tiistai 19. maaliskuuta 2024

6 inhokkia ja ihanuutta

Laitetaanpas kuusi inhokkia ja kuusi ihanuutta jakoon myös teille! Tein tästä aiemmin Instagramiin oman version tätä kirjoittaessani, jossa vastasin aiheeseen tai asiaan, jonka seuraajat laittoivat kysymysboksiin. Tässä blogipostauksessa mennään hieman pintaa syvemmälle perustelujen kanssa.

Tämän hetken kuusi inhottavinta asiaa ensin ja sen jälkeen kuusi ihaninta asiaa elämässä, ettei veri jää kiehumaan tämän postauksen lukemisen jälkeen. Ja miksi kuusi? Siksi, että numero kuusi on onnennumeroni ysin lisäksi. Kuvituksena on puhelimella otettuja arkikuvia.
Inhokit top 61. Valittaminen turhista asioista tai asioista, joille ei viitsitä tehdä mitään. En ymmärrä - niinkun, jos vaikkapa valitat jatkuvasti, että miehesi on mulkku mieslapsi, joka ei osaa tehdä mitään oikein... Niin kenen odotat tekevän muutoksen ja eroavan, jos se et ole sinä? Miehet, eivätkä naisetkaan ole (aina) ajatusten lukijoita, vaan pitää ihan itse suu avata, kertoa missä mättää ja sopia miten jatkossa tehdään. Vain sinä olet vastuussa elämästäsi ja päätöksistäsi, tuollaisia päätöksiä et voi sälyttää muille.

Jos et ole valmis ottamaan vastuuta omasta elämästäsi ja tekemään päätöksiä, niin sitten suu suppuun välillä. Negatiivisista asioista saa ja pitää puhua, mutta jos niille ei aio tehdä koskaan mitään, on turhauttavaa yrittää neuvoa ja auttaa, kun mikään ei käy. Ja kuunnella valitusta samasta aiheesta joka tapaamisella.
2. Ylläolevaan liittyen ihmiset, jotka ovat aina ihan eri mieltä. Siis aina. Tiedät varmaan tämän ihmistyypin, joka on aina eri mieltä ihan vain periaatteen vuoksi. Tämä on naurettavaa varsinkin silloin, jos samasta asiasta on puhuttu aiemmin ja vastarannankiiski on silloin ollut just eri mieltä, kuin mitä uudella keskustelukerralla. Miksi pitää aina olla eri mieltä ja olla kaikkea vastaan, oli asia tutkittua tietoa tai ei? Raivostuttavaa vääntämistä jonninjoutavista asioista! Nämä ihmiset saisivat vääntää ihan keskenään näitä typeriä valtapelejään, minua ei kiinnosta.


3. Digimarkkinointi ja yrittäjät, jotka kuvittelevat nettisivun julkaisun ja yhden FB- päivityksen riittävän siihen, että asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista. Ei tule, koska kukaan ei tiedä yrityksesi olemassaolosta! Kannattaa käyttää aikaa mainontaan ja määrittää markkinointibudjetti mahdollisimman alussa. Mieti, missä asiakasryhmäsi viettää aikaa ja pyri saavuttamaan heidät siellä, missä he ovat jo valmiiksi. Ja jos joku asia ei toimi useista yrityksistä huolimatta, niin se ei toimi. Silloin pitää muuttaa jotain, jos haluaa tuloksia ja kauppaa.


On tutkittu, että ostopäätöksen tekeminen vaatii kahdeksan toistoa eli muista muistutusmarkkinoinnin merkitys. Jos tuotteesi tai palvelusi ei ole tällä hetkellä asiakkaalle tarpeellinen, niin muistutusten myötä pidät itsesi hänen mielessään, jolloin hän tulee asiakkaaksi palvelun tai tuotteen tarvitessaan. Määritä kohderyhmä ja ihanneasiakkaasi tarkasti, niin onnistut varmemmin pienelläkin budjetilla.


4. Jatkuvasti kiristyvä tahti työelämässä, mutta palkka ei nouse, vaikka työnkuva laajenee koko ajan. Tämä, jos mikä on päin peetä oman ikäisillä ihmisillä. Käytännössä paras tapa saada parempaa palkkaa on vaihtaa työpaikkaa säännöllisesti. Milleniaalit ovat palkkakuopassa aiempiin sukupolviin nähden ja tänä päivänä pitää tehdä enemmän lyhyemmässä ajassa. Eli työt pitää tehdä yksin yhden ihmisen palkalla, kun ennen samaa työtä on tehnyt 2-3 ihmistä. Käypä lukemassa esimerkiksi markkinoinnin, sosiaalisen median ja digialan työpaikkoja vaatimuslistoineen. Käytännössä sinun pitää olla yhden ihmisen mainostoimisto.

