perjantai 31. heinäkuuta 2015

Matkapostaus - Pärnu

Vihdoin ja viimein postausta Pärnun matkasta, jossa kävimme heinäkuun alussa. Kyseessä oli siis isommalla porukalla tehty matka, sillä mieheni vanhemmat halusivat viedä aikuiset lapsensa puolisoineen ja lapsineen Pärnun rannoille. Matkat varattiin jo joskus vuoden vaihteen tienoilla ja yhteensä reissuun lähti kolme autollista porukkaa, eli yhdeksän henkeä lapset mukaan lukien. Pärnusta julkaisin jo aiemmin yhdet asukuvat ja ostokset, mutta nyt kerron hieman tarkemmin matkustamisesta ja muusta.Matkojen varaamisen jälkeen tuli ajankohtaiseksi passien hankinta minulle ja pojalle, omani oli ehtinyt mennä vanhaksi ja kaksivuotiaalla ei vielä passia ollut. Passikuvien ottaminen taaperosta oli melko hankalaa aluksi, sillä hän takertui mieheeni kiinni valokuvaamossa eikä suostunut katsomaan ollenkaan kameraa tai kuvaajaa kohti. Loppujen lopuksi mie siirryin kameran taakse valokuvaajan pyynnöstä ja passikuva saatiin otettua. Sitten vain passien haku, matkan odottelu ja tavaroiden pakkaaminen matkaa varten! :)

Matkustimme ensin Espooseen, jossa olimme vajaan viikon ennen lähtöä ja sieltä lähdimme ensimmäisenä matkapäivänä satamaa ja laivaa kohti. Autoilla päästiin sujuvasti laivaan, Tallinnahan se oli se ensimmäinen määränpää, josta matka jatkui Pärnua kohti. Tallinnasta Pärnuun kului ajaen noin puolitoista tuntia, mutta menomatkalla meni hieman pidempään kun pysähdyimme matkan varrella syömään. Perillä Pärnussa menimme suoraan Rannahotellille, joka sijaitsi keskellä Pärnun pitkää hiekkarantaa.


Tämä jälkimmäinen kuva on otettu iltamyöhään kun sisäänkäynti oli valaistu. 

Rannahotell menee tämän sesongin jälkeen remontoitavaksi ja uusittavaksi, kohtuu vanha rakennus on kuitenkin kyseessä. Meille oli varattu huone puistonäkymällä, mutta vaihtoehtona olisi ollut myös huone merinäköalalla. Hotellilta oli Pärnun keskustaan noin 15 minuutin kävelymatka ja ranta oli ihan suoraan takapihalla. Ulkonäöltään hotelli on aika karu, mutta sisäpuolelta hotelli pääsi yllättämään kauneudellaan. Tyylikkäät aulat ja käytävät, konferenssihuoneeseen tehty leikkihuone, hyvä aamiainen ja hyvä palvelu tekivät hotellista ulkoasuaan paremman. Miinuksina paikassa oli todella nopea hissin ovi, jota piti varoa varsinkin lapsen kanssa ja huoneesta puuttuva pieni jääkaappi / baarikaappi sekä erittäin liukas kylppärin lattia.
Kuten aiemmin mainitusta asupostauksestakin huomasi niin meitä eivät tosiaan säät suosineet. Pärnussa oli ensimmäiset päivät läpeensä sateisia ja kahtena päivänä tuuli niin kovasti, että allekirjoittaneen alaselkään ulottuvat hiukset leijailivat lähinnä vaakatasossa. Rantalomaa ei siis tullut, mutta Pärnussa oli paljon muutakin katseltavaa; ravintoloita oli montaa sorttia, käsityöläisten myymälöitä, merkkivaatteiden outlettia, ostoskeskuksia ja söpöjä kahviloita. Rüütlilta löytyi parhaimmat liikkeet ja Rüütlista muutaman korttelin päässä olevasta ostoskeskuksesta löytyi myös hyviä liikkeitä, erityisesti naisten vaate- ja laukkuliikkeitä.Pärnun rannan läheisessä puistossa oli rutkasti penkkejä, muutamia patsaita ja muita yksityiskohtia. Puut olivat hassusti kallellaan rannalta pois päin, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy. Puiston keskellä oli kahvilakioski penkkeineen ja aurinkovarjoineen.Pärnussa oli paljon vanhoja rakennuksia ja osa oli heikossa kunnossa, kuten tämä yllä näkyvä pikkuinen kauppa. Vieressä ja muutenkin samalla kadulla saattoi olla todella upeita rakennuksia aitoineen, kontrasti oli melkoinen kun näitä heikkokuntoisia taloja oli yhtälailla parempien joukossa. Monet rakennukset olivat kuitenkin kauniita, mutta kaikilla ei ole varaa ylläpitää ja huoltaa talojaan.

