perjantai 20. marraskuuta 2020

Hei hei, Minna Parikan kengät - Minna Parikka lopettaa

  Moni teistä laittoi minulle viestiä ja kysyi, että mitä mieltä olen Minna Parikan lopettamisesta, kun siitä uutisoitiin tällä viikolla. Minullahan on nimittäin todella monet Minna Parikan kengät, varmaan lähemmäs parikymmentä paria. Ajattelin avata tätä asiaa myös täällä blogin puolella ja monien kanssa olemmekin jo keskustelleet asiasta. Minna Parikka- brändin lopettamisesta tuli ennakkoaavistus itselle kevään ja kesän taitteessa, kun he päättivät laittaa Aleksanterinkadulla sijainneen kivijalkaliikkeen kiinni. Jos olet koskaan käynyt liikkeessä niin uskon, että voit samaistua tähän aavistukseen ja fiiliksiin ylipäänsä. 

Minna_Parikka_Blanche_korkokengat-7
Minna Parikka Blanche, emerald green
Minna_parikka_kengat_raw_stiletto_heels
Minna Parikka Raw Stiletto, red
Minna-Parikka-tikkarikorkokengat-pinkit
Minna Parikan tikkarikorkokengät, näiden mallinimeä en muista. Ihanat! 


Minna_Parikka_Blanche_korkokengat-4

Minna-Parikka-Pfeiffer
Minna Parikka Pfeiffer, mint leo

Kivijalkaliike oli nimittäin selkeästi erottuva vilkkaalla kadulla ja vaaleanpunainen, unenomainen liike kutsui sisään. Liike oli niin erikoinen ja visuaalisesti upea somisteineen, näyteikkunalta löysit esimerkiksi moottoripyörää, rekiä, suuria tikkareita - vaikka minkälaista somistetta tuli nähtyä vuosien varrella. Muiden liikkeet somisteet ovat todella perinteisiä ja tavallisia Minna Parikan hullutteleviin ja hauskoihin näyteikkunoihin nähden. Huulisohva ja suuri korkokenkä tulivat myös tutuiksi. Liikkeessä oli aina useita asiakkaita, kun siellä itsekin kävin ja tästä syystä ihmettelin liikkeen lopettamista, sillä monille on tärkeää päästä sovittamaan kenkiä ja käydä ostamassa unelmiensa kengät ihan liikkeestä. Minäkin kävin liikkeellä aina, kun täältä Itä- Suomesta reissasin Helsinkiin. 

Näkisin itse, että kivijalkaliike oli kaikessa visuaalisuudessaan huomattavasti houkuttelevampi, kuin esimerkiksi brändin Instagram- tili. Liike ruokki visuaalista silmää ja inspiroi. Liike ei todellakaan ollut mikään perinteinen kenkäliike kiireen tuntuineen, vaan tunnelma oli rauhallinen, sai sovittaa rauhassa ja ihan vain ihastella kenkiä. Toinen syy itselläni heränneeseen lopettamisajatukseen on se, että viimeisten vuosien aikana Parikalle palkattiin aika paljon uusia työntekijöitä mm. varastolle ja markkinointiin. Tänä vuonna en ole nähnyt yhtään uutta rekry- ilmoitusta heiltä. 

Minna-Parikka-Celeste-korkokengat-unicorn-heels
Minna Parikka Celestia, neon pink
Minna-Parikka-Elizabeth-Rose-Satin
Minna Parikka Elizabeth, rose satin

Tulevaisuudestahan ei tiedä, mitä yrittäjä keksii ja millä tavalla tauko inspiroi häntä jatkoon. Kyseessä on kuitenkin todella taitava bisnesnainen ja suunnittelija, joten luulen, että saamme muutamien vuosien päästä nähdä jotain uutta eri brändillä. Minna Parikan brändi on todella vahva, mutta myös minusta vaatisi sen, että Minna olisi itse suunnittelemassa kenkiä eli ymmärrän hyvin, miksi kauppoja brändistä ei syntynyt. Toisekseen, jos jotain menisi vikaan, niin brändi eli tässä tapauksessa oma nimi kokisi kolauksen ja brändin korjaaminen ei siinä tilanteessa ole helppo juttu, jos nimeä ja/ tai brändiä aikoo tulevaisuudessakin käyttää suunnittelutyössä. 

