perjantai 22. helmikuuta 2019

Nahkatakin uusi elämä - Vanhasta uutta

Pahoittelut hiljaisesta viikosta täällä blogin puolella - tällä suunnalla on töitä riittänyt, opinnoista puhumattakaan. Nyt kuitenkin tulee postausta itsetehdystä hameesta asukuvineen, sillä tein vanhasta nahkatakista hameen ja lisäsin kaveriksi mustaa poronnahkaa, jonka palat olivat jääneet yli jostain toisesta vaatteesta. Vaatteiden kierrätystä parhaimmillaan, tästä tuli siisti!

Nahkatakista_hame_Muoti_kierratysideat-3

Poolopaita - KappAhl
Nahkahame - Ompelimo Rokita
Kaulakoru - Kalevala Koru
Laukku - Cobblerina
Nilkkurit - Blanco / JKK Outlet
Aurinkolasit - Furla
Villakangastakki - Ril´s
Lapaset - teetätetty

Nahkatakista_hame_mokkanahkahame

Talvikengat_nilkkurit

Talvimuoti, tyyli, asukokonaisuus, vanhasta uutta, kierrätysidea

Sain viime vuoden puolella mieheni äidiltä vanhan mokkanahkatakin, joka sai uuden elämän ateljeellani. Mokkanahkatakista otin muistaakseni "ennen" kuvan, mutta sitä en löytänyt enää puhelimesta. Takki oli malliltaan aika tavallinen taskuineen päivineen; tavalliset taskut, tavalliset kaulukset, napit, leikkaukset ja niin edelleen. Halusin hyödyntää osan ommelluista saumoista suunnitelmani kanssa, joten asettelin kaavoja ja katsoin, miten saisin haluamani lopputuloksen.

Paivan_asu_tyylibloggaaja

Cobblerina_nahkalaukku_kotimainen

Talvimuoti_asu_poolopaidalla

Liila mokkanahkatakki sai uuden elämän hameena, jossa taskujen kohdat ovat piikkiniiteillä koristellut ja helmaa kiertää musta röyhelö, jonka ompelin jämänahoista. Halusin hameeseen nyörillisen halkion, jonka leveyttä voi säätää ja joka paljastaa hieman jalkaa. Liilasta nahasta en saanut enää vyötärökaitaletta pienellä saumamäärällä, joten vyötärökaitaleeksi leikkasin mustaa poronnahkaa ja se sopiikin kauniisti nyörityksen kanssa. Sen sijaan liilaa nahkaa riitti sen verran, että ompelin jämistä nyörin, jota jäi vielä ylikin johonkin toiseen projektiin, esimerkiksi toppiin, joka sopisi täydellisesti tämän hameen kanssa. Ja muuten - te pastellisävyjen fanit, Cobblerinalle tulee myyntiin vaaleanliiloja laukkuja ja lompakoita! Haluaisin itse ehdottomasti tilata suuremman rusettilaukun tuossa sävyssä, mutta en vielä tiedä millaisella rusetilla. Kieltämättä värisävyn nähdessäni aloin jo miettiä, että olisiko aika vaihtaa lompakkoa...

Mokkanilkkurit_Korkokengat

Mustat_nilkkurit_korkokengatCobblerina_nahkalaukku_ruusukulta


Talvi_2019_Polvijarvi_talvipukeutuminen

Nahkatakista_hame_Muoti_kierratysideat-19

Nahkatakista_hame_DIY

Hame vaati aika vähän työtä, kun minulta löytyy omat mittatilauskaavat valmiina - ei tarvinnut kuin suunnitella, kuositella kaavat ja aloittaa nahkahameen ompeleminen. Hameen materiaaleista suurin osa on kierrätettyä ja loput muista töistä ylijääneitä tarvikkeita tai nahkoja. Näin hame syntyi ja käyttämättä jäänyt takki pääsi käyttöön uudella tavalla, uudella käyttäjällä ja ympäristöä kunnioittaen. Halusin kokeilla tehdä näillä materiaaleilla jotain uutta, jollaista minulla ei vielä ole ja tehdä samalla hameesta oman näköiseni. Hameesta tuli kaunis, aika naisellinen, mutta musta nahka ja piikkiniitit molemmilla puolilla tasapainottavat hameen tyyliä juuri sopivasti. Omaa silmää miellyttää tällä hetkellä erittäin paljon se, että toista jalkaa vilahtaa hieman hameen ollessa hieman pidempi tai kynämallinen.

