tiistai 12. helmikuuta 2019

Juhlamekko arkeen - Kultainen mekko arkisessa asussa

Kultainen nahkamekko on ollut käytössäni keikoilla ja festareilla, mutta nyt yhdistin asun vähän arkisemmin. Nahkahan on todella huippu materiaali nyt talvella - se hengittää, on lämmin talvella ja suojaa tuulelta. Nahka on myös helppohoitoinen ja kestävä materiaali. Kultaisena kimaltava mekko on juhlavahko, mutta oikein asustamalla se sopii myös arkeen kuten tämä pikkumustakin, jonka kanssa yhdistin arkisemman hameen.

juhlamekko arkeen, kultainen mekko, päivän asu

Villakangastakki - Ril's
Neuletakki - Maison Scotch
Kultainen mekko - Ompelimo Rokita
Laukku - Furla
Nahkanilkkurit - Calvin Klein
Vyö ja kaulakoru - kirppikseltä
Huivi - löytö Prahasta
Lapaset - teetätetty

Kuvat; Tanja Räty

talvimuoti, tyyliblogi, asu

Juhlavaan asuun vaikuttaa todella moni seikka laukun koosta kenkiin ja muihin asusteisiin. Myös sukkahousujen värillä ja paksuudella on merkitystä, sillä usein juhlaan puetaan ohuemmat ihonväriset tai mustat sukkahousut tai stay-up sukat. Nyt talvella käytän useimmiten noin 60 denierin sukkiksia ohuempien sijaan. Tähän asuun halusin ehdottomasti isomman laukun ja väriksi valikoitui pinkki, sillä muhkean ja väljän alpakkaneuleen kanssa Ril'sin villakangastakki on paras. Juhlaan valitsisin pienemmän laukun, sillä juhlassa ei yleensä tarvitse kuljettaa niin paljoa tavaraa mukana kuin arkena.

Asuun laitoin lempitalvikenkäni, jotka pitävät hyvin liukkaalla tiellä ja pitävät varpaat lämpiminä. Nämä kävivät Joen Suutaripalvelulla vetoketjun vaihdossa, sain näihin lähes alkuperäistä vastaavan vetoketjun tilalle, niin ei tarvinnut molemmista kengistä vaihtaa vetskareita. Kylläpä suutarilla käynti ilahdutti taas, kun sai huolletut kengät takaisin!

Calvin Kleinin kengät, nahkanilkkurit, talvikengät Calvin Klein

Paivan_asu_talvimuoti_blogi-12


Paksun neuleen kanssa fiilis oli vähän "muhku", joten kuroin neuletakkia vyötärölle vyön avulla. Neuletakki saa asun näyttämään arkisemmalta, varsinkin kun Maison Scotchin neuletakilla on pituutta enemmän. Neule jäi myös auki, normaalisti tämä puetaan ylhäältä limittäin kiinni, mutta tässä kokonaisuudessa reunat jäävät sivuille auki kuin kaulukset. Näin myös pinkkikultainen kaulakoru jää näkyviin. Kaulakorun pinkki kokoaa asun yhteen myös ilman takkia.

Paivan_asu_talvimuoti_blogi-19

Calvin Klein nilkkurit, Furlan candy laukku, Furla Candy Bag

Eli miten saada asu näyttämään arkisemmalta tai yhdistää juhlamekko myös arkikäyttöön? 

- Valitse suurempi laukku tai olkalaukku juhlamekon kaveriksi.

- Talvella kannattaa pukea päälle rohkeasti paksummat / värikkäät sukkahousut tai stay-up sukat.

- Pue neuletakki tai joku muu arkisempi vaate juhlavamman vaatteen kaveriksi. Muista myös takin vaikutus - rouhea, rokahtava takki nahkatakki tai tavallinen farkkutakki näyttää erilaiselta juhlamekon kanssa kuin jakku.

- Valitse arkisemmat kengät, kuten nilkkurit, kävelykengät, maiharit, bootsit, ballerinat tai vastaavat. Strassikengät ja muut juhlaa huokuvat kengät kannattaa ehkä unohtaa, jos haluaa pukea juhlamekon arkeen.


Paivan_asu_talvimuoti_blogi-51

Nahkamekko, ompelimo Rokita, polvijärvi

- Pidä meikki hillittynä, paitsi jos tyyliisi sopii iltameikit ja tummemmat meikit. Oma persoonallisuus saa näkyä! Ponnari tekee tyylistä vähän arkisemman, myös letti tai sotkunuttura(t) voisivat toimia esimerkiksi tässä kokonaisuudessa.

- Vöillä ja koruilla voi myös vaikuttaa siihen miltä asukokonaisuus vaikuttaa. Jos en olisi laittanut näin näyttävää kaulakorua, niin olisin todennäköisesti laittanut reilusti ohuita rannerenkaita koruiksi.

- Joskus myös materiaalilla on väliä - jotkut materiaalit sopivat sekä juhlaan, että arkeen, kunhan ne vaan yhdistelee eri tavoilla. Esimerkiksi kuviollinen kukkamekko tai yksivärinen ramipellavainen maksimekko ovat sellaisia valmistamiani vaatteita, jotka sopivat sekä juhliin, että arkikäyttöön. Sama juttu muissa himmeäkiiltoisissa kankaissa, niitä on helppo yhdistää tilanteeseen kuin tilanteeseen.Minusta olisi mahtavaa, jos myös te kanssabloggaajat yhdistäisitte jonkun juhlamekon tai pikkumustan arkeen - nämä asut ovat inspiroivia ja näistä saa uusia ideoita! Tällaiset asut ovat joskus haasteellisiakin, jos mekko on oikein juhlava, mutta rutkasti plussaa tulee siitä, että juhlamekot pääsevät useammin käyttöön. Jos joku ottaa kopin tästä haasteesta, niin kerro ihmeessä ja linkkaa postauksesi minulle!

Inspiroivaa viikkoa teille!

Talvikengät, Calvin Klein, nilkkurit

alpakkaneule, alpakan villaneule, Maison Scotch, neuletakki

ril's villakangastakki, pinkki talvitakki, kultainen mekko, talvimuoti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)