torstai 15. kesäkuuta 2017

Luonnonkosmetiikka ja hiustenhoidon ABC - John Masters ja Lavera

Postaus sisältää kokemuksia blogin kautta saaduista tuotteista, kaikki saadut tuotteet ovat tähdellä (*) merkattuja. Lopussa olevasta tuotteita myyvien liikkeiden linkeistä osa on affiliate- linkkejä ja ne ovat kahdella tähdellä (**) merkattuja. 

John Masters Hiustuotteet Luonnonkosmetiikka Hoitoaine Hiusöljy kokemuksia hiustenhoito vinkit pitkille hiuksille

Haluan tässä postauksessa kertoa ajanmittaan muuttuneista hiusrutiineistani ja kuten arvata saattaa, niin suosin luonnonkosmetiikkaa ja ekologisempia vaihtoehtoja myös hiustenhoidossa. Hiukseni ovat kasvivärillä värjätyt, energialeikkaus on tehty viime vuoden joulukuussa, enkä lämpökäsittele hiuksiani lähes koskaan.

Hiuksia kuluttavia tekijöitä on muutamia ja ne tulevatkin tässä. Värjäsin hiukseni aiemmin ihan kaupan kestoväreillä ja käytin kahden viikon välein punaisen sävyä ylläpitävää naamiota, jolla väri säilyisi yllä. Luulen, että punainen kestoväri ei ollut niin hellävarainen hiuksille kuin musta kestoväri eli latvani olivat kuivemmat kuin mustalla värjätessä. Tietysti värinpoistot vuodelta 2013 tekevät oman osansa asiaan, vaikka suurin osa siitäkin on jo kasvanut pois. Pidän myös saunomisesta ja kuumista kylvyistä, joten hiusöljylle ja hiusnaamioille on paljon käyttöä!

Ihan alkuperäinen vakkarikampaajani muutti aikoinaan Helsinkiin, jonka jälkeen olen käynyt kolmella eri kampaajalla. Näistä kahteen viimeisimpään olen ollut tyytyväinen, molemmissa oli mukava tunnelma ja hiustenleikkaus onnistui juuri niin kuin halusinkin. Nämä kaksi ovat siis Eco Beauty Hair ja Mimar, molemmat sijaitsevat Joensuussa.

John Masters Hiustuotteet Luonnonkosmetiikka Hoitoaine Hiusöljy kokemuksia hiustenhoito vinkit pitkille hiuksille blogi

Eco Beauty Hairilla kävinkin jokin aika sitten värjäyttämässä hiuksia ja hiuksiini laitettiin hoitoaineet sekä hiusöljyt John Mastersilta. Oli pakko laittaa muutamien päivien jälkeen kampaajalleni viestiä, että mitä hän hiuksiini laittoi, sillä lopputulos oli niin sileä ja kevyt. Pidin käynnin jälkeen hiuksiani auki enemmän kuin yleensä, sillä hiusten silkkisyys tuntui niin hyvältä. Sainkin ekokampaamosta John Mastersin hoitoaineen* ja hiusöljyn* testattavaksi käyttämieni laveran tuotteiden rinnalle.

Riikan kanssa mietimme porukalla, mitkä sarjan tuotteista ovat parhaimmat hiuksilleni ja päädyimme rakennepaikkaavaan hoitoaineeseen, jossa on muun muassa hunajaa ja hibiscusta. Hoitoaine on oikeastaan enemmän naamionkaltainen, sillä se on todella tuhti ja erittäin hyvin kosteuttava, joten käytän tuotetta laveran Gloss & Bounce ja laveran värjätyille hiuksille tarkoitetun hoitoaineiden rinnalla. Molemmat hiustuotteet sopivat värjätyille, kuiville tai vaurioituneille hiuksille.

John Masters Hiustuotteet Luonnonkosmetiikka Hoitoaine Hiusöljy kokemuksia hiustenhoito vinkit pitkille hiuksille blogi
John Mastersin öljy on todella riittoisaa ja helppo annostella pipetillä. 


John Masters Hiustuotteet Luonnonkosmetiikka Hoitoaine Hiusöljy kokemuksia hiustenhoito vinkit pitkille hiuksille blogi

John Mastersin tuotteita ei testata eläimillä, eivätkä ne sisällä synteettisiä aineita. Jokaisessa tuotteessa on vähintään 70% luomuviljeltyjä raaka- aineita ja yritys kiinnittää huomiota myös siihen, että raaka- aineet ovat mahdollisimman biohajoavia ja ettei villinä kasvavien kasvien keräämisessä vahingoiteta ympäristöä. Nämä ovat hyviä juttuja minusta ja tuovat mieleen muistoja, sillä lapsena keräsimme ystäväni kanssa kasveja ja kukkia luonnosta erilaisia kauneudenhoitotuotteita varten. Jossain lehdessä oli vinkkejä, miten teet luonnollisia hajuvesiä, kasvovoiteita ja naamioita hiuksille sekä kasvoille. Kuorintaan oli myös omat vinkkinsä ja mehän sitten kokeilimme kaikenlaista kasvovesien tekemisestä hajustettuihin kosteusvoiteisiin, taisi saada sisarukset ja äitikin joskus lahjaksi jotain ruusun terälehdistä tehtyä tuoksua. Tuli niitä kyllä käytettyäkin ja varsinkin kasvovesi oli sellainen, mitä tuli tehtyä usein.

