perjantai 23. syyskuuta 2022

Maailman parhaat ballerinat - Minna Parikka Bugs

Viime kesänä aiemmat ballerinat tulivat tiensä päähän, kun niihin tuli reikä pohjaan. Minna Parikan ballerinat kestivät yli seitsemän vuotta aktiivista käyttöä, ei ollenkaan paha! Ostin tuolloin Minna Parikan Selina- ballerinat alesta 115 eurolla ja pinnoitin pohjat suutarilla, joten vuosilla jaettuna hintaa jäi vain 19 euroa per vuosi. Tästä syystä panostan laadukkaisiin kenkiin, sillä tuona aikana olisin saanut ostaa todella monet halvemmat kengät. Kuten arvata saattaa, päädyin edelleen Minna Parikan ballerinoihin siitäkin huolimatta, että laatu ei vaikuta olevan yhtä hyvää kuin ennen. Ostin nykyään saatavilla olevat Bugs ballerinat Lilac- sävyssä, sillä Selinaa ei enää saa uutena. Selina- ja Bugs- malleissa suurin ero on korvien koko, sillä Selinassa on lyhyemmät kisunkorvat ja Bugseissa on pidemmät pupunkorvat. 


Laadusta pitää kyllä sen verran sanoa, että ostin nämä nahkaiset ballerinat kesäalesta ja näissä oli paljon kynänjälkiä ulkopinnassa, kuten monellakin muulla vaikuttaa olleen. Sen osalta kengät olivat pettymys, mutta sain onneksi nuo kynänjäljet pois, vaikka niiden poistaminen kuuluisi valmistajalle ja myyjän kuuluisi tarkistaa tavara ennen lähettämistä. Ei ole nimittäin kovin ekologista kuskailla kenkiä edestakaisin tällaisten virheiden vuoksi ja käsittääkseni jokaisessa verkkokaupassa myytävä tuote tarkistetaan ennen lähettämistä. Tämän olisi ehdottomasti voinut hoitaa paremmin ja varsinkin tämän hintaluokan kengissä! 


Joka tapauksessa kenkämallin muotoilu on erinomainen omalle jalalleni, sillä kaikki muut testaamani ja käyttämäni ballerinat hankaavat kantapäästä tai painavat todella ikävästi kantapään, sekä akillesjänteen (?) kohdalta. Suurempi koko ei pysy jalassa edes mokkapalojen avulla, joten halusin juurikin Minna Parikan ballerinat, joissa on kuminauhareuna takana ilman ylimääräisiä hankaavia saumoja. Kenkien muotoilusta siis suuri plussa, Selina- kenkien ostamisen jälkeen möin eteenpäin kaikki muut ballerinat mitä kenkä- ja vaatehuoneesta löytyi. Toivon pitkää ikää näille Bugs ballerinoille, mieluiten vähintään yhtä pitkän käyttöiän kuin aiemmilla oli! 

Kuten muissakin Minna Parikan kengissä, näissäkin pohja on sileää nahkaa. Suomen olojen takia pinnoitan pohjat suutarilla (Verstas Joensuu), sillä se suojaa nahkapohjaa kosteudelta ja antaa myös pitoa liukkailla pinnoilla talvikäyttö mukaan lukien. Ballerinoja en tosin talvella käytä, mutta umpinaisia avokkaita kyllä. Suomessa maa on kostea kesälläkin, joten jos tämän jättäisi tekemättä, niin pohja alkaisi kupruilla ja irrota ajan kanssa, paitsi jos kenkiä käyttäisi vain ja ainoastaan kuivilla keleillä tai sisätiloissa. 

Bugs ballerinat ovat aika normaalia mitoitusta, kun huomioidaan miten nahka elää käytössä. Takaosan kuminauhan kireyttä upouusissa kengissä ei kannata säikähtää, se antaa periksi käytössä - tarvittaessa suutari voi vapauttaa kuminauhaan lisää väljyyttä, mutta itse en ole tehnyt niin, etteivät kengät mene ajan kanssa liian väljiksi kantapäästä. Lesti on kapeahko, mutta nahkakengissä on aina hyvä muistaa se, että nahka muotoutuu hyvin omaan jalkaan sopivaksi. Näissä valitsin 37- koon, joka on juuri sopiva ja yleensä käytän Minna Parikan kengistä 36- ja 37- kokoja. Bugsit ovat mukavat jalassa ja nahkaiset ballerinat tuntuvat pehmeiltä jaloissa. Aiempien kokemusteni perusteella voin sanoa, että näistä tulee yhdet tulevien kesien käytetyimmistä kengistä! Edellisiäkin olen käyttänyt ahkerasti, mutta nyt on aika vaihtaa ballerinat ehjiin. Onneksi näitä oli vielä saatavilla, muuten olisi pitänyt etsiä joltain toiselta merkiltä laadukkaat nahkaiset ballerinat, jotka istuisivat jalkaan yhtä hyvin. 