Yksi asia, mitä jäin itse pohtimaan on se, että brändillä hinnat ovat nousseet viimeisen kuuden- seitsemän vuoden aikana aika paljon, mutta laatu sen sijaan ei ole pysynyt hinnan perässä. Eli jos verrataan esimerkiksi vanhempia kenkämalleja uudempiin malleihin, niin lestit ovat aivan erilaiset ja uusista kengistä on pakko tietää pohjan sisämitta, koska koot heittelevät niin paljon. Uusien kenkien lesti on tennareita lukuunottamatta huomattavasti kapeampi kuin ennen. Vanhoissa kenkämalleissa on yleensä samanlainen tai samankaltainen lesti eli jos tiedät, mikä koko vanhoissa kengissä käy sinulle, niin osaat ostaa samaa kokoa vanhemmista kengistä. 

Viimeisen kahden vuoden aikana olen törmännyt enemmän negatiivisiin kommentteihin verkossa, kuin aiemmin ja lähes kaikki ovat liittyneet laatuun. Toki tässä voi olla kyse myös siitä, että kun yksi alkaa puhua negatiivisista kokemuksista tai kyselee asiasta, niin voi olla, että myös niihin omiin kenkiin kiinnitetään enemmän huomiota ja huonoja kokemuksia jaetaan helpommin. Kenkiin liittyy usein myös tunteet, sillä monet joutuvat säästämään kenkiin pidemmän aikaa tai ostavat ne erityiseen tilaisuuteen, kuten häihin ja tottakai silloin vaatii, sekä toivoo kenkien olevan hintansa arvoiset, virheettömät ja laadultaan paremmat kuin markettijalkineet. Myös myyntivolyymi selittää miksi tuotteista on enemmän negatiivisia palautteita julkisena kuin ennen, kun suurempi ihmismassa on löytänyt brändin ja ihastunut siihen niin, että kenkiä on myyty enemmän ja ne ovat olleet helpommin saatavilla myös jälleenmyyjien kautta. 

Pom_pom_heels_finnish_design_Minna_Parikka_2
Minna Parikka Nikita, neon pink
Minna-Parikka-Bunny-boots-powder
Minna Parikka Bunny Boot, powder. Kuva; Kukkamaaria K. 

Myyntivolyymin lisääntyessä voi tulla muutoksia myös laaduntarkkailuun ja voi olla, että joitain työvaiheita jää pois, kuten vaikka kenkien tarkistaminen juuri ennen lähettämistä. En voi sanoa, että näin on tässä tapauksessa, mutta arvelisin ihan sillä millaisia kuvia olen nähnyt ja millaisia virheitä kengissä on ollut eri korkuisista koroista ja repeämisistä lähtien. Hankala uskoa, että todella selkeä virhe jäisi huomaamatta, kun tarkistaa pakkauksen sisällön ennen lähettämistä. Itselläni on onneksi ollut onnea mukana myös uusien kenkäparien osalta, mutta Blanchen korvista piti kiinnike uusia, kun se oli ommeltu liian reunasta. 

Muiden kenkien osalta olen ollut todella tyytyväinen, laatu on ollut tasaista ja kengät kestävät aivan älyttömän hyvin Suomen olosuhteissa, kunhan ne on muistanut käyttää suutarilla puolipohjia varten. Käytän ehdottomasti eniten Pfeiffereitä, Celestiaa, Sushi Stilettoja, Blancheja ja nyt uusimpana tikkarikorkoja. 

