sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Violetit stilettokorkokengät Dark Feminine- tyyliin

Jokainen, joka minut tuntee oikeassa elämässä tai on seurannut pidempään sosiaalisessa mediassa, tietää mieltymyksestäni Femme Fatale- henkiseen pukeutumiseen. Ehkäpä myös asenteeseen, jos tarkkoja ollaan. Femme Fatale, kohtalokas nainen, kuvaa alunperin naista, joka tietää mitä tahtoo ja jossa yhdistyy äärimmäinen naisellisuus, salaperäisyys ja vetovoima. Onko nykypäivän Dark Feminine estetiikka sama asia kuin keskiajalta asti tuttu Femme Fatale? Siitä lisää myöhemmin, mutta nyt annetaan tilaa näille upeille piikkikorkokengille, jotka sopivat molempiin tyyleihin! Nämä läpikuultavat piikkikorot tuovat mieleeni huomenlahjaksi saamani turkoosit läpikuultavat korkokengät, mutta nämä ovat muotoilultaan aivan erilaiset. Violetti metallinhohtoinen väri on upea tummien kynähameiden kanssa. Näitä korkokenkiä oli saatavina myös pinkkinä, mutta valitsin tumman violetin - näissä on sellaista syvyyttä, mitä on hankalaa pukea sanoiksi. 

Metallinhohtoiset yksityiskohdat korostavat materiaalin läpikuultavuutta, sekä kenkien tärkeimpiä yksityiskohtia. Ostan harvoin kärjestä kapenevia kenkiä. Todella harvoin. Yleensä mantelin- tai pyöreähkön muotoinen kengänkärki on kaikkein mukavin jalalle, mutta joskus nämä kapeakärkiset korkokengät sopivat tilanteeseen tai tyyliin paremmin. 

Kenkien yksityiskohdat saavat nilkkaremmin erottumaan edukseen yhdessä kapean kärjen kanssa. Muotoilu on samaan aikaan erittäin naisellinen ja voimakas, vaikka muuten mallissa ei ole rosoa tai vahvoja yksityiskohtia. En tiedä, saatko ajatuksesta kiinni, mutta näissä kengissä toistuu upeasti vahvuus ja naisellisuus. Myös korkeat piikkikorot jatkavat samaa linjaa ja sävyä. 

Nämä kengät ovat Even & Odd- brändin, joka sinänsä on aika erikoinen brändinimi. Kenkälaatikon kannen alla lukee "dress odd, love even". En nyt tiedä, pitäisikö tämä kääntää suomeksi muotoon "pukeudu oudosti, rakasta tasapuolisesti" vai "pukeudu oudosti, rakasta jopa". "Jopa rakasta" olisi tosin parempaa suomea minusta. 


Vähän hassu nimi brändille, mutta ehkä taustalla on mietitty jotain tuollaista ja päätetty jättää lyhyt ytimekäs viesti luomaan brändikuvaa. Kuka tietää. Ehkä se on tarkoituskin, että ihmiset jäävät miettimään miksi brändin nimi on Even & Odd? Tai tuo slogan on keksitty vasta myöhemmin ja siihen on yritetty saada hyvin molemmat sanat? Ainakaan sivuilta ei löytynyt mitään infoa oikeastaan mistään, eikä verkkokaupan infostakaan selvinnyt oikein mitään - nämä tilasin poikkeuksellisesti Zalandolta. 

Muistutan vielä, että en normaalisti sieltä tilaa, sillä todella monilla on negatiivisia ostokokemuksia juurikin heiltä, koska he ovat saaneet selkeästi käytetyn tuotteen uuden sijaan. Kieltämättä omakaan kokemus ei ollut parhaimmasta päästä, eli en aio jatkossa tilata itsekään. Enkä halua kannustaa muitakaan siihen. Onneksi EU alkaa puuttua Zalandon viherpesuun, mutta petrattavaa olisi muillakin osa- alueilla. Näen nämä kengät niin monissa asuissa! Ekana yhdistän nämä kynähameen ja sifonkipaidan kanssa, myöhemmin wetlook- vaatteiden ja kellotettujen helmojen kanssa. Nämä kengät olisivat ihana pari myös kauluspaidan kanssa, silloin kontrastia tulisi asuun enemmän. Näkisin kengät myös hempeähköön tai söpöön asuun yhdistettyinä, mutta nyt äkkiseltään ei tule mieleen omasta vaatekaapista sellaisia hempeitä tai söpöjä vaatteita, joihin nämä violetit kengät sopisivat hyvin. Pitänee tuumailla ja ajatuksen kanssa katsoa vaatehuonetta läpi. 

Kiehtooko sinua Femme Fatale tai Dark Feminine tyyli ja estetiikka? 

8 kommenttia:

 1. Upeat kengät! <3 merkki on kyllä hassun niminen, jossain olen siihen törmännyt aiemminkin. "Parillinen ja pariton" alkoi pyöriä mulla päässä... mitenhän sen saisi liitettyä kenkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Nämä ovat kyllä aivan ihanat! 😍 Joo, mie googlailin vähän ja päädyin keskustelupalstalle, jossa mietittiin myös mistä tuo nimi oikein tulee. 😅 Hmmm, "parillisesta ja parittomasta" tulee mieleen tuhkimon kengät, mut mut... En sit tiedä miten se voisi olla positiivinen asia kenkien osalta, jos toinen hukkuu matkan varrelle. No joo, hankala arvata mitä nimen taustalla on, mut ehkä meidän pitää vaan ihmetellä ja arvailla kun tietoakaan ei saada. 😂

   Poista
 2. Täydellinen väri ja design - tosi ihana ostos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kiitos paljon! 😍❤️ Tän sävyinen violetti on upea missä vaan, toimii upeasti näissä kengissä. 🤗

   Poista
 3. Ai että miten herkullisen kauniit kengät 😍 upean löydön olet kyllä tehnyt, vangitsee varmasti katseen asussa kuin asussa 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! ❤️ Nämä ovat kyl super kauniit, väri on aivan upea tämän mallisiin kenkiin. 😍

   Poista
 4. Kauniit kengät ja ihana väri! 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihla! 💖 Näiden väri on kyllä upea, todella kaunis violetin sävy. 🥰

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)