sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Uudet ihanat Minna Parikat - oranssi Nena

Ostin vähän aikaa sitten itselleni uudet Minna Parikan kengät samalla, kun tilasin myös lapsellemme ja miehelleni uudet kengät. Kaikki kolme paria saimme samasta verkkokaupasta, mikä on aika loistava juttu ympäristön kannalta ja kaikkien kengät olivat sopivat! Kerroin aiemmin Minna Parikan paluusta kenkäbisnekseen ja samassa postauksessa kerroin kenkähaaveistani - halusin Nenat oranssina tai vaaleanpunaisena. Myös Bugs- ballerinat ovat harkinnassa, sillä edellisiin ballerinoihin tuli reikä pohjaan ja sitä ei saa paikattua ilman näkyvää päällipaikkaa. Joten matalille kesäkengille on tarvetta ja valitsin loppujen lopuksi Nena- kengät oranssina, koska vaaleanpunaisia ja pinkkejä kenkiä minulla on jo aika paljon, oransseja ei. 

Minna-Parikka-Nena-orange-kengat

Minna Parikan kengät

Minna Parikka Nena orange kengät ovat aivan ihanan kirkkaat väriltään ja nappanahka tuntuu mukavalta jalkaan. Olen todella iloinen siitä, että Nenan mitoitus on mukava ja huomattavasti normaalimman kokoinen kuin Elizabeth- kengissä, joista piti ottaa kokoa suurempi ja ei olisi haitannut, jos olisi kahta kokoa suurempina ostanut. 

Minna Parikka kengät

Monia teistä varmasti kiinnostaa Minna Parikan kenkien ja Nena- kenkien mitoitus ja se, minkä koon valitsisi, mikäli samat kengät ovat harkinnassa nyt tai myöhemmin second handina. Kuten mainitsin, niin mitoitus on mukava ja normaali - ei kapea, eikä liian leveä. Nappanahassa on se etu, että se mukautuu erinomaisesti omalle jalalle istuvaksi, vaikka kapean kärjen kanssa nappanahka on hieman herkkä materiaaliltaan. Kapean kärjen takia valitsin 37- koon, kun olin ensin tarkistanut kokotaulukon ja tämä valinta osui oikeaksi, sillä kengät istuvat jalkoihini todella hyvin. 

Minna Parikan kengistä minulla on pääosin 36- ja 37- koon kenkiä Elizabeth- korkokenkiä lukuunottamatta, Elizabeth- kengissä piti ottaa 38 ja ei olisi haitannut, vaikka olisi ottanut 39- koon. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että kiiltonahkaisissa ja tekstiilisissä Parikoissa minulle käy aina 37, nappanahkaisissa yleensä 36 on parempi juurikin tuon nahan mukautuvuuden takia. Kapean kärjen takia päädyin 37 kokoon eli niiden kanssa kannattaa ottaa isompi koko, jos omat jalat ovat kahden koon välissä. 

Minna Parikka Nena Orange sandaletit


Nena orange- kengissä on muutama ilahduttava muutos aiempiin Minna Parikan kenkiin! Solki ei ole kuminauhalla kiinni, vaan solki on kiinni nahkaisessa lenkissä eli käyttöikä on pidempi, eikä kuminauhoja tarvitse olla vaihtamassa muutaman vuoden päästä. Toinen ihana muutos on se, että kengän reunaa on tuettu siitä kohtaa mistä sujautetaan jalka sisään eli sen reuna ei pääse rullaantumaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Minna Parikan Blanche- kengissä ja tikkarikorkkareissa. 

Myös pohjassa oli uutuus eli kärki on tuettu kovemmalla kumilla (?), kun loppuosa pohjasta on nahkaa kuten Parikan kengissä on aina. Todennäköisesti pohjan kärki kestää käyttöä paremmin ja uskoisin, että se myös tukee tuota kolmiomaista muotoa paremmin kuin pelkkä nahkapohja. Kuitenkin pitää muistaa, että nahka on suht pehmeää ja voi ottaa osumaa, varsinkin jos kyse on hieman ohuemmasta nahasta. 