Minna_Parikka_Nikita_korkokengat
Minna Parikka Nikita, neon pink 

Tämä kokojen ja laadun vaihtelu on ollut aika huono juttu brändille ja jos mietitään palautuksien ja vaihtojen aiheuttama työ, sekä muut kustannukset, niin tuskin on ollut kovin miellyttävä tilanne, kun kenkien sisäpituuksien mittoja ei ole enää saanut sähköpostitse aikoihin. Tämä voi olla myös tehtaasta johtuvaa, mutta kyseessä voi olla myös tuotannon kustannuksissa säästäminen. Moni onkin sanonut, että ei viitsi ostaa kenkiä tai ei aio ostaa enää näistä viimeisistäkään eristä, kun laatu on huonontunut niin paljon ja sopivasta koosta ei ole varmuutta. Esimerkiksi puputennareiden koot vaihtelevat eri valmistusvuosien mukaan ja itsekin jouduin yksissä uusimmista kengistä valitsemaan 38- koon, vaikka normaalisti käytän 36-37 kokoja. Sekin 38 oli hiina ja hiina, olisiko kannattanut vaihtaa vielä kokoa isompaan. Maihareissa myös koko on eri kuin normaalisti. Myös soljet ovat muuttuneet heppoisimmiksi ja neliskulmaisesta pyöreiksi joissain malleissa kuten Nikita- kengissä, jolloin solki saattaa kenkiä jalkaan laittaessa pyörähtää tai mennä vinoon. 

Joka tapauksessa Minna Parikan mallistoista on löytynyt jokaiselle jotakin - viime vuosina heillä on panostettu pupukenkiin, joista on tullut erilaisia käyttökenkiä markkinoille, kun taas vanhoissa mallistoissa oli huomattavasti enemmän korkokenkiä ja naisellisempia kenkiä. Puputennarithan sopivat kenelle vain ja myös lapsille, sekä vauvoille tuli omat mallistonsa. Puputennarit ovat säilyneet mallistossa ja voisin itse kuvitella, että voi olla hankala uudistua, kun yhtäkkiä joku kenkämalli lyö läpi niin, että tavallaan se kannattaa pitää jokaisessa uudessa mallistossa mukana. Näistä tennareista on tullut myös ainakin yksi pieni erikoiserä, jota en valitettavasti ehtinyt saada ja nykyään ko. mallista on piraattikenkiä myös markkinoilla, joka hankaloittaa niiden löytämistä ja aitoudesta varmistumista, vaikka minullakin on silmä tämän brändin kenkien suhteen harjaantunut vuosien mittaan. 

Henkilökohtaisesti olen pitänyt vanhemmista mallistoista enemmän, mutta uusista mallistoista yhdet tikkarikorolliset kengät ja satiiniset puput ovat myös vieneet sydämeni! Näissä toki sekin plussa, että käyttömukavuus on huomattavasti parempi kuin monessa muussa Minna Parikan kenkämallissa. Sandaleteissa on nimittäin järkevän kokoinen lesti, kun vertaa esim. mules- mallisiin kapeakärkisiin kenkiin ja oikeastaan voisin sanoa, että sekä Blachessa ja näissä tikkarikorollisissa sandaaleissa lesti on hieman leveämpi samaan tyyliin kuin vanhoissa malleissa, eli oma normaali kengänkoko sopii. 

Minna_Parikka_Elizabeth_Rose_Satin_kengat
Minna Parikka Elizabeth, rose satin
Minna-Parikka-pinkit-Celestia-kengat
Minna Parikka Celestia, neon pink
Kenkarakkaus-Minna-Parikka-Jezebel
Minna Parikka Jezebel, lizzard


Minna Parikan kenkien arvo nousee - vai nouseeko? 

Minna Parikan klassikkokenkien hintojen nousua on jo povattu ja osa yrittääkin myydä käytettyjä kenkiä kovemmalla hinnalla, kuin millä ne ovat olleet liikkeessä myynnissä. Itse luulen, että monet ostavat vielä kenkiä ja varmasti osa ostaa jälleenmyynti mielessä, kun Minna Parikka on ilmoittanut vielä parin kenkärahdin tulosta. Hinta käytetyilläkin kengillä voi pompsahtaa hetkeksi, mutta en usko, että hinnat jäävät pysyvästi korkeammalle myös käytetyissä kengissä, ellei Parikalta tule jotain uutta. 

Kengillä on kuitenkin tietty käyttöikä ja vaikka kenkiä ei ottaisi käyttöön, niin niitä pitäisi huoltaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät hyvinä ja kuin uusina. Jos mietitään Minna Parikan Maxine- ja Corona- laukkuja, niin eihän niissäkään ole hinta säilynyt samalla tavalla, vaikka Minna Parikalta onkin tullut uusia kenkämallistoja ja esimerkiksi käsineitä. Uskon kuitenkin, että näin laajalla fanikunnalla kengille ja asusteille on ostajia, mutta se on aika rajattu ja lojaali joukko, joka on myös tietoinen kenkien hintatasosta käytettyinä tai uusina. Myös tämä lojaalius tekee sen, että esimerkiksi en itsekään myisi omia kenkiäni pois, ellei osa jäisi täysin käyttämättä eli se vaikuttaa myös saatavuuteen, koska tämän uutisoinnin jäljiltä moni fani on päättänyt sittenkin pitää hartaasti kerätyt kengät sittenkin kaapissaan. 

