tiistai 2. huhtikuuta 2024

Harmaata AF - Marimekkoa ja Minna Parikkaa harmaan kelin piristykseksi!

Näitä kuvia ottaessamme huomio kiinnittyi ympäristön harmauteen - voi miten kaunis Suomen kevät onkaan! Noh, leikki leikkinä. Kuvasimme Viinijärven Komperossa kivisiltojen lähettyvillä, sillä siellä on aina niin kaunista. Tällä kertaa tosin tuntui, että ympäristö syö harmaudellaan värit ihan kaikesta. Oma vaaleutenikaan ei auta asiaa, eikä asukaan näyttänyt yhtä värikkäältä kuin omin silmin. Lisäsin näihin kuviin hieman värikirkkautta, että asusteiden ihanat kirkkaat värit toistuisivat kuten luonnossa! 


Villakangastakki - Ril's
Pellavamekko - Esmara by Lidl
Sukkahousut - Snag Tights
Korkokengät - Minna Parikka
Olkalaukku - Marimekko
Kaulakoru - kirppikseltä


Vaikka ulkona on masentavan harmaata, niin viikonloppu oli raskaudestaan huolimatta ihana. Pidimme viikonloppuna juhlat ja näimme läheisiä! Toisena pääsiäispäivänä kävimme syömässä mieheni porukoilla ja sitten olikin jo paluu arkeen. Viikonloppu meni todella nopeasti, enkä ehtinyt ihan kaikkeen ryhtyä mitä olin suunnitellut. Päivän asuni määräytyi pitkälti fiiliksen mukaan, vaikka mekko pitikin kuivattaa hiustenkuivaajalla ennen pukeutumista. Halusin päälle jotain tummaa ja jotain mukavaa, jossa ei ole liian lämmin mummolassa vieraillessa. 

Kasvot vähän turvonneina mentiin päivä edellisen päivän herkuttelun ja Gua Shan väliin jäämisen vuoksi, mutta jos tekee mieli olutta ja pitsaa pitkän päivän päätteeksi, niin pitäähän niitä toisinaan käydä hakemassa! Tuleva kuukausi on muutenkin raskas, joten ei todellakaan tee pahitteeksi hemmotella itseään välillä. Kukapa meistä eläisi 24/7 ohjekirjan mukaan ja terveellisesti? 



Päiväksi halusin jotkut kengät, jotka olisivat nilkkureita ja saappaita kevyemmät! Kaivoin siis kenkälaatikosta Minna Parikan Raquelit. Näissä ei ole vielä puolipohjia, niin ei ole voinut talvella käyttää, mutta nyt otin ensimmäistä kertaa käyttöön. Pitää vain suutarilla käyttää puolipohjien laitossa, että näitä uskaltaa käyttää myös tällaisilla kosteammilla keleillä. 

Luulen, että näistä ihanuuksista tulee yhdet käytetyimmistä kengistäni, sillä koron malli on hyvin lähellä Pfeiffereiden korkoa. Pitkään pohdin kiiltonahkaisten ja nappanahkaisten Raquel- korkokenkien välillä, mutta nappanahka mukautuu jalkaan huomattavasti paremmin kuin kiiltonahka. Näiden malli on hyvin perinteinen ja tunnistettava Minna Parikan kengiksi. Näitä oli jo ensimmäisten mallistojen joukossa eri korkuisilla koroilla. Jodie on malliltaan muuten samanlainen matalammalla korolla - nekin minulla kävi, mutta laitoin ne sovittamatta takaisin laatuvirheen vuoksi. 




Mietin tähän asuun ensin violettia tai oranssia laukkua, mutta päädyin sittenkin tähän Marimekon Karlaan. Violetti tai oranssi laukku olisi ehkä sopinut paremmin, vaikka ei tämäkään huono vaihtoehto ole. Myös takin väri vaikuttaa siihen, miten värit sopivat toisiinsa - vai sopivatko ollenkaan. 

Olen tykännyt tästä laukusta todella paljon! Yllättävän tilava näin pieneksi laukuksi ja vetoketju tulee kehoa vasten, joka on aika huippu juttu julkisilla paikoilla liikkuessa. Erityisesti reissussa oli super näppärä. Kädet jäävät myös vapaaksi, kun heittää laukun olalle. Ostaisin toisenkin Karla- laukun, jos joku mieluisa uusi väri tulee Marimekon valikoimaan. 



