keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Päivän asu kukkahameella + helppo ohje hameen ompelemiseen

Ompelin jo tovi sitten yhden hameen itselleni ja tässäpä olisi ensimmäiset asukuvat hameella! Kyllästyin siihen, kun aiempi high low- helmainen hameeni sähköistyi jalkoihin kiinni, joten halusin ommella itselleni uuden luonnonmateriaaleista. Silkkisestä olemuksestaan huolimatta kukkakangas on 100% hienoa puuvillaa ja vuoriksi laitoin valkoista puuvillatrikoota. Eipähän jää enää jalkoihin kiinni käytössä tai hiosta, vaan on niin mukava päällä kuin vaate voi vaan olla!

Asuinspiraatio_kesa_2019

Napapaita - Zara
Kukkahame - Rokita
Olkalaukku - Marimekko
Korkokengät - Nly Shoes
Rannekoru - Coruu*
Aurinkolasit - Instrumentarium*

*Saatu blogin kautta.

Kuvat; Tanja Räty

Kukkahame_kesamuoti_2019

Coruu_silikonikoru

Kauniin kukkakankaan löysin Pala-Sopista asiakkaalle, mutta tätä oli pakko hakea omaankin hameeseen. Aidon näköiset kukat kankaassa ovat upeat ja kangas on melko uniikki, sillä sitä oli vain yksi pakka myynnissä ja viimeksi sitä oli enää pari metriä jäljellä, kun liikkeessä kävin. Pala-Sopin valikoimassa on kyllä muitakin upeita kukkakankaita, joita ei välttämättä muualta Suomesta saa.

Kevyt puuvillainen hame on hengittävä päällä ja sopii myös helteille hyvin. Tällä kertaa puin valkoisen paidan sijaan mustan, joka sopiikin nätisti tähän asuun. Muuten asusteiden osalta mentiin hempeällä linjalla, mutta laukku toi väriä asuun. Vaaleanpunaiset pitsikorkokengät tuntuivat hyvältä valinnalta ja käteen laitoin pitkästä aikaa Coruun silikonikorun, jonka sain useampi vuosi sitten blogin kautta.

Kukkahame_blogi

Kukkahame_paivan_asu

Marimekon_Alisa_laukku

Peep_toe_high_heels

Tämä hame oli sen verran helppo tehdä, että kokosin ohjeen teillekin - josko tämä inspiroisi jotakin teistä kokeilemaan oman hameen ompelua! Vinkkaisin, että kannattaa valita hyvin laskeutuva kangas ja mikäli haluamasi kangas on sähköistyvä, niin sähköistymistä voi estää käyttämällä jaloille esimerkiksi oliivia sisältävää vartalovoidetta. Tätä vartalovoidevinkkiä käytetään usein muotinäytöksissä, etteivät puvut tarraa jalkoihin kiinni.

Pitsikengat_dustypink

Asu_puuvillahameella

Tyyliblogi_asukuva

Korkokengat

Tyylibloggaaja_Pohjois-Karjala

Hameen ompelu - helppo ohje


Tarvikkeet;
- Kangasta kahden hameen pituuden verran tai kahden kuvion verran, jos kangas on samantyyppinen kuin omassa hameessani eli kuviot menevät kangaspakalla sivusuunnassa
- Lankaa
- Kuminauha (+nappi, jos käytät napinläpikuminauhaa)
- Vuorikangasta, mikäli haluat vuorillisen hameen tai päällikangas vaatii alleen vuorikankaan

Mittaa hameen pituus edestä, takaa ja sivulta. Taita kangas keskeltä ja tarkista, ettei eteen tai taakse tule kukkaa tms. kuviota häiritsevään kohtaan. Merkkaa pituus keskeltä ja huolehdi, että kappaleen leveys on vähintään lantionympäryksesi + 3cm, muuten et saa hametta päälle ilman vetoketjua. Mitta saa olla myös väljempi, että rypytystä tulee enemmän. Mittaa sivunpituus kankaalla ja piirrä kaari tämän sekä hameen keskipituuden välille. Leikkaa suorakaiteen muotoinen 6cm leveä kappale, joka on myös hieman yli lantionympärysmittaasi pidempi.


