perjantai 27. heinäkuuta 2018

Hellepäivän asu ja ravintolavinkki - Kuortti

Tämä asu kuvattiin jo heinäkuun puolessa välissä, kun olimme ajamassa takaisin kotiin Espoon reissulta. Yritämme suosia ketjujen sijaan yksityisiä ruokapaikkoja ja päätimme käydä kokeilemassa Kuortin Kievaria, joka oli saanut hyviä arvioita niin Facebookissa kuin muuallakin verkossa. Kievari on kesäisin auki, muistaakseni vielä elokuun ajan ja paikan päälle on todella helppo ajaa. Nämä asukuvat otettiin itseasiassa parkkipaikan toisella puolella olevalla tienpätkällä ravintolassa käynnin jälkeen. Mikäli olet menossa Kuortin ohi omilla matkoillasi, niin pysähdy ehdottomasti täällä syömään - ruoka oli todella hyvää, annos oli hyvänkokoinen, palvelu loistavaa ja täällä on aika kattavasti erilaisia viinejä sekä oluita, kokeilin itsekin erikoisolutta tarjoilijan suosituksesta. Lapset huomioidaan täällä myös hyvin ja kokonaisuudesta jäi todella hyvä fiilis! Kannattaa siis poiketa pari kilometriä sivummalle Kuortin ABC:ltä, myös me tulemme käymään täällä jatkossakin, kun olemme ajamassa ohitse. Hinta- laatusuhde on erittäin hyvä, voittaa 100-0 pikaruokaketjujen annokset.

Paivan asu, Zara vaatteet, marimekko, laukku, marimekon alisa laukku

Napapaita ja hame - Zara
Korkokengät - Guess
Olkalaukku - Marimekko
Kaulakoru - Kalevala Koru

Guess, korkokengat, satiiniavokkaat, nilkkatatuointi

Josko tästä ravintolavinkistä mennään sujuvasti toiseen asiaan, eli päivän asuun. Päivä oli todella helteinen ja usein pyrin pukeutumaan hellekeleillä luonnonmateriaaleihin, napapaitoihin, hameisiin ja liehuviin vaatteisiin. Pitkästä aikaa jouduin ostamaan ketjuliikkeestä paidan, tai no mieheni osti minulle, kun olin pakannut liian vähän paitoja mukaan, emmekä ehtineet pyykätä paikan päällä.

Zarasta löytyi tuollainen puuvillatrikoinen napapaita, jonka malli eroaa hieman siitä, millaisia olen tottunut käyttämään. Pitkään aikaan kun ei ole ostanut ketjuliikkeistä vaatteita, niin pakostikin pistää miettimään kuinka vastuullisesti ja reilusti viiden euron tuote on tuotettu, kun hintaan sisältyy kaikki ompelijan palkoista materiaaliin ja siitä kuljetuksiin, kaupan katteeseen ja niin edelleen. Ja toki jotain kertoo myös muun muassa tämä Ylen artikkeli, jossa osa firmoista ei voi ilmoittaa yksittäistä puuvillapaidan tuotantopaikkaa. Joo, näitä asioita tulee paljon pyöriteltyä mielessä ja tavallaan työnkin takia pitää olla ajantasalla myös muusta vaateteollisuudesta. Tein keväällä erään kurssin loppuesseen vastuullisesta kuluttamisesta ja kestävän kehityksen tukemisesta, kiinnostaisiko teitä lukea aiheesta enemmänkin?

Paivan asu, Zara, vaatteet, marimekko laukku, tyylibloggaaja

Tyyli, helletyyli, tyyliblogi, minihame, korkokengät

marimekon alisa- laukku, marimekko, alisa, caviar nahkalaukku, reisitatuointi

Guess, punaiset korkokengat, nilkkatatuointi

Vähän lähti ajatukset rönsyilemään asusta vastuullisuuteen, mutta palataan takaisin aiheeseen. Tähän asuun halusin yhdistää punaiset satiiniset korkokengät, jotka ostin aikoinaan käytettynä ja joille suutari taikoi monia käyttövuosia lisää. Tähän asuun tuli hameen lisäksi väriä myös asusteisiin, mutta koska punainen ja oranssi ovat suht samaa värimaailmaa, niin omaan silmään värejä ei ole liikaa tässä asussa. Marimekon Alisa- laukku tuo hippusen raikkautta asuun kirkkaalla värillään ja oli todella helppo reissussa - kevyt kuin mikä ja jättää kädet vapaaksi.

