perjantai 31. maaliskuuta 2017

Hyvä Naapuri - Ihan tavallisten ihmisten tragedia

Postauksen aiheena olevan kirjan ennakkokappale on saatu blogin kautta Suomalaiselta Kirjakaupalta* ja postaus sisältää affiliate- linkkejä, jotka ovat tähdellä (*) merkittyjä. Tässäpä kirjavinkki näin perjantain iloksi! En voi olla ainoa, jolle tuli tätä kirjaa aloittaessa mieleen Madeleine McCannin ja muutamien muiden lasten katoamiset. Kirjan päähenkilöiden lapsenlikka peruuttaa viime hetkillä tulonsa ja raskaasta vauva- arjesta niin sanotusti sivuun joutunut puoliso maanittelee vaimoaan illanviettoon naapuriin vauvan hoitajan perumisesta huolimatta. Pariskunta sopii käyvänsä katsomassa vauvaa vuorotellen puolen tunnin välein, mutta yöllä pariskunnan palatessaan kotiin talo onkin typötyhjä.

Shari Lapena Hyvä Naapuri kirja kirja- arvostelu blogi lifestyle Suomalainen Kirjakauppa yhteistyö

Lentävästä alusta alkaa tapahtumasarjoja, joita on mielenkiintoista seurata - millaiset suhteet vanhemmilla on naapureihin tai anoppeihin ja appiukkoihin? Keneen Anne ja Marco tukeutuvat? Miten ja miksi pariskunta on vauva- arjen myötä etääntynyt toisistaan ja ennen kaikkea; missä on rehellisyys ja avoimuus kaikkein lähimpiä ihmisiä kohtaan? Kuka vei vauvan, ketkä kaikki tuntevat syyllisyyttä ja pysyvätkö kirjan päähenkilöt yhdessä?

Shari Lapena Hyvä Naapuri kirja kirja- arvostelu blogi lifestyle Suomalainen Kirjakauppa yhteistyö

Hyvä Naapuri*- kirjan kirjoittaja Shari Lapena kertoo, että hän haluaa tutkia kirjoissaan mitä kukin paljastaa suuren paineen alla todellisesta luonteestaan - kuinka hyvin oikein tunnemme puolisomme? Tai muut läheisemme? Kirjan pariskunnasta jäi itselleni ristiriitainen kuva, sillä tavallaan osa tapahtumista olivat surullisella tavalla kauniita ja niin täynnä tunnetta, mutta vauvan katoamisen aiheuttama huoli, epäilys ja toivottomuus näyttivät aivan eri puolen.

Alku oli hieman kankeampi kuin aiemmin lukemassani Jääkaksoset- kirjassa (saatu), mutta kun tapahtumat lähtivät kunnolla käyntiin niin kirja tuli luettua lähes yhdeltä istumalta loppuun. Viihdyttävä kirja jännittävällä tavalla. Joiltain osin kirja oli ennalta arvattava, mutta loppu oli todella yllättävä vaikka aluksi arvelin kirjan päättyvän varmasti aavistuksieni mukaisesti. Ja sanottakoon, että viimeisten sivujen tapahtumat osasin osittain ennakoida - loppuratkaisua en arvannut edes sinnepäin! Hyvä Naapuri tuli kauppoihin tammikuussa, mutta itse ehdin lukea tämän ennakkopainoksen muistaakseni helmikuussa ja nyt onkin jo seuraava kirja luettavana.

Shari Lapena Hyvä Naapuri kirja kirja- arvostelu blogi lifestyle Suomalainen Kirjakauppa yhteistyö

Viimeksi kirjapostaukseni sai sen verran hyvää palautetta, että päätin ottaa vastaan uusiakin ennakkopainoksia. Kiitos teille, näitä on mukavaa lukea, näistä kirjoista on mukavaa kirjoittaa ja vielä mukavampaa on, että moni lukijakin on näistä kirjapostauksista pitänyt!

2 kommenttia:

  1. Kesäksi lukulistalle! :) Nyt tahtoo mennä vloppuisinkin kaikki lukeminen tuonne pakollisten koulutöiden puolelle. Mutta kesällä täytyy pitkästä aikaa rentoutua hyvän kirjan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Kannattaa tuo Jääkaksoset- kirja lukea myös, se on tosi hyvä! Kaksi uutta kirjaa on nyt taas luettavana, katsotaan suosittelenko niitäkin samalla tavalla. :) Pääsykokeisiin pitäisi miun lukea, mut on kieltämättä muotilehdet ja trillerit olleet enemmän luettavana viime päivinä. :O Lukeminen on kyllä hyvä harrastus, siinä oppii uutta ja lukutaito kehittyy nopeammaksi! :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)