arpaa :)

  Hyvää uuden vuoden alkua! :)

  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miepä kirjoitan siulle viisi arpaa - ihana kun seuraat! :) Kiitos samoin sinnepäin, kaikkea hyvää uudelle vuodelle ja arpaonnea. :)

   Poista
 10. Mukana arvonnassa :) Seuraan bloggerissa ja facebookissa.

  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja paljon onnea arvontaan myös siulle! ^^

   Poista
 11. Blogger,insta,fb ja blogit.fi seurannassa eli viidellä arvalla mukaan.
  hamalainentmatgmail.com

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)