Me tosiaan kävimme syömässä usein, yleensä söimme pari lämmintä ruokaa päivässä ja tietysti hotellilla söimme aamulla täyttävän aamiaisen. Erityisesti mieleen jäi pizzapaikka Steffani, jossa pizzat olivat mielestäni erinomaisia - sopivan rapea pohja, eivätkä pizzat lillu rasvassa. Palvelu oli myös hyvää ja vaikka molempiin ravintoloihin oli jonot lähes koko ajan, niin ne liikkuivat nopeasti ja jonottaminen oli kyllä ruuan arvoista. Toinen ravintola oli todella lähellä rantaa, keskustaan mennessä matkan varrella ja toinen oli ihan keskustassa. Ainoa juttu, mitä jäin Steffanissa kaipaamaan on vuohenjuusto pizzojen täytteenä.

Toinen ruokapaikka, mikä jäi mieleen erityisen positiivisella tavalla on Villa Wesset. Villa Wessetissa on hotelli ja à la carte- ravintola suurella terassilla. Ravintola oli usein täynnä, joten täällä kävimme vain kerran syömässä, mutta jestas miten hyvää ankkaa täältä sai! Vaikka tilaamani ateria oli verrattain pieni matkakumppaneiden pasta- aterioihin verrattuna, niin nälkä lähti hyvin ja kaikkein parasta oli makuelämys. Ankka oli valmistettu erinomaisesti ja lisukkeet sopivat ankkaan todella, todella hyvin. Annoksen kaveriksi suositeltu punaviini oli kuin piste iin päälle. Tänne on pakko päästä uudestaan syömään joskus, kunhan yritetään Pärnun rannoille päästä aurinkoisten kelien aikaan.
Pärnussa kävellen oli helppo liikkua ja oikeastaan lähes kaikkialle kuljimme kävellen erästä kauempana sijaitsevaa ostoskeskusta lukuunottamatta. Turisteja Pärnussa oli hurjan paljon ja oli tavallaan aika häiritsevää ravintoloissa sun muissa, kun henkilökunta puhui suomea jonkin verran, mutta loppujen lopuksi englannilla pärjäsi minusta paremmin. Silloin ei väärinymmärryksiä sattunut niin paljoa, viron ja suomen kielet kun muistuttavat jonkin verran toisiaan, mutta sanoissa kun saattaa olla iso ero kahden kielen välillä. En tiedä, tuntui vähän hankalalta asioida suomeksi kun on kuitenkin vieraassa maassa ja englanniksi sama asia hoitui ehkäpä nopeammin.

