torstai 3. syyskuuta 2020

Paras toppi arkeen ja juhlaan - Päivän asu kotimaisilla tuotteilla

 Tämän kesän käytetyin yläosa on ollut ehdottomasti Cardon Collectionin toppi! Tämä lyocell- kuidusta valmistettu toppi on ollut ihanan viileä kesällä ja tuntuu silkkimäisen pehmeältä iholla. Alunperin sain tämän yhteistyön myötä yhden topin testiin ja tilasin myöhemmin saman topin kahdessa muussakin värissä, sillä toppi on kestänyt todella hyvin pesut ja tahranpoistot. Nukkaa topeissa ei ole ollenkaan, vaikka ne ovatkin vähän väliä eli viikoittain pesussa ja pidän siitä, että topissa on säädettävät olkaimet pitsisen yksityiskohdan lisäksi. Minulla on topeista koko M, joka on sopivan istuva. 

Asu-sinisella-kellohameella-11 Asu-sinisella-kellohameella-3 Vastuullinen-muoti-paivan-asu-blogiin      

Toppi - Cardon Collection
Hame - Rokita
Korkokengät - Weide
Laukku - Cobblerina
Kaulakoru - Yo Zen

Nämä topit minulla ovat kaikissa kolmessa värissä eli punaisena, mustana ja valkoisena. Tilanteesta riippuen topit saa sopimaan myös juhlaan, kun yhdistelee asusteiden ja alaosien kanssa eri tavalla. Kieltämättä toppeja tulee käytettyä eniten arjessa ja erilaisissa illanistujaisissa, sekä muissa juhlavammissa tilanteissa, jotka eivät ihan iltapukua vaadi. Cardonin topit valmistetaan vastuullisesti riistämättä työntekijöitä, joka on itselleni todella tärkeä asia ja on ihana pitää vaatetta, jonka tietää kestävän. Lyocell on tulevaisuuden kuitu, sitä tulette näkemään vaatteissa koko ajan enemmän ja enemmän. Tarkoitus olisi tilata miehelle t-paitoja samasta materiaalista tehtynä, lyocellista tehty trikoomainen neulos on niin mukavaa päällä ja näyttää kestävän loistavasti!

Mustat-korkokengat-rusetillaAsu-sinisella-kellohameella-19 Cobblerina-nahkalaukku Asu-sinisella-kellohameella-13 Asu-sinisella-kellohameella-5 Mustat-korkokengat-rusetilla-2           

Toppi sopii loistavasti kellohameiden kanssa, jonka lisäksi yhdistin tähän asuun slingback- malliset korkokengät rusetilla ja lisäksi laitoin kotimaassa virkatut "tassuttimet" tuomaan asuun sitä jotain. Näihin virkattuihin jalkojen koristuksiin ompelin punaisia helmiä käsin. Näiden tassuttimien valmistajaa en valitettavasti enää muista, kun ostin nämä noin kahdeksan vuotta sitten ja virkatuissa koristeissa ei ole minkäänlaista tagia. Weiden korkokengät mieheni löysi minulle vuosia sitten Viron reissulla liikkeestä, josta sai kenkiä todella edullisesti - näiden kenkien malli on aivan ihana! Muut asun vaatteet ja asusteet ovatkin kotimaisilta yrityksiltä, jotka kiinnittävät huomiota vastuullisuuteen ja eettisyyteen. 

  Asu-sinisella-kellohameella-14Paivan-asu-kellohameella Asu-sinisella-kellohameella-17  

Kengissä ja laukussa olevien metallisävyisten yksityiskohtien lisäksi asuun kuuluu origamijoutsenen mallinen kaulakoru, sekin kotimaiselta yritykseltä. Yo Zenella on aivan ihania koruja, mutta myös Yo Zenen vaatteisiin kannattaa tutustua! Ostin vähän aikaa sitten itselleni uuden mekon heiltä ja kerronkin siitä lisää myöhemmin, mutta voin sanoa, että laatu vakuutti ja nettikaupan kokotaulukon perusteella oli helppoa valita sopiva koko itselle. Pyrin itse aina siihen, että en turhaan tilaa ja palauta vaatteita tai mitään muutakaan - tästä syystä kokotaulukot, materiaalitiedot sun muut ovat erittäin tärkeät verkkokaupassa ja minulle on tärkeää saada esimerkiksi kengästä mallikohtainen sisäpituus ennen ostopäätöstä. Aina välillä törmää yleisiin mittataulukoihin, mutta eiväthän ne hirveästi auta, jos mitat vaihtelevat mallikohtaisesti. 


Asu-sinisella-kellohameella-21

Olen viime aikoina miettinyt aika paljon sitä, miten pitkä matka itselläkin on ollut siihen, että kuluttaa vastuullisemmin ja huomioi monet eri tekijät ennen ostopäätöstä. Nuorempana tuli tehtyä huomattavasti enemmän heräteostoksia, joka tuntuu aika oudolta, kun nykyään mietin yleensä vähintään vuorokauden tai useamman viikon ennen ostopäätöstä. Kaksi erilaista ajatusmaailmaa, mutta tieto, tiedon hankkiminen, omien arvojen tiedostaminen ilman muiden mielipiteiden vaikuttamista ja kokemus vaatetusalalta ovat muokanneet omaa mielipidettä ja omia arvoja tähän pisteeseen. Siitä olen todella onnellinen ja olen tyytyväinen, että pyrin nykyään valitsemaan vastuullisemmin ja miettimään, tarvitsenko tiettyä asiaa välttämättä vai pärjäänkö ilmankin. 

Kengät ovat itselleni sellainen akilleen kantapää kulutuskäyttäytymisen kanssa, vaikka pyrin suosimaan kenkien ostossa kestäviä materiaaleja ja eurooppalaista tuotantoa. Paljon pyrin ostamaan second handina, mutta silti tulee ostettua myös uusia ihanan parin tullessa vastaan - joskin tänäkin vuonna olen ostanut kenkiä huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Pienin askelin ja kohti parempaa, mutta sen ainakin tiedän, että käytän kengät aina loppuun asti ja suosin kestäviä materiaaleja, jotta yhteinen matka kenkien kanssa olisi mahdollisimman pitkä. 

Ihanaa viikkoa teille sinne ruutujen toiselle puolelle! 


Asun-yksityiskohdat-nahkalaukku-Cobblerina Mustat-korkokengat-rusetilla-4 Asu-sinisella-kellohameella-6

2 kommenttia:

  1. Onpa veikeät nuo "tassuttimet", tuo ihanasti uutta näyttävyyttä jalkoihin ja kenkiin, hetken jo katsoin, että olisivat tuollaiset kengät :) Kauniita asukuvia jälleen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Spireida! <3 Joo, nuo tassuttimet ovat erikoiset ja sopisivat myös hameiden kanssa kesällä, kun kulkee avojaloin. :) Ihana kuulla, kiitos paljon! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)