keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Kevät- kesä 2019 muodin parhaimmat ja huonoimmat

Lueskelin tässä aikani kuluksi tämän vuoden muodista ja olen vähän sillä silmällä katsellut jo pidempään, että mistä asioista tulee uusia trendejä ja mitkä todennäköisesti vielä säilyvät tänäkin vuonna. Työn ja oman intohimon takia etsin tietoa ja haluan pysyä kartalla mitä vaateteollisuudessa sekä muodin saralla tapahtuu. Tässäpä siis listausta kevään ja kesän 2019 muodista omien kommenttieni kera - en nimittäin kaikkia näistä ottaisi itse käyttöön, mutta jotkut sopivat tyyliini todella hyvin!


Tyllihameet ja tyllimekot


Tyllissä on sitä jotain, materiaali on samaan aikaan herkkä, mutta tyylikäs ja erittäin pinnalla juuri nyt. Yksivärisenä, liukuvärjättynä, pitsin kanssa ja muiden yksityiskohtien kanssa tyllistä saa tehtyä joko arkisia tai juhlavia asuja. Tästä trendistä pidän niin töiden kuin oman tyylini puolesta, tyllihameet ovat kauniita ja varsinkin liukuvärjättynä tai silkkirusetin kanssa!

Vaaleanvihreä tyllihame, ompelimo Rokita, kevätmuoti 2019

Pitsinen napapaita - Sunny´s
Tyllihame - Ompelimo Rokita
Perhoskorut - Jenni Rutonen Design
Rannekoru - Timanttiset
Nudet korkokengät - Christian Louboutin

Kuvat; Bella Photo / Salla


Louboutin korkokengät, asu tyllihameella, tyylibloggaaja


Röyhelöt ja rusetit


Rusetit ovat erittäin pop, pidän ruseteista yksityiskohtina, kunhan niitä ei ole liikaa. Eli esimerkiksi Cobblerinan laukkujen rusetti, rusettikengät tai tämän tyylinen rusettikauluksellinen paita ovat loistavia. Rusetit ovat tyttömäisiä ja kun niitä ei ole liikaa, ne sopivat hyvin naiselliseen tyyliin. Röyhelöiden kanssa olen huomattavasti varovaisempi, ettei tyyli mene ihan kermakakuksi. Joskus röyhelötkin ovat paikallaan, mutta ei aina. Röyhelöt tekevät aika helposti asusta liian sekavan, mutta esimerkiksi hyvin laskeutuva röyhelöhelma on upea iltapuvuissa ja muissa mekoissa.



High-low helmat eli edestä lyhyet, takaa pitkät helmat hameissa ja mekoissa


Tästä trendistä pidän todella paljon, tykkään jalkojen korostamisesta. Takaa pidemmissä helmoissa on se hyvä puoli, että voi olla vähän huolettomampi liikkuessaan kuin minihameen kanssa ja usein takaa pidempi helma korostaa myös kenkiä säärien lisäksi. Tätä asua highlow- helmalla rakastan!


Nahka


Kestävä materiaali ja on ihan hyväkin, että myös nahka tulee entistä enemmän pinnalle muun muassa hameiden, takkien, kenkien ja mekkojen materiaalina näiden muovisten vaatteiden sijaan. On nimittäin aika iso ero siinä, kestääkö vaate tai kengät vuoden vai useita vuosia. Joskus jopa useita vuosikymmeniä, varsinkin takkien kohdalla! Toki nahalle on myös vaihtoehtoisia materiaaleja keksitty ja kehitteillä, mutta niiden kestävyydestä ja ympäristövaikutuksista pitäisi tietää enemmän.

Indiedays, gaala-asu, ompelimo rokita, muotiblogi
Koko asu; Ompelimo Rokita / Kengät; Gucci / Kuva; Sallan kengissä


BlackSwanBallerinaPhotoshootValokuvausBellaPhoto
Black Swan- kuvaukset ovat edelleen yhdet suosikkikuvauksistani, jotka järjestettiin Bella Photon Sallan kanssa - kuvista tuli upeita! Kuva; Bella Photo / Salla Klemettilä


Virkatut napapaidat


Virkkaus ei ole oma juttuni, mutta boheemit virkatut topit ovat ihania. Varsinkin hapsuilla ja helmiyksityiskohdilla! Tälläisesta olen haaveillut jo useamman vuoden ja toivottavasti tänä vuonna saan teetätettyä tämän suunnitelmani mukaan.


Helmilaukut ja läpinäkyvät laukut


Helmilaukut ovat upeita kevätmuodissa, mutta ehkä hieman epäkäytännöllisiä. Pienet ja sirot laukut näyttävät hienoilta kuvissa, mutta en voi olla miettimättä mitä tapahtuu, jos helmilaukku lähtee purkautumaan käytössä. Läpinäkyvät laukut ovat muuten jees, itseltäni löytyy hieman läpikuultava Furlan Candy, mutta ihan täysin läpinäkyvää en ostaisi.


