maanantai 9. joulukuuta 2019

Asukuvia autiotalolta ja 12 ajatusta elämästä- blogihaaste

Bongasin Nooran blogista tällaisen blogihaasteen, jossa vastataan eri osa-alueiden kysymyksiin omasta elämästä. Haasteeseen voi vastata lyhyesti tai pitkästi - katsotaan miten kattavasti tulee vastattua! Kuvituksena tässä postauksessa on asukuvat, jotka otimme autiolla talolla Joensuussa - olosuhteet olivat hyvin haastavat pimeällä ja kelmeässä valossa, lasinsiruista ja muusta puhumattakaan. Autiotalon sisältä kuului töminää ja rapinaa, jotka saattoivat saada mielikuvituksen liikkeelle - hurjaa, miten oikeat olosuhteet saavat vaistot herkistymään äärimmilleen.

Näistä kuvista tuli erilaisia, kuin olemme koskaan ottaneet Tanjan kanssa, mutta vaihtelu virkistää ja oli aika mielenkiintoista muokkailla näitä haastavissa olosuhteissa otettuja kuvia. Tässä kuitenkin onnistuneimmat, mutta meidän pitänee vielä treenata pimeällä kuvaamista Tanjan kanssa. Mutta, palataan pitemmittä puheitta haasteen pariin!12 Ajatusta elämästä- blogihaasteASUN:

Joensuun lähellä, Polvijärvellä. Pohjois- Karjalassa olen asunut pitkälti koko ikäni kolmessa eri kunnassa, opintojen työharjoitteluiden aikana asuin hetken Kuopiossa ja Slovenian Celjessä.


INNOSTUN:

Kotimaisesta muodista ja uusista innovaatioista - viime aikoina olen seurannut erityisesti Pure Wasten toimintaa, josta kerron myöhemmin lisää kuvien kera. Minusta on älyttömän siistiä, miten paljon Suomessa on osaamista kuitujen ja uusien kankaiden luomiseen! Varsinkin, kun yritykset ottavat huomioon myös kestävän kehityksen, vanhan raaka-aineen käytön ja uusiutuvan energian käyttämisen tuotannossa.


IHAILEN:

Monia ihmisiä lähelläni - ihailen esimerkiksi Katan ajatusmaailmaa töiden ja vapaa-ajan suhteesta, siinä olisi itsellekin opeteltavaa. Ihailen myös miten paljon Tanja tekee duunia bloginsa ja somensa eteen. Ihailen myös sitä, miten perhekeskeinen paras ystäväni on - olisi ihanaa, jos olisi niin läheinen perhe ja suku!

Paivan-asu-tyyliblogiin-2

Nahkatakki - Ellos
Nahkahame - Rokita
Collegepaita - Cardon Collection*
Laukku - Cobblerina
Korkokengät - Minna Parikka

*Saatu blogin kautta.

Kuvat; Tanja Räty


Cardon-college-paivan-asussa

Asu-nahkahameella-ja-takilla-1


HALUAISIN:

Hmm, haluaisin kyllä monia asioita, mutta viime aikoina on jotenkin kaivannut jotain uutta ja haluaisin saada enemmän aikaa bloggaamiselle, sekä somen tekemiselle. Haluaisin pitää blogin kaupallisuuden ja tavallisen sisällön tasapainossa, sillä viime aikoina olen huomannut joissain blogeissa lähes jokaisen julkaisun olevan kaupallinen, eikä se aina inspiroi ainakaan minua. Haluan pystyä seisomaan kaupallisten yhteistöiden takana ja tehdä sellaisia yhteistöitä, jossa minua ja tekemääni työtä arvostetaan ja josta tulee lisäarvoa myös teille lukijoille.


RENTOUDUN:

Saunassa, kylvyssä, tanssiessa, moottoripyöräillessä ja ystävien kanssa. Pidän myös lukemisesta ja tietynlaisia pikkutarkkoja töitä tehdessä rentoudun myös. 


Tyylibloggaaja-lahikuva-paivan-asu


LUONNETTANI KUVAA:

Olen aika rauhallinen ja iloinen, alkuun ehkä hieman ujo varsinkin isommissa ryhmissä. Tykkään tehdä paljon ja aina on mahdollisuus kehittyä jollain osa-alueella tai ihmisenä. Olen sosiaalinen, mutta tarvitsen kuitenkin myös aikaa itsekseni ladatakseni akkuja. Joskus kuvailin, että minulla on vähän kuin levoton sielu positiivisessa mielessä, sillä tykkään saada aikaan asioita, tykkään liikkua, tutustua ihmisiin, mennä välillä oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja kokeilla uusia asioita. Tämä ei missään nimessä tarkoita sitä, että aloitan asioita ja jätän ne kesken, vaan teen asiat loppuun järjestelmällisesti ja pitkäjänteisesti hankaluuksista huolimatta. Minusta on ärsyttävää, jos aloitetaan vaikkapa monia eri projekteja ja ne tehdään puolivillaisesti tai jätetään kesken. Tämä on varmaan yksi ärsyttävimmistä asioista mitä tiedän, että aloitetaan jotain ja sitten jätetään se kesken ensimmäisen haasteen tai minkä tahansa tullessa vastaan.