Minusta muutenkin on välillä ihan paikallaan haastaa itseään työssä ja myös näissä omissa projekteissa - nahkatakin kierrättäminen hameeksi oli mielenkiintoista ja odotan innolla, mitä keksin isältäni ja eräältä asiakkaaltani saaduista takeista. Molemmat toivoivat, että keksisin niille käyttöä tai tekisin niistä jotain uutta. Kierrätys on muutenkin ajankohtainen aihe ja varsinkin vaateteollisuudessa sille on tarvettakin, kysyntä kasvaa koko ajan vanhojen vaatteiden muokkaamisen ja uudistamisen osalta.

Talvimuoti_2019_tyyli

Arvaisitko hameesta, että se on ollut ennen takki? 

4 kommenttia:

 1. Siis vau. Siis vau… En voinut kun hokee tuota kun ton hameen näin! Siis miten persoonallinen ja sellanen uniikki hame, ihana näissä sun luomuksissa kun ei tuu samanlaista vastaan muualla! <3 Enpä uskoisi tuon olleen joskus takki, siis ihan todella kaunis vaatekappale ja pakko myös sanoa että tyyliltään tuo on just niin sua. Nuo sun uudet talvikengät sopii kyllä täydellisesti tuon hameen kanssa 8)

  Pitäispä muuten itsekin joskus katsastella tuolta vaatehuoneesta, oisko jotain vaatetta jota en enää käytä, mutta en ole kehdannut luopua siitä.. Siitähän voi tehdä jotain uutta siitä. Harmi vain että matskuiltaan suurinosa mun vaatteista on varmaankin vähän kehnoa, että onkohan niitä järkeä uudistaa. Itse asiassa tuli mieleen mun yksi lemppari mekko, joka on vähän pienehkö mulle, mutten oo halunnut heittää sitä pois. Pitäis varmaan antaa se sulle ja katsoa josko siitä sais mulle jotain uutta ja persoonallista luotua, vaikke hame tai jotain.. 8) Otan sen vaikka matkaan ens kerralla kun nähdään ;) Todellakin mielenkiinto heräsi vanhojen vaatteiden uudistuksiin tämän sun asupostauksesi myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww, ihana kuulla! <3 :') Tästä tuli kyllä siisti, vähän sai miettiä noita saumojen paikkoja, mutta pidän lopputuloksesta todella paljon. :) <3 Ei varmasti tule samanlaisia vastaan muualla! Kiitos ihanista sanoista vielä. <3

   Kannattaa aina silloin tällöin käydä kaapit läpi ja miettiä, josko jostain vaatteesta voisi tehdä uutta. Materiaalin mukaan tietty, jos materiaali ei kestä kunnolla valmiinakaan, niin ei se kyllä korjaustakaan kovin hyvin kestä ellei muuta jotain tai käytä lisänä parempaa matskua. Ota ihmeessä mukaan kun seuraavalla kerralla nähdään, joitain vaatteita olen isontanut töissä mm. lisäämällä vetoketjut sivusaumoihin (saa halkioita säädeltyä sivulle), nyörityksen tai sitten uudet leikkaukset ja lisännyt toista matskua kaveriksi. Mut katsotaan sit samalla kun nähdään! <3 Tuon sitten samalla uutta vaatetta siulle ja proto sovitetaan myös. Huippua, että heräsi mielenkiinto tähän aiheeseen! ^^

   Poista
 2. Vanhan vaatteen muokkaaminen uudeksi on kyllä super inspiroivaa - ja hieman väärän kokoinen lempivaate saadaan pienillä jipoilla sopivaksi. Se mitä aioin vast edes vieläkin enemmän harrastaa, niin kanttaukset! Vaate alkaa yleensä ensimmäisenä kulua esim. hihan suista tai helmoista, Kanttauksella saa vielä ryhtiä vaatteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, paljon on mahdollisuuksia kun pitää mielen avoimena ja tsekkaa yksityiskohdat. ^^ :) Kanttaus on kyllä nykyään aika harvinaista, mutta totta puhut - tulee ryhtiä vaatteeseen ja hihansuut pysyvät kauemmin hyvinä!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)