Laveran Tuotteet Hiustenhoito vinkit Pitkät Hiukset värjätyille hiuksille vaurioituneille hiuksille blogi kokemuksia laveran tuotteista laveran shampoo ja hoitoaine

Laveran Tuotteet Hiustenhoito vinkit Pitkät Hiukset värjätyille hiuksille vaurioituneille hiuksille blogi kokemuksia laveran tuotteista laveran shampoo ja hoitoaine
*Tuotteet saatu blogin kautta tyttöjen iltaan testattavaksi. Näistä Gloss & Bounce oli minulle ennestään tuttu, joten kokeilin Colour & Shine- tuotteita vaihteeksi. 


Mutta nyt muistoista takaisin aiheeseen! John Mastersin tuotteet ovat melko arvokkaita, hoitavan hiusnaamion saa 48 eurolla ja hiusöljyn 36 eurolla, mutta edullisempien tuotteiden rinnalla nämä toimivat loistavasti eli ei ole välttämätöntä käyttää pelkästään John Mastersin tuotteita. Itse käytän näitä laveran tuotteiden rinnalla, jotka ovat paljon edullisempia, mutta kuitenkin luonnonkosmetiikkaa ja omille hiuksilleni toimivia tuotteita. Mahdollisimman pitkän käyttöiän hoitoaineelle saa esimerkiksi lisäämällä sitä arkikäytössä olevan hoitoaineen joukkoon ja pyyhekuivaamalla hiukset ennen hoitoaineen lisäämistä hiuksiin. Tällöin hoitoaine imeytyy paremmin, eikä arvokasta hoitoainetta mene hukkaan!

Sama pätee myös hiusöljyyn - anna hiusten kuivahtaa suihkun jälkeen hetken ajan ja lisää öljy pyyhekuivattuihin hiuksiin. Öljyä voi myös lisätä silloin kun hiukset ovat täysin kuivat, tällöin muutaman pisaran laittaminen hiusharjaan riittää ja öljyn levittäminen on helpompaa.

Ei tule myöskään unohtaa naamion käyttöä - tehohoitona tuote menee varsinkin silloin, kun levität naamiota pyyhekuivattuihin hiuksiin, kääräiset pyyhkeen ympärille ja menet saunaan nautiskelemaan lämmöstä. Naamiota voi pitää päässä 5-15 minuuttia, mutta olen kyllä joskus ollut pidempäänkin saunassa naamion ollessa hiuksissa. Erittäin hyvä kikka silloin, kun hiukset kaipaavat ekstra- kosteutusta.

Laveran Tuotteet Hiustenhoito vinkit Pitkät Hiukset värjätyille hiuksille vaurioituneille hiuksille blogi kokemuksia laveran tuotteista laveran shampoo ja hoitoaine

Viimeisimmillä suihkukerroilla karpalontuoksuisesta lavera Color & Shine- shampoosta* ja -hoitoaineesta* on tullut suosikkejani JM- tuotteiden rinnalla. Gloss & Bounce*- tuotteet ovat erittäin hyviä, mutta jotenkin nämä Color & Shine- tuotteet jättävät hiukset vieläkin pehmeämmäksi. Voi olla, että jatkuvan saunomisen takia hiukset kaipaavat vähän tuhdimpaa tuotetta kosteutukseen, mutta Gloss & Bounce antaa kepeyttä ja kiiltoa hiuksille hieman enemmän. Laveran uudistuneista hiustenhoitotuotteista kaikki ovat vegaanisia, paitsi Gloss & Bounce, joka sisältää muun muassa helmiuutetta. Värjätyille hiuksille tarkoitetusta sarjasta löytyy muun muassa avocadoöljyä ja valikoimasta löytyy myös suihkugeeli samalla karpalontuoksulla.

Sekoitin illalla hiuksiini ensimmäistä kertaa Colour & Shine- hoitoainetta ja John Mastersin hiusnaamiota, annoin vaikuttaa muutaman minuutin ja pesin pois. Pehmeydelle täysi kymppi, hiukset ovat sileät ja selviävät harjalla helposti. En tarvinnut öljyä tämän jälkeen eli öljyä säästyy! Molempien yritysten tuotteet sopivat hyvin yhdessä käytettynä, mutta myös erikseen. Tämän hetkinen setti on aika hyvä tällaiseen "tehohoitokauteen" eli hiuksien kosteuttamiseen ja erityisesti latvojen huoltamiseen.

John Mastersin tuotteita saa ostettua Joensuun Eco Beauty Hairilta, Biodellyltä** (täällä alennuksia tällä hetkellä!) ja Jolielta. Laveran tuotteet löytyvät muun muassa Hyvinvoinnin Tavaratalosta**, Eco Beautyn verkkokaupasta ja liikkeestä, sekä Biodellyltä**. Hintaa laveran shampoilla ja hoitoaineilla on noin 9 euroa per tuote.

Onko tässä postauksessa teille lukijoille tuttuja tuotteita? 

2 kommenttia:

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)