keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Aikuisten ystäväkirja - blogihaaste 2021

Bongasin Henna M.- blogista tällaisen aikuisten ystäväkirja- blogihaasteen, joita olen vuosien mittaan jonkin verran täyttänyt. Tänne blogiin on löytänyt sen verran paljon uutta porukkaa, että tämä toimii hyvänä tutustumispostauksena ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille! Ohessa päivän asua muutaman päivän takaa, asun speksit löydät yleensä ensimmäisten kuvien alta. 

Piikosken-karhukorvikset-pinkkiAsu-pinkilla-talvitakilla

Sifonkipaita - Guess
Neulehame - Guess
Villakangastakki - Ril's
Nilkkurit - Bugatti
Korvakorut - Piikoski*
Lapaset ja huivi - anopin neulomat 
Laukku - Furla
Sukkahousut - Oroblù

*Saatu PR-lahjana. 

Furla-Candy-laukkuPaivan-asu-neulehameella-ja-sifonkipaidalla-3


Aikuisten Ystäväkirja


Siviilisäätyni: Naimisissa

Asumismuotoni: Omakotitalo

Ammatti: Pukuompelija, tällä hetkellä työskentelen mittatilausompelijana ja somevaikuttajana. Toinen tuleva ammatti on kansainvälisen liiketoiminnan ja markkinoinnin tradenomi, jatkan elokuussa välivuoden jälkeen AMK- opintoja työn ohessa. 

Työpaikka: Ateljeella, kotona ja aiemmin tein töitä koneella myös kahviloissa silloin tällöin.

Kiinalainen horoskooppi: Hmm. Hevonen ehkä?

Harrastukset: Moottoripyöräily, lukeminen, itämainen vatsatanssi, baletti, bollywood- tanssi.

Periaatteeni: Pyrin kohtelemaan muita kuten haluaisin itseäni kohdeltavan, mutta en anna muiden käyttää minua oman olonsa roskasäkkinä - aikuisen pitää osata purkaa paha olonsa järkevästi, jos ei osaa, niin on aika opetella. Asioissa on myös aina monta eri puolta eli en sokeasti luota ihmisiin, saati siihen mitä ihmiset juoruilevat ja väittävät muista.

Pohdin: Sosiaalisen median mahdollisuuksia, Clubhousen nousua ja sitä, miten Instagramille käy muiden kilpailevien sovellusten kanssa, joissa mahdollisuus orgaaniseen näkyvyyteen on parempi ja helpommin saavutettavissa. Toisaalta mietin myös sitä, aikooko Instagram suunnata sovelluksensa pelkästään ammattilaisille sen sijaan, että se olisi kaikille avoin ja tasapuolinen?
  Leopardikuviolliset-sukkahousut-Oroblù

Pyrin: Elämään niin, ettei tarvitse myöhemmin harmitella, että jäi jotain tekemättä tai kokematta. Minusta kuitenkin pitää elää niin, ettei samalla aiheuta tahallisesti haittaa ja vahinkoa muille. Pyrin myös olemaan vähemmän vaativa itseäni kohtaan tietyissä asioissa, koska enhän minä muiltakaan vaadi lähellekään yhtä paljon. Viime aikoina olen pyrkinyt pitämään viikonloput, lomat (!) ja illat vapaana, koska en voi olla 24/7 saatavilla töissä, sosiaalisessa mediassa ja vapaalla. 

Asu-neulehameella-maaliskuu-2021-7Paivan-asu-neulehameella-ja-sifonkipaidalla-6

Rakastan: Perhettäni, vaatteiden suunnittelua ja niiden toteuttamista, sosiaalista mediaa (viha-rakkaussuhde :D), moottoripyöräilyä ja montaa muuta asiaa.

Haaveilen eniten: Tähän minulla olisi yksi hyvä vastaus, mutta en siitä halua puhua kuin läheisteni kanssa.

Tarvitsen: Sosiaalisia kontakteja, etten mökkihöperöidy. Onneksi on sosiaalinen media, videopuhelut ja paljon ystäviä ympäri Suomea. Sisaruksista on ollut myös iso tuki viimeisen reilun vuoden sisällä ja olemme tainneet lähentyä sinä aikana.

Pelkään: Muurahaisia ja hevosia. Huonosti koulutettuja koiria. Kuolemaa tai muuta en oikein osaa pelätä, sillä jokainen meistä kuolee joskus ja jokainen on täällä maan päällä sen aikaa kuin saa olla. Siksikin on hyvä miettiä mitä haluaa ja millainen ihminen on, ettei jätä elämää elämättä ja ettei jättäisi taakseen rikkonaisia ihmissuhteita, vihaa, ilkeilyä ja muuta vastaavaa.