Vanhempien mallistojen hinnat todennäköisesti pysyvät pitkällä tähtäimellä paikoillaan tai jopa nousevat, mutta uudemmissa laatuongelmien takia en näe, että hinnat pysyisivät kovin korkeina pitkään tämän lopettamisen jälkeen. Voin toki olla väärässäkin, mutta vanhojen mallistojen kengät ovat edelleen todella hyvässä kunnossa, vaikka niitä olisi käytetty ahkerasti ja samaan aikaan olen paria uudempaa uutena ostettua paria joutunut jo korjauttamaan suutarilla tai laittamaan irronneen kiinnityksen itse kiinni. 

Minna_Parikka_Goodie_Korkokengät-8
Minna Parikka Goodie, pink glitter
Minna_Parikka_Nikita_Fuchsia-6
Minna Parikka Nikita
Päivän_asu_Nahkatakki_kotimainen-10
Minna Parikka Bunny Sneaks, pink


Minna Parikan lopettaminen on todella surullinen juttu, kun miettii miten tunnettu ja millä tavalla johtamalla brändiä on viety eteenpäin monien tietoisuuteen. Samaa toivoisi monelle muullekin suomalaiselle merkille, mutta sen eteen pitäisi tehdä markkinointia ja erottua tuotteellaan selkeästi muista, jopa niin hyvin ettei olisi epäilyksen sijaa suunnittelijasta. Esimerkiksi kotimaisella Jukka Rintalalla on selkeästi oma tyyli ja kädenjälki, jonka tunnistaa hänen tauluistaan ja valmistamistaan puvuista. Katri Niskasen vaatteet tunnistaa veistoksellisuudesta eli tavallaan muotokieli, värit ja vaatteen tyyli ovat ne erottavat seikat. 

Myös omalla kohdallani voisi sanoa, että eniten valmistan nahkavaatteita, takkeja ja hääpukuja, jotka eivät ole ihan niitä perinteisimpiä, vaan nekin ovat useimmiten kaksivärisiä, rock- tyyliin sopivia, supernäyttäviä ja sellaisia, että niitä voi käyttää jatkossakin esimerkiksi muokkaamalla häiden jälkeen kotelomekoksi. Teen kuitenkin vaatteet ja muut tilaustyönä, niin tulee tehtyä myös hempeitä pastelliunelmia, klassisia vaatteita ja paljon muutakin asiakkaiden toiveisiin ja tyyleihin sopien. 

Minna_Parikka_Goodie_Pink_knitskirt
Minna Parikka Goodie
Minna_Parikka_Melt-2
Minna Parikka Melt

Kenkien osaltahan Minna Parikka erottuu täysin muista kotimaisista kengistä, sillä monesti suomalaisilla kenkäbrändeillä käytännöllisyys menee kauneuden yli. Jos ostan arvokkaat kengät, niin itselle on tärkeää se, että ne ovat kauniit, kestävät ja omaan tyyliini sopivat. Omaan silmään ei-niin-kauniista kengistä en maksaisi lähellekään niin paljoa kuin yhdestä parista Minna Parikan kenkiä ja Parikan kengissäkin designin pitää olla itseäni miellyttävä, tottakai. On harmi, miten paljon käytännöllisyys menee täällä Suomessa kauniiden kenkien edelle, mutta olosuhteet täällä ovat erilaiset. Minusta on aina Euroopassa matkustellessa ihanaa, miten paljon kenkäkauppoja ensinnäkin on ja se, että sieltä löytyy kaikkien makuun kenkiä! Myös korkeita, kukkakoristeisia, kimaltelevia ja niin edelleen. 