Ja sitten jotkut neropatit ihmettelevät, miksi ihmiset uupuvat, joutuvat saikulle tai kokonaan pois työelämästä burn outin takia, eivät halua lapsia (tai haluavat, mutta niihin ei ole varaa), eivät pysty ostamaan asuntoa jne... Suurin osa määräaikaisista ja osa- aikaisista työsuhteista sattuvat naisille, wonder why? Kirsikkana kakun päällä naiset saavat tutkitusti pienempiä palkankorotuksia kuin miehet ja samassa tutkimuksessa kävi ilmi, että miehet saavat myönteisen vastauksen pyytämäänsä palkankorotukseen suuremmalla todennäköisyydellä kuin naiset.5. Ihmiset, jotka kohtelevat toisia huonosti ja uhriutuvat, jos siihen puuttuu. Tälle ihmiselle on kaikki sallittua, mutta auta armias, jos joku puuttuu ja tulee väliin osoittaen hänen käytöksensä olevan ala- arvoista. Tai puolustaa itseään. Nämä ovat niitä tyyppejä, jotka valehtelevat läpiä päähänsä saadakseen tahtonsa läpi keinolla millä hyvänsä. Välitön red flag!

Ja sama punainen lippu liehuu myös heidän kohdallaan, jotka hyväksyvät hiljaa kiusaamisen, epäasiallisen kohtelun ja sabotoinnin. Se, jos mikä kertoo oikeista arvoistasi, vaikka miten olisit SoMessa ja työpaikalla kiusaamista ym. vastaan. Selkäranka, se on ihmisillä normaalisti. Voin sanoa, että et voi olla onnellinen ennen kuin elät arvojesi mukaista elämää.6. Säästäminen asioista, mistä ei todellakaan pitäisi säästää. Varmaan olemme kaikki samaa mieltä siitä, että vessapaperista ei pidä säästää? Vihaan julkisten tilojen vessapapereita, joista paistaa valot ja varjotkin läpi! Jos olet palveluntarjoaja, jonka tiloissa on wc- tilat asiakkaille ja henkilökunnalle - osta vain säädyllistä hyvää vessapaperia ja laita kukkia vessaan, niin siellä on mukavampi käydä. Esimerkiksi Kuortin ABC:lla on mukava pysähtyä, kun tilat ovat siistit ja viihtyisät! Tekokukkia saat parilla eurolla vaikka Ikeasta tai Rustasta. Työpaikoilla pitäisi olla kori tai hylly kuukautissuojia varten, koska ainakin minua ärsyttää kävellä tampooni kädessä toimiston ja varaston läpi. Kuka haluaa, että muut työpaikalla tietävät milloin sinulla on menkat, kysynpähän vaan?? 

Pari muuta asiaa, mistä ei pidä missään nimessä säästää, ovat lukkosula ja konetiskiaine. Vain Korrekin lukkosula sulattaa kodin ja auton lukot, kaikki muut lukkosulat ovat pelkkää rahan haaskausta. Been there, done that, enkä ostaa enää ikinä muuta kuin Korrekin lukkosulaa. Ei kenelläkään ole nykypäivänä aikaa odottaa paria tuntia lukon sulamista, että pääsee sisälle autoon tai kotiin. Korrek on paras.

Konetiskiaineesta ei pidä säästää, vieraana on ällöttävää juoda likaisista laseista tai rapsuttaa ja pestä sulamatonta tablettia irti. Yök. Muista myös puhdistaa se tiskikone kerran kuussa sitruunahapolla (mikäli et käytä tabletteja, jotka puhdistavat myös konetta). Osta sellaista konetiskiainetta, joka a) sopii koneellesi ja sen kokoon, b) ei jätä astioita likaisiksi, c) ei jää osittain sulaneeksi sinne koneeseen - silloin se ei sovi tiskikoneellesi ja/ tai jossain on jotain vikaa! Ei ole mitään järkeä pestä tiskejä aineella, jonka jälkeen osa likaisista astioista pitää pestä vielä uudelleen, siinä menee vaan rahat hukkaan.Ihanuudet top 6


1. Ihmiset, jotka auttavat muita pyyteettömästi odottamatta mitään takaisin. Tämä on yksi parhaimmista piirteistä mitä ihmisellä voi olla! Ihastuin miehessäni tähän piirteeseen heti tavatessamme ja hän onkin yksi aidoimpia, sekä empaattisimpia ihmisiä kaikista tuntemistani ihmisistä. Oma perhe on paras ja nimenomaan oma, me kolme. Siitä päästäänkin seuraavaan kohtaan...