Käärmekuosi ja muut eläinkuosit


Pytonin nahankuosi on upea hopea- mustana, meinasin itselleni tehdä hameen ja ehkä topinkin tällä kuosilla. Tavallinen beige käärmekuosi ei ole minua varten, mutta on mielestäni virkistävää vaihtelua muodissa! Eläinkuoseja en pahemmin käytä, mutta pienissä määrin näyttää kivalta. Kaikista kuoseista en pidä, mutta esimerkiksi käärmekuosi ja leopardikuosi miellyttävät, mutta eivät yleisimmissä väreissä.


Värit; vaaleanliila, koralli, vaaleankeltainen ja vihreä


Näistä kaikista väreistä pidän todella paljon ja näitä onkin näkynyt viime aikoina muotisivustoilla, lehdissä, vaikuttajilla ja katumuotikuvissa. Ihania sävyjä!

PastellinenAsuPitkäIltapukuBellaPhotoValokuvaus-9


PastellinenAsuPitkäIltapukuBellaPhotoValokuvaus



Halkiot ja cut- out yksityiskohdat


Halkiot hameissa, iltapuvuissa ja mekoissa ovat ihania, mutta esimerkiksi uimapuvuissa ja bikineissä pinnalle nouseva rintojen alaosan vilautus ei ole minua varten. Voi näyttää ihan kivalta kuvissa, mutta itse haluan tehdä rannalla huoletta muutakin kuin ottaa aurinkoa ja kuvia.


Valkoiset nilkkurit ja kengät


En voi kuvitella itselleni valkoisia nilkkureita tai muita peittävämpiä kenkiä - ehkä jotkut sirot remmisandaalit menisivät, mutta todennäköisesti nekin jäisivät kauppaan. Suomessa on yleensä niin ihanat kelit keväällä ja kesällä, että valkoiset sandaletit eivät varmasti olisi enää valkoiset loppukesästä. Eli epäkäytännöllisyyden takia no-no, en halua putsata kenkiä lähes jokaisen käyttökerran jälkeen tai miettiä, onko sääolosuhteet kengille hyvät.


Bootcut-farkut ja muut leveälahkeiset housut


Näistä tykkään, vaikka en itse housuja käytäkään! Bootcut- farkkuja käytin itsekin ennen kuin mekot ja hameet veivät mennessään, nykyään vain moottoripyöräillessä. Jos kaipaatte housuinspiraatiota muodin puolelta, niin kannattaa laittaa myös Sadepisaroita Niitynkukkasilla- Jenni seurantaan, hänellä on ihanan erilaisia housuasuja ja pukuja asukuvissa!


Pikamuoti ja muovi


Pikamuodista uutisoidaan aika paljon ja hyvä niin, vaikka monissa muissakin osa- alueissa olisi parantamisen varaa. Mutta on jo aika, että vaateteollisuudessa tulee muutoksia ja vaatteista tehdään kestävämpiä, kuin mitä nykyisin ovat. Pikamuodissa oikaistaan valmistusvaiheissa todella paljon, jonka takia vaatteet eivät kestä käyttöä välttämättä edes kuutta kuukautta. Muovi on kyllä halpaa ja joissain asioissa kohdallaan, mutta että näissä määrin? Ei. Arvelimme jo kymmenisen vuotta sitten ammattikoulussa erään kurssin yhteydessä, että vaatetusalan seuraava suuri muutos on eettisyyden ja ekologisuuden näkökulmat, mutta silloin oletettiin muutoksen tulevan huomattavasti nopeammin myös Suomeen. Mielenkiinnolla seuraan koko ilmiötä, uusia innovaatioita ja sitä, millä tavalla ihmisten tiedostavuus muuttuu tulevien vuosien aikana!


12 kommenttia:

  1. Voi ihana Milla, mikä yllätys oli löytää oma nimi tuolta - kiitos sinä ihana höpsö <3 Tosi mielenkiintoinen tämä postaus, varsinkin kun en ole itse juuri kevään ja kesän muotia tutkaillut :) Aivan ihanat nämä kaikki postauksen kuvat, tässä oli kyllä moni munkin lemppareita, joita olen susta nähnyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! <3 Siulla on kyl huippuja housupukuja ja mielenkiintoisia yhdistelmiä erilaisten housujen kanssa. Inspiroivaa, vaikka en itse housuista tykkääkään enää omassa tyylissä. :) Ihana kuulla - pakko oli pitää pari päivää saikkua, niin oli aikaa lukea muotisivustoja sun muuta. :D ;) Mie tykkään näistä kuvista myös, Sallalla on todella siisti kuvaustyyli ja esim. nuissa pastellisissa kuvissa on hyödynnetty jotain filtteriäkin. <3

