keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Minna Parikka lanseeraa uuden kenkäbrändin huhtikuussa 2024!

Huomasitko, että Minna Parikka lanseeraa uuden kenkäbrändin nimeltä Minna Minna? Arvasin, että jotain on tuloillaan ja uudistumassa, sillä varsinaisen lopetuksen jälkeen tuli vielä lisää kenkämalleja myyntiin parin vuoden ajan. Mietin jo silloin, että näinköhän Minna pystyy lopettamaan kenkien luomisen, joka on ollut hänen elämäntyönsä jo vuosikausia? Veikkaan, että jo silloin on ollut kehitteillä - ainakin alitajuisesti - jotain erilaista. Jotain, mitä voi toteuttaa eri tavalla ja samalla kehittää eteenpäin niitä asioita, mitkä aiemman brändin aikaan tuntui vaikealta. Itselleni jäi sellainen fiilis, että tämä ei ollut vielä tässä.
 

Minusta monilla luovan alan yrittäjillä on sellainen kipinä tekemiseen, että siitä ei helposti pääse irti. Luonnonvoima voisi kuvata sitä kipinää paremmin. Tämä on nimittäin ollut itsellenikin vaikeaa viime vuosina, kun siirryin palkkatöihin useita vuosia sitten ja lopetin yrittäjyyden. Näkemyseroja tulee varmasti vastaan, kun yhtäkkiä työtä tekeekin toiselle ja sama toisinpäin. Ei voi olettaa, että kaksi eri taustoista tulevaa ihmistä tekisi luovaa työtä samalla tavalla. 

On vain pakko hyväksyä hiljaa sivusta joitain asioita, mitkä itse tekisin aivan eri tavalla, varsinkaan jos ne aiemmin käytetyt tavat eivät ole ennenkään toimineet. Valitettavasti omasta osaamisesta huolimatta päätökset tulevat viime kädessä ylempää ja se on vain hyväksyttävä, vaikka se ei omiin arvoihin sopisikaan. Anyways, nyt puhutaan Minna Parikan uudesta kenkäbrändistä, ei työhistoriastani!
 

Mitä kaikkea tiedämme tähän mennessä Parikan uudesta kenkäbrändistä? Mallisto julkaistaan 18.4. eli ensi viikon torstaina! Brändiä uudistaessa Minna Parikan Instagram- sivulta katosi kaikki aiempi sisältö ja tilalle tuli useiden kuvien muodostamat kuvat. Ensimmäinen brändin logosta kolmiulotteisen ympäristön kera, toinen setti näyttäisi beigeiltä ja vaaleanruskeilta futuristisilta kengänpohjilta. Kenkien värejä, eikä sävyjä kuitenkaan kuvista näe.

En ole kovin suuri fani näissä nykyisissä brändiuudistuksissa käytettävistä tavoista - ihmiset edelleen aktiivisesti tägäävät ja käyttävät Minna Parikka Shoes- tagia, niin menee brändit sekaisin. Nykyään Instagram- tili löytyy nimellä @minnaminnaofficial. Tarkoitus on nähtävästi kuitenkin uudistua kokonaan, mutta useita kyselyjä ja kritiikkiä viimeisten mallistojen laadusta näkyi jo nyt kommenteissa eli aiemman brändin "painolasti" tulee mukana.
 

Toisaalta tuolloin ei tarvitse alkaa kasvattaa tiliä uudestaan, mutta miten kiinnostuneita värikkäitä Minna Parikan kenkiä rakastavat tulevat olemaan mallistosta, josta julkaistut kuvat ovat futuristisia, vaaleanbeiget ja hiekan sävyiset? Itseäni beiget, greiget ja hiekan sävyt eivät sykähdytä lainkaan. Eli tuleeko asiakaskunta ja kohderyhmä olemaan kuitenkaan sama?

Instagramin kuvien mukaan ei välttämättä, elleivät kengät oikeasti ole värikkäitä. Se nähdään sitten kenkämalliston julkaisun jälkeen. Mietin nähtyjen kuvien perusteella, että ovatkohan kengät sekoitus futuristisuutta ja klassisuutta? Jos taas kengät ovat täysin erilaisia kuin ennen, niin näen vähän riskinä sen, että suuresta seuraajamäärästä huolimatta tavoittavuus laskee olemattomaksi, mikäli kengät eivät nappaa ollenkaan aiempien fanien makuun. En sitten tiedä, onko mahdollista, että Minna Parikalta tulisi tylsiä mitään sanomattomia kenkiä? Tuskinpa.


