sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Mun viikonloppu Pieksämäellä

Kävin tuossa huhtikuun alkupuolella Pieksämäellä ystäväni Marian ja hänen miehensä luona, kuten osa on varmaan Instagramin kautta huomannut. Julkaisin paikan päältä paljon videoita ja kuvia, mutta halusin myös kertoa meidän viikonlopusta täällä blogin puolella, sillä IG julkaisut jäävät aina vähän pintaraapaisuksi. Tässä postauksessa on muutama järkkärikuva, mutta muuten mennään puhelinkuvien avulla viikonloppua läpi. Pieksämäellä olimme pääasiassa ystävien kotona, mutta kävimme tietenkin kuvaamassa Veturitorilla, nauttimassa herkuista Ukko Bistro & Delissä, ostamassa muksulle tuliaislegot ja ajeltiin kiertoreittiä pastellin väristen talojen ohi.  


Reissuun lähtöni alkoi sillä, että puolisoni tsekkasi autosta öljyt sun muut ja avainten toimivuuden samalla kuin itse pakkailin tavarat mukaan. Keskuslukitus ei nimittäin toiminut, mutta vika ei ollut avaimissa, eikä sulakkeessa. No, ei siinä mitään. Pääsin matkaan hyvin ja matka meni suht nopeasti, kun keli suosi suurimman osan matkasta. Sovimme Marian kanssa, että käydään yhdessä kaupassa ja Alkossa, niin ei tarvitse pysähtyä matkan varrella auton kanssa, jossa ei saanut kaikkia ovia lukkoon. :D Sitä sattuu! 

Teimme porukalla ruokaa ja oli ihan mielettömän hyvää! Koko viikonloppu oli kyllä sellaista makuelämysten sinfoniaa, syötiin hyvin ja kokeiltiin uusia makuja. Ilta meni ruokailun jälkeen keskustellessa kaikista mielen päällä olevista asioista ja viime aikoina tapahtuneista asioista fiiliksineen päivineen. Mekin Marian kanssa viestittelemme päivän- kahden välein yleensä, mutta silti kaikkea ei tule jaettua WhatsAppissa tai yksäreillä. Maria on yksi niistä ystävistäni, joille voi jakaa kaiken, oli kyseessä sitten hyvät tai huonot asiat. 


Illasta kävimme vielä saunomassa ja laitettiin ihanan tuoksuinen kylpy. Mahtavaa, kun Mariakin on innostunut kylpemisestä, se on todella rentouttavaa ja antaa tilaa ajatusten virralle. Meillä on kotona ollut tassuamme jo monta vuotta ja se on ollut loistava ostos, joka on edelleen viikottain käytössä. Hemmottelua arkeen. Välillä kylven vain kynttilöiden valossa, toisinaan luen lehteä tai katson rikosohjelmia kylvystä käsin. Tärkeintä on kuitenkin kylpyvaahtojen, sekä kylpypommien tuoksut, kasvonaamioiden tekeminen ja tunnelma kylpyhuoneessa. 


Olemme tutustuneet aikoinaan blogien kautta ja yhteinen ystävämme Kata sanoi, että meidän kannattaisi ehdottomasti tavata livenä kun olemme niin samanlaisia. Tapasimme sitten Kuopiossa ja heti alusta asti tuntui, kun olisimme tunteneet jo kauan! Harrastamme molemmat moottoripyöräilyä, rakastamme kenkiä, laittautumista ja vaatteita, sekä tietty valokuvaamista ja bloggaamista. Viimeisin on Marialta toki jäänyt, mutta itse kirjoitan tätä samaa blogia edelleen. 