Parikka on tehnyt kyllä mielettömän työn brändin eteen ja saanut erikoisten kenkien kaupan kannattamaan Suomessa, ei voi kuin nostaa hattua! On aina ihana törmätä liikkuessaan johonkin, jolla on myös Parikat jalassaan ja onpa tullut tutustuttua useampaankin Parikka- faniin netissä tai muuta kautta. Aivan upeita kenkiä, joita ei tule kovin usein vastaan - Parikat kuuluvat ehdottomasti tyyliini jatkossakin, niin kauan kuin niitä vain on saatavilla ja niin kauan kuin kengät kestävät. Toivottavasti tulevaisuudessa joko itse Parikka tai sitten joku muu löisi markkinoilla läpi yhtä puhuttelevalla muotokielellä - ei ihan jokaisella brändillä ole faneja, jotka odottavat innolla uusia mallistoja ja keskustelevat suurella porukalla eri kenkämalleista, sekä niiden hoitamisesta. 

Minä todella toivon, että joku saa suunnittelemillaan kengillä sydämeni sykkimään samalla tavalla kuin Minna Parikan kengät tekevät. Joku, jonka kenkiä ostaisin myös parikymmentä paria vuosien mittaan ja jonka vanhoista kenkämallistoista etsisin edelleen jotain tiettyä omassa koossa. Muilta brändeiltä minulla on yksittäisiä pareja, ei kymmeniä - muiden brändien mallistoista sytyttää yleensä joku tietty pari, ei lähellekään näin moni kuin Minna Parikan suunnittelemissa kengissä. 

Minna_Parikka_Blanche_korkokengat-10
Minna Parikka Blanche


Minna_Parikka_Raw_Stiletto_kengat
Minna Parikka Raw Stiletto


Onneksi itseltäni löytyy useammat Minna Parikan kengät, joita olen ostanut vuosien mittaan. Moni kysyikin, että aionko ostaa vielä lisää Parikkaa kun sitä tulee vielä pari rahtia saataville, mutta saa nähdä - tällä hetkellä olen priorisoinut muita asioita enemmän. Parista kenkämallista olen kyllä kiinnostunut, mutta niitä ei ole tullut oikeassa koossa vastaan ja tällä hetkellähän kengät menevät ihan älyttömän nopeasti normaalihintaisina. Saa nähdä, tällä hetkellä olen säästänyt Sophia Websterin kenkiin, joten voi olla, että Parikat jäävät ostamatta ja toisekseen sormusteni korjaaminen maksaa useamman satasen. Uusimmat lahjaksi saamani kengät Parikalta ovat tikkarikorot metallinhohtoisina pinkkeinä ja Blanche- korkokengät eli sama malli kuin toisiksi ylimmässä kuvassa, mutta pinkkinä. 

Mielenkiintoisimmat kenkämallit Parikalta, mitä minulla ei vielä ole,  ovat korolliset Blondie- maiharit mustina tai glitterisinä, vaaleanpunaiset tai puuteriset Gemit, violetit Thumperit ja matalat glitter- maiharit. 


Mitä mieltä te olette Minna Parikan lopettamisesta? Yllättikö uutisointi vai tuliko teillekin aavistus, että hän saattaa lopettaa lähiaikoina? 

8 kommenttia:

 1. Ihania kenkiä 😊
  En omista yhtiäkään Minna Parikan kenkiä, mutta tuol naatu ongelman olen huomannut valtavan monissa kengissä. Tuntuu että niistä on tehty kertakäyttö tavaraa. Monien kenkien kohdalla olen surukseni huomannut, etteivät ne kestä edes vuotta kun tulee jo vesi pohjasta läpi, alkaa saumat irvistelemään jne. Etenkin Suomen olosuhteissa kun tarvitsisi olla kestävät. Sitä kun ei ole itsellä ainakaan varaa ostella jatkuvasti satasen kenkiä, että saa pidettyä jalat lämpimänä ja kuivina.
  Surettaa muutenkin nykymaailman tapa luoda tuoteitta, tuntuu että monessa muussakin ollaan alettu tinkimään laadussa, rahan kiilto silmissä. Miksei enää haluta pitää maineesta huolta ja huolehtia siitä, että asiakkaat pysyy jatkossakin tyytyväisenä? :/

