torstai 21. maaliskuuta 2024

Nahkaharness ja Parikat päivän asussa

Miten hyvin nahkaharness sopii arkikäyttöön? Noh, mielestäni aika hyvin! Pukeutumisessa rock- henkisyys viehättää, kuten on aina viehättänyt. Pidän myös kontrasteista pukeutumisessa, eikä pukeutumista ei pidä ottaa liian vakavasti. Kannattaa kokeilla rohkeasti uusia yhdistelmiä ja uusia asioita, sillä silloin saatat löytää uuden suosikkijuttusi tai kehittää tyyliäsi eteenpäin. Harvalla tyyli pysyy täysin samana vuosien vieriessä, vaikka samat elementit osittain säilyisivät tyylissä mukana. 


Villakangastakki - Ril's
Paita - Urban Classics
Nahkaharness - Rokita (itsetehty)
Minihame - Link (kirppikseltä)
Korkokengät - Minna Parikka
Kaulakoru - Mine Güngor
Olkalaukku - Marimekko


Harness voi olla monen mielestä liian raju, rohkea tai seksikäs käytettäväksi arkisessa asussa, mutta oikealla tavalla asustamalla se tuo lähinnä särmää asuun kuin asuun. Nahkainen harness näyttää ihan erilaiselta esimerkiksi wetlook- vaatteisiin yhdistettynä kuin vaikkapa vaaleanpunaisen neuleen tai perusmekon kanssa. 

Usein myös harnessin ulkonäöstä riippuu, miten rohkealta se näyttää. Esimerkiksi vaaleanpunaisesta nahasta tehty harness voi näyttää söpöltä ja joskus yksinkertaisempi harness sopii todella hyvin ihan tavalliseen tyyliin farkkujen kaveriksi. Itse pidän sekä yksinkertaisista harnesseista, että näiden kuvien harnessin tyylisistä, joissa on enemmän metallisia niittejä ja O- renkaita. Näitä on saatavilla moneen makuun ja olen itsekin ommellut näitä todella monia erilaisia. Klassisempaa, rokimpaa ja rohkeampaa eri väreissä beigestä metallinhohtoiseen pinkkiin ja siitä mustaan nahkaan. 


Olen jo pidempään haaveillut sellaisesta vyötäröltä alaspäin asettuvasta harnessista mini- ja kynähameiden kaveriksi. Sellainen, vyötäröä ja lantiota myötäilevä, josta lähtisi remmit myös reisien ympärille. Se tosin vaatii vielä hieman pohdintaa, miten se kannattaisi toteuttaa, mutta se olisi hieno yksityiskohta esimerkiksi festareita ja keikkoja ajatellen. Toisaalta joku todella siro kiedottava harness olisi myös hieno! 





Minusta asusteet tuovat mukavasti särmää tähän asuun, vaikka paita on todella tavallinen ja noh... Hame on yksi lemppareistani ja varmasti kaikille vakkariseuraajille tuttu aiemmista päivän asuista. Pienilläkin muutoksilla saa aikaan erilaisen asun, aina ei tarvitse ostaa uutta! Kannattaa katsoa vaatekaappia sillä silmällä, että mitä voisit yhdistää toisiinsa ja mitä et ole vielä kokeillut yhdessä. 

Joskus selaan myös vanhoja asukuviani blogista, Flickristä ja Pinterestistä, joka saattaa kuulostaa vähän oudolta joidenkin korviin. Ainakin itse unohdan välillä millaisia asuja minulla on vuosien mittaan ollut ja vanhojen asujen selaaminen on helpoin tapa tsekkailla mitä kaikkea on vuosien mittaan tullut puettua. Usein tulee ahaa- oivalluksia, kun kuvan avulla muistan jonkun yhdistelmän mikä jo vaatekaapistani löytyy! Tiedättekö, tulee sellainen fiilis, että "vitsit, en muistanut tuota vaatetta / asustetta ollenkaan"? Tai "vähänkö tuo on hieno, pitäisikö toteuttaa tuo asu uudelleen tai ommella tähän asuun vaikkapa pitsihuitula X kankaasta?". 



Aina silloin tällöin on hyvä tsekata mitä kaikkea sinulla jo on. Varsinkin tyyliä ja muotia rakastavalla ihmisellä on usein vaatetta pidemmältä ajalta, niin osa väkisinkin painuu unholaan hetkeksi, jos niitä ei aktiivisesti käytä. Toisinaan osa unohtuu pukupussien syövereihin, kun olen suojannut pitkään käyttämättä olleita vaatteita. Ja osa kengistäni on kieltämättä ollut pitkään käyttämättä, koska en muista kaikista kenkälaatikoista mitkä kengät siellä on. Esillä olevia kenkiä tulee siis käytettyä kaikkein eniten, sekä niitä joissa on tunnistettavat kenkälaatikot. 



