sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Meidän elokuu - Veljen häät, ihana majoituspaikka ja arkea

Meidän elokuu meni nopeasti, mutta mukavasti. Olin lomalla elokuun ensimmäisen viikon, sillä olimme suunnitelleet reissua siihen, mutta isoveljeni ilmoitti samalla viikolla olevista hääjuhlistaan, joten siirsimme reissua myöhemmäksi. Lähdimme siis lomaviikolla Alapitkälle viikonlopuksi, sillä löysimme aivan ihanan majoituspaikan suht läheltä hääpaikkaa. Ompelin itselleni uuden mekon häitä varten, mutta valitsin materiaalin niin, että mekkoa voi käyttää myös muissa juhlissa ja kesäisissä menoissa. Kankaan löysin Eurokankaan verkkokaupasta ja mekon yläosaan hyödynsin kaavaa, jolla tein pari vuotta sitten siskolleni kotelomekkoja. 
Majoituimme Jokiniemen Matkailun Haavi- rakennuksessa, jossa on muutamia huoneita ja varattavissa olevat saunatilat, sekä poreallas. Varasimme perjantaiksi ja lauantaiksi porealtaan, sekä saunan rentoutumista varten. Huoneemme oli todella siisti, hyvässä kunnossa ja oli ihanaa, että tilaa riitti! Kiinnitin huomiota erityisesti tähän tilavuuteen, sillä keväällä yövyimme niin helkkarin pienessä hotellihuoneessa Helsingin keskustassa, että oli kuin olisi halvimmassa hytissä yöpynyt laivalla. Hintaa oli toki huomattavasti enemmän. Minusta matkustaessa siistin huoneen lisäksi tärkeää on se, että matkalaukkua ei tarvitse siirtää koko ajan pois tieltä ja se, että huoneessa on sen verran laskutilaa, että voit työskennellä läppärillä tai saada vaikkapa aamiaistarjottimen pöydälle. 


Jokiniemen Matkailusta haluan vielä sen verran sanoa, että palvelu oli todella hyvää ja huoneemme oli esteetön. Meillä oli myös pieni takaterassi järvinäkymällä, pyynnöstä saimme ladata sähköautoa omilla kaapeleilla ja huoneessa oli myös jääkaappi. Jääkaappi oli todella näppärä lapsen kanssa, eikä tarvinnut käydä lähikunnissa syömässä ravintoloissa, ellei tehnyt mieli. Aamupalat söimme päärakennuksessa, jossa oli kesäaikaan buffet ja muina vuodenaikoina on saatavilla take away- aamiainen. Jokiniemen Matkailun pihalta löytyi myös lapselle tekemistä, sillä pihalla oli muun muassa trampoliini, leikkimökki ja yhdessä rakennuksessa oli pieni kirjasto, josta sai käydä lainaamassa kirjoja. Huoneemme, saunatilat ja muut olivat esteettömiä eli Jokiniemen Matkailuun voi lähteä hemmottelureissulle läheisen kanssa, jolle esteettömyys on ehdottoman tärkeää matkustaessa! 

Pihapiiristä löytyy myös kota, jossa kävimme eräänä tuulisena yönä paistamassa makkaraa ja syömässä iltapalaa. Minusta tällaiset hetken jäävät lapsena mieleen hauskoina muistoina - saa valvoa hieman normaalia pidempään, tehdään jotain mikä poikkeaa arjesta ja kuunnellaan tuulen huminaa, sekä aaltojen loisketta. Kokonaisuus oli ihana, reissu oli rentouttava ja erityisesti majoituspaikka teki viikonlopusta mahtavan, sillä kaikki sujui hyvin ja tunsimme olomme tervetulleiksi. Suosittelen lämpimästi, mikäli matkustatte Siilinjärven, Maaningan tai Kuopion suuntaan.Lauantaina kävimme veljeni hääjuhlissa, mutta illaksi varasimme porealtaan ja saunan, että ehdimme rentoutua myös omalla porukalla. Muksu ei meinannut malttaa olla häissä iltaan asti, mutta ymmärtäähän sen, että ehkä swing- tanssit eivät ole yhdeksänvuotiaan pojan lempparijuttu. Ehdimme kuitenkin vaihtaa kuulumisia ja olla läheisten kanssa, se on tärkeintä. Häistä en kuvia julkaise sen enempää, ne jääköön vain lähipiirille ja häissä vieraana olleille. 

Reissusta tarttui mukaan pari joululahjaa, mutta löysin itselleni Marimekon Pride- paidan Iloisesta Viivistä. Iloinen Viivi on Siilinjärvellä käydessä sellainen kauppa missä pitää käydä, sillä sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa kotiin ja vaatekaappiin. Sain myös siskoltani etukäteen syntymäpäivälahjan, sillä hän halusi ostaa minulle kalenterin, josta näkee mm. kuun vaiheet, horoskoopit, filosofisia ajatuksia elämästä ja kysymyksiä myös itselle. Erittäin mielenkiintoinen kalenteri! Samaan syssyyn sain lukemiseksi myös Neidot- kirjan Alex Michaelidesiltä, jonka kirjoittama Hiljainen Potilas on yksi suosikkikirjoistani. Elokuun aikana kävimme aika usein syömässä ulkona eri kokoonpanoilla - milloin kaksin puolison kanssa, siskon kanssa tai perheen kesken. Saariston Puodilla oli pakko käydä syömässä vielä kerran, aivan uskomattoman hyvää pitsaa kauniissa miljöössä! Elokuussa kävimme kuvaamassa myös auringonkukkapelloilla ja grillasimme omalla pihalla monta kertaa. 

Ulkosauna ja kylvyt ovat olleet pop koko kuukauden ajan, sillä elokuussa olo oli kuormittuneempi kuin normaalisti ja rentoutumiselle oli enemmän tarvetta tiiviiden aikataulujen kanssa. Olen kieltämättä siinä mielessä onnekas, että työskentelen nykyaikaisessa ja joustavassa yrityksessä eli ei ollut mitään ongelmaa tehdä nelipäiväistä viikkoa parin- kolmen viikon ajan. Tämä auttoi palautumisessa todella paljon, eikä kuormittuminen ehtinyt edetä pahemmaksi. 
Aloitin myös koulutuksen Ping Academyssa, johon kuuluu kolme erillistä koulutuskertaa vaikuttajamarkkinointiin keskittyen. Koulutukset ovat syventäviä koulutuksia, joten niiden sisällöt ovat erittäin mielenkiintoisia ja hyödyllisiä töitä ajatellen. 

Tästä postauksesta tuli todella pitkä, vaikka asiaa ja kuvia olisi vielä vaikka kuinka paljon. Mennään tällä kertaa näillä, josko tässä kuussa tarinoisin enemmän kaikesta - syyskuuhun on mahtunut muun muassa juhlien suunnittelua, ystävän Las Vegas- teemaiset synttärit ja meidän 10- vuotis hääpäivä! Tänään on itseasiassa oma syntymäpäiväni, mutta juhlia vietämme vasta lokakuun puolella. Mitä te teitte elokuussa? Mikä oli ikimuistoisinta elokuun ajalta mitä teit?  

2 kommenttia:

  1. Myöhäiset onnittelut syntymäpäivän ja hääpäivän johdosta! 🤗🍾🥂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, meillä oli ihanat juhlat merkkipäivien kunniaksi! 😍

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)