ILOSTUN:

Ilahdun saadessani positiivista palautetta tai saavuttaessani jotain. On ihana myös saada yhteydenottoja uusilta mahdollisilta yhteistyökumppaneilta, joiden kanssa kemiat ja arvot natsaavat täysin. Ilahdun myös, kun läheiseni onnistuvat tai saavuttavat haluamansa. Monia muitakin asioita voisin luetella, mutta tässäpä ensimmäisenä mieleen tulleet.


JOS VOISIN TEHDÄ MITÄ VAAN:

Ottaisin aikalisän yrittäjyydestä ja panostaisin vaihteeksi tähän blogiin sekä muuhun sosiaaliseen mediaan selkiyttääkseni tulevaisuuden näkymiä. Joskus tuntuu, että on vähän hukassa, kun on nyt jonkin aikaa toivonut ja pohtinut kehittymistä työn saralla. Eli jos olisi mahdollista taloudellisesti, niin ottaisin hetken aikaa itselleni, tekisin mitä haluan ja pohtisin mikä suunta olisi luontevin ja järkevin vaihtoehto tulevaisuuden osalta. Tämä ei tarkoita sitä, että luopuisin välttämättä täysin yrittäjyydestä, sillä olen siitä saanut uskomattoman paljon irti, mutta samaan aikaan stressi on vienyt voimia ja aikaa tärkeämmiltä asioilta - siitä huolimatta, että rakastan tehdä töitä itsenäisesti ja minulla on aina ihania töitä työn alla. Siitä tämä pohdinta alkoikin, kun elämässä on myös muita tärkeitä asioita kuin pelkkä työ. :) 


Cobblerina-minttu-rusettilaukku

Cardon-collegepaita-kotimainen-muoti

Minna-Parikan-kengat-leopardikuvio

Tyyli-asu-hameella

Asu-nahkahameella-ja-takilla


HALUAN YMPÄRILLENI:

Ihania ihmisiä, joiden kanssa saan olla minä ilman vaatimuksia ja painostamista. Ihmisiä, joiden kanssa ystävyys on molemmin puolista ja jotka inspiroivat jokainen omalla tavallaan. Tiedättehän, juuri niitä tyyppejä, joiden tapaamisen jälkeen omakin olo on energinen ja hyväntuulinen!


HAAVEILEN:

Tällä hetkellä yksistä Minna Parikan kengistä, hyvästä harjoittelupaikasta opintojen osalta ja siitä, että olisi mahdollisuus ottaa aikalisä ja pohtia tulevaisuutta, omia tavotteita ja elämää vaikka tehden hieman vähemmän töitä muutamien kuukausien ajan joko itselle tai ulkopuoliselle.


EN LUOPUISI:

Perheestäni. En luopuisi myöskään asioista, mitkä tuovat iloa ja auttavat jaksamaan arjessa.


AJANKOHTAISTA JUURI NYT:

Haha, mietin kannattaako olla näin avoin ja rehellinen tämän hetken fiiliksistä julkisessa blogissa. Varsinkaan yrittäjänä. Mutta ihmisiähän me kaikki olemme, joskus on pohdittava elämää enemmän ja sitä, että viekö tämän hetkinen polku tai valinta sinne minne haluat? Itsestähän ne muutokset lähtevät, ei kenestäkään muusta. Muuten suhtaudun ihan hyvillä mielin tulevaisuuteen, mutta jotain kehittymistä, erilaista tai muutosta kaipaan työrintamalla.


Talvimuoti-2019-Cardon-college

Paivan-asu-tyyliblogi

Minna-Parikka-Pfeiffer-leo

Minna-Parikan-kengat-Pfeiffer

Asu-nahkahameella-ja-takilla-3

Toivottavasti tämä postaus herätti hieman ajatuksia siellä ruutujen toisellakin puolella - jaa ihmeessä mietteesi tuolla kommenttikentässä! Palaan pian blogin ääreen sekä joulukalenterin, että erään ihanan ja inspiroivan yhteistyön merkeissä. Ihanaa alkanutta viikkoa teille!

Asu-minihameella

2 kommenttia:

 1. Luin tämän jo silloin kun se ilmestyi, nyt muistin tulla kommentoimaan! :) Aij miten ihana oli lukea, että ihailet mun ajatusmaailmaani työn ja vapaa-ajan suhteesta. Toi oli todella ihana lukea <3 Muutenkin todella kiva postaus, jonka voisin ylläri napata jälleen omaankin blogiini ;)

  Hauskaa myös nähdä kuvia, jotka otettu pimeällä/hämärällä, aika mageita. Itse kammoaa ottaa hämärässä kuvat, muttei paha ollenkaan näissä! Tosin sulla on kyllä hyvät taidot varmasti säätää kamera ja muokata, mulla ois opittavaa siinä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos Kata! <3 Joo, siis vitsi kun osaisi itekin suhtautua yhtä rennosti ja panostaa enemmän siihen vapaa-aikaan. :) <3 Nappaa ihmeessä, tämä oli kyllä tosi kiva haaste! <3

   Juu, no aika hankala oli kuvata ja nämä tän postauksen kuvat ovat parhaimmat mitä tuli. Todella hankala oli säätää kameraa, kun normaalisti kuvaa aina luonnonvalossa tai päiväsaikaan. :D Molemmista saatiin kuitenkin jonkin verran kuvia, mutta pyrin aina säätämään kameran niin, ettei kuvaa tarvitse jälkikäteen muokata lähes ollenkaan. Mieluummin niin päin, kuin huonot kuvat ja pitkä aika säätämiseen sekä kaiken muokkaamiseen. ^^ :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)