  Minusta on hyvä että Minna Parikka päättää lopettaa, jos työ alkaa tuntumaan puuduttavalta ja samaa intoa siitä ei enää saa mitä ennen. Monet muut eri alojen työntekijät saisivat ottaa tästä tavasta mallia. Ei ole kenenkään etu, että ihminen työskentelee äärirajoilla, eikä selvästikkään ole enää motivoitunut työhönsä. Silloin pitäisi kaikkien ottaa taukoa ja ehkä alkaa katselemaan jotain uutta ja innostavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, nämä ovat miun aarteita! <3 Joo, siis nykyään jos ostaa marketista kenkiä, niin laatu on kyllä ihan eri kuin esim. hieman yli kymmenen vuotta sitten. Keinonahka pysyy hädin tuskin vuotta kunnossa ja lestit ovat menneet epämukavammaksi markettituotteissa, vaikka korkoa ei ole edes paljoa... Mutta nahkakenkiin itse panostan, ne kestävät ja tuntuvat hyviltä jaloissa! <3 Ja kestää Suomen oloissa, eikä haperru heti käsiin tai repeä sellaisista kohdista, mitä ei saisi korjattua.

   Suurempi myyntivolyymi altistaa toki virheille ja varmasti oikominen houkuttaa tuotannossa suuremman katteen saamiseksi, mutta toisaalta ihmiset ovat aivan liian tottuneita riistohintaisiin tuotteisiin esim. pikamuotiliikkeiden vaatteet ja kengät. Helppoahan niitä on saada ja ostaa, mutta mikä järki ostaa aina uutta tilalle, kun voisi panostaa kerralla hyvään ja seuraavat vuodet huoltaa asianmukaisesti? Säästyisi rahaa ja luontoa, toki joutuu hieman ajattelemaan muitakin kuin itseään hankinnan kanssa.

   Totta, yleensä se alkaa näkyä työssä, jos työ alkaa tuntua puuduttavalta ja toisaalta tuollaisen firman pyörittäminen vaatii aikaa, eikä muuttuneet elämäntilanteet anna aina myöten. Nimenomaan, hyvin tiivistetty! <3 Kiitos paljon ajatuksia herättävästä kommentista taas. :)

   Poista
 2. Olipa hyvä ja kattava postaus ♥ Mielenkiinnolla myös odotan jatkoa Parikan tarinaan. Lopettaminen tuli itselleni vähän yllätyksenä, toisaalta en ole kovin aktiivisesti seurannut brändiä.
  Ja ah miten paljon kivoja kenkiä! :D Itse en omista yksiäkään Parikoita, olen ylipäätään aika yksinkertainen kenkien suhteen, omistan lähinnä mustia kenkiä ja yhdet viininpunaiset :'D Jotkut glitter-kengät tuollaiseen Goodie-tyyliin olisivat kyllä salaisena haaveena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon! <3 Tää oli aika tiivis versio kaikesta, varmaan olisi vielä ainakin kahteen postaukseen riittänyt ajatuksia. :D Hauska nähdä, millaisen comebackin Minna Parikka tekee, sillä vähän luulen, että tarina ei vielä ollut tässä. Luova tauko tekee hyvää itse kullekin välillä, varsinkin jos polttaa kynttilää molemmista päistä. :)

   Kiitos! <3 Kenkäjoulukalenterissa onkin sitten lisää kenkiä tulossa! ;) Mie tykkään käyttää värikkäitä ja erilaisia kenkiä, tulee aina asuun jotain twistiä. Goodiet ovat aivan ihanat, alkuun olivat kamalat jalassa, mutta sittemmin tuntuu jo paremmilta jaloissa kun tuli sisäänajettua ne. :D <3 Kannattaa pitää silmällä mm. Tori.fi:tä ja Minna Parikka Second handia, niistä tekee löytöjä!

   Poista
 3. Mulla heräsi pieni aavistus tästä, että Parikka lopettaa, kun näin uutisista juurikin sen, että liike lopettaa Helsingissä. Mua alkoi ihan kamalasti harmittaa, kun kuulin että liike lopettaa. Sitten alkoi harmittaa vielä enemmän, kun kuulin että lopettaa ihan kokonaan. Ja hassua tässä on se, että mua harmittaa hulluna, vaikken itse omista yhtiäkään Parikan kenkiä, eivätkä ne oikein istu omaan tyylinikään. Siis Parikan kengät ovat upeita, aivan todella kauniita suurinosa, vaikken itse niitä osaisi käyttääkkään. Lisäksi liike Helsingissä erottui kyllä edukseen, sehän oli ihan valloittava näyteikkuinoineen kaikkineen.

