torstai 3. elokuuta 2017

Bikinimuoti, osa 1 - Miten korostaa ja häivyttää?

Postauksen kuvissa esiintyvistä uima- asuista suurin osa on saatu kuvauslainaan Joensuun Change- liikkeeltä, suuret kiitokset heille! Change Lingerieltä itselläni on seeprakuvioidut, neonpinkeillä olkaimilla ja muilla yksityiskohdilla varustetut bikinit, muut Changen uima- ja ranta- asut ovat siis kuvauslainassa. Kuvissa näkyvät aurinkolasit ovat blogin kautta saadut. 

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-23
Ted Bakerin sähkönsininen uimapuku sopii hyvin omalle vartalomallilleni ja näyttää hyvältä punaisten hiusten kanssa. 

Bikini- ja uimapuku- muodista kertova postaus sai kannatusta todella monilta lukijoilta ja toiveena sekä omana ideana oli, että kertoisin hieman millä tavalla esimerkiksi kapeaa lantiota saisi korostettua leveämmiksi, miten korostaa vyötäröä, miten häivyttää paksumpia reisiä rantapukeutumisessa ja millä tavalla voisi saada uikkareiden avulla volyymia yläosaan. Tämä on itselleni erittäin mielenkiintoinen aihe, sillä tein muun muassa opinnäytetyöhöni kattavan paketin tiimalasivartalon pukemisesta ja pienet katsaukset muihin vartalomalleihin. Haluan kuitenkin tässä tekstin alussa muistuttaa, että nämä vinkit ja ohjeistukset eivät ole ns. kiveen kirjoitettuja eikä postausta kannata lukea "kuin piru raamattua"- sanonnan mukaisesti vaan mieluummin pilke silmäkulmassa ja muistaen, että tästä voi olla apua heille, jotka haluavat pukeutumisellaan korostaa ja häivyttää, mutta tarvittavaa tietotaitoa ei vielä ole. Jokainenhan on siinä rantakunnossa, kun kokee olevansa ja pukeutuu niin kuin parhaaksi näkee, mutta osa meistä haluaa häivyttää tai korostaa jotain kohtaa vartalossaan ja näitä ohjeistuksia voi soveltaa myös arkipäivän pukeutumiseen.

Suurin osa tehdasvalmisteisista vaatteista valmistetaan C- mittataulukon mukaan, eli noin 164- 174 pitkille, normaalivartaloisille. Mitäs muita vartalotyyppejä on? Tiimalasi, H- vartalotyyppi / suora vartalomalli, päärynä eli leveälanteinen, kartio / kärkikolmio, omena / täyteläinen / kookas, pieni ja pyöreä, pieni ja siro. Näissä vartalotyypeissä on myös eroja - on olemassa hoikempaa ja täyteläisempää tiimalasia, kuten muissakin vartalomalleissa. Käyn näitä vartalotyyppejä läpi yksi kerrallaan, jotta postaus olisi selkeämpi.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-13
Change Lingerieltä löytyy monia erilaisia kaftaaneja ja rantavaatteita - tässä yksi suosikkini! 

Tiimalasi, kutsutaan myös X- vartalotyypiksi tai ampiaisvyötäröiseksi


Tunnistettavat piirteet;
- Kapea vyötärö lantioon ja rintoihin / hartianseutuun nähden
- Lantio ja rinnat muodokkaammat
- Vuosikymmeniä sitten tiimalasivartaloon on ollut epävirallisena määritteenä se, että vyötärön ympärys on 70% lantion ympäryksestä.

-> vyötärön korostaminen, toppaamattomuus, hillitty push- up, korkeavyötäröiset mallit, lappubikinit ja näyttävät yksityiskohdat. Kaarituelliset mallit. Arkipukeutumisessa korsettimaisuus, kapeat kynähameet, istuvat kauluspaidat, kietaisupaidat ja -mekot. Korkeat leikkaukset bikinihousuissa.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-25

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-24
Viistot leikkaukset korostavat vyötäröä ja luovat muotoa vartalolle. Tämän kaltaiset leikkaukset sopivat muun muassa tiimalasivartalolle ja H- vartalotyypille. 

Välttele - vaakaraidat, yläosaa litistävät mallit, liian matalat housut.

