keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

Nätti ja käytännöllinen asu grillijuhliin

Tämä mekko on ihana! Olen käyttänyt tätä tyyliin muutamana päivänä viikossa näinä hellepäivinä. Tämä on niin mukava ja viileä päällä, niin helposti eksyy aina uudelleen päälle, kun on ehtinyt kuivua pyykkinarulla. Erinomainen ostos siis. Tämän asun puin rentoihin grillijuhliin, sillä kokoonnumme yleensä joka vuosi toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa puolisoni porukoille juhlistamaan kesälomien alkua. Tällä kertaa alkavaa kesää oli juhlimassa kolmetoista henkeä. 


Pellavamekko - Nakoa
Olkalaukku - Furla
Sandaletit - Minna Parikka

 
Lasten mielestä kyseessä oli talven lopettajaiset ja kesän alottajaiset samaan aikaan, joka on kieltämättä täysin totta. Ensin tuli takatalvi niin monta kertaa, että alkoi hirvittää tuleeko kevättä ollenkaan. Ja BOOOOOOM! Kevään sijaan tuli helteinen kesä. Noh, nyt on ainakin kesä aloitettu perinteiden mukaan ja oli mukavaa nähdä ihmisiä, osaa pitkästä aikaa. Kieltämättä hieman huolestuttaa, kun entisen neljän vuodenajan sijaan eletään maksimissaan kolmea vuodenaikaa, joskus vain kahta. Talvi kesti kuitenkin noin seitsemän kuukautta ja kevät jäi aikalailla kokonaan välistä näin jälkikäteen katsottuna. 

Mietimme tässä, että lapsi varmaan pitäisi Korkeasaaren reissusta, sillä sinne tuli dinosauruksia jonkin aikaa sitten. Ehkäpä se pitää alkaa suunnitella Helsingin reissua ja samalla treffata puolison sukulaisia, jos aikataulut sopivat yhteen. Muutama muukin paikka olisi mielessä, missä haluaisin käydä seuraavalla Helsingin reissulla. 


Palataan takaisin asuun. Minulla oli mielessä yhdistää jotain oranssia tämän mekon kanssa. Oranssi on niin kaunis väri ja sopii kesään. Alunperin oli ajatuksena lisätä asuun hattu, mutta se oli hieman tummempi ja sävyltään murrettu verrattuna muihin asusteisiin. Se jäi siis pois, halusin jättää tilaa enemmän muille asusteille. 

Tähän asuun halusin ehdottomasti matalat kengät, mutta oliko tuolla nyt väliä, kun kuitenkin paljain jaloin kuljin koko ajan? Ehkä ei. Olen itseasiassa aika usein paljain jaloin ulkona ja sisällä, jos tilanne sen sallii, koska se tekee hyvää jalkapohjille. Jalkaterän lihakset saavat harjoitusta paremmin kuin kengät jalassa ja kyllähän se myös maadoittaa. Oli minulla kengät jalassa autosta eteiseen ja eteisestä autoon, mutta joka tapauksessa autolla oli mentävä perille, kun asumme eri paikkakunnilla. 

 
Minusta nämä Minna Parikan oranssit Nena- kengät sopivat todella hyvin Furlan laukun kanssa yhteen. Sävyero on aika pieni. Kengät ovat korviensa kanssa tyyliltään "enemmän on enemmän" ja Furlan Metropolis- laukku on taas pelkistetty, mutta sävähdyttävän oranssi. Tyylikäs ja käytännöllinen. Nämä kengät ja laukun yhdistän todella usein yhteen, omaan silmään toimivat parina niin hyvin! Furlan Metropolis on laukkumallina näppärä. Pidän siitä, että sen saa olan yli, läppä napsahtaa kunnolla kiinni ja tarvittaessa saat laitettua laukun lukkoon. 


Kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta asusta tuli nätti ja omaan makuun sopiva. Toisinaan perusasiat toimii erittäin hyvin ilman erikoisuuksia. Tämä on lisäksi mukava päivän asu helteisille päiville, kun pellava on niin hengittävää päällä. Tästä mekosta on moneksi, kun oikein asustamalla tämä sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Sama mekko oli minulla myös lapsen kevätjuhlassa päällä ja muutamaa päivää myöhemmin arkisilla asioilla käydessä. 