  Mielenkiintoinen postaus ja oli mukava lukea sun fiiliksiä, vaikkakin aihe oli hivenen surullinen :D Sulla on kyllä aivan upea Parikka kokoelma, itse varmasti varjelisin niitä etenkin nyt kun Parikka lopettaa kengät. Puputennareita itse mietin pitkään, mutten koskaan niitä kuitenkaan ostanut ja nytkään ne ei oo olleet pariin vuoteen mielessä.

  Jännittää kyllä nähdäänkö tässä jossain vaiheessa Parikalta jotain uutta eri brändillä, kuten sinä epäilet :) Oispa kiva myös sinua pian nähdä, harmittaa kun oli se marraskuun alku mulla niin täynnä ettei ennätetty, olis hauska jutella just esim tästäkin sun kanssa enemmän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että siellä heräsi myös aavistus tästä! <3 Miuta kans harmittaa tosi paljon, sillä muiden kengät ja suunnittelu ei ole iskenyt näin suurella mittakaavalla - yleensä samalta merkiltä on yhdet tai kahdet kengät, ei näin montaa paria. Kengät ovat kyllä upeita ja mallistoissa on lähes jokaisessa ollut jotain mistä tykkään todella paljon! <3 Liike oli aivan mahtava, voi kun muutkin visualistit uskaltaisivat ja saisivat tehdä supernäyttäviä ikkunoita.

   Kiitos, ihana kuulla - tästä aiheesta riittäisi juttua useammankin tekstin verran. Miulla muutama pari on vielä mielessä, mihin toivon törmääväni oikeassa koossa ja kymmenen vuoden aikana olen tainnut kahdet Parikat myydä eteenpäin, mitä ei tullut käytettyä.

   Jossain vaiheessa varmasti nähdään, sen verran taiteilijasielulta ja aktiiviselta Parikkakin vaikuttaa, että tuskin tulee vuosikausien taukoa tässä brändien välissä. :) Voi olla, että luova tauko onkin lyhyempi tai sitten pidempi, mutta en näe, että Parikka lopettaisi suunnitteluhommat kokonaan.

   Olisi ihana kyllä nähdä, pitää joku pv vaikka soitella ja sopia tapaamista! <3 Miulla nyt aikataulutkin hieman helpottivat, kun peruivat ryhmäliikunnat tältä vuodelta. :/ Josko ehditään tässä loppuvuoden aikana treffata! <3

   Poista
 4. Sulla on kyllä kadehdittavan upea kokoelma Parikan kenkiä! <3 Haluaisin ehdottomasti löytää jostain Melt-korkkarit. Mieluiten mustalla pohjalla ja vaaleanpunaisella valumalla :) Mulle on vuosien varrella tullut monista Miu Miun kengistä Parikka-fiilikset (tai toisin päin). Paljon samoja elementtejä, on glitteriä ja höyhentä ja muuta ihanaa hulluttelua. Hinnat ovat kovemmat, mutta second handina onneksi paljon tarjontaa.
  Parikan lopettamispäätös oli yllätys. Harmittaa, että näin persoonallinen suomalainen brändi lopettaa. Ilman Minnaa Suomi on tylsien läystäkkeiden luvattu maa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Tässä ei ollut vielä kaikki, mutta joulukuun aikana tulee postaus, mistä löydät kaikki miun Parikan kengistä. :) Melt- korkkareita liikkuu aika hyvin Tori.fi:ssä ja Minna Parikka Second hand- ryhmässä, niistä mie olen omat Melt- korkkarini ostanut keltaisena ja mustana. Heii, miepä tutustun Miu Miun kenkiin kun ehdin, ei ole jäänyt mieleen tai en ole paljoa Suomessa törmännytkään Miu Miun kenkiin.

   On todellakin harmi, että näin persoonallinen ja suuren fanikunnan kerännyt brändi lopettaa. Haha, sepä se - harvat kengät ovat kauniita, suurin osa on käytännöllisiä, mutta itse haluan kyllä arkena käyttää kauniita kenkiä. :) <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)