tiistai 10. joulukuuta 2019

Eettisesti valmistettuja ja kestäviä perusvaatteita - ihana Cardon Collection ja arvonta!

*Kaupallisessa yhteistyössä Cardon Collectionin kanssa. 

Markkinoille saapui juuri uusi kotimainen brändi, jonka agendana on tarjota mahdollisimman kestäviä ja eettisesti tuotettuja perusvaatteita. Cardon Collection sai ideansa siitä, kun kaksi kaverusta kyllästyivät huonosti kestäviin arkivaatteisiin, jotka hinnastaan huolimatta olivat laadultaan sitä sun tätä. Cardonilla panostetaan laadukkaaseen ja mahdollisimman pitkäikäisiin vaatteisiin, sillä vaateteollisuus on yksi saastuttavimmista teollisuuden aloista ja jo pelkästään pidempi käyttöikä vaatteilla vähentäisi päästöjä huomattavasti. Yksittäisen vaatteen aiheuttamat päästöt vähentyisivät jopa yli 40%, jos vaatetta käytettäisiin tuplasti kauemmin kuin nyt.

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-29

Postauksen kuvista nämä collegepaidalliset kuvat olen ottanut itse ja Tanja on ottanut kuvat punaisesta topista, sekä Cardon Collectionin laatikosta.

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-14

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-12


Saman olen huomannut itsekin - esimerkiksi tämä elokuussa ostettu Ted Bakerin paita on jo nyt nyppyyntynyt niin, että olen joutunut siistimään nyppyjä paidasta - erityisesti siitä kohti, mihin turvavyö asettuu autoillessa. Paidan materiaalista toki pystyi päättelemään, ettei tämä kestä ikuisuuksia - silti luulisi kestäneen kauemmin siistinä käsinpesujenkin takia. Ymmärrän vallan hyvin, miksi Cardon Collectionilla tympäännyttiin vaatteiden laatuun, kun samaan aikaan itsellänikin löytyy kaapista yli kymmenen vuotta vanhoja siistejä vaatteita. Uudemmat ovat lähes poikkeuksetta nyppääntyneet tai pitsit menneet pilalle ensimmäisissä pesuissa.


Kokemuksia Cardon Collectionin vaatteista


Cardon Collection on kiinnittänyt huomiota materiaaleihin mukavuudesta tinkimättä - ihanan lämmin ja pehmeä collegepaita on luomupuuvillaa, kaunis naisellinen toppi lyocellia. Näin herkkäihoisena yllätyin todella positiivisesti Cardonin collarin pehmeydestä - sisäpuoli ei raavi ihoa, kuten normaalisti harjaamattomissa collegepaidoissa! Olin alkuun kieltämättä skeptinen, sillä suosin aina harjattua collegea, koska usein neuloksen nurjapuoli on liian karkea herkemmälle iholle. Naisten collegepaita istuu hyvin ja mikä parasta - hihat ovat tarpeeksi pitkät! Viimeksi ostamassani collegepaidassa olisi saanut olla ainakin 10 senttiä pidemmät hihat, vaikka en itsekään mikään pitkä ihminen ole - 166cm löytyy pituutta eli vain vähän yli keskiarvon suomalaisten naisten pituudesta. Valitsin itse vaatteista M- koot, molemmissa mittasuhteet ovat todella hyvät ja mitoitus vastaa hyvin suomalaista mitoitusta myös hartioiden leveyden osalta.

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-19

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-37

Cardon-Collection-kotimainen-toppi-7

Tämä yllä näkyvä ihana toppi on saanut todella paljon kehuja ja kyselyjä, jota en ihmettele yhtään. Sain myös Instagram- stoorien kautta useita viestejä ja kehuja topista, kun julkaisin selfien tämä toppi päällä! Lyocell- neulos on ihanan pehmeää päällä ja pitsi tuo perustoppiin naisellisuutta, sekä näyttävyyttä. Tätä toppia olen käyttänyt todella paljon, materiaali on pehmeämpää kuin tavallinen puuvillatrikoo ja toppi on kokonaisuudessaan miellyttävä päällä. Olkaimia saa säädettyä itselleen sopiviksi, joka on ihan must- juttu pitsitopeissa, että pitsi tulee oikeaan kohtaan ja toppi istuu niinkuin pitää ilman olkaimien lyhentämistä. Tämä toppi ihastuttaa minua niin paljon kokonaisuudessaan, että tilaan itselleni toisen valkoisena tai mustana.