Asusteita ja takkia lukuunottamatta asu on melko tumma, mutta toisaalta musta mekko sopii arkeen ja juhlaan. Tämä mekon malli on ihana ja mekko tuntuu mukavalta päällä, pellavaa kun on. Muutama tämän kaltainen hihaton mekko mahtuisi kaappiin vielä, olisi mukavaa vaihtelua! Mekko on kuitenkin monipuolinen malliltaan ja sitä voi käyttää vyöllä tai ilman. 


Tämän mekon kanssa en aina käytä koruja, mutta jos käytän, niin yleensä kaulasta löytyy joko Mine Güngorin kiitäjä- kaulakoru tai tämä hopeinen Ankh- risti. Ankh- risti symboloi ikuista elämää ja on alkujaan muinaisegyptiläinen symboli. Jos en muista väärin, niin isosiskoni löysi tämän kirppikseltä minulle ja tämä onkin yksi lempikoruistani. Yksinkertainen, hopeinen ja näyttävä.

Simppelistä ulkomuodostaan huolimatta koru kertoo myös kiinnostuksen kohteistani ja toisaalta uskomuksistani, vaikka en uskovainen olekaan. Olen aina ollut kiinnostunut muinaisen Egyptin historiasta. Jollain tasolla uskon niin sanottuun "karmiseen elämään" ja sielun ihmiskehoa pidempään elämään, mutta mutta... Sitä ei voi kyllä uskonnoksi tai täysin uskoksi sanoa, ehkä ennemmin kiinnostuksen kohteeksi ja pohdinnan aiheeksi. Olen itseasiassa alkanut parista uudesta tatuoinnista haaveilla ja toinen niistä on Ankh - niistä ehkä enemmän joskus toiste. 


Onko siellä missä asut yhtä harmaata kuin täällä Pohjois- Karjalassa nyt? Vai onko kevät jo hieman pidemmällä kuin täällä? Halaus ja ihanaa viikkoa siulle! 


Seuraa blogiani Blogit.fi:ssä ja lue myös nämä postaukset: 



8 kommenttia:

  1. Harmaata täälläkin, Kouvolassa kun ollaan, heh! :D viikonloppuna paistoi aurinko ihanasti ja sai jo pienen palasen kevättä.. mutta kyllä se arki toi tullessaan harmauden taas.

    Olisi mielenkiintoista kuulla lisää tästä Ankhista ja tietenkin tatuointisuunnitelmista! Olen itse aina ollut niin kovasti kiinnostunut kreikkalaisten vaiheista, että Egypti on mennyt vähän ohi.. ovat niin lähellä maantieteellisestikin mutta silti molemmilla on ne omat erityispiirteet! En sanoisi myöskään olevani kovinkaan uskonnollinen omassa suunnassani, mutta kiinnostavaa tutkia aihetta! Yksi isompi tatuointikokonaisuus löytyykin liittyen kreikkalaiseen mytologiaan, ja siitä saa ainakin hyviä keskusteluja aikaan kun joku keksii kysyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, voi että :D Kouvolasta kyl moni sanoo, et on harmaata betonia vaan. Täällä ei aurinko ole ihan hetkeen paistanut ja tää jatkuva lumen / rännän tai veden sataminen alkaa kyllästyttää. Hohhoi. :,D

      Ihana kuulla! <3 Just mietin, et oisko pitänyt jossain välissä tehdä tatuoinneista jonkinlainen koostepostaus tarinoineen päivineen - moni tuttu ja uusi tuttavuus on aina yllättynyt, et "noinko monta niitä onkin??" tai että "tuota tatuointia mie en oo vielä nähnytkään". Aihe olisi sellainen mikä myös itseäni kiinnostaa. :)

      Onko siulla postausta tuosta isommasta tatuointikokonaisuudesta ja sen taustoista? Kuulostaa siistiltä! ^^ Mie en itse oikeastaan ole kreikkalaisten vaiheista ollut kovin kiinnostunut, eniten kiinnostaa just Egypti ja toisaalta myös alkuperäiskansojen vaiheet. Pitää miettiä, josko noista tatuointisuunnitelmista tekisi kans postausta, toki pitäisi muutenkin varata aikaa ja vakkaritatuoijalle on todennäköisesti edelleen 1,5 vuoden jonot. Hyvää kannattaa kuitenkin oottaa! <3

      Poista
    2. (oli joku häikkä ettei kommentti lähde, toivottavasti ei pamahda nyt monta kertaa sama)

      En ole vielä saanut aikaan tatuoinneista postauksia, en ole saanut päätettyä mistä aloittaisin 😆 Samaa kuullut itsekin, aina joku hämmästyy että tuollainenkin on sulla on, missä ihmeen välissä, jne. Olisi kyllä yksi sellaisista tatskoista joista voisi kirjottaa pidemminkin, kiitos inspiraatiosta!