Kommenteista bongasin myös sen, että tiedossa on uusia jännittäviä designeja ja lisäksi joitakin korvia. Eli pupun- tai kisunkorvia nähdään muutamissa malleissa, ellei kyse ole joistain muista korvista. Minna Minna Official kertoo Instagramin kommenteissa, että uuden kenkäbrändin kengät tulevat olemaan 97-98 prosenttisesti muovittomia. Muovia siis on käytetty uuden malliston kengissä vain sen verran, joka tarvitaan kenkien mahdollisimman pitkän käyttöiän takaamiseksi.

Todella toivon, että Minna Minnan kengät ovat laadukkaampia kuin viimeiset Minna Parikan kenkien erät - niistä nimittäin jouduin osan vaihtamaan ja palauttamaan laatuongelmien (mm. liimatahrat, kynäjäljet, ihmeelliset vekit saumoissa kankaassa ja nahassa) vuoksi. Myös nahka oli huomattavasti ohuempaa eli herkempää käytössä kuin aiemmissa mallistoissa. Moni koki viimeiset erät rahastuksena, sillä hinnat olivat korkeammat kuin koskaan aiemmin, mutta laatu huomattavasti heikompaa aiempiin vuosiin nähden.
 

Minna Minnalta on rohkea veto siirtyä muovittomiin kenkiin, se on hieno juttu! Uskoisin, että kengät ovat ainakin suurimmilta osin nahkaa siitäkin huolimatta, että muovittomuus ja vaihtoehtoiset materiaalit sopisivat erinomaisesti yhteen. Tämä on siis veikkaus, eihän minulla yhtään enempää tietoa ole kuin mitä julkisesti olen nähnyt eri kanavissa.

Aiemmin Minna Parikalta tuli joitain kenkiä, joissa käytettiin kasvipohjaista nahankorviketta, mutta niistä olen muutamiin kommentteihin törmännyt, että käyttöikä on ollut huomattavasti nahkakenkien käyttöikää lyhyempi. Tästä syystä ainakin itse jatkaisin nahkaisten kenkien suunnittelua, ellen olisi löytänyt jotain vastaavaa vaihtoehtoista materiaalia, jossa käyttöikä olisi oikeasti lähellä nahan käyttöikää.
 

Hmm. Omista fiiliksistäni sanoisin, että odotan innolla mitä ensi viikolla paljastuu, mutta ainakaan tällä hetkellä nähdyt kuvat eivät sykähdytä sillä tavalla kuin ihanissa karkkiväreissä loistavat kengät tekevät. Toisin sanoen, en ole ostohousut jalassa, sillä kuvien perusteella näyttää, ettei tämä mallisto ole minua varten. Harmi. 

Julkaistut kuvat tosin voivat olla ihan markkinoinnin kannalta mietityt, koska tyyli ja värimaailma eroaa niin paljon aiemmasta. Herättäähän se tunteita, jos värikkään ja leikkisän brändin tilalle tulisikin jotain haalistuneen väristä ja liian käytännöllistä! Ainakin minä olen järkyttynyt, jos näin käy. Ehkäpä ensi viikolla aiemman brändin fanit, kuten minä, yllätymme iloisesti uudesta Minna Minna- kenkäbrändistä.
 

Mitä mieltä olet, palaako Parikka elämäntavan ja työn takia kenkien suunnittelun pariin? Vai jostain muusta syystä? Osa piti jo aiempien mallistojen uusia eriä pelkkänä rahastuksena, mutta minusta tämä vaikuttaa enemmän "uudelta tulemiselta" hetken tauon jälkeen. Vähän sillä tavalla, että kun ei osaa olla ilmankaan niiden kenkien suunnittelua. 

Toivon, että suunnittelijana hän saa uuden brändin myötä paljon iloa ja menestystä, sekä onnistumisen tunteita koko prosessin ajalta suunnittelusta kuluttajille myyntiin asti. Toivottavasti myös asiakaspalvelu palaa entisen tasolle, kenkien laadusta puhumattakaan.