Korkokengat_vaaleanpunainen

Paivan_asu_Ilosaari_Joensuu


Ompeleminen


Ompele ja huolittele sivusaumat. Ompele helmaan kapea päärme. Rypytä kangasta tarvittaessa joko kuminauhan tai poimutuslankojen avulla, jotka ommellaan kankaan reunaan mahdollisimman pitkällä tikillä. Ompele vyötärökaitale renkaaksi ja jätä tarvittaessa kolo, josta kuminauhan saa nappiin kiinni. Kuminauhan voi ommella tässä vaiheessa vyötärökaitaleen sisälle tai voit pujottaa sen hameen ollessa muuten valmis. Taita vyötärökaitale kahtia niin, että sauma jää toiseen reunaan ja merkkaa toinen puoli nuppineulalla. Näin saat hameen sivusaumojen kohdat selville ja näet, tarvitseeko rypyttää hameen alaosaa lisää. Ompele vyötärökaitale ja hameosa toisiinsa kiinni, huolittele sauma. Silitä valmis hame.

Ompele tarvittaessa vuori paikoilleen kiinnittämällä se vyötärökaitaleen ja helman väliseen saumaan. Vuori voi olla lyhyt, ettei se näy käyttäessä tai muutamaa senttiä lyhyempi kuin hameen päällimmäinen puoli. Vuorin voi kiinnittää sivusaumoista nauhan avulla kiinni päällimmäiseen osaan.


Asu_Ilosaari_Joensuu

Itsetehty_hame_highlow_helmalla


4 kommenttia:

  1. Olipas hauska nähdä lisänä ompeluohjeet tässä postauksessa, vaikka itse tuskin tartunkaan ompelukoneeseen ja alkaisin työstää omaa hamosta! :D Monia omien vaatteiden tekijöitä kuitenkin voi kiinnostaa, joten huippu idea!

    Todella kivan näköinen kesälook kokonaisuudessaan ja ihana kuvauspaikkakin. :3 Itse olisin ehkä valinnut valkoisen paidan tähän kokonaisuuteen. Mustakaan paita ei ole paha, tosin sitten olisin valinnut mustat kengät. ;) Paita kuitenkin mätsää tässäkin todella hyvin, sillä hameen helmassa kun on myös tummempaa kuviointia, joten kyllähän se näinkin passaa!

    Ihanaa viikonloppua upeus <3 Jospa pian ennätettäisiin näkemään, alkaa olla jo ikävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata, aivan ihana kuulla! :) <3 Näistä vaatteiden (ja kenkien) korjausvinkeistä monet ovat tykänneet ja olihan miulla ennen blogin aiheiden rajaamista aika paljonkin juttuja käsitöistä sekä tuunaamisesta. Nyt näitä on mukava julkaista välillä, mutta toki työnpuolesta ei ihan kaikkia vinkkejä kannata jakaa. ;) Jotain pientä kuitenkin harrastelijoille, kun heitä aika paljon löytyy seuraajista.

      Mukava kuulla, että pidät asusta! <3 Ilosaari oli rempassa aika pitkään, mutta tuo valmistunut Ilosaari on todella kaunis ja sieltä löytyy paljon uimapaikkoja. Muutenkin se on suosittu piknik- ja ajanviettopaikka. Miulla oli myös valkoinen paita mielessä, mutta tämäkin kyllä sopii - joskin valkoinen olisi paremmin toiminut noiden kenkien kanssa. :) Samoja mietteitä siis molemmilla!

      Kiitos, toivottavasti siellä oli myös ihana viikonloppu! <3 Yritetään saada tapaaminen sovittua johonkin väliin, pitää laittaa viestiä tarkemmin! ^^

      Poista
  2. Tuo hameen leikkaus on kyllä aivan ihana! Mie kun en ompelukoneeseen tartu, niin siehän voisit tehdä miullekin tollasen? :) parilla variaatiolla ja mustalla kankaalla. Kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja! <3 Voin tietysti tehdä, laitahan tarkemmat speksit vaikka WhatsAppissa tulemaan. :) Miulla on tälläinen mustanakin, itseasiassa tänään päällä. Pitäisi kuvata jossain välissä, viimeksi viime vuonna on tainnut näkyä asukuvissa. Mukava kuulla :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)