perjantai 3. helmikuuta 2023

Vastuullista muotia Liettuasta - Son de Flor

Viime syksynä raaskin vihdoin panostaa ensimmäiseen Son de Florin vaatteeseen, joita olen ihastellut jo kauan eri vaikuttajien sosiaalisissa medioissa. Materiaalina Son de Florin vaatteissa on pellava ja vaatteiden naiselliset leikkaukset, sekä liehuvat kellohameet ovat sydäntäni lähellä. Son de Florin tyyli sopii siis makuuni täydellisesti. Tämä yritys Baltiasta on loistava esimerkki siitä, ettei vastuullisten vaatteiden tarvitse olla laatikkomaisia ja kirjavia tunikoita, vaan taitavasti kaavoittamalla myös joustamattomista materiaaleista saa kauniisti istuvia eri vartalotyypeille. 

Son de Florin valikoimasta haluaisin tilata monet mekot ja hameet, mutta ensimmäinen ostokseni oli midimittainen kellohame Rosemary Green- sävyssä. Tämä vihreä on upea sävyltään, murrettu vihreä ja silti raikas sävyltään. Samaan tilaukseen lisäsin myös irroitettavat henkselit saman värisenä, sillä niitä voi käyttää muidenkin vaatteiden kanssa yksityiskohtana. 

Hameen taskusta löytyi pieni juuttinarulla solmittu paperirulla, jossa luki "Don't look at your feet to see if you are doing it right. Just Dance. -Anne Lamott". Näinhän se on - se fiilis, joka tulee kun laitat hameen päälle. Rullan laitoin korurasiaan talteen. Neuletakki - Maison Scotch
Toppi - Zara
Olkalaukku - Marimekko
Pellavahame - Son de Flor 
Korkokengät - Calvin Klein Jos kuvailisin Son de Floria brändinä, niin kuvaisin tyylin olevan vanhan ajan eleganssia, kestäviä arvoja ja upean naisellista muotokieltä. Olen ennenkin kertonut täällä blogin puolella, että pidän todella paljon baltialaisesta muodista, joka on yleisesti ottaen naisellisempaa ja naisellisella tavalla näyttävämpää kuin suomalainen muoti, vaikka itse vaate olisi klassinen. Toki Suomestakin löytyy muutama brändi, jotka valmistavat istuvia vaatteita, mutta enemmistö on väljää ja mahdollisimman vähillä saumoilla valmistettua vaatetta. 

Minusta oli mahtavaa kierrellä Virossa muutamia vuosia sitten tutustuen pieniin putiikkeihin ja vaatteiden valmistajiin, sekä itselleni uusiin brändeihin. Vaatteissa oli käytetty rohkeasti erilaisia materiaaleja ja tekstuureja, jonka lisäksi mallit olivat kauniita leikkauksineen. Osa mekoista, sekä uimapuvuista olivat jopa rohkeita. Joskus pitäisi käydä vastaavalla matkalla myös muissa Baltian maissa, kun matka ei ole mahdottoman pitkä. Son de Flor on vastuullinen brändi, joka kertoo tuotantoketjustaan ja materiaalien alkuperästä avoimesti. Son de Florin käyttämä pellava on kasvatettu ja kudottu kankaaksi EU- alueella, tarkemmin sanottuna kankaat kudotaan Liettuassa ja pellava on Liettuan lisäksi EU-alueella kasvatettua. Liettuassa kasvatetun pellavan paras puoli on se, että kuitu on pidempää ja laadukkaampaa hyvien kasvuolosuhteiden takia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pellava on sileämpää ja kestää pidempään käyttöä kuin kuumissa maissa kasvatetut kuidut ja niistä tehdyt pellavakankaat. Jos pellavan hyvät ominaisuudet kiinnostavat, niin kannattaa käydä lukemassa yrityksen sivuilta tämä artikkeli. Myös muut tarvikkeet he hankkivat saman kaupungin sisältä minimoidakseen hiilijalanjälkensä. 

Brändi sai alkunsa, kun kaksi siskosta alkoivat pohtia, että miksei sellaisia vaatteita ole, jotka kestävät kauniina vuodesta toiseen? Molemmat olivat kyllästyneet pikamuodin nopeaan sykliin ja kestämättömään tuotantotapaan. Heidän mielestään oli ja on edelleen mahdollista hidastaa vaateteollisuuden sykliä luomalla kestäviä ja laadukkaita tuotteita, jotka kestävät hyvällä hoidolla vuodesta toiseen.  Tästä olen täysin samaa mieltä - jo pelkästään vaatteen hinta nostaa sen arvoa käyttäjän silmissä, jolloin vaatetta käytetään ja pestään oikein. Arvokkaampaa laadukasta vaatetta voi myös korjauttaa ja kaventaa, jolloin vaatteen käyttöikä kasvaa huomattavasti. Halpaa, huonolaatuista tuotetta ei voi aina korjata, koska yleensä kangas on niin haperoa, että se menee jo varovaisesti purkaessa rikki. Kallista vaatetta kohdellaan kuin kukkaa kämmenellä, mutta halpa lentää samantien roskikseen, jos siihen tulee reikä tai sauma menee rikki. Ympäristön kannalta on harmi, että muutaman euron tuotetta ei nähdä korjauskelpoisena, kun korjauksen hinnalla saa uuden. 

