perjantai 5. huhtikuuta 2019

Lempitakit keväälle omasta kaapista - top 8

Kenkien lisäksi pidän myös takeista ja niitä onkin vuosien mittaan kertynyt jonkin verran - suurin osa on itsetehtyjä tai kirppikseltä löydettyjä. Takki on sellainen vaatekappale, jolla voi joko saada asua klassisemmaksi, arkisemmaksi tai näyttävämmäksi. Joillain takeilla on enemmän tunnearvoa kuin toisilla ja jotkut ovat olleet vuosikausia käytössä pysyen todella hyvässä kunnossa. Tästä postauksesta päätellen pidän keväisin eniten nahkatakeista - eritoten bikermallista. Nahkatakit sopivat niin kukkamekkojen kuin arkisempien vaatteiden kanssa ja olen tainnut myös juhliin mennessä käyttää ulkona ollessa jonkinlaista nahkatakkia, jos tilaisuuden luonne on sen sallinut.

Vaaleanpunainen bikertakki niiteillä


Indiedays_gaala_asu_ompelimo_rokita-2
Vaatteet; Rokita / Korkokengät - Gucci / Kuvat; Sallan kengissä


Indiedays_gaala_asu_ompelimo_rokita-3


Sähkönsininen mokkanahkatakki


Tätä sähkönsinistä takkia etsin ympäri pääkaupunkiseutua, kun en saanut tätä enää mielestäni ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. Tämä mokkanahkatakki löytyi Mangosta ja päädyin ostamaan tämän, koska tuolloin ei vielä kotimaiselta nahkatehtaalta saanut tilattua saman sävyistä nahkaa. Sähkönsininen sopii hyvin punaisten hiusten kanssa ja avoin malli on virkistävän erikoinen, kun takin ainoat vetoketjut löytyvät hihoista. Tämän vuoden puolella en ole tätä käyttänytkään vielä, mutta ehkäpä kevään mittaan.

OOTDEspritSteveMaddenFringlySandalsMangoJacket-4
Mokkanahkatakki - Mango
Paita - Esprit
Hame - Marks & Spencer
Korkokengät - Steve Madden
Laukku - DKNY


MokkanahkatakkiMangoEspritKynähameSteveMaddenKorkokengät-12
Mangon nahkatakki, kynähame Espritiltä, toppi Vilalta* ja laukku löydetty kirppikseltä. * Kuvan toppi saatu Vilalta. 


Musta puuvillatrenssi


Muut lempitakkini keväälle ja syksylle ovat puuvillaisia, koska puuvilla kestää hyvin ja vaikka kangas olisi tiivistä, niin puuvilla hengittää päällä. Puuvilla on materiaalina myös huomattavasti lämpimämpi kuin polyesteriset ja muut muovipohjaiset takit. Vaikka tämä oma trenssini on H&M:ltä, niin materiaalit tässä ovat erittäin kohdallaan ja laatu on erinomaista hintaansa nähden, sillä hintaa tällä oli aikoinaan jotain 40 euroa. Vanhempani ostivat tämän minulle joko 19- tai 20- vuotislahjaksi eli takilla on ikää lähes kymmenen vuotta ja se on edelleen todella hyvässä kunnossa. Trenssitakki on takeista sellainen, mihin kannattaa oikeasti panostaa.

UrbanClassics_croptop_style_overkneeboots-24
Kesäinen asu trenssillä!
Paita - Urban Classics* (saatu blogin kautta.)
Hame - H&M
Trenssi - H&M
Huivi - Gina Tricot
UrbanClassics_croptop_style_overkneeboots-20

OOTDPäivänAsuAuringonlaskuHapsulaukkuOmpelimoRokitaEspritPaitaOnlyHame-3
Omassa trenssissäni on levenevä helma ja kestävä puuvillatwill materiaalina. Kuvan saappaat löysin Italiasta ja laukku on itsetehty. 


Musta nahkatakki pinkeillä karvakauluksilla


Nahkatakki_Ompelimo_Rokita_leatherjacket_pink_collars
Nahkatakki - Rokita / Kuva; Tanja Räty


Tein viime vuonna itselleni mustan nahkatakin pinkeillä kauluksilla - löysin tuollaista pinkkiä karvapintaista nahkaa Eurokankaasta 13 eurolla ja yhdistin sitä mustan poronnahkan kanssa. Poronnahka on ihanan pehmeä, mutta kestävä ja laadukas materiaali nahkatakkeihin. Tätä takkia tykkään käyttää paljon ja mietteissä on myös kokonaan musta nahkatakki samasta poronnahasta.