Pärnussa oli monia vaateliikkeitä, niin käsityöläisten liikkeitä kuin erittäin edullisia vaateliikkeitäkin. Eräs liike Rüütlilla oli täynnä ihania mekkoja edulliseen hintaan, mutta lähempi tarkastelu paljasti huolittelemattomat reunat ja parinkymmenen sentin pituudeltaan roikkuvat huolittelulangat niissä, joissa huolitteluja ylipäänsä oli. Samalta kävelykadulta löytyi myös liikkeitä, joissa oli laadukasta käsityötä ja luonnollisesti sen takia vähän hintavampaakin vaatetta. Laukkuliikkeitä oli todella paljon Pärnussa ja ainakin ostoskeskuksista löytyi muutamia nahkaisia laukkuja keinonahkaisten joukosta.Säät olivat koko loman ajan vähän epävakaita tuulineen ja sateineen, joten päätimme kuitenkin päästä uimaan ja rannan läheltä löytyy monia kylpylöitä. Menimme Tervise Paradis- nimiseen vesipuistoon lasten kanssa ja se oli kieltämättä aika siisti paikka! Rannahotellilta sai alennuslippusen vesipuistoon ja ilmeisesti aika monilla muillakin oli ollut sama ajatus uimisesta, sen verran täynnä Tervise Paradis oli. Vesipuistosta löytyi liukumäkiä moneen makuun, itselleni jäi mieleen musta liukumäki, jossa ei nähnyt yhtään mitään sisällä. Mäen alkupäässä liukuessa alkoi valot vilkkua putken katossa pimeyden keskellä. Liukumäen laskeminen oli tavallaan aika siistiä, mutta tuntui kyllä hurjalta olla ihan pilkkopimeässä ja liukua putkea pitkin käännöksissä sekä hyppyreissä. Tämä musta liukumäki oli äänitehostettu ja vilkkuvien valojen takia sitä ei suositella epileptikoille. Pisin liukumäistä on 85 metriä pitkä ja vesiliukuja on neljä eri tasoista.

Extreme- tasoinen koski oli myös siisti käydä miehen kanssa yhdessä! Kyseessä oli siis "villi virta"- tyyppinen koski, jossa mie tietenkin vastarannankiiskinä lähdin vahingossa virran mukana kosken keskellä takaisin tulosuuntaan. Törmäyksiä sai varoa hyvin ja sitä, ettei ihan oikeasti lähde virran mukana siihen suuntaan mistä porukka on tulossa. Koski oli raskaana olevilta ja pieniltä lapsilta kielletty.


Lämmitetty ulkoallas oli ihana, varsinkin kun aurinko sattui juuri paistamaan ainoan parituntisen koko matkan aikana kun pääsimme vesipuistoon sisälle. Tuuria oli siis kelien suhteen vai miten se meni. Vesipuisto oli kävelymatkan päässä Rannahotellilta ja auto kannatti jättää ennemmin omalle hotellille, sillä vesipuiston läheiset parkkipaikat olivat yllättävän suolaisen hintaisia.

Loma meni todella nopeasti ja ehdimme vielä Tallinnaan mennessä käydä sielläkin ostoksilla. Ülemiste- ostoskeskus oli ensimmäinen pysäkki ja millainen pysäkki olikin! Kauppakeskuksessa oli muun muassa Zaran, River Islandin, Aldon, Calvin Kleinin, Denim Dreamin, Guessin ja Högl:in liikkeet. Tänne voisin lähteä ihan varta vasten shoppailemaan, oli todella vaikuttavaa kävellä yhdenkin käytävän ohi kun molemmilla puolilla oli todella paljon laadukkaita kenkäliikkeitä, olisiko yhteensä ollut noin viisitoista eri liikettä samalla käytävän pätkällä. Uskomatonta, meinasin ihan pakahtua sen kenkäpaljouden edessä. Jos olisimme tänne menneet ennen Pärnua, niin olisi varmasti koko matkabudjetti huvennut tähän kauppakeskukseen! Love it!

Kävimme Ülemisten BabyBack Ribs & Grill- ravintolassa syömässä. Ruoka oli ihan hyvää, mutta mehu oli erinomaista! Appelsiinimehua tilatessa tarjoilija kysyi, että haluanko tavallista vai tuoretta. Voitte vain arvata mitä vastasin ja hetken päästä sain juuri puristettua appelsiinimehua pöytään. Aivan ihanan makuista ja tuoreempaa on hankalaa löytää mistään. Peukkuja siis tällekin ruokapaikalle, niin erinomaisesta mehusta kuin hyvästä palvelustakin!


