maanantai 17. toukokuuta 2021

Uusia tuulia ja mukavia korkokenkiä

Järkkärini ei taivu kovin hyvin pimeällä kuvaamiseen, mutta haluan silti julkaista nämä kuvat täällä - illalla otetuissa kuvissa on oma tunnelmansa, pehmeä valo ja hämäryys. Otimme nämä kuvat Marian kanssa Varkaudessa, tämän reissun yhteydessä. Olisi ihanaa kuvata enemmänkin auringonlaskun aikaan ja hämärällä, mutta ne vaativat vielä harjoittelua ja ehkä myös tuon seitsemän vuotta sitten hankitun järjestelmäkameran päivittämisen. Hyvä peli on kyllä edelleen ja riittävää laatua saa raakakuvia ottaessa valoisan aikaan. 

Asu-nahkatakilla

Takki ja hame - Rokita
Paita - Esprit
Sukkikset - Gatta / Leeloo
Korkokengät - Minna Parikka
Huivi - anopin neuloma
Laukku - Cobblerina
Korvikset - Piikoski

Kuvat; Maria / IG: m4r14_

Minna-Parikka-tikkarikorot-pinkkiPaivan-asu-kevat-2021

Minusta on ihanaa, miten nämä tikkarikengät pääsevät esille myös näin tummemmissa kuvissa. Mahtava katseenkiinnittäjä ja varsinkin tuo tikkarikorko oikein erottuu. Nämä kengät ovat todella mukavat jalassa, yhdet parhaimmista Minna Parikan korkokengistä mitä on vuosiin tehty. Yksi uusi pari Minna Parikkaa saapui minulle viimeisimmän Kuopion reissun mukana, vanhempaa mallistoa ja fuksianväristä glitteriä. Ai että, nuo kengät herättävät aina sellaisen "vauuuu" fiiliksen omalla kohdallani! 

Niistä kengistä haaveilin aikoinaan, mutta silloin en valitettavasti ehtinyt niitä saada omassa koossa - nyt kaverini oli luopumassa niistä, sillä hänellä ne olivat jääneet käyttämättä. Käyttöä mietin kyllä itsekin, sillä korkoa on noin 13 senttiä, mutta toisaalta arkena käytän yleensä 8-11cm korkeita korkokenkiä. Eli ehkä se ei nyt niin iso ero ole, että jäisi käyttämättä esimerkiksi arkena ja hyvähän se on olla juhlavampiakin kenkiä juhlavampiin tilaisuuksiin. 

Minna-Parikka-tikkarikorkokengatPaivan-asu-kevat-2021-3Minna-Parikka-tikkarikorot-3

Aina välillä sitä tulee pohdittua, onko uusien kenkäparien ostaminen tarpeellista, kun kenkiä minulla on. Mutta toisaalta taas käytän kengät aina loppuun ja esimerkiksi ballerinat ovat siinä kunnossa, että laitan ne vielä korjattavaksi, jos suutari näkee mahdollisuuden niiden korjaukseen vielä. Ihan sillä, että ne ovat todella hyvät jalassa, kun yleensä ballerinat eivät pysy jalassa, hankaavat kantapäätä ja paksu sauma keskellä takana osuu kipeästi akillesjänteeseen. Minna Parikan ballerinoissa on takana kuminauha, eikä saumaa keskellä eli ne eivät hankaa ja koske. Niiden mukavuudesta kertoo ehkä sekin, että ostaessani nuo ballerinat myin ja annoin kaikki muiden brändien ballerinat eteenpäin. 

Toisaalta on hyvä osata luopua käyttämättömistä korkokengistä ja kenkiin voi liittyä myös muistoja, kuten olen monesti täällä blogin puolella puhunut. Nämä tikkarikengät sain aviomieheltäni lahjaksi viime vuonna 8-vuotishääpäivän ja kolmekymppisten kunniaksi. Nuo uusimmat hän halusi ostaa minulle ihan sillä, että saavutin ja sain unelmaduunin, jossa aloitan parin viikon päästä. Samalla toiveeni vapaista viikonlopuista, pyhistä ja illoista toteutuu. Aikaa jää enemmän perheelle ja harrastuksille, josta olen todella kiitollinen. Tärkeitä asioita, kauniita kenkiä ja ihania muistoja. 

