perjantai 7. kesäkuuta 2019

Uutta jokirannassa - Majoitus- ja ravintolalaiva Saimatar Joensuun keskustassa

Moni teistä onkin nähnyt tämän kevään ja kesän aikana stooreja Instagramissa Saimatar- nimiseltä laivalta ja tässä postauksessa kerronkin mistä on kysymys! Joensuun keskustaan tuli uusi ravintola, jossa voit nauttia ruoasta ja juomasta aurinkoterassilla tai merimieshenkisesti sisustetussa ravintolasalissa. Saimattarelta saa cocktaileja ja mocktaileja, mutta myös perinteisempiä kylmiä ja kuumia juomia. Laivalla voi yöpyä erilaisissa hyteissä ja huoneisiin mahtuu majoittumaan lähes neljäkymmentä henkeä.

ms_Saimatar_Joensuu
Saimattaren keskimmäisestä kerroksesta löytyy baari ja ravintola, ylimmästä kerroksesta saunatilat, hyttejä ja aurinkokansi. Alimmasta kerroksesta löytyy myös hyttejä. 


Saimatar_

Aamupala_terassilla_bloggaajat_Saimatar
Näissä maisemissa aamupalastakin nauttii ihan eri tavalla! 


Ravintola_Saimatar_Joensuu
iPhonella napattu kuva Kapteenin suosikkiburgerista - annokseen kuuluu myös dipit ja ihanan rapeat bataattiranskalaiset. 


Aamiainen_Joensuun_keskustassa_Saimatar
Aamupala oli värikäs ja terveellinen, pyynnöstä Tanja sai toastin gluteenittomana ja hän varmaan kertoo kokemuksiaan aamupalasta blogissaan myöhemmin. Tavalliset toastit olivat todella herkullisia ja mukana tullut dippi täydensi makua vielä entisestään. *Aamiainen saatu. 


Saimatar_aamupala_toastit

Saimatar_tuorepuuro

Saimattaren kokit loihtivat tuoreista paikallisista aineksista maittavaa aamupalaa ja listaruoista löytyy niin kalaa, salaattia kuin burgeriakin. Kävimme Tanjan kanssa testaamassa aamupalaa ennen kuvauspäivää ja käyn varmasti toistekin, sillä aamupala oli täyttävä, terveellinen ja raikas. Minusta on ihanaa, että aamupalankin kanssa mennään maku ja tuoreus edellä, kuten listaruokienkin kanssa! Tuorepuuro oli myös oikeanlaista koostumukseltaan ja kerrankin pähkinä-suklaatuorepuurossa oli tarpeeksi paljon pähkinää. Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen hotelliaamiaiseen tai haluat nauttia aamiaisesta kauniissa kaupunkimaisemissa, niin suuntaa Saimattarelle.

Saimatar_terveellinen_aamiainen_Joensuussa

Aamupala_terassilla_Joensuu

Saimatar_aamiainen_tuorepuurot

Saimatar_asukuva
Otimme kuvauspäivän ensimmäiset asukuvat laivalla - vähän erilaiset näkymät kuin yleensä valitsemissani taustoissa. Kuvan aurinkolasit ovat blogin kautta saadut ja asukuvia tulee myöhemmin lisää tänne blogiin. 


Viinilla_Saimattarella

Jälkiruoka_juustokakku_Saimatar
Kävimme myös perheen kesken syömässä Saimattarella ja jaoimme mieheni kanssa jälkiruoan. Aika herkullinen annos, vai mitä? Harmi, ettei järkkäri ollut mukana, niin osa ruokakuvista ovat puhelinkuvia - seuraavalla kerralla sitten järkkärillä! 


Laivasta löytyy 21 kunnostettua hyttiä ja täältä voit käydä lukemassa lisää laivalla majoittumisesta. Huoneita voi varata Saimattaren omilta sivuilta sekä Bookingista. M/S Saimatar sijaitsee ihan Joensuun keskustassa hyvien kulkuyhteyksien varrella ja laiva on kävelymatkan päässä rautatieasemalta sekä Ilosaarirock- alueelta. Puhumattakaan muista Joensuun tapahtumista - meillä on suunnitelmissa yöpyä kesällä kaksin Saimattarella, kun lapsi on hoidossa. Yhteistä aikaa, ei huolta kyydeistä ja onhan tälläinen majoitus huomattavasti suurella risteilylaivalla yöpymistä romanttisempi. Tykkään muutenkin yöpyä omilla reissuillani vähän persoonallisemmissa paikoissa, oli kohteena sitten Praha tai Pietarsaari.

