perjantai 28. elokuuta 2020

Syksyinen asu, jossa tökkii jokin

 Tämä asu on ollut luonnoksissa viime syksystä asti ja en tiedä, jokin tässä tökkiin niin, etten ole tätä aiemmin julkaissut. Mutta joskus on hyvä julkaista sellaisiakin asuja, mitkä eivät ehkä ihan täysin täsmää omaan makuun. Ehkäpä tästä on inspiraatioksi jollekin, mutta tätä kokonaisuutta en varmaan toistamiseen pue päälle, vaan käytän asun vaatteita ja asusteita erikseen tai eri asuissa. Monta kertaa olen palannut tähän luonnokseen ja miettinyt, että "ei, en halua tätä julkaista". Nyt katsoin vielä uusin silmin ja päätin laittaa julkaisuun, vaikka vähän silti epäröin. Seuraavassa asupostauksessa sitten itselle mieluisampaa asua! 

Asu-tyyliblogiin

Nahkatakki - Rokita
Pitkähihainen paita - Urban Classics* / DefShop
Neulehame - Guess
Kaulahuivi - Gina Tricot
Kaulakoru - kirppislöytö (?)
Olkalaukku - Cobblerina
Korkokengät - Calvin Klein

*Saatu blogin kautta.

Asu-yksityiskohdat-ankh-kaulakoru

Viime syksynä kaivoin pitkästä aikaa kaapista tämän vuosia vanhan Urban Classicsin paidan, kaipasin mustan rinnalle vähän vihreitä sävyjä ja armeijanvihreähän on yksi kauneimmista värisävyistä. En ole tätä lyhyttä paitaa käyttänyt pitkään aikaan, mutta silti tämä asu ei ole omia lemppareitani. Tämän neulehameeni kanssa käy kyllä lähes kaikki, erityisesti nämä lyhyemmät paidat. Ylläolevasta kuvasta kyllä huomaa, että tuo paita alkaa jo nukkaantua, toinen saman brändin paita ei ole nukkaantunut ollenkaan ahkerammasta käytöstä huolimatta. Tuuria, tuuria. 

Asu-marraskuu-2019

Cobblerinan-nahkalaukku

Tässä asussa parasta on ehdottomasti nahkanilkkurit ja nahkatakki, jonka kirkkaanpunainen vuori pomppaa esiin pari kuvaa ylempänä. Nahkarotsi on itse ommeltu ja nahan pinta on helmiäiskäsitelty, joten pinta hohtaa hieman. Hillitysti ja tyylikkäästi, hohto ei pomppaa silmiin liikaa ja nahka kuluu kauniisti tässä takissa. Hohdosta huolimatta sävy on klassinen eli tämä sopii minkä kanssa vain ja tuntuu ihanalta päällä, tästä tuli yksi suosikkitakkejani tämän valmistuttua. Vuori on satiinisidoksista viskoosia, jonka itseasiassa valitsin takkiin siksi, että osaisin sanoa tulevaisuudessa asiakkaille millainen se on käytössä ja miten se kuluu vuosien mittaan verrattuna esimerkiksi asetaattivuoriin. 

Calvin-Klein-kengat

Asu-midihameella

Asun-yksityiskohdat-armeijanvihrea

Hyvä kun täällä meillä on tänään hellepäivä taas, niin minä fiilistelen yksin kotona syyspukeutumista. :D Haha, pitää kyllä vielä nauttia näistä keleistä, mutta olen kieltämättä alkanut katsoa syyspukeutumista sillä silmällä ja suunnittelemaan omaa asua 30- vuotissynttäreille. Ihanaa, kun ystäväni ja aika moni vieras pukee päälle jotain, minkä minä olen valmistanut vuosien mittaan! Synttäreillä pitää muistaa sitten koota samaan kuvaan kaikki, joilla on jotain ompelemaani päällä ja ottaa muutenkin paljon kuvia, kun aikuisena ei tule vietettyä syntymäpäiviä enää samaan malliin kuin nuorempana. 

