keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Itsetehtyjä ja kierrätettyjä vaatteita päivän asussa

Heips, terveisiä pääkaupunkiseudulta! Kävin erään blogitapahtuman tiimoilta Helsingissä ja samalla reissulla tapasin ystäviä. Palasin reissusta sunnuntai- iltana ja olipahan ajokelit Mikkelin jälkeen! Ehjänä pääsin perille tooodella vähistä yöunista ja rankasta lumi-/ räntäsateesta huolimatta, mutta on ollut niin väsynyt fiilis, että olen lähinnä lepäillyt viimeiset pari päivää ja kenkäjoulukalenterin aloittaminen viivästyi hieman. Tällä kertaa hyvinvointi ja väsymyksen kukistaminen meni edelle. Tästä matkan tapahtumasta tulen kertomaan erikseen, sillä tuo tapahtuma oli paras pitkään aikaan ja niin ajankohtainen! On jo aikakin, että pureudutaan pikamuodin ja kuluttamisen hypettämisen sijaan vastuulliseen ja eettiseen muotiin sekä vaikuttamiseen.

Teemaan sopivasti minulla olikin tänään itsetehtyjä, rakkaita vaatteita päällä ja vaatekaapin uusi tulokas, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista vastuullisia tapoja noudattaen. Paitaan iskin heti silmäni Helsingissä Metsä/Skogenissa, sillä teksti sopii juurikin näin maalla asuvalle ja luonnosta pitävälle ihmiselle. Pääsen itse heti etuovesta metsään arkisin, mutta nyt pääsette Helsingissä nauttimaan luonnonäänistä, metsähenkisestä sisustuksesta, luontovideoista ja rauhallisesta tunnelmasta ihan Helsingin keskustassa Mannerheiminkadulla. Kannattaa käydä paikan päällä jo ihan kokemuksen takia, uskomattoman rauhoittava paikka vilkkaalla paikalla!

Asu-saappailla-talvi-2019

Villakangastakki - Rokita (itsetehty)
T-paita - Metsä/Skogen
Nahkahame - Rokita (itsetehty)
Valkoinen rannekoru - Coruu*
Laukku - löytö Espanjasta
Saappaat - Dame Rose (löytö Italiasta)
Sukkikset - ehkä Seppälästä? (ovat niin vanhat, että en ole ostopaikasta varma)

*Saatu blogin kautta.

Kuvat; Maria L. / Instagram @m4r14_

Villakangastakki-musta

Forest- tekstillä paita saa yksinkertaisella tavalla uutta ilmettä ja tuo sitä jotain muuten tavalliseen väljään t-paitaan. Materiaaleina tässä on 70% kierrätettyä puuvillaa ja loput kierrätettyä polyesteriä, eli luonnonmateriaalia on sen verran paljon, että paita on mukava ja hengittävä päällä. Otin normaalia kokoani pienemmän tästä paidasta, koska Metsä/Skogenin monet vaatteet ovat suunniteltu väljiksi ja mukaviksi, mutta halusin itse hieman istuvamman paidan kun pidän usein paidan helmaa etuosasta hameen vyötärön alla. Hieman väljyyttä tästä silti löytyy ja sivuhalkiot, sekä pidempi takaosa mahdollistavat helposti etuosan saamisen vyötärön alle ja takaosa saa olla pidempänä takana.

Tyyliblogi-paivan-asu-saappailla-2

Kotimainen-villakangastakki

Musta-villakangastakki-kaksirivisella-napituksella

Tähän asuun laitoin myös villakangastakin, jonka valmistin itselleni viime keväänä. Tämä kangas jäi eräältä asiakkaalta ylimääräiseksi, kun hän päätyi vähän erilaiseen villakankaaseen ja arvelin sitten, että hyödynnän tämän kankaan omaan takkiini. Halusin vähän pidemmän takin kylmemmille keleille ja sellaisen, missä on takana keskellä korkea halkio, että autoilu on mukavampaa pitkä takki päällä. Tähän käytin siis ylijääneen villakankaan ja varastosta loput mustasta asetaattivuorikankaasta. Taskuihin käytin ylijäänyttä halloween-kuosista puuvillaa ja napit tilasin Saksasta tukusta, vastanapit takin sisäpuolella ovat varastossa vuosia olleita nappeja.

