keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Verhomainen otsatukka - hetken trendi vai klassinen hiustyyli?

 Verho- otsis, curtain bangs, verhomainen otsatukka, verho- otsatukka... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Myös minä leikkautin itselleni otsatukan kesän alkupuolella, kun kaipasin jotain uutta. Usein hiustyyliä tuleekin vaihdettua suurten muutosten jälkeen - lapsen syntymän jälkeen vaihdoin hiustenväriä mustasta punaiseksi, nyt isän kuoleman jälkeen kaipasin jotain uutta hiuksiin. Väriin ja pituuteen olen ollut todella tyytyväinen, mutta aloin harkita otsatukkaa ja pidin näkemistäni curtain bangs- tyylisistä otsahiuksista. 

Verhomainen-otsatukka-kasvivarjatyissa-hiuksissa-5 Verhomainen-otsatukka-kasvivarjatyissa-hiuksissa-4      

Tallensin puhelimeeni muutaman kuvan haluamastani lopputuloksesta ja näytin kuvat kampaajalle, joka ymmärsi heti mitä kaipaan. Ennen verho- otsiksen leikkaamista keskustelin ja pohdin asiaa mieheni kanssa, sillä itseäni hirvitti, että otsatukka taipuu keskeltä ylös niin kuin töyhtöhyypällä. Lapsena minulla oli nimittäin otsatukka moneen otteeseen, mutta kasvatin sen aina pois, kun se sojotti hiuspyörteiden takia miten sattuu. Ekokampaajan kanssa katsoimme myös hiuspyörteitä jonkin verran, mutta päädyimme laittamaan jakauksen keskelle, koska vaihdan aina välillä jakauksen paikkaa. 

Paivan-asu-blogiin-Joensuu-5  

Otsatukka tuntui alkuun hieman lyhyeltä, koska hiuksilla meni hetki ns. tottua, että ei tarvitse puskea niin kovasti ylöspäin kuin pidempien hiusten kanssa. Otsatukka asettui parissa viikossa ja alkoi näyttää siltä kuin pitää - toisaalta ei haitannut yhtään, että otsis tuntui alkuun lyhyeltä, kun se kasvaa niin nopeasti ja toisaalta verho- otsatukkaa pystyi pitämään alussa tavallisena otsatukkana. Tällä hetkellä verhomainen otsis on kasvanut yli, mutta taipuu edelleen kauniisti sivuille kehystämään kasvoja. Illalla ja yöllä pidän yleensä otsatukkaa sivummalla pinnin avulla, ettei se ole silmillä. Joinain päivinä taas kampaan hiukset korkealle ponnarille ja samalla kiinnitän otsiksen kahdella pinnillä niin, kuin koko otsista ei olisikaan. 

Verhomainen-otsatukka-kasvivarjatyissa-hiuksissa-7 Verhomainen-otsatukka-kasvivarjatyissa-hiuksissa-8  

Oman kokemukseni mukaan nämä curtain bangsit ovat helpot ja saa aika paljon vaihtelua hiustyyleihin, kun hiukset kasvavat! Joka vaiheessa on ollut oma hohtonsa ja tarvittaessa otsiksen saa pinneillä nätisti piiloon. Kaikkein tärkein ehkä tässä hiustyylissä on se, ettei otsatukka ole liian lyhyt. Toisaalta otsatukkaa saisi saksilla lyhennettyä ja pidettyä tietyssä pituudessa, mutta minua ei ainakaan ole haitannut pitää otsatukkaa sellaisena kuin se on, koska hiustyyliä saa muutettua helposti fiiliksen mukaan. 

Verhomainen-otsatukka-kasvivarjatyissa-hiuksissa-2 Verhomainen-otsatukka-kasvivarjatyissa-hiuksissa  

Se, mitä otsatukan leikkaaminen on vaatinut arjessa enemmän, on alussa hiusten tihentynyt pesuväli, kun ei malttanut olla koskematta etuhiuksiin koko ajan. Sitten kun verho- otsatukkaan tottui, niin pesuväli on tasoittunut normaaliksi ja hiuksia ei tarvitse vähän väliä siirtää pois kasvoilta. Pinnejä tarvitsen enemmän kuin ennen, mutta se ei sinänsä haittaa. Olen ehkä enemmän kokeillut erilaisia hiustyylejä otsatukan kanssa kuin normaalisti eli olen nauttinut hiustyylien vaihtelusta. Toisaalta välillä on ollut myös huonoja hiuspäiviä, jolloin otsis on elänyt omaa elämäänsä ja viipottanut johonkin suuntaan. 

Potretti-kanervat
Kuva; Kukkamaaria K. 

Asu-kotimaisella-virkatulla-topilla

Aionko leikkuuttaa verho- otsatukan jatkossakin? Kyllä, ainakin jonkin aikaa. Tämä on ollut helpompi kuin odotin, mutta verho- otsis tuo vähän jotain uutta hiustyyliin, joka on ollut sama jo vuosikausia. Otsatukka on helppo kasvattaa myös pois, jos siihen kyllästyy, mutta otsis näyttää ihanalta nutturoiden, ponnarien ja spacebunien kanssa. Sen saa myös helposti piiloon pinnillä tai nostettua ylös kahdella pinnillä, jos tuntuu, ettei tänään ole hyvä otsatukkapäivä. 

Curtain bangsit ovat melkoinen trendi TikTokissa ja muualla, toki jotkut julkkikset ovat suosineet tämän kaltaista otsatukkaa jo vuosien ajan. Verho- otsatukka näyttää naiselliselta, se kehystää kasvoja kauniisti eri hiustyyleissä ja on helppo arjessa. Suosittelen, tämä hiustyyli on ihana naisellisuudellaan ja pehmeydellään, eikä se ole niin sanotusti liian tyttömäinen tai lapsimainen aikuiselle naiselle. Uskoisin, että tämä hiustyyli jää klassikoksi, eikä pelkästään tämän ja ensi vuoden jutuksi - tässä on sen verran potentiaalia. Ihastuin verho- otsikseen ja aion pitää tätä tyyliä jonkin aikaa! 

4 kommenttia:

  1. Tämä otsistyyli kyllä sopii sulle todella hyvin ♥ Mulla taisi olla otsatukka viimeksi joskus 2013, mutta en ole leikannut sen jälkeen, kun tämä hiusten rasvoittuvuus tosiaan ärsytti liikaa ja taidan olla muutenkin liian laiska laittamaan hiuksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kuulla! <3 Tätä tuli pohdittua just pitkään, että onko liian vaivalloinen arjessa ja just rasvoittuvuus oli alussa ongelma, kun nyki kokoajan otsahiuksia. Nyt tosin olen ratkaissut sen niin, että vältän koskemasta otsatukkaan jos ei ole pakko ja yöksi otsis kannattaa laittaa pinneillä kiinni päälaelle tai sivuille - tää helpottaa myös rasvoittuvuus ongelmaan. :) Hoitoainettahan otsikseen ei laiteta ja päänahkaan vain silloin, jos tarvitsee, muuten levitetään pituuksiin vaan. :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)