bloggaaja, tyyli, päivän asu, napapaita

Guess, high heels, satin pumps

Marimekon alisa laukku, alisa 2, olkalaukku, marimekko

Pääkaupunkiseudun reissulla minulla hävisi lempirannekoruni, jonka sain pari vuotta sitten mieheltäni. Jotenkin tuntuu oudolta katsoa kuvia, kun vasemmassa kädessä ei olekaan rannekorua, kun on pitänyt siinä päivittäin korua jo monen vuoden ajan! Rannekorua ei valitettavasti löytynyt mistään, eikä vastaavaa korua ole löytynyt useammastakaan kultaliikkeestä. Josko syksyn mittaan mallistojen muuttuessa tulisi tietynlainen hopeinen rannekoru vastaan. Onneksi sentään tämä Kalevala Korun kaulakoru ei hävinnyt, tämä on edelleen suosikkini kaulakoruista mitä minulla on!

Tässäpä vähän mietintöjä asusta, ravintolavinkki Kuorttiin ja vähän muutakin reissun päältä. Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

tyyli, päivän asu, tyylibloggaaja, minihame, croptop, korkokengät

4 kommenttia:

  1. Ehdottomasti lisää vastuullisesta kuluttamisesta ja kestävän kehityksen tukemisesta, minua ainakin kiinnostaa kovasti! :) Ja asu on oikein ihana, mutta ymmärrän kyllä hyvin nuo sinulla heränneet ajatukset tuosta topista.. Sitähän se valitettavasti on ketjuliikkeiden vaatteiden kohdalla :/ Ja tykkään myös tuosta sinun Kalevala Korun kaulakorusta todella paljon <3 Harmi että rannekoru hävisi, jospa vastaava vielä tulisi syksyn mittaan vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla Jenni! :) Toppi on kyllä kaunis, vaikka hinta ja valmistusolosuhteet laittaa mietityttämään. Ketjuliikkeissä todella yleistä ja moni ketjuhan kuuluu saman firman alle. Ihana kuulla, tuo kaulakoru on aivan upea! :) Sisko ehdotti Kalevala Korun Kielo- rannekorua tilalle, mutta se sopisi omaan makuun paremmin pelkästään yhdellä kielolla ja kapealla hopeaketjulla. Toivottavasti löytyy, Antti on jo kolmessa- neljässä liikkeessä käynyt kyselemässä, mutta ei ole vielä tärpännyt. :/ Katsotaan josko Joensuun kultaliikkeistä löytyisi, mutta jos ei niin pitää katsella myös muualta. :)

      Poista
  2. Todellakin kiinnostaisi lukea mietteitäsi vastuullisesta kuluttamisesta! Itse kiinnitän vastuullisuuteen ja erityisesti eettisyyteen valtavasti huomiota uusia vaatteita hankkiessani. Omat vinkkini ovat ostaa mahdollisimman paljon käytettynä ja toiseekseen suosia laadukkaampia materiaaleja kuten puuvillaa, pellavaa ja viskoosia. Polyesteriä ja akryylia välttelen. Ja aloittelevana vegaanina myös eläimistä tehtyjä vaatteita ja asusteita, vaikka niitä en katso niin pahalla jos ne on hankittu käytettynä. Varmasti esimerkiksi poronnahka on eettisempää kuin millään tapaa tuotettu naudannahka, mutta en silti henkilökohtaisesti tahdo tukea mitään eläimiä hyväksikäyttävää kulutusta. Mutta niin yhteenvetona, kiinnostaisi kuulla aiheesta sinunkin mielipiteesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nella kommentista, mietteistä ja palautteesta, miepä tsekkaan tuon esseen ja voisin siitä muokata hieman blogiystävällisemmän version. Aika pitkä on tuo essee myös, niin voisi olla ajatusta jakaa sitä kahteen tai kolmeen osaan, ettei tule infoähkyä. :D :) Laadukkaammat materiaalit ovat todella hyvä keino käytettyjen tuotteiden suosimisen lisäksi. :) Minusta käytettynä hankitut nahkatuotteet ovat kyllä kestävyytensä takia huomattavasti parempi vaihtoehto kuin vuosittain uusittavat keinonahkatuotteet, mutta tässäkin asiassa on monia erilaisia näkökantoja ja niin on erilaisia ihmisiäkin. Mie käytän itse poronnahkaa ja suosin nahkaa mm. kengissä kestävyyden ja mukavuuden takia, keinonahkaa ei viitsi enää ostaa, kun kestää niin lyhyen aikaa tai ei ole ollenkaan mukavaa käytössä. :( Mutta juu, miepä alan noita postauksia valmistelemaan ja muokkaamaan tänne bloginkin puolelle! :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)