torstai 9. helmikuuta 2023

Pukeutuminen fiiliksen mukaan - kokomusta päivän asu

Pitkästä aikaa asukuvia, joissa on aika lailla kokonaan musta asu! Viime aikoina tummat värit ovat viehättäneet enemmän eli mustaa on ollut päällä. Minulla yleensä värit kertovat myös mielialasta, sillä viime viikko oli melkoisen synkkä sävyltään. Silloin herkemmin kaivaa kaapista mustimmat vaatteet päälle. Ei siis mitään vakavaa ole sattunut, mutta stressiä ja vastoinkäymisiä oli huomattavasti normaalia enemmän. Siitä syystä mielikin maassa ja usein käy niin, että joku menee pieleen ja sen jälkeen tuleekin sellainen pieleen menneiden asioiden sumppu. Tuntuuko sinustakin joskus siltä, että kaikki pienetkin vastoinkäymiset kertyvät aina samaan ajankohtaan? Villakangastakki - Rokita
Paita - Metsä/Skogen
Kellohame - Rokita
Korkokengät - Minna Parikka
Laukku - Love Moschino
Kaulahuivi - Gina Tricot
Kaulakoru - HexAsylumVärit kertovat yllättävän paljon, niin pukeutumisesta kuin ihmisestäkin. Musta on tyylikäs ja ajaton sävy, jota pidetään myös hoikentavana. Tähän asukokonaisuuteen tuli hieman väriä hameen kukkakuvioista ja korkokengistä, jotka valitsin jalkaani mukavuuden takia. Odotan innoissani, että saan käytettyä nämä Minna Parikan Raquel- kengät suutarilla pinnoitettavana, jotta korkokenkien pohja olisi pitävä myös talvella. Pinnoitus suojaa kenkien pohjia myös kosteudelta. Raquel- kenkien korko on hyvin samanlainen kuin näissä Pfeiffereissa ja korkojen naisellisuuden lisäksi kengät ovat todella hyvät jalassa. Odotan siis myös Raquel- korkkareista tulevan yhdet käytetyimmistä Parikan kengistäni. Tuulisena pakkaspäivänä valitsin päälleni pitkän mustan villakangastakin eli hieman lisää mustaa asukokonaisuuteen. Näitä kuvia katsellessani huomasin, että takin napit ovat lähes täysin samaa sävyä kuin hameen kukkakuviot. Olen itse ommellut sekä takin, että hameen, mutta en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota keskenään saman värisiin yksityiskohtiin. 

Tummissa asuissa on paljon tuttuja elementtejä, kun nuorena pukeuduin pääosin pelkästään mustaan. En tiedä, onko täysin kokomustissa asuissa kotoisa olo vai mitä, mutta samaan aikaan tummat asut viehättävät mieltäni tällä hetkellä enemmän kuin normaalisti. Värikkäät kengät sentään pysyy jalassa, vaikka muuten tulisi valittua pelkkää mustaa! 

On ihanaa, miten asuun kuin asuun saa vähän iloa pelkästään kenkien tai laukkujen avulla. Sama pätee kieltämättä myös takkeihin, Suomessa suurimmalla osalla on musta tai tumma takki talvisin. Jos valikoima on kovin tummaa ja maanläheistä, niin eihän se ole ihme - harvoin löydät värikkäitä takkeja kaupoista. Tämän huomaa myös käytettyjen takkien tarjonnassa, sillä on hankala löytää esimerkiksi sähkönsinistä mokkanahkatakkia tai pastellisävyistä nahkatakkia käytettynä. Myös valkoisen bikertakin etsiminen hävittämäni takin tilalle on ollut tuskan takana, sillä suurin osa löytämistäni takeista on keinonahkaa aidon nahan sijaan. Kankainen bikertakki kävisi myös, jos materiaalit olisivat kohdillaan, mutta keinonahkaista en osta. 

Kengissä onneksi riittää enemmän valinnanvaraa värien osalta. Erityisesti tietyiltä merkeiltä saa myös muuta kuin klassisia sävyjä, kuten Minna Parikalta, Steve Maddenilta ja Sugarfree Shoesilta. Mukavaa torstaita teille kaikille! 

4 kommenttia:

 1. Musta on aina niin tyylikästä! Ja varsinkin tuollaisten värillisten kenkien kanssa. Toivottavasti mieliala kuitenkin kohenee ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️ Musta on kieltämättä tyylikästä ja tuo vähän sellaista mystisyyden tunnetta asuun kuin asuun. 😊 Eiköhän tää tästä, vähän aaltoillut fiilikset, mut kevättä kohden mennään ja valon lisääntyessä alkaa mielikin olla kirkkaampi. ❤️ Ihanaa loppuviikkoa siulle!

   Poista
 2. Huono asia tai vastoinkäyminen on kuin tarrapaperi, joka kerää muita huonoja juttuja kunnes siihen ei enää tartu. Sitten joku hyvä saa aikaan voimaa heittää se tarrapaperi roskiin. Toivottavasti käyttöön saatavat Parikat olis se hyvä juttu. :) Ihania kuvia! Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuvaus! ❤️ Tuntuu todellakin silti, että vastoinkäyminen on kuin tarrapaperi, joka kerää kaiken muun kökön samaan kunnes mitään ei enää tartu. Viime viikonloppu teki terää, oltiin viettämässä ystävyysviikonloppua Juuassa ja ystävien seura, kaikki se nauru ja hauskanpito sai paremmalle tuulelle. 😊 Josko saataisiin vielä lisää näitä aurinkoisia pakkaspäiviä, nekin virkistävät kummasti. Ja kiitos, huippua että pidät - vähän harvemmin ollaan asukuvia otettu ja kuvaaminen jää usein iltapäivään. ❤️ Toivottavasti myös sinulla oli ihana viikonloppu ja vielä parempaa viikkoa sinnepäin!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)