Hankintoja kannattaa tehdä harkiten ja panostaa laatuun - ei ultrapikamuotiin, joka päätyy ensimmäisen käyttökerran jälkeen roskiin. Voin kokemuksesta sanoa, että arvostat vaatetta huomattavasti enemmän ja hoidat sitä paremmin, jos olet harkinnut sen hankintaa huolellisesti. Laatu merkitsee eniten. Siihen panostamalla pystyy myös säästämään hankinnoissaan pidemmällä tähtäimellä. 

Shoppailusta voi saada hetkeksi paremman fiiliksen, mutta onni kestää kauemmin, kun hankintaa on joutunut pohtimaan ja mahdollisesti myös säästämään sitä varten. Ilo vaatteesta tai kengistä kestää kauemmin jo pelkästään sen takia, että ne kestävät paremmin kuin hetken huumassa hankittu halpa pikamuotivaate tai halppis- kengät. 

Lue myös: 

6 kommenttia:

  1. Harness on upea ja monipuolinen asuste. Muuttaa asun ja asenteen, selkäpuolelta lady ja kääntyessä muuttuu rokkimimmiksi! :D

    Omalla vaatekaapilla on hyvä aina välillä shoppailla jos etsii uutta inspiraatiota. Pinterest on käytössä täälläkin, sieltä on helppo selailla muiden asukokonaisuuksia ja tyylejä. Omia vanhoja asukuvia löytyy paljon ulkoiselta kovalevyltä ja kaikkea sitä onkin tullut puettua ja yhdisteltyä! Jotkut asut voisivat tosin toimia tänä päivänäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ❤️ Sanopa muuta, harnessin saa asustettua todella eri tavoilla - kontrasti on ihana varsinkin vaaleanpunaisen neuleen kanssa tai pellavaisen röyhelömekon kanssa. 😊

      Nimenomaan, aina ei tarvitse olla uutta ja trendien mukaista! ❤️ Mie olen viimeisen vuoden sisällä alkanut käyttää Pinterestiä omien asujen tallentamiseen ja inspiraation hakemiseen. Tälläkin hetkellä yhdet kuvaukset mielessä ja Pinterestistä löytyy todella paljon katumuotia, sekä kuvia tietystä teemasta inspiraatioksi. 🤩 On myös ollut kiva huomata, että omaan blogiin tulee mukavasti liikennettä Pinterestin kautta, kun noita omiakin kuvia sinne tallentaa 😊

      Poista
  2. No nyt opin uutta :D Piti oikein netistä etsiä, että mikä on harness vaikka kuvista kyllä jo päättelinkin jotain. Oma tyyli on ihan erilainen kuin sinun, mutta tykkään lukea juttujasi, kun niistä kuuluu ammattitaito tekstiilialaa kohtaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ihana kuulla! ❤️ Joo, harness ei ehkä ihan kaikille ole tuttu, varsinkaan jos pukeutuu klassisemmin niin taitaa olla sellainen asuste, mitä välttää. 😊 Jotkut kutsuvat myös valjaiksi, mutta minusta se ei kuulosta sopivalle, vaan itelle tulee mieleen jotkut turvavaljaat tms.

      Huippua kuulla, kiitos palautteesta! 🥰 Mie tykkään myös seurata erilaisia tyylejä ja inspiraatiota voi saada myös ihmisiltä, joiden tyyli on ihan erilainen kuin oma. Sehän tyylissä ja muodissa on just parasta - ei tarvitse mahtua yhteen muottiin ja joku pieni juttu näyttää eri tyylisellä ihmisellä ihan eriltä. 🤗🌸 Tänä vuonna onkin tulossa muutamat postaussarjat tekstiilialaan liittyen, kannattaa pysyä kuulolla! ^^

      Poista
  3. Todellakin sopii! Harness nimittäin. Sopivasti yhdistettynä saa siistin asusteen.
    Joku vaate unohtuu kaappiin, mutta kiva yllätys kun löytää sen ja muistelee milloin sitä on viimeksi käyttänyt. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, miusta harness tuo asuun kivasti rock- henkisyyttä ja eri tavoin yhdistelemällä harnessin saa yhdistettyä vaikka millaiseen tyyliin. 😊 Värillä ja yksityiskohdilla on paljon väliä. Toisinaan osa vaatteista saattaa olla pitkäänkin käyttämättä, mutta aina innostuu ja ilahtuu, kun muistaa vaatteen olemassaolon! 💖

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)