Kävimme myös muutamia alkoholijuomia hakemassa SuperAlkosta, mies vähän innostui kun vesimeloninmakuiset Breezerit olivat paljon edullisempia kuin Suomessa. Tallinnassa kävimme vielä ennen laivalle lähtöä SadaMarketissa, joka oli minusta todella surullinen paikka käydä. Piraatteja toistensa perään, täpöten täynnä olevat verkkoseinäiset liikkeet ja tuputtavat kauppiaat. Erittäin ahdistava paikka. Ensimmäistä kertaa kävin nyt siellä ja oli samalla myös viimeinen kerta.

Siitä ei kuitenkaan sen enempää, meillä tosiaan matka jatkui satamaan. Ihmeteltiin satamaan mennessä poliisien määrää ihan marketin lähistöllä ja myöhemmin selvisi, että siellä oli ollut pommiepäily työmaalla. Sinne SadaMarketille päin ajaessa nimittäin kuului sellainen kunnon räjähdys, jota mekin ihmettelimme automatkalla. Pääsimme kuitenkin ongelmitta laivaan, jossa maistelimme Frozen Yoghurtteja ja teimme vielä herkkuostoksia tax-freessä.

Siinäpä se loppumatka menikin, kyllä oli väsynyttä porukka reissun jälkeen ja ilta meni lähinnä ollessa vain. Miehen kummitkin olivat jo palanneet Espanjasta ja oli mukava jäädä viettämään heille aikaa vielä loppuviikon ajaksi! Kuten aiemmin jo kerroin, niin minulle sattui juuri sopivasti tulemaan kutsua blogin kautta GreenStreetin herkkupiknikille seuraavaksi lauantaiksi. Kieltämättä oli mukavaa saada rentoutua kunnolla matkustelun jälkeen, ennen kuin tarvitsi ajaa takaisin Pohjois- Karjalaan. Matkakärpänen vaan pääsi puraisemaan, katselin eilen matkoja Wieniin ja Prahaan ensi vuodelle... Prätkälläkin olisi mukavaa lähteä reissaamaan. Saa nähdä, jospa nyt seuraavaksi lähtisi sinne Tukholmaan pariin otteeseen kun matkatkin ovat jo valmiina. :)

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kyllä vai ei?

Asupostausta tiedossa nyt vähän erilaisemmalla höysteellä, sain nimittäin Niinalta haasteen, jossa on tarkoitus väittää erilaisia asioita itsestään ja teille lukijoille jää luonnollisesti paikkansa pitävien väitteiden arvaaminen. Onpa kiva nähdä, miten hyvin te tunnettekaan minut ja toivottavasti osa kavereistakin osallistuu kun yritin keksiä vähän hankalampia väittämiä. Oikeita väittämiä löytyy neljä kappaletta postauksen loppupuolella olevasta listauksesta, mitkä ne ovat? 
Väljä tunika - Sunny`s
Hame - Cubus 
Laukku - Love Moschino
Korkokengät - Iron Fist

Kaikkien vastanneiden kesken arvon pienen yllätyspaketin, jonka sisältöä en vielä toistaiseksi tiedä itsekään. Minut tuntien todennäköisesti jotain muotiin, kauneuteen tai hyvinvointiin liittyvää. Tai miksipä ei vaikka musiikkiin liittyvää? Jos ei halua vastata esimerkiksi täällä blogissa tai Facebookin puolella, niin vastauksia saa laittaa myös sähköpostitse milla.hakkarainen@icloud.com tai moonshapedlittlebox@hotmail.fi osoitteisiin. Muistakaa laittaa omat sähköpostinne mukaan, niin saan tarvittaessa voittajan kiinni! 

Mukavaa tietotaitoa taikka arvailua, tässäpä nämä väittämät ja näistä kuuluu siis tietää mitkä neljä väittämää ovat oikein.