Musta puuvillajakku


OutfitPäivänAsuGuessEspritKalevalaKoruOmpelimoRokita-9
Jakku - Esprit
Hame - Guess
Saappaat - Belle Women
Laukku - Rokita
Tämä ja kuva alla - Katzariina & Maria


Tämä Espritin puuvillajakku on ihana - puuvilla on niin hienoa, että tämä sopii juhlaviin ja arkisiin tilaisuuksiin hyvin. Tämä on aika paljon arkisessa käytössä itselläni, toimii hyvin työpäivinä ja virallisemmilla asioilla. Toisaalta tämä myös tasapainottaa näyttävämpää asua ja on hyvä päällä. Vuori on myös miellyttävä päällä, eikä kahise käytössä. Tämän jakun sain itseasiassa kiitoksena tekemästäni työstä ja kuvaamisesta, joten tällä on myös tunnearvoa. Malli on täydellinen ja tämä tuntuu kestävän ahkeraa käyttöä - tämä on yksi käytetyimmistä takeistani.

OutfitPäivänAsuGuessEspritKalevalaKoruOmpelimoRokita-10


Armeijanvihreä puuvillajakku


Armeijanvihreä jakku löytyi joko Seppälän alesta tai kirppikseltä - en nyt muista. Tästä tykkään todella paljon, takissa on aika erikoisesti kaksirivisen napituksen kanssa vetoketju tuossa ihan keskellä. Napit ovat ihanan koristeelliset ja mustat yksityiskohdat viimeistelevät takin. Nämä alla olevat asukuvat ovat suosikkejani, kokonaisuus on niin siisti. Tämän sävyinen trenssitakkikin olisi hieno!

Armyjakku_River_Island_Croptop_style-7
Jakku - Seppälä
Huivi - Gina Tricot
Paita - River Island
Aurinkolasit - Unofficial* / Instrumentarium
*Saatu blogin kautta. 


Armyjakku_River_Island_Croptop_style-18


Musta nahkarotsi pinsseillä, niiteillä ja hihamerkeillä


Tämän nahkarotsin sain teininä, tämä on äidillä ollut aikoinaan ja takkihan on jo monta kymmentä vuotta vanha. Takin etuosaan laittelin pinssejä teininä, niitit tulivat myös selkään ankh- ristin muotoon ja tänä vuonna olisi tarkoitus pari hihamerkkiä tähän vielä laittaa. Vetoketjun voisin vaihtaa ehjään samalla.

Lip_bag_leatherskirt_outfit-8
Nahkatakki - äidin vanha
Nahkahame - Rokita
Sukkikset - Calzedonia
Korkokengät - Guess
Laukku - löytö Espanjasta


Lip_bag_leatherskirt_outfit-9


Mintunvihreä nahkatakki metallisilla yksityiskohdilla


Paivan_asu_tyylibloggaaja
Pitsipaita - Kaiio
Nahkatakki - Ellos
Nahkahame - Rokita
Laukku - Love Moschino
Sukkikset - DIM
Kuva; Sallan kengissä
Mintunvärinen nahkarotsi on ihanan raikas, eikä tälläisia tule vastaan lähes koskaan. Hieno löytö, jolle on tullut paljon käyttökertoja! Metalliset yksityiskohdat ovat kivat - tästä tosin otin vyön kokonaan pois, koska sen jatkuva kilinä ärsytti minua. Painonapit ja vetoketjut tuovat kuitenkin rouheutta muuten hempeään takkiin.

Millaisia takkeja te lukijat käytätte keväisin? Ihanaa viikonloppua sinne ruutujen toiselle puolelle!

12 kommenttia:

  1. Ihan mahtava postausidea näin takkifriikkinä! :D Pitäisiköhän itsekin toteuttaa moinen, tosin enpä tiedä osaanko mä valita lemppareita, taitais ehkä kaikki kevääseen ja syksyyn käyvät välikausitakit valikoitua tällaiseen postaukseen :') Pistän korvan taa, ihan mahytava postaus idea!

    Sulla ainakin ihania takkeja löytyi tästä postauksesta, etenkin nuita nahkatakkeja sulta löytyy ja tykkään tuosta sähkönsinisestä mokkatakista, vaikken itse osaakaan mokkaa pitää. Mulla on muuten perus musta nahkatakki, jossa tuntuu että kainaloiden kohdalta hivenen kiristää, mutta olkapäiden kohdalla olis hieman enempi tilaa.. Nyt kun se nahkahame on tekeillä, niin vois alkaa mietiskelemään sitä bikertyyppistä nahkatakkia mustana kanssa. On se laatu oikeasti vain tärkeä ja tosiaan sais nahkatakin joka istuu kunnolla. Pitää kaivella sen mun entisen lempi nahkatakin kuva jostain, jos vaikka samanlaisen saisi tehtyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata, mie arvasin että sie tykkäät tästä! ;) <3 Molemmat taidetaan takkifriikkejä olla. :D Toteuta ihmeessä - mie sain tämän idean vasta vähän aikaa sitten ja mietin, että ois kiva nähdä myös muiden lempitakkeja keväälle. Aina ei tarvitse olla uutta, mutta erillisenä postauksena näihin takkeihinkin kiinnittää enemmän huomiota! <3 Mie valitsin sillä perusteella, et mitä mie käytän eniten keväällä ja syksyllä. :D Muuten ois ollu hankalampaa valita.