Asu-kevaalta-2021Paivan-asu-nahkahameella-2Minna-Parikka-tikkarikorot Asu-kevaalta-2021-3

Viimeinen reilu vuosi on ollut todella vaikea kaikin puolin, mutta se on opettanut myös armollisuutta itseäni ja muita kohtaan. Se opetti myös vetämään rajat sille mikä on työaikaa ja mikä ei, sekä irroittautumaan välillä laitteista ja laittamaan vapaalla ollessa ilmoitukset, sekä muut ärsykkeet pois. Aika paljon puhutaan somessa sosiaalisen median aiheuttamasta ahdistuksesta ja jatkuvasta läsnäolosta laitteella normaalin elämän sijaan, joka on minusta aika huolestuttavaa. Varsinkin, kun osa sovelluksista näyttää kaikille milloin olet ja milloin olet viimeksi ollut paikalla. Sen opin myös, että en halua olla 24/7 tavoitettavissa, vaan tarvitsen myös omaa aikaa ja ärsykkeetöntä elämää työn rinnalle. 

Aina ei tarvitse olla saatavilla, vaan on ok laittaa puhelin kiinni tai jättää sisälle, että voi keskittyä myös siihen vapaa- aikaan. Tai lomailemaan, olemaan perheen kanssa, käymään treeneissä ja niin edelleen. Jos et ehdi tai jaksa vastata viestiin nyt heti, niin sekin on ok. Jokaisella on omat elämät, velvollisuudet, harrastukset ja rajallinen aika täällä pallon päällä. Itse ainakin elän mieluummin niin, että on myös vapaa- aikaa töiden päivystämisen sijaan ja aikaa olla perheen, sekä ystävien kanssa. Työ on tärkeä osa elämää, mutta ei koko elämä. Muistakaa pitää huolta hyvinvoinnistanne, pitää rajoistanne kiinni ja varatkaa aikaa myös palautumiseen, kaikki sujuu jouhevammin levänneenä ja virkeänä. :) Näillä mietteillä uuteen viikkoon ja uusia tuulia kohti - toivottavasti teillä on mukava viikko edessä! 

Paivan-asu-kevat-2021-2

12 kommenttia:

 1. Onpa ihania kuvia! Illan hämärä tuo kyllä mukavaa rauhallisuuden tuntua näihin kuviin. Ja asu on edelleen upea <3

  Tuo kosketti aika vahvasti, mitä kirjoitit sosiaalisesta mediasta. Pystyn todella vahvasti samastumaan siihen ahdistuksen tunteeseen, kun puhelin piippaa ihan jatkuvasti. Muutama vuosi sitten tämä stressi oli aika vahvana omassa elämässäni läsnä, mutta nyttemmin olen onneksi oppinut ottamaan omaa aikaa. Olen ottanut ilmoitukset pois lähes kaikista sovelluksista, enkä käytä sellaisia josta ei voi ottaa pois käytöstä toimintoa joka seuraa koska olet paikalla. Nyt olen tovin elänyt myös ilman facebookkia, eikä kyllä ikävä ole ollut. Sinänsä ehkä hieman ristiriitaista, sillä samaan aikaan opiskelen markkinointia ja brändäystä verkossa jossa some on oleellisessa roolissa, ja aihe vieläpä aidosti kiinostaa minua. Mutta henkilökohtaiset asiat pidän mielellään erillään, ja aikaisempien kokemusten myötä on onneksi oppinut sen, miten tärkeää on erottaa työ- ja vapaa-aika. Vaikka olisi kuinka kiinnostava ja kiva työ, kukaan ei vaan voi elää 100% työlle. Jossain kohti se kiva muuttuu muutoin ahdistukseksi, ja se jos mikä on surullista jos iloa tuottanut asia muuttuukin täysin päinvastaiseksi ja pakkopullaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ihana kuulla, ehkäpä pitäisi useamminkin käydä kuvaamassa hämärän aikaan. :) <3

   Kyllä, tuo viestien tulva on ihan älytön ja esimerkiksi pelkästään IG viestejä tulee pari- kolmekymmentä päivässä eri ihmisiltä, sen lisäksi blogin s-posti, työsähköposti, oma sähköposti, työviestit, henk.koht viestit, puhelut molemmilta puolilta samaten, TikTok, lapsen asiat ja Wilma jne jne. Plus myös AMK- opinnot ja työtkin pitäisi saada tehtyä.