Tiedän asettavani seuraavalla kappaleella itseni arvosteltavaksi, mutta jos tästä on edes yhdelle lähes saman malliselle tai kokoiselle hyötyä, niin olen todella tyytyväinen. Esimerkiksi minulla vartalo menee kaikkein lähimmäksi tätä vartalotyyppiä, kun mitat ovat 95- 65- 100 eli rinnanympärys ja lantio ovat 30-35 senttiä ympärykseltään suuremmat kuin vyötärö. Pituutta minulla on 166 senttiä, hartioiden ympärys on 100cm ja kuppikoko 65 D/ DD. Olen vartalotyypiltäni ns. hoikka tiimalasi. Olen omasta mielestäni ihan ok bikinikunnossa näilläkin mitoilla, vaikka tällä hetkellä olen muutamia kiloja painavampi kuin normaalisti. Näillä mitoilla esim. farkkushortsien löytäminen kaupasta on hankalaa, sillä suurin osa malleista on aika suoria ja sovittaessa muuten istuviin shortseihin jää vyötärölle kahden nyrkin verran ylimääräistä väljyyttä. Sama juttu paidoissa, vyötäröltä vaate jää aivan liian väljäksi. Usein joudun itse kaventamaan kaupoista ostetut vaatteet vyötäröltä sopiviksi - tai menen parempaa kautta ja teen itselleni vaatteet mittojen mukaan, kun taitoa löytyy. Pakko kyllä sanoa, että en edes muista, milloin olen kaupoista ostanut muuta kuin kenkiä, uima- asuja tai alusvaatteita. Viimeksi mieheni osti minulle farkkushortsit, jotka näkyivät tässä postauksessa.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-27
Changen bikinit parin vuoden takaisesta mallistosta - omat suosikit, eivät jää varjoon tatuoidun ihon kanssa ja istuvat todella hyvin päälle!

Suosin uima- asuissa kevyttä push up- mallia kaarituellisena, yksityiskohdista ja väreistä pidän myös. Vyötäröä korostavat mallit on jees, mutta en pelkää käyttää matalaa housumalliakaan vaikka se ei ole ihanteellisin omalle vartalotyypilleni. Kun lantioni on viisi senttiä suurempi ympärykseltään kuin rinnanympärykseni, tykkään käyttää kevyttä push uppia myös alusvaatteissa tasapainottaakseni ja kaarituelliset mallit ovat omaan makuuni. Yllätyin kuitenkin, miten istuvat ja muotoja korostavat nämä alla olevat Changen lappubikinit olivat, en ole aiemmin törmännyt yhtä istuviin ja hyvännäköisiin lappubikineihin missään! Yllättävän imarteleva malli, yleensä kierrän lappubikinit kaukaa. Kuten normaalissa pukeutumisessa - istuvat alusvaatteet ovat kaiken perusta, myös bikineissä. Jos alusvaatteet eivät istu hyvin, niin eivät ne päälläkään olevat vaatteet istu hyvin, eivätkä alusvaatteet tunnu hyvältä päällä.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-12
Lappubikiniyläosa ja string- mallinen alaosa ovat kuosiltaan todella raikkaat! Tällä kuosilla on saatavana myös kaarituellinen malli eri tavoin sidottavilla nauhoilla ja bikinihousuista löytyy muun muassa sivuilta leveämpi, vatsaa peittävämpi malli ja tavallinen tai- housu. Tämä muodikas string- malli on myös kaunis, vaikka tästä mallista voi olla montaa mieltä paljastavuutensa takia. 
ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-4

Tiimalasisia julkisuuden henkilöitä ovat muun muassa Dita Von Teese, Marilyn Monroe, Kim Kardashian, Sara Chafak, Eva Longoria ja Salma Hayek.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-17
Rento, vesimäinen kuosi on upea! Uimapuvun yläosa on avara, mutta napakka päällä. 

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-16
Tämän uimapuvun selkäosa on avoin ja korostaa vyötäröä. Muokattavuus on hyvä, eli yläosan ja selän istuvuutta saa muokattua nauhojen avulla. Takamusta imarteleva malli - tämä uikkari sopii mielestäni parhaiten tiimalasille, suoralle vartalotyypille sekä kartiolle / harteikkaalle. 

H- vartalotyyppi eli suora vartalomalli


Tunnistettavat piirteet;
- Lantio, vyötärö ja rintakehä lähes yhtäläiset ympärykseltään, ei huomattavaa erotusta mittojen välillä
- Rinnat eivät ole huomattavan muodokkaat, ylävartalo sirohko
- Pituus usein 164 sentistä ylöspäin

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-2
Muun muassa tällä kuosilla on monia eri vaihtoehtoja alaosissa - näistä erityisesti oikealla oleva bikinihousu toisi muotoa takaosan rypytyksineen suoravartaloiselle. 