Lue myös nämä postaukset Minna Parikan kenkiin liittyen:

13 kommenttia:

 1. Pitääpä seurailla mitä tuleman pitää vaikka en kenkien päälle juuri mitään ymmärrä. Mielenkiintoista nähdä miten eroaa näistä väripilkuista ja hauskoista teemoista. Sulla on paljon tietoa ja kokemuksia Parikan kengistä, teethän sitten postauksen mitä mieltä olet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, en ehtinyt samalla vastata kun julkaisin kommentin! ❤️ Mie kans mietin, että miten paljon nämä eroavat, koska noi julkaistut kuvat ovat aivan varmasti lenkkareiden pohjista. En itse koe omakseni tämän päivän lenkkari- muotia, vaikka joillain ne näyttävät upeilta omissa tyyleissään. 🤗

   Tavallaan odotan mallistoa innolla, mutta vähän on sellainen viba, et tää ei ehkä ole minulle. Vähän ehkä hirvittääkin, et entä jos ei sovikaan omaan makuun, vaikka onhan noita muitakin kenkäsuunnittelijoita olemassa. Hmm, sen näkee sitten ensi viikolla miten käy! ^^ Kiitos toiveesta. Pitää tehdä postaus myös siitä mitä mieltä olen mallistosta ja kunhan mallisto, sivut ym. julkaistaan, kun se kiinnostaa! 🤗🥰

   Poista
 2. Jos on semmonen ihminen joka on tottunut tekemään ja tietää olevansa melko hyvä jossain niin suomalaisilla se irti päästäminen ei ehkä ole niin helppo juttu. Tuli kans mieleen että kohta sä tarviit lisää kenkäsäilytystilaa kun on uusia ihanuuksia keräiltäväksi vaikka ne ehkä justnyt ei vielä niin innosta niin tulevista malleista eitiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, suomalaisilla on ehkä sellainen mentaliteetti, että sisulla tehdään ja vaikeudet ylitetään, jos työstä kuitenkin nauttii ja tietää olevansa hyvä siinä! 🤗 Meillä on itseasiassa tekeillä tuonne vaate- ja kenkähuoneeseen toinen kenkähylly, kun kaikki eivät mahdu eteisen hyllykköön enää. Mut saa nähdä mitä on tulossa ja natsaako omaan makuun! Jännittävää, torstaina nähdään miten käy. 🙈

   Poista
 3. Odotan mielenkiinnolla uutta mallistoa. Edellisessä oli muutama suosikki, mutta katsotaan miten uusi iskee. Toivon kuitenkin menestystä Minnalle, onhan hienoa, että on ihmisiä, jotka osaavat luoda kauniita asioita. Joskus hankkisin kengät ihan taide-esineiksi. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Jännittävää nähdä millaisia kenkiä sieltä tulee, kun tietoa on niin vähän saatavilla tässä vaiheessa. 🤗 Tän hetkisten tietojen mukaan ei ehkä ole minua varten, mutta mallistosta on niiiin vähän infoa, ettei vielä voi varmaksi sanoa. Minna on kyllä mielettömän taitava suunnittelija! Aiemmat kengät ovat olleet ihan eri luokkaansa ja niin uniikkeja verrattuna valtavirtaan, että toivon samanlaista uskallusta ja rohkeutta rikkoa suunnittelun rajoja tämänkin brändin kohdalla. 😍🤩 Ihan huippua, että Suomesta löytyi kenkäbrändi, josta kyseltiin ulkomailta saakka ja nytkin näkyi kommenttikentissä kyselyjä, että "toimitetaanhan uutta mallistoa myös ulkomaille?". 😊

   Kengät taide- esineenä toimii, miulla on keittiön vitriinissä yhdet aivan upeat kengät. Olivat aivan hirveät jaloissa, mutta niin kauniit, etten luovu niistä. 😅👠 Plus kenkäharrastuksen myötä löytyy myös kenkäkylttejä, lasikenkä, kenkäjoulukoristeita, kenkä- pelikortit ja kirjallisuutta kengistä. ❤️

   Poista
 4. HOX HOX Aiheesta kiinnostuneille!✨ Minna Parikka vieraili Huomenta Suomessa ja siellä käsiteltiin enemmän kenkien vastuullisuutta, sekä mallistoa suunnitelmineen. Tässä suora linkki Huomenta Suomi Minna Minna haastatteluun.