Yleensä ompelen vaatteeni itse tai ostan kirppiksiltä, mutta tämä ostos oli pidemmän harkinnan tulos ja oli ehdottomasti hintansa arvoinen ostos. Kellohameessa on saumoihin piilotetut isot taskut, hieman joustava vyötärö ja takana piiloketju, sekä nappi. Täysikellohame hulmuaa kauniisti ja saumat ovat hyvin huomaamattomat. Ompelujälki on tarkkaa ja pelkästään tikin pituutta, sekä ompeleita katsomalla huomaa, että vaate on ammattilaisen valmistama. Minusta on ihanaa, että Son de Flor esittelee myös heidän ompelijansa verkkosivuillaan - aivan kuin koko tuotantoketju ompelijoista yrittäjiin olisi suurta perhettä. Monet Son de Florin vaatteet tehdään tilauksesta ja tarkasta leikkuusta ylijäävä materiaali päätyy valmistajille, jotka valmistavat pellavasta pienempiä tuotteita. Kellohame tuli pahvisessa laatikossa perille silkkipaperin ja juuttinauhasta tehdyn rusetin kera, muovia pakkaamisessa ei käytetä ollenkaan ja joskus samaa pakkauslaatikkoa käytetään useammin kuin kerran. Paketti oli jämäkkä ja tuli ehjänä perille, jonka lisäksi kellohame saapui hyvissä ajoin toivotuksi päiväksi. Varmistin siis ennen tilaamista, että ehtisikö hame haluamaani päivään mennessä perille, koska kellohame ja henkselit valmistettiin tilauksesta. Yritys lupaa istuttaa yhden puun jokaista heille tehtyä tilausta kohti. 

Son de Flor ottaa vastaan myös jo käytettyjä Son de Florin vaatteita, jos ne eivät enää palvele alkuperäistä käyttäjää syystä tai toisesta - tällä tavalla vaatteelle saadaan uusi elämä jonkin toisen henkilön käytössä. Tämä on nykyaikaa vastuullisten brändien kanssa! Tästä on myös se hyöty, että samalla joku toinen voi toteuttaa haaveensa kauniista vaatteesta ostamalla sen käytettynä, jos uutta ei voi tai raaski muuten ostaa itselleen. Tällä yrityksellä on arvot kohdillaan ja kokemukseni Son de Florin vaatteista, sekä asiakaspalvelusta on todella hyvä, joten tulen ostamaan heiltä jatkossakin vaatteita. 

Joko tämä yritys on teille tuttu? Iskeekö brändin feminiininen ja klassinen tyyli omaan makuusi? 

4 kommenttia:

 1. Moikka! Tämä oli mulle täysin uusi vaatemerkki. Mulle ei itse ihan iske noin romanttinen tyyli, mutta ihastelin kauniita värejä ja tosiaankin hyviä leikkauksia :) Kuulostaa myös hyvin vastuulliselta yritykseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Oooi, ihanaa että brändi on siulle uusi! :) Mie olen näitä Son de Florin vaatteita katsellut jo kauan, jotenkin niin ihanan romanttinen ja naisellinen tyyli vaatteissa. Silti passaa nykyaikaan, vaikka tyyliltään ovat ns. vanhanaikaisempaa, kuin nykymuoti on pääasia suoraa ja mahdollisimman vähillä saumoilla, että valmistus olisi mahdollisimman nopeaa. Värit ovat upeita, löytyy moneen makuun! Varsinkin murretut vihreät, oranssit ja punaiset kiehtoo itseäni.

   Leikkaukset ovat kyllä upeat, huomaa ammattilaisten olevan asialla! <3 <3 Vitsi pitäisi jotain sellaisia helman liehutus kuvia käydä ottamassa jossain sysimetsässä. :D Huippua viikkoa siulle!

   Poista
 2. Onpas kaunis hame. Piti käydä nettisivuilla katsomassa, millaisia vaatteita valmistavat. Aika moni on vähän turhan vanhanaikainen, mutta metsänvihreä hame näytti ihan omalta. Vaikea vain valita, olisiko classic skirt vai kietaisuhame parempi 🤔 Kiitos vinkistä, oli ihan uusi vastuullinen merkki minulle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Olen kyllä hurjan tyytyväinen ostokseeni, todella taitavasti tehty hame ja tuntuu mukavalta päällä. :) Tulevaisuudessa todennäköisesti panostan kietaisumekkoon ja lyhyempään hameeseen minkä aiemmin bongasin verkkokaupasta, molemmat ovat kauniita.

   Kietaisuhame olisi myös ihana ja siinä olisi säätövaraa, jos käyttää esim. neuleen kanssa tai mikäli kaipaa enemmän säätövaraa vyötärölle. Katsoin just, että kietaisuhameessa on kymmenen sentin säätövara eli saapi säädettyä sen mukaan mitä alla on. Ainakin itellä tulee yleensä sujautettua paidan helma vyötärön alle. :) Kauniisti jää tuo rusetti vyötärölle, näyttää söpöltä ja metsänvihreä on yksi lempiväreistäni! Ihana kuulla, että vinkistä oli hyötyä - tällä brändillä on arvot ja tuotteiden laatu kohdillaan. <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)