Täältä voit käydä tsekkaamassa käytännöllisiä kenkiä kenkäkokoelmastani, mukaan lukien Selina- ballerinat ja tästä postauksesta löydät Nena- kengät, jotka ovat myös hyvä vaihtoehto mataliksi kengiksi! Nenat ovat hieman leveämmät lestiltään, joten jos Bugs tuntuu liian kapealta omaan jalkaan, niin Nena voisi olla sopivampi malli. 

Ihanaa viikonloppua teille! 

6 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä ihan julmetun söpöt kengät! Täytyisi myös käydä pinnoittelemassa omia kengänpohjia. Harmittaa, kun typerä vaivaisenluuni estää ballerinojen käytön aika tehokkaasti, ellei sitten ole tosi leveä lesti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3 Nämä ovat kyllä aivan ihanat, tykkään väristä todella paljon ja korvat on ihana yksityiskohta, vaikka itse pidän ehkä enemmän niistä kisunkorvista. :)

   Höh, todella harmi, että vaivaisenluu estää ballerinojen käytön. :( Löytyyköhän joltain brändiltä leveämpää lestiä? Toki niidenkin pitäisi kauniit olla, eikä terveyssandaalien näköiset. Miulla nää ballerinat ovat ainoat, mitkä eivät hankaa kantapäätä ja akillesjännettä, mut ennen näitä kokeilin todella monia pareja ja aina oli ongelmaa kaikkien ballerinojen kanssa. :/

   Poista
 2. Ihanat ballerinat! Minulla on itsellänikin samanlaiset. Näissä uusissa ballerinoissa muuten ei ole pohja nahkaa. Vein kengät suutarille pohjitettaviksi, jolloin asia ilmeni. Materiaali tosin näyttää kovin samanlaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ❤️ Mitä olet tykännyt käytössä?

   Mitää, ihan oikeasti 😳 Pakko oli tarkistaa kengistä ja ei tosiaan ole nahkaa! Mie olin katsovinani, että nahkaahan ne kuten aiemmissakin malleissa. Toisaalta materiaalin muutos pohjassa voi olla ihan hyväkin, koska Selinoissa en tajunnut pyytää kuin puolipohjia eli keskiosa jäi ihan nahkatuotteiden suojauksen varaan ja pohja vettyi siitä keskiosalta enemmän, alkoi mennä ruttuun ajan kanssa. Näyttää kyllä ihan nahalta tuo pohja ja on niin sileä + ohut, että pohjaus on tarpeen silti. 🤔😅 Aika monta muutosta tuntuu näissä tämän vuoden kengissä olevan.

   Poista
 3. Olen tykännyt, tosin käyttökertoja ei ole vielä montaa. Olen hankkinut muitakin kenkiä tästä Stockmann-yhteistyömallistosta, ja olen ollut niiden laatuun tyytyväinen. Ehkä minulla on ollut hyvää tuuria, ettei ole ollut laadun kanssa ongelmia. Kerran tosin lähetettiin väärä koko, enkä saanut oikeaa tilalle. Se jäi vähän harmittamaan, kun kyseessä oli aletuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Tuo Bugs ja ylipäänsä Parikan ballerinat ovat mahtavia jalassa, en tiedä miten omalle jalalle sellaset perusballerinat ei käy ollenkaan. 😊 Mie olen ostanut vuosien varrella todella paljon Parikan kenkiä, mutta viime vuosina on vaikuttanut olevan huomattavasti enemmän laatuongelmia ja esim. noita kynänjälkiä tosi monilla tai epäsymmetrisiä kärkiä kenkäparissa. 🤔 En sit tiedä, onko tehdas tai tekijä muuttunut, mutta Parikka- ryhmissä näistä on puhuttu paljon kun kuitenkin hinnat nousee jatkuvasti, mutta laatu ei pysy samalla tasolla. Aiemmissa mallistoissa ei ole ollut mitään moitittavaa itsellänikään.

   Voi kurja, toivottavasti löydät tai olet jo löytänyt saman kenkämallin käytettynä itsellesi! Tuo on kyllä paha, tulisi kyllä pettymys kun odottaisi löytöjä ja sitten ei saisikaan ko. kenkiä oikeassa koossa. 😥

   Mukavaa viikonloppua siulle! 🌸

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)