Nahkalaukku-kotimainen

Paivan-asu-kynahameella

Mitäs muuta täällä, tiivis viikko on ollut töissä ja se näkyy aina myös sosiaalisen median puolella, varsinkin nyt kun Koronan takia ei ole hajuakaan saadaanko syksylle siirrettyjä yhteistöitä tehtyä vieläkään. Eli pakko painaa töitä niin paljon kuin mahdollista, vaikka harmittaa kun sometyöt jää vähemmälle siitäkin huolimatta, että mahdollisten rajoitusten tullessa ihmisillä on enemmän aikaa olla somessa ja kuluttaa enemmän myös verkon kautta. Minkäs teet.

Muistakaa panostaa kotimaiseen tai edes suomalaisiin verkkokauppoihin  ja kivijalkakauppoihin niissä puitteissa missä pystytte, niin Suomen talous ei sukeltaisi niin syvälle kuin alkuperäinen ennuste oli. Nyt ennuste on kaksi prosenttiyksikköä positiivisempi kuin edellinen ja silti useamman yksikön miinuksella, mutta se voi vielä muuttua suuntaan tai toiseen. Erityisesti tämä huolettaa tosi paljon, sillä mahdolliset leikkaukset ja veronkorotukset kohdistuvat aina duunareihin, julkisen liikenteen ulottumattomissa asuviin tai pienituloisiin eniten. Kieltämättä huolettaa myös se, voiko itsekään enää toisen aallon jälkeen jatkaa yrittäjänä, jos tulee yhtä paha tilanne kuin keväällä ja koronatukeen liittyvät päätökset viipyvät kuukausitolkulla? Hiphei. Yhtä "kiva" tilanne on todella monella muullakin yrittäjällä ja palkansaajalla, mitä ollaan puhuttu tuttujen, kavereiden, perheen ja ystävien kanssa. Moni onkin joutunut jo laittamaan pillit pussiin. 

Loppuun vielä vähän kevyempää juttua, ettei ihan synkistelyksi mene. Vaihdoimme tovi sitten makkareita päikseen ja lapsi tuntuu nukkuvan paremmin uudessa makkarissa, eli työn alla olisi vielä huonekalujen siirtoa ja sisustamista. Tarkoitus olisi myös tsekata ylimääräiset lelut, kirjat, vaatteet, luistimet ja muut kirppikselle, kun niille ei ole käyttöä. Jos siellä ruudun takana on joku, joka tarvitsee pihaleluja, alle kouluikäisten leluja (esim. mahdollisesti Ryhmä Haut, junaradat sun muut), pientä lähes uutta polkupyörää tai muuta täällä Polvijärven- Joensuun seudulla, niin huikkaa kommenteissa / sähköpostiin! Meinasin myös omia välikausitakkeja laittaa myyntiin, kun käytän nykyään eniten näitä itsetehtyjä takkeja. 

Huolettaako muuten toinen aalto teitä miten paljon? Onko moni teistä joutunut jäämään työttömäksi ja kokonaan tukien varaan pitkäksi aikaa? 

Syksyinen-asu-neulehameella

2 kommenttia:

  1. Minä taas tykkään tästä asusta ihan todella paljon! Tuon hameen kanssa käy upeasti tuollainen pitkähihainen paita. Musta ja armeijanvihreä yhdessä nappaa muutenkin. Eri värisen huivin olisin tosin itse valinnut, mutta ei paha tuokaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! <3 Tämän hameen kanssa tulee useimmiten käytettyä sellaisia puolipitkiä hihoja tai esim. poolopaitaa. Musta ja armeijanvihreä ovat kyllä ihania yhdessä, tässä jotenkin joku tökkii. Huivi taittaa vihreään, mutta ei niin paljon kuin tuo paita, niin voisi kokeilla tätä yhdistelmää eri värisen huivin kanssa ehkäpä. :)<3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)