Cardon-Collection-kotimainen-toppi-6

Cardon tarjoaa kestävät vaihtoehdot perusvaatteille - heidän tuotantonsa keskittyy t-paitoihin, toppeihin, huppareihin ja collegepaitoihin. Valikoimassa on miesten ja naisten tuotteita eri väreissä, miehille tulee collegepaidat myyntiin helmikuun 2020 loppupuolella hieman eri kuviolla. Vaatteet tulevat laadukkaassa pakkauksessa, joka tuo arkeen luksusta. Tuotteiden mukana tulee tarkat pesuohjeet ja kuvaukset verkkosivuilla ovat tarkat, jonka lisäksi muun muassa tehtaan tiedot löytyy kunkin tuotteen tiedoista. Collegepaidoissa on laadukas ja tyylikäs brodeeraus, joka ei näissä vastavaloon otetuissa kuvissa pääse ihan edukseen, mutta CARDON- teksti sopii paidan tyyliin todella hyvin, eikä hyppää silmiin. Brodeerattu teksti ei myöskään kulu pesuissa ja Cardon tarkoittaa itseasiassa timanttia, joista jokainen on erilainen ja hioutunut omalla tavallaan juuri sellaiseksi kuin sen pitääkin olla. Täydelliseksi.

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-23

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-9


Eettisesti valmistetut tuotteet, läpinäkyvyys ja valmistusprosessi


Suomessa suunnitellut ja testatut vaatteet valmistaa Portugalissa suomalaisomisteinen Black Moda, joka valmistaa itseasiassa aika monien suomalaisten brändien vaatteet. Tehtaan kanssa yhteistyössä Cardonille on suunniteltu omat materiaalit vaatteisiin ja oman tuntumani perusteella voisin sanoa, että he ovat tehneet materiaalien kanssa loistavaa työtä. Portugalissa työolosuhteet ovat korkealla tasolla, eikä Portugali ole vaatetuotannon osalta riskimaita. Joskus vaateteollisuudessa pyritään piilottamaan tuotteiden vaiheiden alkuperää alihankkijoiden ketjuilla, mutta Cardon haluaa toimia mahdollisimman eettisesti ja vastuullisesti, jolloin myös heidän yhteistyökumppaninsa tulee toimia yhteisten arvojen mukaisesti. Muun muassa tämä on yksi syy, miksi suomalaisomisteinen yritys on valittu valmistajaksi maassa, jossa eettiset arvot ja lainsäädäntö vastaavat korkeita vaatimuksia.

Cardonilla arvostetaan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä - lisää tietoa muun muassa sertifikaateista saat täältä ja näistä haluan erityisesti nostaa esille BCI:n, Better Cotton Initiative, jonka tavoitteena on luoda puuvillan tuottamisesta ympäristöystävällisempää, sekä tuottajille parempaa ja reilumpaa. Cardon Collection hyödyntää myös uusiutuvaa energiaa ja tavoittelee pienempää hiilijalanjälkeä toimissaan. Cardon on julkaissut myös omassa blogissaan kuvia ja tietoja siitä, miten heidän vaatteensa valmistetaan ja miten prosessi etenee.