2. Empaattiset ja älykkäät ihmiset ovat aivan mahtavia! Ihminen ilman empatiakykyä on usein itsekäs narsismiin taipuvainen persoona, joka sokaistuu omalta käytökseltään ajatellessaan vain ja ainoastaan itseään. Älykäs ihminen sen sijaan kohtelee muita kunnioittaen ja antaa muille tilaa olla oma itsensä, eikä etsi aihetta riitaan joka asiasta. Empaattinen ja älykäs ihminen osaa pyytää anteeksi, jos kohtelee muita huonosti ja osaa olla muiden tukena oikealla hetkellä. Nämä ihmiset ovat ihmiskunnan parhaimmistoa ja ainoa syy, miksi ihmiskunnalla on jotain toivoa tulevaisuudessa. Ja ainoa syy, miksi enää uskon hyvin pienen osan ihmisistä olevan pohjimmiltaan hyviä.3. Luonto on minulle todella tärkeä asia arjessa. Luonto auttaa rauhoittumaan ja saa jatkuvasti kasvavat ajatusketjut, sekä pään sisäisen hälinän katkeamaan. Kaupungissa asuessa tuli usein lähdettyä lenkille luontoon, sillä jatkuva häly rasitti. Nyt maalla asuessamme on ihanaa, että metsä on ihan vieressä ja ulkona on hiljaista. Puhdas luonto on kaunis. Täällä asuessa saa olla rauhassa, joka on yksi suurimmista elämänlaatua parantavista tekijöistä.


4. Käsityön, puutyön tai muun itsetehdyn jutun valmiiksi saaminen on mahtavaa! Ensinnäkin näet kättesi jäljen, toisekseen itsetehdystä saat juuri sellaisen kuin haluat. Kolmanneksi kehityt koko ajan paremmaksi siinä mitä teet, siksi on tärkeää olla johdonmukainen ja kärsivällinen. Käsityöharrastus pitäisi olla kyllä joka ikisellä ihmisellä. Monet "kaikki mulle heti nyt"- ihmiset saisivat vähän perspektiiviä elämään ja ehkä oppisivat olemaan kärsivällisempiä, sekä ymmärtämään muita ihmisiä ja varsinkin tekijöitä tuotteiden takana.


5. Puhtaat lakanat aina sunnuntaisin. Puhtaita lakanoita ei voita mikään ja on ihanaa aloittaa uusi viikko, kun lakanat vaihtaa sunnuntaisin siivouspäivän yhteydessä! Ylipäänsä lakanat pitäisi vaihtaa vähintään kahden viikon välein, mutta viikon välein on ollut jo vuosikausia rytminä meillä. Osa ihmisistä nukkuu ällöttävän pitkiä aikoja samoissa lakanoissa, enkä ymmärrä miksi. Puhtaat lakanat joka viikko on parasta.


6. Tuoksut. Mietin, haluaisinko laittaa viimeiseksi kohdaksi jotain syvempää vai sellaisen, joka voi kenellä tahansa tehdä arjesta paremman. Päädyin jälkimmäiseen, sillä yksi elämän parhaimmista asioista on tuoksut. Tuoksut tuovat muistoja mieleen, mutta tuoksut voivat tuntua myös turvallisilta ja palauttaa maailman tärkeimmän hetken tai ihmisen mieleen. Ainakin minua hyvät tuoksut ilahduttavat! Tuoksut vaikuttavat todella paljon mielialaan. Esimerkiksi lempihajuvesi tekee olostani itsevarmemman, sekä naisellisemman riippumatta siitä, olenko kotona aamutakki päällä vai lähdössä ykköset yllä iltaa viettämään.


Mikä on sinun mielestäsi maailman ihanin asia? Millaisia ihanuuksia ja inhokkeja teillä on?

