maanantai 4. huhtikuuta 2022

Minna Parikan kenkiä saa taas!

Huomasin, että Googlen kautta tulee paljon porukkaa postaukseeni, jonka kirjoitin Minna Parikan ilmoittaessa lopettamisestaan. Postaus edelleen pitää paikkaansa siltä osin, että Minna Parikalla ei enää ole omaa verkkokauppaa, eikä kivijalkaliikettä. Parikka ei kuitenkaan malttanut olla kauaa poissa värikkäiden kenkien suunnittelun parista, vaan nyt hän suunnittelee kenkiä Stockmannin juhlavuoden kunniaksi. Kengissä on edelleen ihanaa väriloistoa, leikkisyyttä ja myyntiin tuli myös rajoitettuja kenkäeriä, joiden kengät ovat numeroitu. Ensimmäisten mallistojen myyntiin tullessa Minna Parikka oli myös signeeraamassa kenkiään, joka on aika siistiä ja ennen kaikkea erilaista täällä Suomessa! 


Päätin kirjoittaa tästä aiheesta tänne blogin puolelle, sillä moni ihmetteli jo Instagramissa, että onko uutta Parikkaa myynnissä ja missä. Suurin osa kengistä on mennyt todella nopeasti kaupaksi, ensimmäiset erät varsinkin, mutta ei hätää - Parikan ja Stockmannin mukaan kenkiä tulee pitkin vuotta myyntiin sekä Stockan verkkokauppaan, että kivijalkakauppaan. Tällä hetkellä verkkokaupassa on vielä joitain Minna Parikan kenkiä  saatavilla! 

Kengät ovat Parikan lopettamisen jälkeen olleet keräilykappaleita, joista ainakin hetkellisesti tuntui saavan enemmän rahaa kuin liikkeestä ostettuina, mutta nyt näyttää kun saatavuutta on ollut enemmän, että käytettyjen Parikoiden hinnat alkavat olla samalla tasolla kuin ennen lopettamisilmoitusta. Toki osa edelleen trokaa näitä uusia kenkiä ja yrittää myydä kalliimmalla netissä, vaikka uusia kenkiä on kuitenkin vielä tulossa useampaan otteeseen tämän vuoden aikana. Minna Parikan matalissa kengissä on aivan upeita sävyjä, esimerkiksi vaaleanliilat Bugs- ballerinat ovat ihanat ja uusimmista kenkämalleista haaveilen eniten Nena- kengistä oranssina ja vaaleanpunaisena. En kuitenkaan raaski ostaa todennäköisesti kuin toiset, sillä hinnat ovat myös nousseet eli nuokin kengät maksavat 370e eli lähes saman mitä Parikan Bunny Bootsit maksoivat uutena. Ballerinat tosin tarvitsisin ennemmin, sillä edelliset ovat aivan loppuun käytetyt näin lähes kahdeksan vuoden jälkeen. Laatu ei valitettavasti näytä pysyneen samalla tasolla mitä olen kuullut ja lukenut keskusteluja, mikä on harmi, mikäli se pitää paikkansa. 


Minna-Parikan-Thumper-19

Lähtökohtaisesti oma kokemukseni Minna Parikan kengistä on se, että ne ovat erittäin laadukkaat ja erikoisnahatkin säilyvät hyvällä hoidolla vuosikausia kuin uutena. Glitterkengissä glitterit ovat pysyneet hyvin, kun ensimmäisillä käyttökerroilla ns. irtoglitteri on irronnut. Goodie- korkokengissä on pientä ja hienoa glitteriä, kun taas Thumpereissa glitter on suurempaa ja rosoisempaa. 

Puolipohjaus on nahkapohjaisten kenkien kanssa tarpeellinen, sillä Suomessa olosuhteet ovat aika usein kosteat myös kesällä. Puolipohja suojaa kenkää vettymiseltä ja toisaalta antaa myös pitoa kengän pohjaan eli niitä voi pitää myös talvisemmilla keleillä. Lesti Minna Parikan kengissä on omalle jalalleni sopiva ja esimerkiksi Pfeiffereillä jaksaa kävellä pidempiäkin matkoja. 
Nyt kun mietin, niin näistä useista Parikan kengistä mitä minulla on, ei oikeastaan ole moitittavaa kuin Bunny Sneaks tennareista, joiden kärjistä lähti värit vaeltaessa Italiassa (ei ehkä vaeltamiseen ole näitä tarkoitettukaan, haha) ja Bunny Bootseista, joiden kiiltonahka ryppyyntyi siskollani jo ensimmäisellä käyttökerralla. Hän ei halunnut niitä enää pitää ja sinänsä kiiltonahan rypyt eivät minua niin paljoa haitanneet, joten teimme vaihtarit - minä sain puuterinväriset Bunny Bootsit, sisko sai mittatilausmekon haluamillaan materiaaleilla. 

Päivän_asu_Nahkatakki_kotimainen-10 Minna-Parikka-Bunny-Boots-Powder-8 
Mitkä kengät sinua kiinnostavat uusista Minna Parikan kengistä eniten? Aiotko hankkia ne tai jotkut muut Parikat uutena tai käytettynä? 

Tutustu myös näihin postauksiin Minna Parikan kengistä; 

2 kommenttia:

 1. Onpa hauska kuulla, vaikken itse Parikan kenkiä käytä tai osta. :) Mutta sinun jalassasi niitä kyllä ihailen! <3 Omaan tyyliini kun ei istu, mutta sinun tyyliisii istuu taas täydellisesti 8) Ihania kuvia Parikan kengistä jälleen tämä postaus täynnä. Kiva viikon jatkoa Milla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! <3 Omaan tyyliin nää kengät kyllä istuu kauniisti ja tilasin itseasiassa nuo oranssit Nenat, mistä höpötin tässä postauksessa! <3 Aivan ihanat ja vähän kyllä mietin kummat olisi paremmat, vaaleanpunaiset vai oranssit. Oransseja kenkiä on ennestään vain yksi pari, mutta pinkkejä ja vaaleanpunaisia parisenkymmentä eli siksi oranssi.

   Mukavaa viikkoa siulle myös! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)