maanantai 29. huhtikuuta 2019

Kultainen origami joutsen - YO ZEN korut

Kysyin teiltä Instagramissa, että haluaisitteko tietää enemmän origami joutsen korusta, joita kotimainen YO ZEN valmistaa. 98% halusi kyselyn mukaan kuulla yrityksestä lisää, joten otin kuvia korustani ja kerron hieman yrityksestä sen taustalla. Tämä koru löytyi Joensuun Kaarto Kids & Lifestyle- myymälästä, jossa myydään laadukkaita kotimaisia tuotteita ja palvelu on liikkeessä erinomaista. Kaarto Kids & Lifestylessa myydään YO ZEN korujen lisäksi myös lasten ja naisten vaatteita sekä asusteita.

YO_ZEN_origami_joutsen_kaulakoru
Kultainen joutsen on valmistettu peiliakryylistä, mutta joutsenia on saatavilla teräksisenä, kaksivärisinä ja puisina. Myös muita korumalleja on saatavilla, mutta tämä origami joutsen on oma suosikkini! Kotimaisia origami koruja ja valmistuksen vastuullisuusVastuullisuus on tärkeä asia YO ZENelle jatkokäyttöä, korujen valmistusta, kuljetusta ja materiaaleja ajatellen. Korut suunnitellaan ja valmistetaan käsin Suomessa, tarkemmin sanoen Oulussa. Korut myydään kierrätettävässä pahvirasiassa ja yritys suosii kotimaisia materiaaleja sekä yhteistyöyrityksiä. Esimerkiksi viilumateriaalit, kuten tässä korussa, ja laserleikatut osat ovat peräisin suomalaisilta firmoilta. Suosittelen tsekkaamaan myös tämän koivuviilusta ja akryylistä valmistetun korun, joka tuo mieleen meren ja aallonpauhun! Merta ja vettä rakastavana ihmisenä tämä jälkimmäinen on myös yksi suosikkini YO ZENen koruista.

Brändin tuotteet henkivät sekä japanilaista, että skandinaavista tyyliä ja yhdistelmä on kieltämättä mielenkiintoinen. Yritys pyrkii suunnittelemaan ajattomia ja kestäviä tuotteita, joita voi käyttää vuosikausien ajan ja tarvittaessa kierrättää seuraavalle käyttäjälle. Mikäli tuote ei päädy seuraavalle käyttäjälle, niin kierrättäminen on silti helppoa ja minusta YO ZEN on hyvin huomioinut myös kierrätyksen viimeisen vaiheen muun muassa opastamalla verkkosivuillaan oikeaan kierrätystapaan. Huomasitko, millä tavalla luet mielessäsi brändin nimen? Kyllä, se muistuttaa lausuttuna meille tuttua joutsen- sanaa, jolla on henkilökohtainen merkitys myös yrityksen taustalla oleville henkilöille.

YO_ZEN_origami_swan_necklace

YO_ZEN_origami_swan_jewelry

Korun pakkauksessa kerrotaan kunkin korun tarina, esimerkiksi tämän korun tarina kuuluu näin;

"Whooper swan, the national bird of Finland, has a special place in our hearts. In the winter 2010 we fed and took care of an injured swan to help him survive the cold winter that reached the temperatures of -30 C degrees. In the spring the nestling named as Jens grew stronger, flew away and left the mark to all of us who followed his journey." Lainaus YO ZENen Origami joutsen- korun paketista.

YO_ZEN_origami_swan_necklace-2

Origami_Swan_jewelry_from_Finland

Myös vaatteiden tuotannossa otetaan ympäristö, laatu ja ihmisoikeudet huomioon. Materiaaleiksi valitaan valtaosin muun muassa luomupuuvillaa ja muita luonnonmateriaaleja mikromuovien välttämiseksi. Myös kuljetusmatkojen pituus on otettu huomioon - vaikka vaatteet valmistetaan Euroopassa kohtuullisten matkojen päässä, YO ZEN pyrkii hyödyntämään myös kotimaisia osaajia silloin kun se on mahdollista. Merinovillaiset tuotteet valmistetaan Suomessa mulesing- vapaasta merinovillasta. Yritys suosii ennakkotilauksia, jottei hukkaa tai suuria varastoja syntyisi, vaan tarpeeseen ja kysyntään vastattaisiin mahdollisimman hyvin. Koruihin on myös varaosia saatavilla, joten mahdollinen rikkoutuminen ei tarkoita sitä, että koru pitäisi kierrättää pois käytöstä.

YO ZENen tyyliä vaatteissa kuvaa hyvin taskulliset collegemekot, kapeat Kuroi- legginssit ja aivan ihana origamikuvioinen mustavalkoinen mekko.

YO_ZEN_Origamijoutsen

Origami joutsen on todella kaunis; oli sitten paperinen, printti vaatteessa tai tällainen kaunis kaulakoru. Ihastuin tämän korun kiiltävään pintaan, joka sopii kaulakorun malliin todella hyvin. Eniten minua miellyttää näissä joutsenen mallisissa koruissa tämä kultainen peiliakryylinen ja tämä kaksiosainen jadepeili/ aallokko- koru. Koko näissä koruissa on juuri sopiva - ei liian pieni, mutta ei myöskään liian iso. Pienempi koru on 45 millinen ja suurempi 60 milliä korkea, ketjun pituus on 70 senttiä eli koru ulottuu juuri sopivaan kohtaan.

Toivottavasti tekin tutustutte tähän brändiin vielä tarkemmin. Itse olen iloinen, että tähän yritykseen tutustuin Kaarto- myymälässä. Uskon, että YO ZENen vaatteet ja korut sopivat moneen makuun, voisin itsekin tietyllä tavalla asustettuna käyttää lähes kaikkia vaatteita mitä valikoimasta löytyy. Origami joutsenet pysyvät silti suosikkeinani sekä vaatteissa, että koruissa!

YO_ZEN_origami_swan_necklace-9

Ihanaa alkanutta viikkoa sinne ruutujen toiselle puolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)