sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Juhlapukeutumisen klassikko eli pikkumusta

Meillä ollaan nyt viikonlopun ajan vietetty aviomieheni ja lapsemme synttäreitä sukulaisten ja kavereiden kesken. Juhlapukeutumiseeni vaihtoehtoina olivat Englannissa valmistettu sähkönsininen kellomekko, siskoltani Tanskan tuliaisina saatu satiiniunelma ja Soaked In Luxuryn pikkumusta "volangeilla" eli pitkittäisillä röyhelöillä. Muitakin pikkumustia toki vaaterekiltä olisi löytynyt, mutta oma fiilikseni sopi parhaiten näihin mekkoihin! Näistä valitsin viimeisimmän eilen päälle, mieheni kanssa tuumailtiin, että se olisi vaihtoehdoista sopivin näihin juhliin. Juhlat pidettiin meillä, joten ulos ei ollut tarkoituskaan mennä eli pelkällä mekolla ja ohuilla stay-up sukilla mentiin sisätiloissa.

Ulos kuvaamaan mennessämme laitoin tietenkin mahdollisimman korkeavartiset saappaat, ihanan lämpimän villakangastakin, lapaset ja otin kainaloon laukun, jota tämän asun kanssa käyttäisin jos juhlat olisivat olleet muualla kuin omassa kodissa. Nämä kuvat ovat kahtena eri päivinä otetut, sillä eilen oli niin paljon pakkasta ja niin kova tuuli, että en todellakaan ottanut takkia pois hetkeksikään! Tänään on vain pari astetta pakkasta, joten kuvaaminen sujui jäätymättä ja koko mekko pääsee nätisti esille.

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress-3

Soaked_In_Luxury_pikkumusta-4

Villakangastakki - Rokita
Pikkumusta - Soaked In Luxury
Saappaat - Dame Rose (Italiasta)
Laukku - Cobblerina
Kaulakoru - Kalevala Koru
Lapaset - teetätetty

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress-2

Pikkumustissa on se etu, että ne ovat helppoja vaatteita ja sopivat moniin tilanteisiin erilaisista juhlista näyttelyiden avajaisiin. Mekon kanssa ei tarvitse miettiä millainen ylä- tai alaosa sen kanssa tulisi laittaa. Pikkumustan materiaalista riippuen se voi olla joko juhlavampi tai arkisempi, esimerkiksi mattapintainen vähän paksumpi kangas sopii myös arkeen oikeiden asusteiden kanssa. Neuleella mekkoa saa arkisemmaksi ja jakulla, pitsibolerolla, pienemmällä laukulla tai koristeellisilla yksityiskohdilla pikkumustasta tulee juhlavampi. Mekon pituus on myös yksi tekijä mekon juhlavuuteen, mutta materiaali ja mekon tyyli ovat minusta suurimmat tekijät juhlavuuteen tai arkisuuteen.

Omasta vaatekaapistani löytyy sekä arkisia, että juhlavia pikkumustia - jotkut ovat helposti asustettavissa tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta satiiniset juhlamekot ovat selkeästi juhlavampaan tilaisuuteen strasseineen päivineen. Minulta löytyy ainakin yksi "kevyempi" pikkumusta, jota olen käyttänyt muun muassa kesällä juhlissa ja ns. suuremmissa mökkibileissä.

Soaked_In_Luxury_pikkumusta-8

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress-5

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress-4

Soaked_In_Luxury_pikkumusta-7

Soaked_In_Luxury_pikkumusta-9

Tämän pikkumustan saumojen röyhelöt ovat aivan ihanat ja tuovat volyymia yläosaan, mutta myös näyttävyyttä muuten ihan tavallisen malliseen mekkoon. Toiselta sivulta löytyy tosin koko pituudelta pukeutumista helpottava metallinen vetoketju rypytyksillä, mutta se jää aika hyvin näiden röyhelöiden varjoon. Tämän tyyppisistä yksityiskohdista pidän vaatteissa, jotain aika simppeliä ja silti yllättävän näyttävää. Pikkumustissa muunneltavuus, siisteys ja klassisuus ovat varmaankin parhaita piirteitä sen lisäksi, että ne ovat niin moniin tilanteisiin sopivia.

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress-12

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress-14

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress-11

Viihdyin asussa hyvin koko päivän ajan ja juhlatkin menivät mukavasti. Tänä vuonna taisi olla enemmän vieraita kuin viime vuonna, aika ihana juttu! Nuoremmat sisarukseni pääsivät kaikki paikalle ja hekin viihtyivät täällä meillä pitkään. Pyysimme yhtä siskoani leipomaan kakun meidän viisivuotiaalle, kun aika meni meillä liian tiukille muiden tarjottavien ja ylitöiden takia. Todella hieno kakku tulikin Ryhmä Hau- hahmoineen ja mirror glaze- pintoineen, kakkua kiertävistä ja koristavista yksityiskohdista puhumattakaan. Suuri kiitos vielä sinulle, Kukku, luet tämän postauksen kuitenkin! :) Teimme sitten loput tarjoilut mieheni ja lapsemme kanssa, joten saatiin kaikki ajoissa valmiiksi ja jopa jouduimme hetken odottelemaan vieraita. Harvinaista, etten sanoisi.