Cardon-Collection-kotimainen-toppi-5

Cardon-Collection-kotimainen-toppi-4

Läpinäkyvyyttä kotimaisessa vaatetuotannossa tarvitaankin, sillä osa valmistajista ei oikeasti tiedä, millaisissa oloissa ja missä ne vaatteet tai asusteet oikeasti valmistetaan. Välillä tuleekin kohuja, kun vastuullisuutta kuuluttava brändi jääkin kiinni riistotyön teettämisestä, mutta juurikin avoimuudella ja läpinäkyvyydellä kuluttajalla on mahdollisuus päättää, haluaako tukea kyseistä brändiä vai valita jonkun toisen, joka toimii eettisemmin. Cardonista pitää kyllä sanoa myös se, että on ihana miten hyvin he vastaavat viesteihin ja kysymyksiin - tämäkään ei ole itsestään selvää kotimaisten brändien osalta, vaikka ainakin minulle on todella tärkeää se, että yritys vastaa ja selvittää kysymäni asian, vaikka vastauksen saamiseen menisi useampikin viikko.

Voin sanoa, että olen todella otettu siitä, että teemme yhteistyötä Cardon Collectionin kanssa - arvot täsmäävät täydellisesti, sain kaiken tiedon mitä tarvitsinkin ja mielelläni nostan tälläisia yrityksiä esille, jotka miettivät ja suunnittelevat toimintaansa kaikin puolin kestävämmäksi. Käykää ihmeessä tutustumassa Cardonin verkkosivuihin ja kannattaa pitää tämä yritys mielessä joululahjojenkin osalta - ainakin itse ilahtuisin todella paljon tälläisista vaatteista, jotka valmistetaan näin läpinäkyvästi, eettisesti ja jotka kestävät pitkään arkikäytössä! Puhumattakaan siitä, että vaatteet ovat tyylikkäitä, ajattomia ja koot ovat järkeviä, monille erilaisille vartaloille sopivia.

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-46


Arvonta - valitse oma suosikkicollegesi Cardon Collectionilta! 


Cardon Collection sponsoroi yhdelle lukijalleni toiveen mukaisen collegepaidan - kerro kommenteissa, minkä värisen collegepaidan valitsisit ja tulisiko se sinulle vai läheisellesi lahjaksi? Koska miesten collegepaidat tulevat myyntiin ensi helmikuussa, niin miehet voivat valita halutessaan myös valkoisen tai mustan t-paidan, jonka materiaali on samaa ihanan pehmeää lyocellia kuin tämän postauksen topissa.

Tällä kertaa toivoisin, että olet kirjautunut seuraaja, niin sinut saa helpommin kiinni arpaonnen osuessa kohdille. Jätä ihmeessä sähköposti kommenttiin, niin saan sinut kiinni arvonnan jälkeen.

Kommentista tulee yksi arpa kullekin, mutta mikäli seuraat minua eri kanavissa, niin jokaisesta kanavasta tulee lisäarpa.

Blogger
Instagram
Facebook
Blogit.fi
Bloglovin' 

Arvonta päättyy torstaina 19.12.2019 klo 23:59, onnea arvontaan!

Cardon-Collection-kotimainen-toppi

25 kommenttia:

 1. Jos voittaisin, niin ottaisin mieluiten tuollaisen topin tai sitten miesten t-paidan. Toppi on tosi hyvännäköinen! ninavuolio@windowslive.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo on kyllä aivan ihana! <3 Tosi mukava päällä, kun tuo lyocell- trikoo on paljon pehmeämpää kuin puuvillatrikoo. :) Onnea arvontaan!

   Poista
 2. juuli.blom@gmail.com11. joulukuuta 2019 klo 2.17

  Harmaa, lahja itselleni ❤️ s.posti juuli.blom@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös itseään pitää lahjoa, mie ostan itselleni yleensä kengät joululahjaksi, mutta tänä vuonna ostin YSL Black Opium tuoksun. <3 Onnea arvontaan siullekin!

   Poista
 3. Musta college, tulisi itselleni 😍😍

  Sara.kukkonen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 4. Kuvat on todella kauniit! Ja vaatteet istuu paremmin, kuin hyvin. Yllätyin myös, ettei paita nyppäänny turvavyönkään vuoksi? Tällaista laatua & ekologisuutta on kaivattu! <3

  Toivon voittoa niin paljon. Paita on budjettiini melko korkean hintainen. Eikä minulla ole , kuin rikkinäisiä paitoja päälle laitettavaksi. Toivotaan, että keväällä saisin säästwttyä tämmöiseen, ellei onni potkaise!