Minna Parikka Nena

En ole itseasiassa koskaan aiemmin maksanut näin paljoa matalista kengistä, nämä Minna Parikan Nena- kengät maksavat nimittäin 370€ per kenkäpari. Eli sanoisin, että ovat hintavat siihen nähden, että laatuongelmia on tullut esille enemmän kuin aiempina vuosina, vaikka muutamia parannuksiakin on tehty. Hinnat ovat nousseet vuosien mittaan aika paljon ja ennen tuolla summalla sai maiharit tai muut peittävämmät varrelliset kengät, muut kevyemmät kengät olivat huomattavasti halvempia ja varsinkin, jos sattui löytämään alesta sopivaa kokoa. Laatu yleensä kuitenkin maksaa, normaalisti Minna Parikan kengät kestävät vuosikausia aktiivista käyttöä ja Euroopan alueella valmistetuista kengistä voi olla aika varma, että ihmisoikeuksia ei loukata kenkien tuotannossa. 

Ainoa mitä näissä mietin on se, että onko näissä käytetty nahka hieman liian ohutta, sillä olen itse saanut kenkiin jo nyt osumaa ja käytön jälkiä, vaikka kengät ovat olleet minulla vasta noin kuusi viikkoa. Toki pitää huomioida se, että myös kärki on terävämpi kuin useimmissa Parikoissani, eli se ottaa herkemmin osumaa kun kärki jatkuu jonkin verran omaa jalkaterää pidemmälle eli sitä ei ehkä huomioi käytössä samalla tavalla, jos normaalisti käyttää pyöreäkärkisiä kenkiä. Toivon, että nämä olisivat yhtä pitkäikäiset kuin muutkin Parikan kengät, vaikka kieltämättä nahkapinnan kestävyys näiden kenkien osalta mietityttää. 

Minna Parikka Nena kengät

Pakko kyllä sanoa, että edelleen houkuttaisi ostaa vielä Bugsit liilana ja Nenat vaaleanpunaisina, mutta en taida raaskia, ainakaan jos nahan laatu on muuttunut heikompaan. Aika näyttää, miten näissä nahka kestää aktiivista käyttöä ja jos hyvin käy, niin ehkä sitä raaskii ostaa toisetkin. Saa nähdä, ehkä me Minna Parikan kenkien fanit saamme taas joskus ostaa kenkiä Sample Salesta ja alennuksesta, vaikka se epätodennäköistä onkin kun kengät liikkuvat uusille omistajilleen sellaista vauhtia. Värivalintaani olen kyllä todella tyytyväinen, väri on erilainen ja ei niin ennalta arvattava!

Millaiset kengät olet ostanut viimeksi? 

4 kommenttia:

 1. Mitä mitä? Ei oo korkoo? :) Ihanat väriltään. Oranssi on lemppari värini.
  Joskus jonkun vaatteen kohdalla tuskailen hintaa, mut kenkien kohdalla ei aina tuu oltua tarkkana. Edelliset tais olla Leather Converset mitkä piti saada ja nyt aiemmin keväällä Unisan nilkkuri malliset kumikengät loskaan ja sateisiin.
  T. Pihla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo! :D Sama reaktio oli isosiskolla ja toki itselläkin, mut pakko olla jotkut matalat kesäkengät myös mm. autolla ajamiseen ja ballerinojen tilalle. Aiemmat Minna Parikan ballerinat palvelivat noin kahdeksan vuotta, mutta viime vuonna niihin tuli reikä pohjaan -> hankalaa korjata ilman näkyvää päällipaikkaa. :D Eli Nenat tai ballerinat oli ostoslistalla, mutta voi olla että hankin vielä myös ne ballerinat, koska Parikan baltsut ovat todella hyvät jalassa, eivätkä hankaa kantapäästä kuten lähes kaikkien muiden valmistajien baltsut.

   Oranssi on ihana väri, tosin haastava vaalean ihon kanssa, kun sävyn pitää olla just oikeanlainen! Matalien kenkien kanssa hieman hinta hirvitti, edelliset olivat nimittäin 175€ Parikan alessa. :O Mut korkkareista ei haittaa maksaa enemmänkin. Vaatteiden kohdalla itselle materiaalit ovat tärkeimmät ja se, missä ne ovat valmistettuja. Leather Converset kuullostaa hyvältä ja Unisan kumpparit ovat varmasti vähän persoonallisemmat kuin peruskumpparit. Itsellä on Nokian keltaiset kumisaappaat sadekeleille ja pihahommiin ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)