1. Olen käynyt lukion.
2. Lapsuuden perheeseeni kuuluu vanhemmat ja viisi sisarusta.
3. Vihasin kotipaikkakuntani kirjastoa.
4. Olen kokeillut crossipyöräilyä.
5. Minulla on ollut kaksi nännilävistystä.
6. Yksi lempieläimistäni on mäyrä.
7. Hain ammattikorkeakouluun.
8. En saanut vanhemmilta lupaa napalävistykseen ala-ikäisenä.
9. Olen alunperin Polvijärveltä.
10. Kolmen kanieni nimet olivat Hercules, Ronald ja Pietari.
11. Minulla on kolme veljeä ja kaksi siskoa.
12. Painan 55kg.
13. Äidinkieli oli lempiaineeni ylä-asteella.
14. Sain ensimmäisen lemmikkini Eskimo- kanin kolmetoista vuotiaana.
15. Olen toisiksi vanhin meidän sisaruskatraasta.maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ilosaarirock 2015 - Asu nro. 2

Kun Ilosaarirockin lauantaina tuli fiilisteltyä muun muassa Amorphiksen, Santa Cruzin ja Battle Beastin tahtiin, niin sunnuntaina tuli kuljettua alueella sinne minne nenä näyttää. Muutamia bändejä oli mielessä, mutta tulipahan ihan extemporena lähdettyä katsomaan Tom Odellia ja Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?- nimistä yhtyettä, joka on jo joskus aiemmin kiinnittänyt huomion jossain yhteydessä. Hyvää musiikkia tuli siis kuunneltua rokissa kuten kuuluukin!
Napapaita - Guess
Hame - Gloomy Moon
Laukku - DKNY
Nahkakengät - Bronx

Tämän postauksen kuvat blogiin on ottanut eräs Mikko festareilta, sukunimeä en valitettavasti muista täysin varmaksi eikä selvittäminen tuottanut tulosta. 

Sunnuntaina törmäsin muun muassa Tuomakseen ja Mariannaan, molempia oli ihana nähdä pitkästä aikaa! Tuomaksen kanssa tuli turistua tovi jos toinenkin ja illalla viestiteltiin Mariannan kanssa, että ehditään varmasti vielä treffata festareiden aikana. Toinen kun on toiselta puolelta Suomea, niin on pakko nähdä silloin kun ollaan samoilla suunnilla ja itseasiassa näimme vielä maanantainakin, jolloin miulla oli ilo tavata myös Mariannan mukana olleet matkakumppanit eli poikaystävä ja ystävät. Pidin maanantaina vapaan ja lapsenkaan ei tarvinnut hoitoon mennä, kun yöllä heräili niin monta kertaa että oltiin molemmat silmät ristissä aamulla.


Rokki oli kyllä erittäin onnistunut; törmäsin kavereihin, joita en ole nähnyt pitkään aikaan. Tutustuin moneen mielenkiintoiseen tyyppiin, näin yhdestä melko tuoreesta kaverista uusia hauskoja puolia, nautin musiikista ja kesästä. Pukeuduin fiiliksen mukaan ja rakastin molempia asuja, vaikka suunnitelmat asujen suhteen eivät menneet niin kuin ajattelin. Löysin uutta musiikkia ja löysin itsestäni rohkeutta sellaisessa asiassa, mitä en uskaltaisi normaalisti ajatellakaan pelon takia.

Ilosaarirock alkoi perjantaina eräällä saavutuksella, jota mieheni halusi juhlistaa viemällä minut ostoksille Changeen ja mieheni perheelta tuli kuplivaa. Aika loistava aloitus ihanalle viikonlopulle, ettenkö sanoisi. Kiitos erityisesti teille edellä mainituille ja kaikille muille, jotka teitte festareista onnistuneet!

