sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Meidän näköinen koti - olohuoneen sisustamista

Meille on tärkeää, että koti näyttää ja tuntuu kodilta. Kumpikaan meistä ei ole mustavalkoisen sisustuksen ystävä, vaan kotona saa olla väriä ja ratkaisuja, jotka sopivat juuri meidän kotiin. Olohuone on meidän talon värikkäin huone, sillä kotimainen punainen sohva on aika hallitseva elementti - puhumattakaan punamustasta matosta ja punaisista organzaverhoista. Muutamia uusia sisustukseen vaikuttavia seikkoja on tullut tässä viime aikoina meille, sillä muutimme olohuoneen järjestystä niin, että sohvalta voi katsella ikkunasta ulos.

kattokruunu, musta kattokruunu, kodin sisustaminen, valokuvataulut, ornamentti tapetti

värikäs olohuone, värikäs sisustus, sisustaminen, punainen sohva, kotimainen sohva, sohva kissatalouteen

Meillä ei ole oikein telkkarille mitään käyttöä, korkeintaan Super Bowlin ja jalkapallokisojen aikaan, mutta muuten telkkaria ei tarvita ollenkaan. Saa nähdä, luovutaanko telkkarista kokonaan vai annetaanko vielä olla, jos sitä nyt sattuisi joskus tarvitsemaan. Meillä olohuoneessa on tauluja pääosin perheenjäsenistä, mutta huoneesta löytyy paljon tauluja ja tyynyjä, joilla on omat tarinansa.

Sohvan yläpuolella, tapetoidulla seinällä olevan taulun sain 16- vuotiaana ystävältäni tuparilahjaksi, kun muutin opiskelija- asuntolasta kaksioon. Kuva on hänen ottamansa ja tietenkin Pieliseltä Juuasta, eli minun ja kaverini kotiseudulta. Saimme jo tovi sitten kaksi suurta valokuvaa siskoltani, joka on taitava kuvaamaan. Kukkamaarian kuvia voitte käydä ihastelemassa Instagramissa @kukkuphoto- nickin takaa. Molemmat hänen ottamansa kuvat kehystettiin ja laitettiin olohuoneen seinälle, johon jäi liikaa tyhjää tilaa.

olohuone, olohuoneen taulut, valokuvataulut, taulut valokuvista

väreillä sisustaminen, tauluilla sisustaminen, valokuvataulut, kukkuphoto, valokuvaus

Alla olevan taulun kuva on upea, tätä itseasiassa siskoltani pyysinkin, sillä kuvassa on aivan ihana tunnelma ja kuvaa tekee mieli katsoa pitkään. Toisen kuvan kanssa pikkusisko sai vapaat kädet, toiveena vain, että se sopisi meille hyvin. Molemmat kuvat ovat todella kauniita ja kuville löysimme laadukkaat kehykset oikealla lasilla Seven Art- sisustusliikkeestä, jonka bongasimme Kauppakeskus Kaaressa käydessämme. Seven Art on suomalainen perheyritys, josta saa kehykset, sisustustavarat ja julisteet. Palvelu liikkeessä oli loistavaa ja löydettiin myyjän avulla oikeanlaiset kehykset nopeasti, vaikka tultiinkin liikkeeseen vähän extempore- tyyliin ja ilman kuvia.

Kehyksien laatu on hätkähdyttävän erilainen, kun vertaa vanhoihin meiltä löytyviin halppiskehyksiin ja kuvien kehystäminen sujui helpommin, kun takalevyn kiinnikkeet olivat kiinteät. Kirkas lasi päästää valokuvien sävyt paremmin esille. Toki kehykset maksoivat enemmän kuin halppiskehykset, mutta toisaalta meillä on tarkoitus sisustaa niin, että ei tarvitse koko ajan vaihtaa järjestystä, tekstiilejä tai värisävyjä. Lämpimät suosittelut Seven Artille, harvassa liikkeessä saa yhtä hyvää palvelua!

valokuvilla sisustaminen, kotimainen luonto, suomen luonto, taulu, aamukaste

kukkuphoto, valokuvaus, valokuvataulu, sisustaminen

kenkätyyny, korkokenkätyyny, kirppislöytö, punainen sohva

Sohvalta taas löytyy niin itsetehtyä tyynyä, kuin sukulaisiltakin saatuja koristetyynyjä. Yllä oleva kenkätyyny tuli siskoltani, joka oli löytänyt tämän korkokenkätyynyn kirppikseltä! Sanomattakin selvää, että tämä sopii meille todella hyvin ja minulta taitaa joitain kuvan kaltaisia kenkiäkin löytyä... Muuten meillä on tainnut sohvalla olla samat tyynyt aina, mutta olen miettinyt myös nahkaisten sohvatyynyjen tekemistä. Toisaalta on taas kiva, että tyynyt ovat erilaisia ja eri ihmisiltä saatuja.

valokuvataulut, tauluja olohuoneeseen, taulujen kehystäminen, laadukkaat kehykset

Olohuoneeseen ehkä kaipaisin tällä hetkellä enemmän kasveja, sillä vuosia sitten lahjaksi saadut köynnöskasvit näyttävän kuukahtavan pikkuhiljaa. Pitäisi perehtyä ja katsoa, mitkä kasvit pysyisivät hengissä helpoiten - näiden piti kyllä kestää, mutta vähän nuupahtaneelta alkavat näyttää. Muuten huone on kyllä ihana, meidän näköinen kirjahyllyineen päivineen ja lapsellekin siirrettiin olohuoneeseen oma lipasto leluille. Olohuone ei ole kovin paljoa muuttunut enää muutaman vuoden sisällä, vaikka muutoksia onkin tullut aika paljon siitä, kun tänne muutimme viisi vuotta sitten. Meillä myllerrettiin myös toinen puoli olohuoneesta samalla, mutta tässä postauksessa tuli vain nämä uusimmat jutut - toisella puolella käytettiin kaikkea jo ennestään löytyvää huonekalua ja tavaraa.

Leppoisaa viikon alkua teille kaikille!

Olohuone, sisustaminen väreillä, punainen sohva, kotimainen sohva kissatalouteen

2 kommenttia:

  1. Lueskelin tämän eilen, en vaan taas jaksanut phonella kommentoida :D Ihana olkkari, siis todellakin viihtyisä ja kodikas, persoonallinenkin :) Mä rakastuin tohon korkkari tyynyyn, mäkin haluan tollasen 8) ja hei, väriä saa ja pitääkin olla, oon samaa mieltä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata! :) <3 Kiitos paljon, olkkari on kyllä ihana huone tässä talossa. <3 :) Omakotitalossa on tämä hyvä puoli, että saapi tehdä pintaremppaa muilta kyselemättä ja tehdä kodistaan asukkaiden näköisen. ^^ Korkkarityyny on kyllä loistava! Ihana kuulla, että ollaan samaa mieltä. :) <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)