   Mie olen kans tehnyt tätä, et otan ilmoitukset pois, jätän puhelimen sisälle tai kiinni, enkä todellakaan pysähtele esim. motskalla ajaessa tarkistamaan, että onko jollain nyt elämän ja kuoleman asiasta kyse vai kuvitteleeko vaan puhelimen värisevän takin taskussa. Elämässä on niin paljon muutakin kuin se puhelin ja puhelimella oleminen - näin se pitäisi olla kaikilla ja voi ehkä olla aika somevapaalle, jos on oikeasti koko ajan puhelimella ja vaatii samaa muilta. Juuri tästä syystä, että "se kiva muuttuu muutoin ahdistavaksi" on se syy, miksi vaihdan nyt suuntaa työn kanssa ja alan työskentelemään markkinoinnin parissa. :) Itselleni, perheelleni ja ystävilleni edelleen voin tehdä vaatetta, mutta en yhtä tiukoilla aikatauluilla. Ja muutamalle ihanalle vakiasiakkaalle ilmoitin, että voin tehdä heille myös edelleen jos vaan ehdin. :)

   Rakastan kyllä tätä työtä, mutta paineet ovat aivan järjettömät ja nyt korona- aikana on konkretisoitunut itselleni, että en halua olla koko ajan kaikkien käytettävissä, enkä tehdä töitä kaikkina iltoina, pyhinä ja viikonloppuina. Tämä aika on muutenkin kaikille stressaavaa, mutta miulla ei ole kahdeksaan vuoteen ollut näin huonoja ja ahdistavia kokemuksia töissä kuin viimeisen vuoden aikana. Oikeaan suuntaan olen kuitenkin menossa ja en edes tajunnut miten väsynyt tähän olen ollut, ennen kuin purskahdin itkuun autossa vähän sen jälkeen kun sain tietää saaneeni tämän työn. Että on ihan aikakin tehdä muutoksia ja alkaa elää niin, että olen läsnä myös läheisilleni työn ohella. <3 :) Huomaan kyllä, että osaat samaistua tähän fiilikseen ja itkuhan tästäkin tuli, että joku oikeasti ymmärtää miten kuormittavaakin tämä voi olla. Ihanaa, mutta kuormittavaa ja varsinkin silloin, jos antaa liikaa liekaa muille.

   Poista
 2. Todella hyviä pohdintoja, näistähän me just viimeksi puhuttiinkin. Ja oon onnellinen siitä, että oot muistuttanut mua näillä sun ajatuksillasi siitä, että täytyy vetää rajat työlle ja vapaa-ajalle. Viimeksi sanoinkin sulle tästä, että mä en osaa, kun oon vielä niin tuore yrittäjä, mutta nyt alan kiinnittää enemmän huomiota siihen. Eilen taas epäonnistuin ja kotona hoidin ns "työjuttuja"... Se vie jotenkin mukanaan, vaikkei ehkä sinänsä pitäisi antaa viedä, koska vaikka nykyään teenkin työtä, mistä tykkään, niin oon edelleen sitä mieltä, että vapaa-aika on ihmisen parasta aikaa :D Työ on tärkeää, mutta niin on vapaa-aikakin - muuten työ kärsii, ainakin mulla!

  Asu on ihana ja siis nämä hämärällä otetut kuvat näyttävät mun silmääni todella hyville! Olisin kommentoinut samaa, että nuo kengät kyllä korostuu todella siististi näissä hämärissä kuvissa :D Uskomaton katseenkiinnittäjä! Harmittaaaaa kun ei olla nyt kahteen kertaan kuvattu, kun on nähty :'D Ens kerralla täytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3 Joo, näistä puhuttiinkin viimeksi enemmän mitä kehtasin ja voin tässä tuoda esille. Kannattaa vetää ne rajat heti alussa, myöhemmin se on hankalampaa kun moni on jo tottunut siihen, että voi ottaa yhteyttä vaikka keskellä yötä ja vaatia työskentelemään mihin vuorokauden aikaan tahansa (vaikka olisi kymmeniä muitakin asiakkaita) tai just pyhinä / sunnuntaisin. Ylipäänsä ajatus siitä ahdistaa, että vaaditaan 24/7 tavoitettavissa oloa työssä, joka ei ole missään nimessä päivystystyötä tai sellaista, missä jonkun henki tms olisi kyseessä. Eikä ollutkaan eli turhaan tein taas sunnuntaina duunia samaan aikaan, kun olisi ollut pitkästä aikaa lapsivapaata, hiphei.

