tiistai 8. elokuuta 2017

Bikinimuoti, osa 2 - Miten korostaa ja häivyttää?

Postauksessa näkyvät uima- asut ovat suurimmilta osin kuvauslainassa Change Lingerieltä tätä postaussarjaa varten. Uima- asuista omiani ovat Ted Bakerin sähkönsininen kokouimapuku ja Changen kuviolliset bikinit neonpinkeillä yksityiskohdilla. Kuvissa näkyvät aurinkolasit ovat blogin kautta saadut. 

Postaussarjan ensimmäisen osan löydät täältä.

 ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-4

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-21


Kartio / kärkikolmio eli harteikas alaspäin kapeneva vartalomalli 


Tunnusomaista;
- Leveähköt hartiat, rintava
- Kapea lantio
- Leveä selkä
- Ei selkeää vyötärölinjaa, vaan suorahko linja lantiolle saakka

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-3
Takamuksen kohdalle saa helposti muotoa bikineillä, jonka alaosassa on rypytys takana.

-> Lantiolle voi luoda volyymiä muun muassa peplum- helmaisilla alaosilla tai röyhelöillä. Lantion korostaminen bikinihousujen nauhoilla, drapeerauksilla ja näyttävillä yksityiskohdilla tasapainottaa vartaloa. Tälle vartalotyypille sopii hipster- ja muut matalat housumallit loistavasti, myös narubikinit, mikäli löytää vartalolleen tarpeeksi tukevan yläosan. V- malliset pääntiet toimivat myös bikineissä ja uimapuvuissa, pääntien muoto tuo linjakkuutta ja pystyraidoilla voi luoda myös illuusiota kapeammasta yläosasta.

Välttele; Halterneck- yläosa saattaa korostaa leveitä hartioita entisestään mallista riippuen. Voimakkaasti topatut yläosat tekevät saman. Kaarituettomat mallit ja bandeau- mallit eivät välttämättä tue tarpeeksi.

Tämän harteikkaamman vartalotyypin omaavia julkkiksia ovat esimerkiksi Cameron Diaz ja Angelina Jolie.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-7
Bikinialaosan sivuilla voi olla esimerkiksi tällaiset yksityiskohdat kiinnittämässä huomiota kartiomallisen vartalon lantiolle. 

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-3


Pyöreä / Omena- vartalomalli


Tunnusomaista;
- Kurveja löytyy niin yläosasta kuin lantiolta
- Pyöreä vatsa
- Isoluinen
- Reidet tukevahkot

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-5

-> Suosi mattapintaisia ja tukevia materiaaleja. Korkeat housumallit imartelevat, mutta jos vatsaa on enemmän, niin matala malli voi istua paremmin. Kietaistavat mallit luovat illuusiota kapeammasta vyötäröstä. Linjakkaat leikkaukset ja mallit, esimerkiksi v- muotoiset pääntiet bikineissä ja kokouikkareissa toimivat. Kaarituelliset yläosat tukevat ja kiinnittävät huomion vatsan sijaan yläosaan. Rintojen kohdalta uhkeammalle ei ehkä kannata valita kovin runsaalla tekstuurilla tai suurilla yksityiskohdilla varustettua uima- asua. Halutessaan takamuksen pyöreyttä saa korostettua housumallilla, jossa on kuminauharypytys takana.

Välttele; Naruolkaimet, liian matalat housumallit, kiiltävät materiaalit.

Julkkiksia, joiden pukeutumisesta voit saada inspiraatiota tälle vartalomallille; Queen Latifah ja Oprah.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-4
Kaarituellisen yläosan solmittavat nauhat antavat pelivaraa vartalolle kuin vartalolle ja ovat tarpeeksi tukevat käytössä. Samalla printillä löytyy useita housumalleja korkeammasta hipster- mallista tavalliseen tai- malliin. Tämän yläosan kanssa myös musta uimahame sopisi hyvin! 


ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-6

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-11


Sirot vartalomallit / Pienet naiset

Tunnusomaiset piirteet;
- Pituus alle 165cm
- Siroluinen
- Hento vartalomalli tai kurvikas lyhyehköillä jaloilla

-> Yhtenäinen väritys, sirot yksityiskohdat, V- pääntie. Lappubikinit, string- malli ja kaarituelliset yläosat sopivat tälle vartalotyypille hyvin. Kokouimapuvut ovat ihanteellisia myös tälle vartalolle, erityisesti jos uima- asun leikkaus lantiolla on korkeahko. Halterneck- malli kaarituellisena näyttää kauniilta myös sirolla henkilöllä.