Majoitus_ravintolalaiva_Saimatar_Joensuu

Kukapa olisi uskonut, että rock- keikan jälkeen vaihdetut numerot poikisivat yhteistyötä tulevaisuudessa? Monet ovat kyselleet, että mitä kautta pääsin tekemään laivalle tekstiilit. Tapasimme Saimattaren omistajan Antin kanssa Kerubilla ja muutaman kuukauden kuluttua tutustuimme paremmin tekstarein sekä juttelemalla Facebookissa. Tapasimme muutaman kerran tässä välissä - yllätys, yllätys - hyvien bändien keikoilla Kerubissa. Antti osti laivan ja aloitti laivan remontoinnin joulukuussa 2017 - muuten onkin valmista, mutta laivalla edelleen tehdään remppaa lähinnä kalusteiden osalta. Täällä voi rentoutua ihan viimeisen päälle ja viettää vaikkapa saunailtaa työkavereiden tai ystävien kanssa, kun palvelut saa saman katon alta.

Laivaa rakennettiin ja remontoitiin puolitoista vuotta pienellä porukalla ja paikallisten ammattilaisten tekemänä käsityönä, mutta nyt laiva on avoinna asiakkaille. Laivan hyväksi Antti on käyttänyt lukuisia työtunteja, mutta lopputulos on onnistunut, toimiva ja laivan merihenkinen sisustus on raikkaan näköinen. Antti on aiemmalta ammatiltaan sukeltaja ja hän kuvasi laivan hankintaa kuin heräteostoksena, joskin vähän suurempana sellaisena.

Saimatar_laiva_JoenSaimatar

Saimatar_ravintolasali_2

Saimatar_ravintolalaiva

Lupasin luonnollisesti auttaa verhoiluissa ja muiden tekstiilien kanssa, joita pääsinkin tänä vuonna sitten toteuttamaan. Asiakaspaikkojen ja saunatilojen verhoiltavat penkit sekä selkänojat olivat helpommat käsitellä suoraan laivalla, joten kävin Joensuun keskustassa hetken aikaa töissä, kun miehet rakensivat laivan alakertaan väliaikaisen verhoomon. Näin suurissa projekteissa on aina joitain mutkia matkassa, mutta niistä huolimatta kaikki on saatu ajoissa valmiiksi verhoja, hyttien ovia, köysitamppeja ja muita yksityiskohtia myöten. Saimattarelle suuri plussa siitä, että täällä suositaan paikallista remonteista, sisustuksesta ja ruoan ainesosista lähtien.

Saimatar_verhot_koysitampit
Verhokankaaksi valittiin Vilpolan Utu- kangasta, joka sopii laivan väreihin. Antti teki merimiessolmut verhotampeiksi ravintolasalin ja hyttien verhoille. 


Saimatar_ravintolasali

Saimatar_loossi

Saunatilat_Saimatar

Laivaa on mahdollista vuokrata esimerkiksi häihin, työpaikan virkistysiltoihin tai muihin tapahtumiin. Mietimme erään ystäväni kanssa, että olisipa siistiä pitää ensi vuonna samaan aikaan kolmekymppiset laivalla ja saisi juhlimisen jälkeen jäädä nukkumaan samaan paikkaan, eikä tarvitsisi miettiä kyytiä kotiin. Tosin voisihan 29- vuotissynttäreissäkin olla juhlimista... Laivan ylimmästä kerroksesta löytyy myös viihtyisät saunatilat, josta pääsee suoraan aurinkokannelle nauttimaan näkymistä! Olen tykännyt itse istuskella eniten aurinkokannella, mutta perheen kesken käydessä menemme yleensä ravintolasaliin. Olitpa sitten menossa terassille, syömään, aamiaiselle tai hotelliin Joensuun keskustassa, niin suosittelen Saimatarta lämpimästi. Erinomainen paikka rentoutumiseen ystävien kanssa- Saimattaren omistaja ja henkilökunta ovat lämminhenkisiä, asiansa osaavia ja rentoja.

Suvantosilta_Joensuu

Saimatar_aamupala_Joensuussa

Nakyma_Saimattaren_aurinkokannelta

Ravintolan ja keittiön aukioloajat selviävät sosiaalisesta mediasta sekä suoraan Saimatar- ravintolalaivan verkkosivuilta. Majoitus- ja ravintolalaivan Instagramin löydät nickillä Joensaimatar ja Facebook- sivut löytyvät tämän linkin kautta. Saimattarelle hurjan paljon onnea ja menestystä - nykyaikaista, konstailematonta ja maistuvaa ruokaa valmistavaa ruokapaikkaa sekä viihtyisää terassia täällä on odoteltukin!

Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)