Kaipaan: Tanssitunteja, ravintoloissa käymistä, kavereiden kanssa vapaampaa näkemistä, matkustelua... Sitä, etteivät kaupunkien ja kylien keskustat olisi näin tyhjiä. Festareita ja livemusiikkia. Sitä, että ihmiset eivät olisi näin kuormittuneita ja purkaisi sitä kaikkiin, vaan olisivat hyväntuulisia ja rentoja kuten ennen.

Murehdin: Kaikesta. Näköjään myös tästä mitä vastaan, koska en voi tähän liian tarkasti kertoa mitä on mielen päällä - minulla on aika tarkat rajat siihen, mitä jaan julkisesti ja mitä en.

Kerään: Korkokenkiä. 
 

Asu-neulehameella-maaliskuu-2021-14

Lempi…


Värini:
Punainen, vihreä ja musta.

Vuodenaika: Syksy

Eläin: Kissa, kettu ja mäyrä, tässä järjestyksessä.

Kirja: Menneisyyden jäljet - Karin Slaughter ja Hiljainen Potilas - Alex Michaelides. Tykkäsin myös Michelle Obaman Minun tarinani- kirjasta ja todella monista muistakin kirjoista.

Elokuva: American Sniper

Musiikkilaji: Rock ja muu raskaampi musiikki. 

Numero: 6 ja 9.

Asia minussa: Hmm, aiemmin olisin sanonut kiltteys, mutta viime aikoina siitä on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Mutta se tai empaattisuus varmaan. Ulkoisesti jalat ja vihreät silmät. Lapsesta lempiasia minussa on se, että olen hänen äitinsä - ihana!

Ruoka: Lasagne ja Coca- Colalla marinoitu kassler. Jälkimmäinen onkin ainoa asia missä limppari menee, muuten en juo limppareita ollenkaan.
  Furla-pinkki-laukku

Juoma: 19 crimes Uprising- punkku, tuorepuristettu appelsiinimehu ja vesi.

Lomakohde: Prahaan rakastuin, ihana kaupunki!

Kasvi: Krysanteemit. Orkideat myös, jos pysyisivät hengissä pidempään. Auringonkukkia meinasin laittaa kasvamaan tänä vuonna.

Säätila: Sellainen, ettei ole liian kuuma, eikä liian kylmä. Joku 18 astetta on hyvä tai vähän alle. Syksyllä paras on aurinkoinen päivä ilman hellelukemia, vaikka toki jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät ja huonot puolensa. 

Tapa viettää iltaa: Perheen ja ystävien kanssa grillaten, saunoen, pelaten ja keskustellen. Vaahtokylpy viinilasillisen ja ohjelman kera on myös yksi ihana tapa viettää iltaa ja ladata akkuja.

Mustat-nilkkurit-BugattiAsu-pinkilla-takilla-3

Muuta


Pidätkö tytöistä vai pojista?
Molemmista.

Onko sinulla salaisuuksia? On ja on vain kaksi ihmistä puolisoni lisäksi, joille olen kertonut ne. Kaikilla on salaisuuksia.

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistyksesi? Tein paljon kotitöitä, että saisin napalävistyksen 14- vuotiaana. Korun ostin kotitöistä saaduista rahoilla ja käytiin isän kanssa Joensuussa Otto´s Tattoolla lävistyttämässä napa. Lävistystä tehdessä alkoi jännittää ja isää nauratti, mutta se lävistäminen ei koskenut yhtään. Pari vuotta olin parikymppisenä ilman napakorua, mutta synnytyksen jälkeen laitoin korun takaisin paikoilleen ja siinä se on edelleen. Ensimmäisen tatuoinnin sain äidin luvalla 16- vuotiaana ja itseasiassa kaveri teki sen. Älkää antako kavereiden tatuoida ihoanne, kannattaa maksaa ammattilaiselle hyvästä työstä ja ennen kaikkea hygieenisistä olosuhteista. Tuokin tatuointi on edelleen alaselässä ja se on yhdistetty koko selän tatuointiini.

Mitä tilaat baarissa? Punaviiniä tai olutta. Joskus tilaan alkoholitonta olutta ja vettä, jos olen kuskina tai tekemässä esim. töitä tai opintoja koneella.