-> Värikkyydellä ja poikkiraidoilla saa näyttävyyttä ja leveyttä ylä- ja alaosaan, string- malli bikineissä sopii loistavasti, V- pääntie, halterneck, näyttävyys sekä hipster- ja tai- malli sopii tälle vartalotyypille. Topatut, kaarituelliset mallit tuovat yläosaan muotoa ja bikineissä takana olevat rypytykset tuovat pepulle muotoa. Korkeavyötäröiset mallit tuovat vyötärön esille ja ylä- sekä alaosan röyhelöillä voi tuoda volyymia sekä takamukseen että rintojen seudulle.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-18
Nauhat voi sitoa monella eri tavalla; joko näin kuten kuvassa, halterneck- malliin, taakse taikka vyötärölle. Samasta mallistosta löytyy myös full shaper- malli eli korkeampi kuppi, leveämmät kiinteät olkaimet ja täysin tukeva malli. Samassa sävyssä on myös saatavilla uimahame, uimatoppi ja monia erilaisia alaosia. 

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-15


Välttele - pystyraita korostaa pituutta ja vartalon suoruutta, rintoja litistävät mallit ja liian matalat bikinihousut.

H- vartaloisia julkkiksia ovat muun muassa Keira Knightley ja Cameron Diaz.
Myös Blake Livelyn laittaisin tähän kategoriaan, vaikka rintamusta löytyy.


Päärynä- vartalotyyppi, leveälantioinen


Tunnusomaiset piirteet;
- Selkeästi yläosaa leveämpi lantio, raskaampi alapainotteinen vartalo
- Yläkroppa hennohko, pienehköt tai keskikokoiset rinnat
- Kapea harteinen
- Vartalo leveimmillään lantion kohdalta
- Tukevahkot reidet

-> Tekstuuri, toppaukset ja leveät olkaimet yläosassa. Ns. Voimakas hartialinja - röyhelömäisyys off shoulder- mallissa tasapainottaa vartaloa, yläosan röyhelöt ja näyttävät yksityiskohdat, yksivärisyys tai tummempi alaosa. Korkeahko housumalli tai uimahame häivyttää lantion ja reisien kokoa, toimii erityisesti kaarituellisten hieman topattujen yläosien kanssa. Kaftaanit ja vyötärölle kiedottavat sifonkihuivit tasapainottavat mittasuhteita.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-29

Välttele - alaosassa vaakaraitoja / horisontaalisia geometrisiä kuoseja ja röyhelöitä bikinihousuissa. Liian korkeita lantiota korostavia leikkauksia, kun bikinihousujen sivu on leveä - sivuilta kapea malli sopii paremmin, eikä levennä lantiota entisestään. Liian tiukat pöksyt eivät useimmiten sovi kenellekään, oli vartalotyyppi mikä hyvänsä.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-20

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-19

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-11

Tälle vartalotyypille ihanteellinen olisi esimerkiksi nämä muodikkaat string- housut kapeilla sivuilla ja topattu, kaarituellinen bikini- yläosa. Myös uimahameen ja vaikkapa punaisten kaarituellisten bikinien setti olisi ihana - varsinkin kun yläosan nauhoilla saa korostettua vyötäröä tai yläkroppaa. Aurinkoa ottaessa helmaa on helppo nostaa nauhojen avulla rusketusrajojen minimoimiseksi.

Päärynävartaloisia ihmisiä julkisuudessa - Beyonce ja Jennifer Lopez.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-10
Mix 'n' match- bikinit sopivat kaikille vartalotyypeille, ylä- ja alaosa saavat olla bikineissä erilaiset! Esimerkiksi tämän kuvan kuviollinen bikiniyläosa sopisi hyvin mustan tai turkoosin uimahameen kanssa yhteen. 


Tässäpä ensimmäiset kolme vartalotyyppiä, seuraavassa bikinimuoti- postauksessa tulee loput! Tunnistitko oman vartalotyyppisi tästä joukosta? Millaisia uima- asuja te lukijat tykkäätte käyttää? 