   Helppohan se on, jos voi työpuhelimen jättää töihin, niin tuskin näitä miettii koskaan. Miulla nyt meni kuppi nurin tämän asian kanssa viime viikolla ja mie kerron siulle näistä tarkemmin varmaan lähipäivinä, kun taas viestitellään. <3 Vapaa- aikaa ja työtä pitää ehdottomasti olla sopivassa suhteessa ihan jo pelkän jaksamisen osalta, mutta myös sen, että on läsnä läheisilleen. Harva kuollessaan harmittelee sitä, että olisi pitänyt tehdä enemmän duunia, useammat miettivät sitä, että kunpa olisivat tavoitelleet unelmiaan, olleet parempia ihmisinä ja olleet enemmän läsnä perheelle, sekä muille läheisille.<3 Asiat on hyvä pitää oikeissa mittasuhteissa.

   Kiitos tuhannesti, ihana kuulla! <3 Joissain jäi aika paljon epätarkkuutta, mutta pääasia tässäkin asiassa oli nyt mietteiden jakaminen ja teksti. Joo, nuo kengät tulevat upeasti esille! <3 :) Aivan ihana pari ja hyvin heijastuu ympäristöä tuosta tikkarista. No sama, ehdottomasti kuvataan seuraavalla kerralla! <3

   Poista
 3. Mahtavaa ja onnea sun uusille seikkailuille ja tulevaisuuteen. Itselle ei niin hyvää tilannetta jaksaa jonkinverran ja jonkinaikaa,mutta jossainkohtaa se kuppi vaan on täynnä ja pitää tehdä se muutos mitä tarvitsee heti, siinä eiole mitään väärää tai huonoa vaan kaikilla on ne omat lokerot tietyille asioille joita eivoi pitkäksi aikaa täyttää esim töillä/väärillä asioilla. Ne väärät asiat ei maksa vuokraa eivätkä lisää hyvinvointia jos sitä väärää on liikaa kokoajan joka lokerossa. Mikäs kamera sulla olikaan ja mun silmään nuo kuvat ei nyt näytä ollenkaan niin huonolaatuisilta ja monella kameralla voi vähän kikkailla että rakeisuuttaa saa pidettyä paremmin poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Uudet tuulet virkistävät aina välillä ja tämä tuli muutenkin hyvään saumaan, työtehtävä on kuin tehty miulle ja työilmapiiri vaikutti loistavalta haastattelun perusteella. :) On niin harmi, miten paljon tämä epidemia on vaikuttanut ihmisiin ja monien hyvinvointiin - itsellekin on ollut vaikeaa, kun normaalisti tapaa kavereita koko ajan ja on viihtynyt töissä hyvin. Toki vikaa on itsessäkin, kun on liian kilttinä suostunut tekemään kiiretyötä, viikonloppuna duunia, olemaan tavoitettavissa mihin aikaan vaan jne, että asiakas olisi tyytyväinen.

   Miulla on Canonin 600D ja siihen muutama erilainen objektiivi, kolme parasta jätin ja pari möin pois, kun en tykännyt käyttää. :) Raakana kuvaan aina, mut näistä en ihan kaikkea rakeisuutta saanut pois. Marian kuvista oli helpompaa saada rakeisuutta ja epätarkkuutta pois, kun kuvaussuunta oli eri ja valoa tuli hieman enemmän sivulta päin! :) ^^

   Poista
  2. Joo ihan ymmärrettävää kun 600d on kuitenkin jo aika vanha perusmalli niin se eikyllä tykkää pimeästä hirveästi ja mutsin kameraa räplänneenä melkein sisällä valaistuksessa jo mahdoton kuvata. Rakeiden poistoon lightroom on about se järkevin työkalu joka tekee sen nopeasti ja kivuttomasti