Millainen on asukokonaisuutesi, jota käytät eniten hellepäivinä? Mekko vai jotain muuta? Sellainen "ihmisten ilmoilla käytettävä"- asu siis! :D Meillä ainakin tämä kodin 24+ astetta normaalin 18-20 asteen sisälämpötilan sijaan on vähän liikaa ja se kieltämättä näkyy vaatetuksessakin. Tai sen puutteessa, miten sen nyt ottaa. Ainakin tulee käytettyä bikineitä ja muita huituloita enemmän kuin Suomen normaalissa kesässä. 

Leppoisaa loppuviikkoa siulle! 

6 kommenttia:

 1. Nuo kengät ja laukku on kuin tehty toisilleen! Tämän ihanan mekon kanssa todella kiva kokonaisuus :)

  Mää oon itse vähän huono pukeutumaan helteillä.. farkkushortsit ja bändipaita on aika perusasuni jos on oikein helle ja pitää olla ulkona. Palan niin herkästi että täytyy senkin puolesta miettiä miten voisi maksimoida vaatteiden peittämän pinta-alan, mutta minimoitua tukahtuminen :D puuvillainen pitkähihainen ruutupaita kulkee monesti mukana varmuuden vuoksi, sen voi heittää vaikka niskan päälle jos päätyy istumaan paikkaan missä ei ole varjoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miun mielestä myös, kiitos paljon! 🧡 Yllättävän lähelle noi sävyt menevät toisiaan, aivan ihanat asusteet. Mie kans tykkään näistä tän mekon kanssa, näyttää hyvältä!

   Mie käytän helteillä yleensä väljiä mekkoja, ne tuntuvat viileimmiltä päällä. Nuorempana käytin lyhyitä farkkushortseja bändipaitojen ja toppien kanssa. 🤗 Nykyään farkkushortseja tulee käytettyä todella harvoin, jotenkin tuntuu et on vaikeaa löytää sellaisia mitkä ois sopivat lantiolta ja tarpeeksi kapea vyötäröltä, ettei jää sellasta pussia vyötärön kohdalle! Toki osaisin ommella mittojen mukaan omat, mutta siihenkin pitäisi löytää tarpeeksi paksua ja laadukasta farkkukangasta.

   Kannattaa hei kokeilla materiaalina pellavaa tai viskoosia! Molemmat on kevyitä ja pellava varsinkin on todella viileä, sekä hengittävä kesäisin. 😊 Pellavapaitoja saa myös ketjuliikkeistä ja jos tuollaista ruutupaidan kaltaista kauluspaitaa kaipaisit, niin kantsii tsekata esim. Dressmannin alet tai kirppikseltä myös miestenosasto. 👌🏻 Joku väljä kimonopaita vois myös toimia shortsien kanssa? Pellavashortseja on myös saatavilla, löytyy todennäköisesti tyyliin Lindexiltä tai jopa Lidlistä.

   Poista
  2. Opin sun blogista joskus että pellava olisi hyvä materiaali helteille ja olen pitänyt silmät auki vaateosastoilla jos löytyisi ne shortsit! :D toistaiseksi vain itselle liian vaaleita ja jäätelötahran arkoja yksilöitä tullut vastaan.. vielä on kuitenkin kesää jäljellä!

   Poista
  3. Ihana kuulla, että on jäänyt mieleen! 😍❤️ Mie en muuta olekaan nyt hellepäivinä käyttänyt kuin pellavaa, täällä Itä- Suomessa on lämmintä riittänyt niin paljon. Toivottavasti tuollaiset shortsit löytyy, kannattaa pitää kaupoissa silmät auki ja kirppiksillä myös! ^^ Jos ei millään tunnu löytyvän, niin teetättämällä saa varmasti mieluisat, eikä shortseissa hintakaan pitäisi kovin korkeaksi kohota. 😊🧵

   Poista
 2. Miten kaunis asu, ihanalta näytät! Nyt kun oli kuuma, niin pari mekkoa sekä pellavapaita tai hihaton toppi valkoisten housujen kanssa oli usein käytössä. Kotona ja kylillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 💕 Pellava on paras materiaali kesäisin, rakastan. 😍 Ostin itseasiassa tällä viikolla vihreää pellavaa, joten yksi kesämekko lisää tulossa jahka saan valmiiksi. ^^ Kuulostaa kauniilta ja viileiltä nuo siun asut, varsinkin mekot ovat viileitä näinä hellepäivinä.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)