      Poista
  2. Olipas inspiroiva postaus! Hyvin kattavasti kirjoitettu ja kivasti sinunkin tyylissä ja kuvissa toistuu nämä trendit! :) Kevät on sellaista aikaa et muoti kiinnostaa enemmän kuin muina vuodenaikoina, tää tuli kyllä kivaan saumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, mahtavaa että pidit! <3 Joo, saman huomasin kirjoittaessa itsekin, et miullahan on aika paljonkin näistä jo käytössä. :D Kevät on uudistumisen aikaa ja samalla ehkä alkaa kaivata vähän kirkkaampia värejä, jotain uutta ja ehkäpä mielikin on avoimempi kokeilulle, kun valoa alkaa taas riittää. :)

      Poista
  3. Ai niin, minä kyllä niin rakastan tota sun hiusvärin ja pastelliliilan comboa!😍😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! <3 Mie kans, vitsit kun saisi vielä pastelliliilan nahkatakin ommeltua itselleen. <3 <3

      Poista
  4. Ihan huippu postaus! Mäkin tykkään seurata mikä on pinnalla, mutta nykyään ei o enää tullut ostettua mitään muotilehtiä, vaan suurimmaksi osaksi luen blogeja, niin ihana että täältä löytyy aina tietoa näistä ja pidät meitä kärryillä :D Paljon ihanaa pysyy muodissa, tyllihameet, high low, nahka, vaaleankeltainen, valkoiset kengät...

    Virkattu toppi on mullakin ollut toiveena pitkään, mutten ole löytänyt mistään sellaista. Haaveena ois sellanen kyllä 8) Valkoiset sandaalit ovat muuten mun kesän käytetyimmät kengät viime ja toissa vuonna! Tosin kokemuksella voin sanoa, ettei niitä tarvi jokaisen käytön jälkeen huoltaa ja pyyhkiä likoja, mutta usein kyllä. Etenkin kun niissä on sellaiset luistonesto läpyskät, niin nekin täytyy sitten huoltaa (pestä) ainakin muutamien käyttökertojen jälkeen, mutta on se vaan kyllä sen arvoista, koska ne korkosandaletit on vaan niin ihanat <3 Jospa löytäisin tänä vuonna sellaiset samanlaiset mustana. :D

    Leo kuosi mietityttää ja houkuttaa, mutta en vaan tiedä osaanko käyttää enää, kun nuorena tuli käytettyä niin paljon. Pitääpä kaivella tänä kesänä mun leo-kuosinen high low mekko käytölle, joka on siis monia monia vuosia vanha 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu, kiitos Kata ihanasta kommentista! <3 Joo, sama täällä - blogeissa on usein samaistuttavampia asuja, inspiraatiota katutyyliin ja näin. Joskus muotilehtien kuvat ovat kyllä upeita, mutta menepä itse samanlaisissa kuteissa tuolla ulkona. :D :) Molempi parempi, molemmissa on puolensa. Muodissa on kyllä tällä hetkellä ihania juttuja ja ehkäpä tämä tätimäinen säkkimuotikin alkaa pikkuhiljaa hiipua, niin ehkä voisi kaupasta löytääkin jotain mieluista.

      Mie huikkaan siulle, jos mie löydän jonkun virkkaajan tekemään tuollaisen topin itselleni! Suunnitelma olisi valmiina, mutta virkkaaja puuttuu. :D Aaa, niinhän siulla muuten onkin ne valkoiset sandaalit paksuilla koroilla ja plattarilla? Taidan muistaakin ne. :) Varmasti tarvitsee usein, valkoinen on herkkä väri - onneksi niissä miun Cobblerinan valkoisissa perhoskengissä on se kärki ja korko eri väriä, niin ei tarvitse ihan joka käyttökerran jälkeen huoltaa. <3 Pien peukkuja, että löydät samanlaiset myös mustina - kantsii laittaa ostoilmoitukset eri ryhmiin, silleen löytää aika helposti haluamansa.

      Totta! Mielenkiinnolla odotan asukuvia tuon kanssa, kuullostaa mielenkiintoiselta ja olisi kyllä ajankohtainen nyt. :) Leokuosi on kyllä nätti, mutta jotenkin vierastan niitä beigen ja ruskeansävyisiä liikaa. Vähän rokimpi ois parempi!

      Poista
  5. siis niin upeita kuvia susta <3 toi vaalean lila mekko on a-i-v-a-n ihana 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Tuo vaaleanliila mekko on kyllä upea, sain tämän mekon ystävältä. <3 <3 Upea sävy :)

      Poista
  6. Mielenkiintoisia trendejä, joista jotkut kävisivät omaankin tyyliin :) se on kyllä ihanaa, että on tällaisia tyyliblogeja, joissa ei kannusteta pikamuotiin ja kertakäyttökulttuuriin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä trendejä on kyllä aika paljon tänä vuonna, jotenkin tuntuu olevan normaalia enemmän, kun edellisiltäkin vuosilta jää monia juttuja pinnalle. :) Sanoppa muuta, mielelläni itsekin luen sellaisia ja on inspiroivampaa nähdä asuja, joissa on myös vaatekaapin kulmakiviä tai vanhempia vaatteita ainaisen uuden sijaan. :) <3 Olisi mukava löytää enemmänkin aihepiiriin sopivia blogeja!

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)