7 kommenttia:

 1. Inhoan myös ikivalittajia ja riidanhaastajia/vääntäjiä. Vielä pahempi tietenkin on niiden yhdistelmä - vertaillaan itseä muihin, haukutaan kaikki joille ollaan kateellisia ja uhriudutaan kuin se olisi muiden syy että on paha olla. Onneksi olit laittanut kivat asiat negatiivisten jälkeen, nousi tunteita pintaan kun kuvailit niin täydellisesti kaikenmaailman energiasyöppöjä :D

  Ihania asioita on munkin mielestä juurikin pyyteettömät ihmiset. On toisaalta vähän surullistakin että sitä liikuttuu nykyään aivan mielettömästi jos joku vain antaa jotain ilman että odottaa mitään takaisin. Pitäisi olla normi, että pysähdytään auttamaan kaatunutta, pidetään ovea auki pyörätuolilla liikkuvalle, juostaan kiinni hanskansa maahan pudottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siulle ajatuksella jätetystä kommentista, merkitsee miulle ihan hirveästi! ❤️ Tämä nimenomaan, olen täysin samaa mieltä - oon niin kypsä tähän viime päivien meininkiin! Eka kehitetään riita tyhjästä ja sitten ihmetellään, kun se *wooooow* vaikuttaakin muihin ihmisiin kuin pelkästään häneen. 🙄😅 Valheesta jäi jo aiemmin kiinni tähän liittyen, niin ehkä siksi ei saa asioista puhua. Joka tapauksessa päätettiin oman perheen ja miun äidin kanssa, että meidän lasta ei altisteta tuollaisille impulsiivisille ja holtittomille raivon purkauksille. Energiasyöppöjä ja manipuloivia ihmisiä viimeisen päälle nimenomaan.

   Nimenomaan oli pakko laittaa positiiviset tän jälkeen, veri kiehuu nytkin ajatellessa ihmisten typeryyttä! 🙈 Miusta ois _bare minimum_ edes kohdella ihmisiä asiallisesti ja käyttäytyä normaalisti = kohteliaasti muita kohtaan, mutta käytöstapoja ei oo keski- ikäisillä, kolmekymppisillä, eikä parikymppisillä. Wtf, missä helvetissä on mennyt vikaan? Josko Gen Alpha kasvatetaan niin hyvin, että tässä maailmassa olisi enää mitään järkeä? 🤷🏻‍♀️🤞🏻

   Poista
  2. Pitää vielä sen verran jatkaa, että oon täysin samaa mieltä tuon normin kanssa - aina pitää pysähtyä auttamaan, pidetään ovia auki muille ja palautetaan maahan tippuneet asiat omistajilleen! ❤️ Nää on vähintä mitä voi tehdä ja voin sanoa, että apua saaneena tulee aina autettua, ellei se ole turvallisuusriski. Avun antaminen palautuu myös takaisin ja saat apua aina, jos itse olet pulassa 😊❤️

   Poista
 2. Nyt kolahti, tunnistan tuon ihmistyypin! 🫨 Lukeutuu inhokkeihini ja lisäksi inhoan ihmisiä, jotka purkavat pahan olonsa muihin. 😠 Arvostan ystävällisyyttä ja käytöstapoja yli muiden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta myös ystävällisyys ja käytöstavat ovat tärkeitä piirteitä. On hankalaa suhtautua vakavasti aikuiseen, joka ei hallitse käytöstapoja, eikä ole "perus" ystävällinen muille. 🤔🤷🏻‍♀️ Kuten jo Taija- Tiiallekin vastasin, niin minusta on bare minimum edes osata käyttäytyä asiallisesti ja kohteliaasti muita kohtaan. 😊 Tätä postausta kirjoittaessa kieltämättä tuli savu korvista inhokkien kohdalla, ehkä sekin on yksi osa syy, miksi näitä kumpiakin tuli vain kuusi.... 😅

   Julkaisin siun kommentin myöhässä, kun oli mennyt roskapostin puolelle - pahoittelut siitä! 🙈

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu, tämä kolahti: ”Ihmiset, jotka kohtelevat toisia huonosti ja uhriutuvat, jos siihen puuttuu.” Läheisenä on tälläinen energiasyöppö, raskasta on olla koko ajan varuillaan. Tai sietää huonoa käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Samaistun kyllä ihan täysin tähän, en itsekään jaksaisi olla aina varpaillaan erään sukulaisen kanssa. Instagramissa sanoinkin tästä, et jokaisella on vastuu omista tunteistaan ja se pätee myös tähän. Huono käytös ei kuulu vastuullisen aikuisen käytökseen ja jos mokia tekee, niin silloin pitää ehdottomasti pyytää anteeksi. :) Tsemppiä läheisen kanssa ja muista ottaa tarvittaessa etäisyyttä, jos käytös ei muutu! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)