  Yhdellä arvalla mukana! :)
  Carlota, Black – college
  🎄🎄🎄🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihan pakko oli käydä kuvaamassa noin kauniin auringonlaskun aikaan, niin harvoin saadaan talvella nauttia auringosta. :) <3 Tämä paita ei ole nyppääntynyt ollenkaan, vaikka olen sitä käyttänyt lähes päivittäin sen saamisesta asti, eikä pintaa hankaamallakaan synny nukkaa paitaan. Värit kestävät myös hyvin! <3 Sanoppa muuta, tälläisia tuotteita pitäisi olla enemmänkin ja läpinäkyvyys on yksi asia, mitä kaipaan enemmän vaateteollisuuteen. :)

   Toivotaan, onneksi ei ole kovin iso summa, jos miettii vaikka että kevääseen mennessä ehtisi säästää tuon verran. :) Ihana paita on ja toki vastuullisesti tuotettu vaate maksaa hieman enemmän kun työntekijöidenkin olot ovat inhimilliset ja ompelijoille maksetaan palkka, joilla he voivat elää kotimaassaan. :) <3

   Onnea arvontaan!

   Poista
 5. Hei jes, mä olin myyty siinä vaiheessa kun kirjoitit että hihat on tarpeeksi pitkät! Liian lyhyitä hihoja ei voi sietää, ne on pakko vetää kyynärtaipeisiin vaikka palelisi :D Ja meidän toimistolla on aina liian kylmä...
  Ottaisin siis paidan itselleni, harmaassa värissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja sähköpostiosoite näköjään jäi, se on jade.haverinen(at)gmail.com

   Poista
  2. Moi Jade! Ihana nimi siulla :) Ja sama juttu täällä, liian lyhyet hihat ovat kamalia.... Pakko nostaa kyynärtaipeisiin. :) Tässä paidassa on onneksi tarpeeksi pitkät hihat, paita on mukava päällä kun ei tarvitse nykiä! <3 Sie voitit muuten arvonnan, laitan siulle sähköpostia. :)

   Poista
 6. Musta lahjaksi :)
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. https://www.cardoncollection.com/product/carlota-black/
  Tuo tulisi itselleni. :) lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, musta college oli miunkin valinta - sopii kaiken kanssa yhteen. :) Onnea arvontaan!

   Poista
 8. Musta college tai valkoinen toppi ☺
  a.haukkajarvi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä valintoja - mie kanssa pohdin valkoisen topin hankkimista, mutta mustakin olisi ihana. :) Arpaonnea sinnepäin!

   Poista
 9. Kahdella arvalla mukana. Mustan valitsisin itselleni :) kokkonen.heini(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mahtavat kuvat ja kuulostaa todella laadukkaalta! Väri olis kyllä aika vaikee valita, vaikka kolme värivaihtoehtoa taitaa vaan olla, kaikki iskee omalla tavallaan :D Silti varmaan on nyt sanottava, että toi vaaleanpunainen olis ehkä nyt se valinta, jos voittaisin, koska onhan se vaan söpö ja omistan jo mustaa ja harmaata varmaan ihan tarpeeksi :') Mä taidan seurata sua ihan kaikissa kanavissa ;) S-posti katzariina94@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kata! <3 Nämä ovat olleet kyllä aivan ihania käytössä, ihana kun voi säätää olkaimia topissa ja college on lämmin, mutta ei tukahduttava päällä. :) Vaaleanpunainen on kyllä hieno, pohdin sitä itsekin ensin - siulle kyllä sopisi nuo kaikki värit! ^^ Onnea arvontaan!

   Poista
 11. Mukana kolmella (bloglovin + blogit.fi). Mustan valitsisin itselleni :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta, ihana juttu ja musta on kyllä monikäyttöinen! :) Tässä tykkään myös pituudesta, kun se ei ole liian pitkä omaan makuun, vaan juuri sopiva. <3 Arpaonnea myös siulle!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)