Kauluksen kaavoitin niin, että voin pitää kauluksia herrainkauluksina kuin kuvissa tai napittaa ylös asti, jolloin jää vain "yhdet" kaulukset kauluksiksi. Molemminpäin tulette varmasti kauluksia näkemään talven asuissa!

Talvimuoti-2019-asukuva-tyyliblogiin

Saappaat-ja-huultenmuotoinen-laukku

Asu-nahkahameella-ja-valjalla-paidalla

Kuten kuvista näkyy, niin lempihameeni on taas päällä! Olen käyttänyt tätä niin paljon, että metalliketjusta oli yksi hammas lähtenyt irti, mutta laitoin uuden päätypalan vetoketjuun stoppariksi. Eli koko vetoketjua ei tarvinnut vaihtaa, ihan mukava juttu. Vakilukijat tämän hameen varmasti muistavatkin, tätä hametta olen käyttänyt todennäköisesti eniten tämän vuoden aikana. Ihana on malliltaan ja sopii niin neuleiden kuin hienompienkin paitojen kanssa.

Musta-villakangastakki-ja-punainen-laukku

Punainen-laukku

Paivan-asu-talvi-2019

Asu-kotimaisella-villakangastakilla-Suomi

Paivan-asu-minihameella

Tästä asusta pidän kyllä todella paljon, onhan tässä monia lemppareita. Saappaatkin saivat aiemmin jatkoaikaa suutarilla, kyllä kelpaa käyttää kun näihin lisättiin talvipohjat samalla! Näiden malli on kyllä aivan ihana, en tiedä mistä löydän samanlaisille saappaille tekijän joskus, kun nämä tulevat tiensä päähän. Mutta näistä nautitaan niin pitkään kuin mahdollista ja onneksi välillä saa lisäaikaa näille, kun muistaa huollattaa säännöllisesti.

Asusteet-paivan-asu

Talvimuoti-2019-pitka-villakangastakki

Minulla oli tänään aivan ihana päivä Marian kanssa, emme ole nähneet pitkään aikaan, vaikka säännöllisesti soittelemmekin. Naurua oli kuvissa todella paljon ja kieltämättä hauskoja tilannekuviakin saatiin. :D Kiitos Maria kun kävit ja kiitos myös kuvaamisesta! Mukavaa välillä saada eri tyyppien ottamia kuvia tänne blogiinkin, monilla on eri tyylit kuvata ja hyvin Mariallakin onnistui, vaikka hän ei hetkeen olekaan järkkäriä käyttänyt. On onni, että on niin monia ihania ihmisiä ympärillä ja olen itsekin ottanut enemmän aikaa kavereiden tapaamiseen. En malta odottaa erästä illanviettoa kaveriporukalla - kutsuttiin pitkästä aikaa useita ystäviä tänne meille ja todennäköisesti korkataan ulkosauna sen uudella paikalla sekä paljuillaan porukalla.

Somessa

Ihanaa viikkoa teille ja palataan pian kenkäjoulukalenterin merkeissä tänne blogiin!

Talvimuoti-2019-asukuva-tyyliblogiin-3

4 kommenttia:

  1. Ihana oli nähdä ja niin hauskaa oli päästä pitkästä aikaa myös kuvailuhommiin!❤️😊 Toi Metsä/Skogen täytyy käydä tsekkaa seuraavalla Helsingin reissulla ja odotan innolla postaustasi tuosta sinun reissusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! <3 Siulle just kuvia laitan, ihania tuli. :) Kannattaa käydä tsekkaamassa, kiinnittää kyllä huomion positiivisella tavalla ja on todella rauhallinen paikka. <3 ^^ Ihana kuulla, tällainen palaute aina inspaa jatkamaan ja olemaan ahkerampi blogin kanssa - postausta tulossa pian reissun sisällöstä. <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Kati, mie tykkäsin tästä tosi paljon. :) Tänään ollaankin kokonaan punaisissa. ^^

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)