      Toisaalta hyvä että tatskoja joutuu odottamaan, ei tule niitä hetken päähänpistoja aina toteutettua.. Ties mitä löytyisi itseltä jos olisi aina päässyt heti penkkiin 😱😆

      Poista
    3. Ei tullut kuin kerran, liekkö joku bugi, koska vähän ihmettelin kun tilastoissa näkyy viittauksia useista kotimaisista uutissivustoista ja yritysten verkkosivuilta, mutta ilman suojattua yhteyttä. 🤔 Noh, hankala sanoa mistä lie kyse, tietääkseni ei oo blogi ollut missään julkaisuissa kuitenkaan, vaikka eilen- toissapäivänä ollut tuhansia kävijöitä enemmän normaaliin päivään nähden ja osa viitteistä oli selkeästi spämmisivuja...

      Hahah, voi että! Olisi hauskaa lukea siulta sellainen postaus - itselläkin olisi tarkoitus jossain välissä ottaa uudet kuvat kaikista tatuoinneista ja sit koota kaikki samaan postaukseen. 🤗 Nilkan tatuointia lukuunottamatta miulla on kaikki kuvat silleen, että voin peittää ne t-paidalla ja hameella, niin usein tulee yllärinä et on mm. toinen reisi on tatuoitu ympäri ja koko selkä myös. Miun pitää kyl miettiä kans noita kahta uutta ja laittaa tatuoijalle viestiä, et jos hän varais miulle ajan suoraan sit ku aikoja liikenee hänelle.

      Joo, hyvää kannattaa odottaa ja toisaalta voi saada myös ideoita kuvan kehittämiseen siinä odotellessa. Mie en ole kovin impulsiivinen tatuointien kanssa, vaan pohdin aika tarkkaan mitä otan ja minne. 😊 Nuorena otin Sloveniassa kyl aika lyhyen pohdinnan jälkeen kuvan, mut otin sen päälle peittokuvan - oli sen verran huonosti tehty ja irtonainen, et alkoi häiritä. 😅🙈

      Poista
  2. Voi Suomen kevät! Olin itse asiassa tänään ajatellut pari kuvaa ottaa ulkona. Olen surkea seuraamaan säätiedotteita ja lunta tupruttaa nyt siihen malliin, että jätetään ne kuvat taas toiseen kertaan. Ihanat kengät ja kaunis asu sulla! Onneksi ihanasti voi pukeutua, vaikka kelit vähän koettelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäääää! 🙈 Äh, kurjaa kun tuota lunta viskoo koko ajan lisää ja lisää. 🤷🏻‍♀️ Kiitos paljon, pidän tästä asusta paljon ja kengät ovat huiput! ^^ Nimenomaan, toivottavasti sitten kesä olisi vähän vähäsateisempi kuin viime vuonna, kun tää kevät on näin harmaa ja runsasluminen. 😊

      Poista
  3. Ihanaa, Raquelit ovat päässeet käyttöön! Luulin jo niiden jääneen kenkähyllylle koristeeksi. 🙂
    Pikainen käynti Pohjois-Karjalassa pääsiäisenä kertoi, että lunta on. Mutta nyt sitä on täällä etelässäkin.
    Piristystä värein asuihin, niin jaksaa odottaa kevään tuloa. 🌤
    Ihania kuvia sinulla jälleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, otin vähän riskillä jo käyttöön, kun en ole vielä suutarilla käynyt 🙈🤗 Pitää vielä varmistaa heiltä, etten liian kiireiseen aikaan vie, kun varmaan 15-20 kengät kaipaa huoltoa kerralla, kun on uusia tullut ostettua... 😄 Suomessa on niin saamarin kosteaa, et nahkapohjaiset kengät menevät pilalle ilman puolipohjia ja kenkien käsittelyä. 😢 Arvaa mitä täällä on pääsiäisen jälkeen satanut lisää, heheh? Vois tää lumen määrä jo riittää, mut jospa tän jatkuvan satamisen takia kesä ei olisi yhtä sateinen kuin viime vuonna. Hope so! 🙃

      Näissä on kyl aivan ihana korko ja malli on mukava jalassa, kunhan vaan tuo nahka kestäisi paremmin kuin Nena- kengissä. Joko muuten bongasit uutisia Minna Parikan uudesta kenkäbrändistä? 🤯😮 Postausta tulossa pian aiheesta - toivon, että saan vähän enemmän infoa kaivettua 😍🤩 Kiitos ja kumarrus siulle! ❤️

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)