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? Kyllä! Ja näyttää siltä, että kohta on useampi, kun ollaan niin monen kanssa lähennytty viimeisen vuoden sisällä. :)
 
Rilsin-viittamainen-takki

Mitä muuttaisit itsessäsi? Olen yrittänyt olla itselleni armollisempi ja vähemmän vaativa, muistuttanut itseäni, ettei aina voi onnistua täysin. Kun katsoo ympärilleen, niin harva pystyy pitämään työtä yrittäjänä, AMK- opintoja, perhettä, harrastuksia, sekä vapaa- aikaa kasassa ja sen lisäksi kirjoittamaan ja tekemään sivutyönä somea aktiivisesti, onnistuen kaikessa aina 100 prosenttisesti. Useimmilla ei ole hajuakaan millaista se on. Tällä hetkellä itse pidän välivuotta opinnoista henkilökohtaisista syistä, mutta monet vetävät hirveät stressit jo pelkästään kokopäivätyötä (palkkatyöläisenä) tehdessään, vaikka aikaa olisi todella paljon käytettävissä kaikkeen muuhunkin työn lisäksi. 


Kerro jotain siitä, kun…


Olit kymmenen vuotta nykyistä nuorempi:
Olin 20- vuotias vuonna 2011, olimme tavanneet puolisoni kanssa ensimmäisen kerran edellisen vuoden lokakuussa ja aloin pohtia mitä elämältäni haluan kun huomasin, ettei se silloin todellakaan ollut sitä minkä minä koen hyväksi ja onnelliseksi elämäksi. Päinvastoin. Tästä tuli sitten muutosten sarja - erosin silloisesta parisuhteesta, monia ei-niin-syviä ystävyyssuhteita jäi, asuin hetken yksin, myöhemmin muutin mieheni kanssa yhteen ja näin edespäin. Aloimme siis saman vuoden keväällä ystävystymään mieheni kanssa ja seurustelemaan loppukesästä eli meille tulee tänä vuonna kymmenen vuotta seurustelua täyteen. :)

Kertaakaan en ole katunut, vaan nämä päätökset ja kasvu tuona vuotena olivat parasta mitä elämässäni on tapahtunut. Se onkin johtanut moniin muihinkin elämäni parhaisiin tapahtumiin ja hetkiin. Joskus kannattaa tehdä rohkeita päätöksiä, että elämän suunta muuttuu paremmaksi ja olo onnellisemmaksi!

Viimeksi koit romanttisen hetken: Viime torstaina mieheni oli järjestänyt illaksi vaahtokylvyn ja hakenut lempiviiniä, joten ilta meni yhdessä vaahtokylvyn merkeissä.

Viittatakki-pinkkiAsu-maaliskuussa-2021

Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla: Kun kerroin viime viikolla ystävilleni eräästä hauskasta epätodellisesta töissä tapahtuneesta asiasta ja viikonloppuna naurettiin porukalla, kun kerroin lähdöstäni Kuopioon veljelleni ja hänen naisystävälleen. Ei mennyt ihan kuin Strömsössä ja meni hermot ihan kunnolla, kun alkoi ärsyttää pienimmätkin asiat ja koko autojuttu on näin jälkikäteen koominen. Saati sitten hermostuminen, kun en yleensä hermostu helposti.

Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi: Hmm. Tätä mietin pitkään, mutta en keksi mikä biisi olisi koskettanut varsinaisesti - hyviä kappaleita on kyllä löytynyt ja ihanan meneviä, mutta koskettavia... Ei. Ainoa mikä tulee mieleen on Cranberriesin Zombie tarinoineen. 

Mustat-Bugatin-nilkkurit-2

4 kommenttia:

 1. Nää ystäväkirjapostaukset on kivaa luettavaa! On mukava lukea yksityiakohtia, joita varmaan muuten somessa ei välttämättä yksinään tulis otettua aiheiksi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! <3 Moni on näistä tykännyt ja kiva tehdä aina välillä uusia. :) Tämäkin taisi olla hieman pidempi kuin edellinen, minkä olen tehnyt. Toisaalta tuli vähän itsekin pohdittua ja varsinkin tuota vaativuutta itseä kohtaan, mitä ei samalla tavalla koe muiden kanssa. Itselleenkin pitäisi osata olla armollinen ja kannustava, liian jyrkkä ja negatiivinen puhe itselleen on vahingollista pidemmän päälle. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ❤️ Ennen oli pelkkää mustaa, sit myös tummansinistä ja sit pikkuhiljaa kaappiin alkoi löytyä muitakin värejä. 😁

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)