   Poista
  3. Joo, tuo 600D on aika vanha malli ja just perusmallia, ei ammattilaiskäyttöön tarkoitettu. Astetta paremmasta kamerasta olen haaveillut ja toivon, että se haave toteutuisi mahdollisimman pian! :) Toki kirkkaita kuvia tulee aika paljon otettua, että hyvin pärjää miun käytössä vielä tällä Canonilla. Käytiin Antin kanssa talvella yksi yö kuvaamassa linnunrataa tuossa etupihalla, mutta hankala oli saada kohdistusta oikein ja kohinaa oli aika paljon. Antti sai sit omalla puhelimellaan otettua tosi pitkällä valotusajalla upean kuvan tuosta talon yltä, missä linnunrata näkyy. Noh, josko tulevaisuudessa yöllä ja hämärällä kuvaamiseen olisi oikeanlaiset välineet ja toisaalta myös osaisi itsekin kuvata mahdollisimman hyvin sellaisissa olosuhteissa, kun tämä toinen puoli on niin paljon tutumpaa arjessa. :)

   Kuvaatko sie tällä hetkellä millä kameralla / useammalla? Ja Lightroom on kyllä ihan paras kuvien muokkaukseen ja Photari sit, jos tarvii jotain erikoista tehdä. Omasta mielestäni on parempi kuvata niin, ettei tarvitse älyttömiä muokkauksia joka kuvaan eli parempi pohja, parempi kuva ja säästää aikaa kuvanmuokkauksen kanssa.

   Poista
  4. Tällä hetkellä menossa d7200 (kamerat on kalliita ja lähinnä seuraavaksi listalla on joku sopiva 4k videokamera kun melkein noilla vanhoilla videokameroilla ei kehtaa kuvailla ihmisten kanssa enään) ja kasa videokameroita. Vanhemmalla nikonilla ja tuolla ei mun mielestä ollut niin isoa kuvanlaadullista eroa, mutta canoneilla oon todennut isompia eroja perusmallien ja parempien välillä kuvanlaadussa ja varsinkin hämärässä kuvatessa. Pääsispä joskus kuvailemaan sun kanssa ja uskoisin että me molemmat voitas oppia toisiltamme aika paljon uusia juttuja.

   Poista
  5. Joo, mukava tietää mitä siulla on käytössä ja kiva, kun tulit vielä vastaamaan! :) Hämärässä kuvaamisessa on kyllä selkeästi eroa ja jos sisällä on hämärää, niin sekin tekee aika suuren eron kuvassa kamerasta riippuen. Kyllä, pitää meidän joskus kuvata porukalla! Miekään en ole nyt pitkään aikaan käynyt Etelä- Suomessa, mutta saa nähdä miten tämä kesä menee ja minkä verran ehtii reissata Suomessa. :) ^^

   Poista
 4. Kauniita kuvia ^_^ Ja ihanasti nuo tikkari kengät loistavat esille :)
  Tuo somen ja älylaitteiden "pakko olla tavoiteltavissa ja paineet" ovat hyvin tuttua myös tännekkin ja huomaan toisinaan miten vahvasti se koukuttaa ja aihetuttaa ihan jopa ärsytystä. Helposti esimerkiksi tylsyyttä tulee paikattua sillä että ottaa sen luurin käteen ja alkaa tavaamaan näitä tyypillisiä facebookkia ja instagramia läpi edes takas kunnes lopulta on mennyt aikaa x etkä ole saanut mitään järkevää aikaiseksi esimerkiksi sillä omalla ajalla. Olen myös tietoisesti koittanut jättää kännykän selaamista vähemmälle ja vaikka se opittu tapa onkin haastavaa sivuuttaa, sitä huomaa kuitenkin miten hyvää se tekee kun keskittyy ihan johonkin muuhun tai vaikka nauttimaan ihan siitä tekemättömyydestä/häiriöttömyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Niinpä, ihanasti erottuvat tuollaisessa hämärässäkin miljöössä. ^^

   Joo, siis tämä on ihan älytöntä. Ja siis ei muuten mitään, mutta jos vaaditaan muita olemaan tavoitettavissa koko ajan, niin mennään jo ihan liian pitkälle. Somessa ja tavoitettavissa oleminen pitäisi olla oma päätös, ei jonkun muun vaatimuksesta lähtevä, ellei kyse ole esim. päivystystyöstä, sovitusta kontaktista tai hälytystehtävistä. Mie kanssa jätän puhelimen välillä sivuun, kiinni tai otan ilmoitukset pois ihan siksi, että minulla on paljon muutakin tekemistä kun päivystää, että jos tulee jotain. Nopeammin tulee valmistakin, kun ei tarvitse koko ajan vastailla viesteihin yms. :) Some on parhaimmillaan ihana asia, mutta myös kuluttava, jos sitä käytetään väärin.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)