torstai 23. heinäkuuta 2015

Herkkupiknikillä Helsingissä

Äh, täälläpäin on nyt niin paljon päivitettävää blogiin, etten tiedä missä järjestyksessä nämä julkaisisin! Joka tapauksessa tällä kertaa ajattelin vaihteen vuoksi kertoa vähän piknikistä, jonka GreenStreet sattui järjestämään juuri sopivaan saumaan - vain kaksi päivää Pärnusta palaamisen jälkeen. Jäimme siis koko perhe miehen kummien luokse viikonlopuksi jo ihan sen takia, ettei tarvitse matkustaa samana tai kahtena peräkkäisenä päivänä kun se on aika raskasta kaksivuotiaalle lapselle. Mielellään jäimme viettämään aikaa miehen kummien luokse, siellähän me aina ollaan näillä pääkaupunkiseudun reissuilla.
Herkkuja oli varattu piknikille minttusuklaa- raakakakusta mulperimarjoihin ja viinirypäleisiin. Juomana oli kylmää Fresitaa ja tuoremehuja. Urtekramin kuivattu mango oli taivaallista ja varmasti maapähkinävoikin, joka jäi tällä kertaa itseltäni maistamatta vaikka kotona maapähkinävoita tulee usein syötyä. Vaikka tarjottavat olivat kevyet, niin nälkä pysyi siitä huolimatta poissa pitkälle iltaan! Ihastuin erityisesti nuihin mulperimarjoihin, jotka menisivät helposti naposteltavana kotonakin. Puhtaat maut, ruoasta saatavat vitamiinit ja terveelliset naposteltavat kuuluvat omaan ruokavalioon vakiona, sillä silloin oma hyvinvointi ja energisyystaso pysyy parhaimpana mahdollisena. Tottakai tulee välillä lipsuttua, mutta silloin on erittäin hyvä jos kaapista löytyy jotain terveellistä ja hyvää herkkuhimoon. :)


Ylläoleva kuva Misorellalta lainattu. 


Aurinko paistoi lähes koko päivän ajan, pilvien taakse hävitessään aloittelevan muusikon Mikko Harjun esiintyessä aurinko palasi takaisin entistä ehompana. Mikon kappaleita löytyy nimellä hakemalla muun muassa Youtubesta ja Spotify:sta, kannattaa käydä tsekkaamassa! Piknikillä oli kaikki mitä hyvään piknikkiin kuuluu; erinomaista seuraa, rento tunnelma, aurinkoinen keli ja hyvää musiikkia. Herkkupiknik oli hyvin järjestetty GreenStreetin puolelta ja olin positiivisesti yllättynyt miten rento, rehellinen ja aikaansaava meininki yrityksellä on.

Ylläoleva kuva Misorellalta lainassa. 


Tämä piknik oli kieltämättä täydellinen päätös lomalle ja erittäin rentouttava sellainen. Edelleen rupeaa hymyilyttämään piknikkiä miettiessä, oli ihanaa tutustua muihin paremmin ja tavata uusia ihmisiä! Nauru oli herkässä ja juttua riitti aiheesta toiseen todella hyvin. Oli ihanaa tutustua muun muassa Misorellaan, Sariin, Kirsiin ja Monnaan paremmin. Lähdimme itseasiassa Casa Mimi- blogin Sarin kanssa jatkamaan iltaa halauksien ja Livboxien saamisen jälkeen, kun kummallakaan ei ollut kiire minnekään. Ilta meni todella nopeasti rupatellen ja nauraen, toivottavasti saamme seuraavalle Helsingin reissulleni sovittua tapaamisia näiden naisten kanssa.Kuva Misorellalta lainassa. 
Kiitos GreenStreetille ja koko porukalle, oli hauskaa ja piknik oli ehdottomasti paras piknik pitkään aikaan!