10 kommenttia:

 1. Kylläpä olet tosi kattavan ja mielenkiintoisen postauksen kirjoitellut! Tästä saa varmasti moni itselleen vinkkiä :)

  Mä taidan olla H-mallia. Kuviollisia bikineitä voisikin kokeilla! Jostain kumman syystä on aina tullut ostettua yksivärisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tästä postauksesta on tullut todella paljon hyvää palautetta monia eri kanavia pitkin ja olihan tätä antoisaa kirjoittaa, kun asia on täysin omaa alaa. :) Joo, siun kroppa menee kyllä H- malliin selkeästi, kuviollisia biksuja kannattaa kokeilla! Aika paljon on valinnanvaraa niistä löytyy, tässäkään postaussarjassa ei ihan kaikki kuosit ja uima- asut näy, mitä Changella on myynnissä! <3

   Poista
 2. Tämä oli hyödyllinen postaus, vaikka minulla rantapäivät taitavat olla jo takana tämän kesän osalta. Kuvissa suosikkini ovat punaiset bikinit ja ensimmäinen uimapuku. Itse suosin yksinkertaista shortsimallista alaosaa ja uimatoppia. Palan helposti ja ainakin luulen yhdistelmän suojaavan myös auringolta. Pysyy päällä myös uidessa ja aalloissa! Olen aika pulska, joten narubikineissä olo ei ole mukava. Tarvitsen uima-asulta tukea. Julkkikset ovat hyvä lisä postaukseen, heiltä voi hakea vaateinspistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihana kuulla! :) Mie en vielä suostu rantapäivistä luopumaan, ei kovin paljoa ole ollut ja toivonkin lämmintä syksyä, että pääsisi vielä rantakeleistä ja varsinkin uimisesta nauttimaan. :) Mie ihastuin ensin näihin punaisiin, mutta jotenkin sit päälle kokeillessa tulikin et ehkä ei olekaan ihan miun juttu, kun nuo trooppiset kuosit ja selän paljastava uimapuku tuntuivat enemmän omalta! ^^

   Mie palan kans todella helposti kesän alussa, mutta pikkuhiljaa kesän edetessä ei enää iho ota itseensä niin helposti. :) Siun yhdistelmä uima- asussa kuullostaa toimivalta ja uidessahan nuo vatsan peittävät uima- asut ovat näppäriä! Mukava kuulla, mietin kirjoittaessa että on vähän helpompi havainnollistaa vartalotyyppejä, kun kuitenkin näissä kuvissa uima- asut näkyvät vain miun vartalolle puettuna. :)

   Poista
 3. Oon selvästi tuo suora malli, vaikka ihan hieman rintamusta ja peppua onkin sivusta katsottuna, edestä päin taas oon ihan pelkkä pötkylä.. Mä oon aina ollut vähän sellainen että pukeudun missä tuntuu hyvälle, vaikkei se vartalotyyppiäni imartelisikaan. Sama pätee varmaan bikineissä:D Todella kiva ja hyödyllinen postaus! Vaikka hyödyllinen oli niin en kyllä luovu matalista bikinihousuista koska haluan mahdollisimman tasaisen rusketuksen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sie meet kyllä aika hyvin tuohon suoraan malliin tai seuraavassa postauksessa olevaan pieni & siro- vartalomalliin. :) Kannattaa tsekata sekin! Sama juttu täällä, ne vaatteet missä tuntee olonsa hyväksi ovat hyviä, vaikka eivät ns. olisi paras vaihtoehto omalle vartalomallille. :)

   Kiitos siullekin palautteesta, ihana kuulla! <3

   Poista
 4. Hanna Väänänen7. elokuuta 2017 klo 0.06

  Ihana toi veden loiskutus-kuva :) Mulla varmaan tuo päärynävartalo. Pitkään ollu käytössä musta uimatoppi jossa koristeena kuvio luonnonvalkoisilla ei-paljeteilla, mut sellasilla pyöreillä pienil jutuilla.. :D Mikä lie oikea kutsumanimi niille. Ja musta alaosa. Uuden pienemmän yläosan voisi jostain etsiä, joku ei-niin-paljastava olisi oma juttu :) Mä en ole vielä talviturkkia heittänyt, josko nyt tällä viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Varmaan ainoa missä oli järkevä ilme kun näitä kuvia otettiin useampia. ;) Yllättävän hankala pitää pokeria. :D Mie voisin hyvin kuvitella siulle ihan sellaisen kaarituellisen bikiniyläosan, vaikka tuollainen full shaper tai esimerkiksi viimeisessä kuvassa näkyvät yläosat. Ohhoh, olisihan tuo aika heittää talviturkkia, aika lämpimät vedet on jo miusta, kun vertaa kesäkuisiin ja toukokuisiin vesiin! :)

   Poista
 5. Hienot kuvat 👍 eikö oli järvi niin kylmää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tätä postausta oli ihana tehdä, Changen tuotteista tykkään todella paljon. ^^ Oli vähän kylmempää kuin edeltävällä kerralla, mut ei mitenkään jäätävää!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)