Takaisin asiaan! Ukko Bistrossa tilasimme jälkkärilautasen kahdelle ja tämä oli aivan mieletön, täynnä sellaisia makuja mitä ei ole ennen tullut vastaan. Lautanen sisälsi muun muassa paikallista raikkaanmakuista limesorbettia, kirsikkahilloketta, vadelmabrownieta pähkinöillä, kinuskivaahtoa ja juustokakkua. En ole varmaan koskaan syönyt yhtä hyvää jälkkäriä, love it! Ainoa yhtä mieleenpainuva jälkkäri tulee mieleen Prahan reissulta vuosien takaa, se on jäänyt mieleen erikoisuutensa takia. Ihan mieletöntä, miten nuo koostumukset ja makujen yhdistelmät täydensivät toisiaan - tässä oli niin paljon erilaisia ja mahtavia makuja, että ei voi kuin suositella. 

Herkuttelun jälkeen siirryimme kauppaan etsimään pojalle Legoa ja hän olikin edellisenä iltana lähettänyt viestillä kolme vaihtoehtoa mitkä hän haluaisi, lupasin yhden niistä tuoda. Kaupassa oli myös muita saman aihepiirin Legoja, joista kerroin, että täällä on tällaisiakin. Sain vain vastaukseksi, että haluan jonkun niistä kolmesta mitkä laitoin, liekkö miettinyt mitä se äiti oikein ehdottaa jotain muuta. :) Eli yksi niistä toivotuista tarttui matkaan, ei kylläkään tämä kuvassa oleva, tämä ei ollut toivottujen listalla. Kauppareissun jälkeen kysyimme kuvauslupaa Veturitalleille yläkertaan, sillä siellä oli upeat puitteet ja erinomainen valo kuvaamista varten. Kuvauslupa heltisi, joten eikun yläkertaan ja kuvaamaan molemmille muutamat erilaiset setit! Alla yhdet kuvat molemmista, eikö ole upea ympäristö? Rakastan tällaista vanhahtavaa tyyliä kaari- ikkunoineen päivineen. Kaari- ikkunat tosin olivat sen verran hankalassa kohdassa, että emme niiden edessä kuvanneet. Tämän postauksen ensimmäinen kuva on myös Veturitorin yläkerrassa kuvattu, mutta ihan eri suuntaan kuin tuo kuva minusta. Omia asukuvia julkaisen myöhemmin lisää omissa postauksissaan, niin valitsin tähän julkaisuun tilannekuvan puhelin kourassa. 
Maria on kyllä ihana heittäytyjä aina! Itse olen hieman hillitympi yleensä, mutta oikeassa seurassa ja virkeänä tulee heittäydyttyä itsekin. Minulla olisi ollut vielä yksi ihana kashmir- paita kuvattavana, mutta Veturitalleilla oli niin lämmin, että tuli kuuma ihan t-paidassakin ja sama juttu varmaan kaikkialla näinä aikoina, kun lämpötilat vaihtuvat todella nopeasti. Meillä meni Veturitalleilla aika pitkään, mutta istuimme vielä tovin Marian luona ja lähdin vasta kuuden- seitsemän maissa ajamaan kotiin. Ajoin vähän mutkan kautta, kun teki mieli vielä herkutella vähän epäterveellisemmin, mutta myöhästyin kahdeksan minuuttia Burger Kingiltä, joten pyörähdin vain kaupassa. Tuli vähän ylimääräistä ajoa, mutta sitähän se elämä on välillä, kaikkea ei voi aina ennakoida. 

Jäi aivan mielettömän hyvä fiilis viikonlopusta ja oli ihanaa, kun ei tarvinnut tukka putkella mennä. Minusta on mukavaa reissata myös yksin, vaikka perheenkin kanssa reissaaminen on hauskaa. Itsekseen reissussa ollessa ei tarvitse huolehtia kuin itsestään, lapsivapaa tekee välillä hyvää ja ystävien seura vasta tekeekin. Tästä postauksesta tuli kyllä vähän old school- blogimeiningillä tehty, toivottavasti jaksoitte lukea tänne asti ja tykkäsitte vähän erilaisesta postauksesta!

Mahtavaa alkavaa viikkoa sinne ruutujen toiselle puolelle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)