  VastaaPoista
 5. Onhan nuo uudet "lenkkarit" jäätävän rumia, eikä taida ergonomia olla noissa popoissa ihan kohdallaan, ei jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie varmaan teen aiheesta vielä kattavamman postauksen myöhemmin, mutta ensisilmäyksellä oli vain muutamat omaa silmää miellyttävät matalat kengät. Voi varmaan kenkämaustani arvata, että juurikin ne perinteisemmät pupukorvalliset tennarit, Bunny Sneaksit. Tuossa Huomenta Suomen haastattelussa Parikka sanoikin, että ainakin tässä vaiheessa on tarkoitus tehdä nimenomaan käyttökenkiä ja mukavia kenkiä tarkoittaen matalia, vaikka myös hyvin tehdyt ja suunnitellut korkkarit ovat mukavia!

   Lenkkarimalli kengissä on ollut jo useamman vuoden pinnalla, mutta en pidä yhtään siitä kengän muodosta! Sopii paremmin housujen kanssa, kuin hameiden tai mekkojen. 🤔😊 Ne helmipohjaiset / paksuhkoilla pohjilla varustetut kengät ei nappaa itsellekään. Pitää silti nostaa hattua siitä, että miten tarkasti materiaalitiedot on saatavilla! 😊👌🏻

   Poista
 6. Ehkä odotukset olivat ainakin näin alussa liian suuret. Hienoa ovat pupukorvalliset kengät ja vielä valikoimassa, mutta muutoin lenkkarimallit eivät innostaneet. Mutta odotetaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olen kyllä samaa mieltä! 🤔 Odotin vähän naisellisempaa mallistoa, kun Minna Parikkahan oli just nimenomaan naisellinen ja leikkisä, uusi mallisto on minusta aika selkeästi unisex- mallisto. Lenkkarimallit eivät innostaneet ja helmipohjakaan ei ollut omaan makuun. Mutta seuraillaan ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. 🤗

   Olisi nimittäin mahtavaa löytää _kauniita_ kestävän kehityksen mukaisesti valmistettuja kenkiä, kun suurin osa markkinoilla olevista vastuullisesti tuotetuista kengistä näyttää terveyssandaaleilta ja -kengiltä! 🙏🏻😍

   Poista
 7. Varmasti vaikea lopettaa, jos on luova ihminen ja kengät intohimo. Eiköhän uusille kengillekin kysyntää löydy ja vanha merkkihän sai aikaan aikamoisen hurmion. Pidän Minnan designista! Kuulin kanssa muutamilta, että huonolaatuisia kenkiä olivat saaneet ja joutuneet palauttamaan. Toivotaan, että uusissa popoissa tekijät ovat ammattilaisia ja mallisto vähän monipuolistuisi vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, siitä olen ihan 100% varma, että on vaikea siirtyä eteenpäin ja toisaalta luova työ vaatii välillä taukoja. Ihan pelkästään arjessa ja toisinaan tarvitsee pidemmän tauon, että pystyy luomaan ilolla jotain ihan uutta! 😊💖 Uskoisin kyllä, että uusille kengille löytyy kysyntää, vaikka turvallisella linjalla on suunnittelu näillä näkymin. Hieman eri kohderyhmä vaan on Minna Minnalla vs. Minna Parikalla, niin toivottavasti saavuttaa sellaiset ihmiset, joille kengät nappaavat yhtä hyvin kuin Parikat minulle! 😊

   Nimenomaan, toivottavasti on eri tehdas tällä kertaa ja huolellista jälkeä. Esimerkiksi minusta ei ollut ok saada normaalilla hinnalla kotiin kenkiä, joissa oli pohjan ja sivun saumassa tosi iso ryppy eli todennäköisesti se ei olisi edes kestänyt käyttöä, kun tietää miten kengänpohja pingotetaan sinne alle. Samoissa kengissä oli myös useita liimatahroja, joten lähetettiin kengät takaisin, eikä enää saatu priimoja tilalle. 😕 Mut toivottavasti nyt toimii vähän paremmin kaikki hommat, eikä tuollaisia mokia tule! Toivon myös, että valikoima monipuolistuu - mielenkiinnolla seuraan mitä tulevaisuudessa nähdään. 🤗

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)