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Ilosaarirock 2015 - Asu nro. 1

Silloin kun yksi parhaista ystävistä laittaa maanantaina viestiä Ilosaarirockin jälkeen, että "Ootko elossa? :---D" niin tietää ainakin olleensa menossa mukana festareilla. Suunnitelmat ja asut muuttuivat fiiliksen mukaan, tuli juteltua niin tuttujen kuin tuntemattomien kanssa. Hauskaa oli törmätä muutamaan tyyppiin, joita en ole nähnyt pitkään aikaan ja rokin jälkeisenä maanantaina täällä meillä kävi vielä vieraita muilta paikkakunnilta. Kävin siis festareilla yksin, että saa varmasti käydä katsomassa just ne bändit mitä tahtoo eikä tarvitse kenenkään kanssa neuvotella, jos vaihtaa hetken mielijohteesta vaikkapa katsottavaa bändiä. :) Juttuseuraa festareilta löytyy varmasti, jos vaan haluaa ja harvalla kaverillani on täysin sama musiikkimaku, joten tämä liikkumisen vapaus sopi miulle oikein hyvin.


Osa lukijoista saattaa muistaa, että ostin festarikengät erikseen edellisten tultua tiensä päähän. Kengät eivät olleet käytössä kumpanakaan päivänä, sillä päätin viime hetkellä vaihtaa laukun olkahihnalliseksi, että laukkua olisi mukavampaa kuljettaa festareilla mukana. Valikoin yllärillä DKNY:n laukun sen näppäryyden takia ja sen kanssa sopi loistavasti punaiset Pleaserin korkokengät.
Toppi - Lindex
Hame - itsetehty
Laukku - DKNY
Korkokengät - Pleaser
Rannekoru - Kulta Nalle

Hameen päällikankaan löysin Joensuun Pala- Sopista ja lauantaisena festariaamuna päätin hurauttaa siitä hameen samalle päivälle. Galaksimainen kuvio sopii hyvin tuohon reisitatuoinnin uusimpaan avaruusteemaiseen kuvaan ja muhkeahko malli hameessa oli sopivan vilpoinen sekä näyttävä rokkiin. Hame on aika samaa pituutta kuin muutkin minihameeni, mutta takaa jätin helmaa pidemmäksi ja laitoin alle minishortsit ajottaisen tuulen takia. Kuminauhavyötärön ansiosta hametta voi käyttää joko vyötäröllä taikka lantiolla, mutta uskon että tulen tätä pitämään ennemmin vyötäröllä - korostan yleensä vyötäröä ja jalkoja pukeutumisessani. Vuoriksi laitoin mustan sähköistymättömän vuorin käyttömukavuuden takia.


Hameen malli on niin perus kuin olla voi, sillä aikaa ei riittänyt kovin paljoa. Puolentoista viikon loman takia on pitänyt kiirettä töissä ja luonnollisesti työt menevät itselle ommeltavien vaatteiden edelle. Onneksi on vielä kesää jäljellä, ehdin varmasti toteuttaa loputkin vaatekappaleet myös omaan kaappiini! Mites teillä muilla rokkailijoilla meni Ilosaarirock, vaihtuiko suunnitelmat ja asut samaan malliin kuin täälläpäin? :)

torstai 16. heinäkuuta 2015

Vlog - kosmetiikkahömppää

Blogin FB- sivuilla jo vinkkasinkin, että on kosmetiikkapostauksen aika. Kuvasin jo jokin aika sitten videon uudemmista kosmetiikkalöydöistäni, mutta en edelleenkään ole löytänyt muokattua videota koneelta syystä X, joten kuvasin teille uuden! Vähän on vielä ulalla näiden älykkäiden kansioiden kanssa, entisellä koneella kun ei moisia ollut, mutta tässä MacBookissa on.Oriflamen tuotteista on löytynyt monia lemppareita itselleni ja näiden tuotteiden joukossa on monta uutta lempituotetta. Videolla kerron tuotteista hieman, mutta halusin myös kirjoittaa muutaman sanasen tuotteista ihan siltä varalta, että jollakulla lukijoista ei ole mahdollisuutta videon katsomiseen.


