torstai 27. kesäkuuta 2019

Ramipellavahame päivän asussa ja todella huono asiakaspalvelukokemus

Kirjoitan tänään sopivasti hellevaatteista, kun täällä on satanut aamusta asti kaatamalla. Hellettä on edessä kuitenkin vielä tämän kesän aikana, joten josko nämä aurinkoiset kuvat tuovat kesäfiilistä harmaimpaankin päivään! Tämä asu sai alkunsa pohdiskelustani siitä, että mitä tekisin kangaspakan viimeisellä reilulla metrillä? Noh, mitäpäs muutakaan kuin lyhyen pellavahameen, sillä ramipellava on ihanan viileää kesällä ja on hienompaa kuin tavallinen pellava. En viitsinyt jättää noin pientä pätkää enää pakalle varastoon ja hyvä niin.

Paivan_asu_royhelotopilla

Toppi - Lindex
Pellavahame - Rokita
Olkalaukku - löytö Espanjasta
Kaulakoru - Kalevala Koru
Korkokengät - Guess
Aurinkolasit - Instrumentarium*

*Saatu blogin kautta.

Kesamuoti_2019_inspiraatio

Vakituiset lukijat saattavat huomata mallin vaikuttavan tutulta, sillä minulla on ennestään murretun oranssinsävyinen hame Zarasta. Muutin hieman hameen mittasuhteita - lisäsin helmaan pituutta, kapeamman käänteen helmaan, yläreunan röyhelö on korkeampi ja kuminauha on napilla säädettävä eli saan kurottua vyötäröä helposti, kun kuminauha löystyy pesujen myötä. Zaran hameessa vyötärön kuminauhaa ei voi säätää ollenkaan, eli se pitää jossain välissä vaihtaa purkamalla hieman saumaa. Tämän mallisten hameiden ompelu on ihan superhelppoa ja nopeaa.

Olen tykännyt tästä pellavahameesta niin paljon, että saatan ommella pari vastaavaa lisää pellavasta ja puuvillasta. Pellavan etuna on se, että se on viileää kesällä, mutta lämmintä talvella. Materiaali on kuitenkin rypistyvä, mutta minusta ramipellava ja normipellava rypistyvät hieman eri tavalla - ramipellavan ominaisuudet, kuten pehmeys ja sileys, miellyttävät minua tavallista pellavaa enemmän. Ramihan on pellavaa muistuttava kangas, joka on valmistettu kiinanruohosta eli nokkosmaisesta kasvista.

Korkokengat_Guessilta

Asu_pellavahameella

Tyyliblogi_asukuva_pellavahame

Viime aikoina olen käyttänyt enemmän punaista pukeutumisessani ja halusin tähänkin asuun ottaa hameen lisäksi myös punaiset asusteet. Rokahtava huulilaukku tasapainottaa röyhelöiden söpöyttä ja satiiniset avokkaat sopivat asun sävyihin hyvin. Asu on aika arkinen, mutta toimiva hellepäiviin ja kesään muutenkin!

Tämä laukku on kaikessa kauneudessaan ihana, mutta välillä vähän naurattaa kaupassa käydessäni asetella lompakko, puhelin, avaimet ja kameran vara-akku niin, että laukku menee myös kiinni. Sinänsä hyvä, että peruskauppareissuilla ei muuta tarvitsekaan, mutta töissä pitää usein olla mukana myös joku muu kassi. En kyllä silti vaihtaisi, sillä koko on juuri sopiva tämän laukun ulkoasua ajatellen.

Olkalaukku_huulet

Kesamuoti_hellepukeutuminen_2019

Satin_pumps_from_Guess

Itsetehty_hame_paivan_asu

Asu_pellavahameella_muotiblogi

Guess_highheels

Huulilaukku_lips

Tämän kirjoittamisen voima on kyllä uskomaton - ennen tämän tekstikentän avautumista olin todella, todella ärsyyntynyt erään joensuulaisen liikkeen "asiakaspalvelusta". Huono palvelu on suututtanut koko päivän, enkä ihmettele enää yhtään, että tämä renkaita ja ilmastoinninhuoltoa myyvä firma on poistanut arviointiosion Facebook- sivuiltaan.

Mitä tästä opimme - älä vie autoa sille, joka mainostaa lehdissä edullista ilmastoinnin huoltoa, vaan vie samaan hyväksihavaittuun paikkaan kuin aiemmin hinnasta huolimatta. Monissa paikoissa työ sentään tehdään ammattimaisesti, hyvällä palvelulla ja ammattiylpeydellä, hinnasta viis. Satanen meni taivaan tuuliin (kirjaimellisesti, 20e per päivä mitä "huolto" kesti...) ja nyt hirvittää hieman, paljonko heidän jälkiensä korjaus ja uusi huolto tulee kustantamaan. Vastuuta ei tietenkään oteta, vaan yritetään sälyttää vastuu meille, vaikka he niitä ammattilaisia ovat tuolla alalla ja sen mukaan heidän pitäisi myös toimia. Tämän kirjoittamisen jälkeen mieli on tästä fiaskosta huolimatta leppoisampi, joten jospa loppupäivä menisi paljon positiivisemmissa merkeissä!

Tyylibloggaaja_muoti_2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)