Tänään itselläni on mennyt päivä kuvatessa asua ja muuta tänne blogiin, mutta ennen kuvaamista tein kouluhommia muutamia tunteja. Huomenna taas takaisin töihin, mikäli olo pysyy yhtä hyvänä kuin tänään ja eilen, loppuviikosta jouduin ottamaan vapaata terveydellisistä syistä. Tänään kuitenkin vielä kestitään muutamia vieraita tässä illan mittaan, mutta loppuillan otan sitten rennosti!

OOTD_styleblogger_Finland_Little_Black_Dress-13

Olisi mukavaa kuulla, että millaisia pikkumustia teillä on? Onko yksi mekko vai muutama erilainen? Mikä pikkumustissa on parasta? Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

8 kommenttia:

  1. Todella tyylikäs mekko, olet ollut upea näky! ♡ :) Minulta itseasiassa puuttuu kokonaan tämä naisen yks tärkeimmistä vaatekaapin elementeistä, varmaan siksi, kun vielä sitä täydellistä mekkoa ei ole tullut vastaan..🤔 Siinäpä vois olla yks projekti jota voitas alkaa suunnittelemaan jossakin kohtaa!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maria! <3 Tuntuikin siltä, ihana oli pukea tämä mekko ja muutenkin tähän lookiin olen itsekin todella tyytyväinen. :) Ohhoh, en olisi uskonut! :O Siinä vois tosiaan olla projektia, tällainen pikkumusta on vähän niin kuin "jokapaikanhöylä" - pelastaa kiireessä asukriisit ja sopii niin moniin tilanteisiin. :`DD :)

      Poista
  2. Aivan ihastuttava pikkumusta röyhelöineen kaikkineen! Muhun ei oikein tuo röyhelötrendi oo iskenyt, mutta tässä mekossa se on oikein kiva ja voisin huoletta heittää tällaisen ylleni :) Mulla on tasan yksi klassisempi pikkumusta, jonka oot tainnutkin blogissani jo bongata ;) Kangas on kiva pitsinen, tykkään kun mekko käy niin juhlaan kuin arkeenkin riippuen toki mitkä asusteet heittää sekaan :) Kiva synttäriasu kaiken kaikkiaan, onnittelut lapsoselle ja miehellesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Mie tykkään röyhelöistä todella paljon, mut nykyään ei tule niin usein enää röyhelöitä käytettyä kuin ennen. Tällaiset virtaviivaiset röyhelöt ovat varmaan parhaimpia mitä löytyy - tavallaan on näyttävä, mutta ei kuitenkaan rönsyile liikaa. :) Joo, olen kyllä bongannut sen siun pikkumustan ja onhan se tainnut näkyä sekä arki- että juhlakäytössä, jos en väärin muista. :) Kiitos ja kiitos, mie välitin onnittelut eteenpäin!

      Poista
  3. Mä en ole koskaan lämmennyt ylipolvensaappaille mutta hitsi että tässä asussa näyttää kivalta! :O Ehkä tuo kun saappaat ja mekko ovat samaa väriä ja asun yleisilme "rauhallinen" niin korostavat sopivasti toinen toisiaan (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tässä asussa saappaat toimivat! <3 :) Ylipolvensaappaat näyttää parhaimmalta kun varsi ei ole liian leveä eikä liian ruttuinen. :) Ja korkoa pitää tietysti olla reilusti. Kiitos paljon kommentista, mukava oli lukea siunkin pohdintoja tästä asusta! :) <3

      Poista
  4. Kolme pikkumustaa löytyy.... Vähemmälläkin pärjäisi, mutta ovat kaikki olleet pitkäikäisiä ja monipuolisessa käytössä. 18-10 vuotta! Jossain vaiheessa kaapissa oli neljäkin, mutta se neljäs päätyi kirpparille, kun halusin karsia määrää ja tuo kyseinen ei enää istunut. Mekoissa ollut just ajatuksena ostettaessa, että voi soveltaa myös arkena. Yksi mekoista oli oikeastaan myynnissä mustana rantamekkona, mutta enemmän olen käyttänyt pikkujouluissa ym. Nyt mulla on ideoita jalostaa niitä hieman eteenpäin pienillä muokkauksilla. Semmonen arkisovellus mekon käyttöön itelle on muodostunut, että solmin miehen ruudullisen (ns. arkisemman) kauluspaidan yläosaan. Välillä sitä kysyy itseltään, että tarviiko oikesti noin monta, mutta toisaalta joillakin ihmisillä on esim. kuudet farkut. Jos ei ole kovin innokas farkkujen käyttäjä, niin noista mekoista saisi aika nopeasti hyvin minimalistisen vaatekaapin kyhättyä. (Johon en pyri, vaikka monessa muussa asiassa minimalismia seuraankin. ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, kolmessa on jo hyvin valinnanvaraa! :) Ja käyttöikä on todella hyvä, varsinkin kun panostaa istuviin vaatteisiin. Kuullostaa hyvältä, miullakin meni kirppikselle parit mekot just istuvuuden takia ja ihan silläkin, kun pikkumustia minulta jo löytyy aika mukavasti. Kolme ei kuitenkaan hirveän paljon ole, minusta ongelma on silloin jos ostaa 24/7 jotain uusia fast fashion- tuotteita ja jättää käyttämättä parin käyttökerran jälkeen. Siun näkökulma on paljon kestävämpi ja ympäristöä säästävämpi. :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)