      Nahkatakit ovat ihania ja tavallaan tuovat sitä rouheutta + asennetta asuun kuin asuun. Sähkönsininen mokkatakki on ihana, tuo oli pakko ostaa kun jäi niin pahasti vaivaamaan! <3 Äh, kuullostaa pahalta tuo, kainaloiden kohdalta kiristävät takit on hirveitä ja kaavoitushan tuossa takissa ei siun kropalle ole paras. :S Voitais tosiaan alkaa miettimään sitäkin, tuo Pomo nahka vois sopia siihenkin tai sit Saana, joka on hieman ohuempi! Laadulla on iso merkitys ja sillä, että vaate istuu - senhän takia miekin käytän eniten itsetehtyjä takkeja kun kaikissa ei mittasuhteet ole niin hyvät. :) Etsihän se kuva, varmasti saa tehtyä täysin samanlaisen tai sitten voi muuttaa yksityiskohtia mieluisammiksi! <3

      Poista
  2. sulla on kyl tosi hyvä takki kokoelma! :) niin ihania kaikki <3 ja pakko sanoa et vitsi tuo kampaus sopii sulle hyvin jossa sulla on ponnarit tollain pään molemmin puolin ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Näitä takkeja on kyllä vuosien mittaan kertynyt aikuisiällä - muutamat laitoin kirppikselle jo ja muutaman varastoon odottamaan uutta inspistä niiden käyttöön. :) Ihana kuulla, kiitos! Tuota ponnarikampausta ovat monet muutkin kehuneet, kun on ollut käytössä - pitääkin johonkin kevätasuun yhdistää tuollainen tukkatyyli. ^^

      Poista
  3. Ihana toi alempi jakkukuva :) Mä oon tykänny aika paljon käyttää beigeä tekonahkatakkia, sen lisäksi löytyy näistä ohuista malleista se vihreä mihin korjasit vetoketjun, oranssi tuulitakki ja musta H&M:n trenssi. Trenssi mulla kirpputorilöytö, mut ei ehkä levene ihan noin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, voin kyllä kuvitella tuollaisen takin sopivan siulle hyvin ja oon ehkä nähnytkin, en ihan varma ole. ^^ Kirppiksiltä tekee löytöjä, harmi vaan että Joensuussa ainakin voisivat olla kauemmin auki, niin ehtisi käydäkin. :D Onneks on tori.fi ja FB:n kirppikset olemassa. <3

      Poista
  4. Hienoja takkeja ja tosi kauniita kuvia! 🖤 :)
    Kävin juuri itse takkivarastoja läpi, ja sieltä karsiutui aika iso osa pois. Minulle taisi jäädä 6 takkia kun niitä jossain vaiheessa oli pahimmillaan parisen kymmentä. Jakkumaisen takin mentävä aukko on kyllä vielä kaapissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Näissä kuvissa oli monia sellaisia mistä tykkään itekin, tuli vaan sellainen et voi vitsit miten kiva tausta yms. :) <3 Oho, siullehan jäi todella vähän takkeja! :O Miulla on enemmän, tykkään vaihdella näitä aika paljon, vaikka lemppareitakin löytyy. Mustia siistejä jakkuja löytyy just tuolta Espritiltä, Kekäleeltä - kannattaa katsoa ainakin Ted Bakerin, Tiger of Swedenin ja vastaavien mallistot, jos et tee itse tai teetätä jollakulla. :)

      Poista
  5. Aivan tosi kiva postausidea, tuli tarpeeseen kun itsekin miettii mitä sitä keväällä vetäisi niskaan :) Niin kauniita takkeja sulta kyllä löytyy, ja oikein monipuolisesti! Mulla oli kans aikoinaan tuollainen samanlainen H&M:n trenssi mutta punaisena, rakastin sitä kyllä palavasti! Se oli aivan mahtava, mutta ei vaan valitettavasti löydy enää kaapista kun ei mahtunut päälle :'D Mutta ihana se oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, sama fiilis tuli itellekin, et kyllä tulee ihania kevätasuja! <3 Oi vitsit, punainen ois kanssa ihana trenssin väri, mie oon miettinyt sellaisen tekemistä. En tosin ole varma, onko kirkaspunainen vähän hankala kasvojen lähellä, kun oma iho on niin vaalea. Ainakin punainen jakku jäi parille käyttökerralle, kun tuntui ettei iho näytä hyvältä sen kanssa. :D Keltainen trenssi ois ihana! <3 Joskos siulle päätyisi taas käyttöön joku ihana punainen trenssi, kuullostaa ihanalta! <3

      Poista
  6. Ihania takkeja sinulla.<3 oma suosikkini noista sinun takeistasi oli yllätys yllätys tuo musta pinkeillä yksityiskohdilla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Spireida! <3 Tuo takki on kyllä ihana, kannatti ostaa sitä karvapintaista nahkaa tuohon takkiin. Ihana väriyhdistelmä ja nahkarotsithan ovat ajattomia - aina muodissa ja kestävät vuosikausia, niin niihin kantsii panostaa. :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)