Diamond Cellularin Micellar Solution Cleanser on meikinpuhdistusaineiden kuningas! Huippu tuote, jota Oriflamen edustaja suositteli minulle. Yleensä minulla on volyymiripset, mutta nyt on tullut vähän taukoa aikataulujen tiiviyden vuoksi ja tämä meikinpuhdistusaine ei vie ripsiä mukanaan. Hellävarainen ja helppokäyttöinen puhdistusneste on kyseessä, ei tarvitse kuin pumpulilappuun pistää hieman ja poistaa lapulla meikit hyvin. Ihoa ei kiristä, eikä ihoon jää "kelmumaista" tunnetta vaan puhdas ja sileä lopputulos. Olen käyttänyt tätä noin kolmen kuukauden ajan ja tämä jää ehdottomasti jatkuvaan käyttöön. Tuotteessa on meikinpuhdistuksen lisäksi kasvovesi samassa.


Love Nature Wild Rose- sarjasta tilasin silmänympärysvoiteen ja yövoiteen. Sarja on kuivalle iholle tarkoitettu ja itselläni toimii näin kesällä tehokosteuttajana tuo yövoide, talvella on varmasti enemmän käyttöä kun iho on kovemmalla rasituksella. Silmänympärysvoide on myös ihan kiva, ensimmäinen silmänympärysvoide mitä minulla on. Meinaa välillä unohtua käyttää tätä, mutta varmasti vanhemmiten tämän käyttämisestä olisi hyötyä. Tuoksu on ihanan luonnollinen näissä ja tuotteet ovat riittoisia; ihan pieni määrä kutakin riittää hyvin kertaa kohti.


Koska halvalla sain, niin tuli ostettua parit huulipunat ja luomivärit. Nämä olivat silloin kesä- alessa ja maksoivat pari- kolme euroa kipaleelta. Tilasin huulipunat sävyissä Warm Fuchsia ja Soft Cherry eli suomalaisittain fuksian ja tummahkon punaisen huulipunan hileillä. Nämä kaksi ovat Pure Colour- sarjaa.


Kolmannen huulipunan tilasin myöhemmin, en muista onko tämä jo näkynyt täällä blogissa, mutta nyt ainakin esittelen sen. The One- sarjasta tilasin aiemmin puolimattaisen korallin sävyisen huulipunan, joka on aivan ihanan värinen, kestää hyvin ja mies tykkää myös tuosta huulipunasta miun käytössä erittäin paljon. Tilasin siis The One- sarjasta vähän luonnollisemman Warm Peach- sävyisen huulipunan ja tämä persikkainen huulipuna on niin luonnollinen, että en oikein tiedä pidänkö siitä vai en. Aika vaalea sävy on, tuntuu ettei näy kunnolla tai sitten olen vain tottunut tummempiin puniin. Katsotaan miten tämän tuotteen kanssa käy, käytänkö jatkossa vai en.


Luomivärit tilasin kimaltelevan kultaisen sävyisenä ja ruskeana. Pure Colourin ruskean luomivärin ajattelin käyvän hyvin smokey- eye meikkiin, kun tummempi sävy saattaisi olla turhan vahva näin vaaleahipiäiselle. Kultaista luomiväriä suunnittelin käyttäväni muiden luomivärieni kaverina, sävy on vähän murrettu ja näin ollen sopii useimpiin meikkeihin mitä minulla jo on.


Kuten videollakin mainitsin, niin olin Helsingissä GreenStreetin järjestämällä bloggaajapiknikillä mukana ja sieltä jokainen meistä sai lähtiessään LivBoxit mukaan. Laatikosta paljastui kaikkea ihanaa ja käytännöllistä, mutta erityisesti Herbinan vesimelonin tuoksuinen body mist, Bernard Cassieren sitruuna-minttu kosteuttava mattafluidi ja L´Occitanen Verbena Shower Gel ilahduttivat! Piknikistä kerron tarkemmin myöhemmin, ehkäpä jo viikonloppuna, jos rokki ei vie mennessään.

Hyvää loppuviikkoa kaikille ja rokkailkaahan turvallisesti kaikki te, jotka olette Ilosaareen menossa!