Vältä; Liian suuret yksityiskohdat, liika tekstuuri. Sivuilta liian leveät bikinialaosat.

Pieniä naisia julkisuudessa ovat muun muassa Eva Longoria, Mila Kunis ja Selena Gomez.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-2

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-8


Käyttötarkoitus - auringonotto vai uiminen? 


Uima- asujen malleihin vaikuttaa myös käyttötarkoitus ja suosittelenkin pohtimaan, mikä on itselleen tärkein käyttötarkoitus vai olisiko ideaa hankkia molempiin käyttötarkoituksiin sopivat uima- asut. Onko tarkoitus saada väriä pintaan, lukea viltillä vai uida ja pelata rantapelejä ilman vilauttamisen vaaraa? Kaarituelliset bikiniyläosat esimerkiksi pysyvät narubikineitä paremmin päällä, jos hyppäät laiturilta ja kokouimapuvuissa ei yleensä ole vilauttamisen vaaraa vesileikeissäkään. Narubikineillä rusketusrajat jäävät pienemmiksi ja ovat helppo avata takaa, jolloin selän puolelle ei välttämättä jää rajoja lainkaan. Tällä hetkellä pinnalla oleva string- malli ei peitä pakaroita, eli niiden kanssa takamuskin saa aurinkoa ja housumalli on kieltämättä rohkea, eikä välttämättä sovi kaikkiin tilanteisiin. 

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-14
Mitä äiti edellä, sitä poika perässä... :) 

Elämäntilanteet voivat myös vaikuttaa omiin valintoihin - esimerkiksi usein imettäneillä naisilla rinnat voivat olla pehmeämmät kuin ennen raskautta ja synnytystä, jolloin niin sanotusti full shaper- malli voi tuntua turvallisimmilta, sillä malli on korkea ja todella tukeva. Vastasynnyttänyt taas voi olla epävarmempi vatsastaan ja saattaa valita uimahameen tai -topin taikka korkeamman bikinialaosan. Osa taas haluaa muuten peittävämpää tai paljastavampaa, mutta varmasti jokaiselle löytyy juuri oikeat uima- ja ranta- asut.

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-22

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-28

Sovittamalla ja ammattilaisen avulla löytyy varmasti sopivat ja voit yllättyä ostoksilla kuten minä yllätyin kerran. Sanoin nimittäin näistä omista Changen bikineistäni, että näitä ei tarvitse edes kokeilla, kun en pidä näistä - mutta liikkeessä erilaisia malleja sovitellessani myyjä vielä ehdotti, että kokeilisin näitä päällä. Muut tuolloin myynnissä olleista uikkareista olivat liian pliisuja näin tatuoidulle vartalolle ja näyttivät omaan silmään vähän hassulta, mutta tämä pari mitä en halunnut kokeilla oli juuri sellainen kuin pitääkin - ei jää tatuointien varjoon, ei ole liian pliisu/ hempeä ja istuu todella hyvin. Tämän setin jälkeen en muita enää kokeillut, vaan menin näiden kanssa kassalle. Eli ennakkoluulot kannattaa jättää romukoppaan uimapukuostoksilla ja kannattaa kokeilla sellaistakin, mitä ei osaisi itsensä päälle kuvitella! :) 

ChangeLingerieUimapukuMuotiBlogiBikinitKesäUimaasut-23

Lämpimät kiitokset vielä Joensuun Changelle yhteistyöstä, ilman teitä en olisi saanut tätä postaussarjaa tehtyä näin kattavasti! Useita uima- asuja minulla kyllä on, mutta käytän vain Changen bikineitä ja tätä sähkönsinistä Ted Bakerin uimapukua - muut ovat jääneet käyttämättä kun nämä ovat parhaimmat päällä, oli sitten Sotkuman uimarannalla tai Joensuun Vesikolla uimassa. Nyt uikkarit, viltti ja eväät kassiin ja rannalle! Nautitaan vielä näistä loppukesän lämpimistä päivistä!

2 kommenttia:

 1. Kiva oli tämä toinenkin osa! Hyvin mielenkiinnolla lukee. Kuten vastailitkin edellisessä bikinipostauksessa, niin siro/pieni taitaa olla mun vartatyyppini:D Mun pitäs lähtee bikiniostoksille ennen Rodoksen matkaa ja kylläpä ihania biksuja näissä vilahti joten kaupoille vaan, ehke näissä sai jotain pientä vinkkiä ostoon!
  Tosin kuten edellisessä sanoin, pukeudun kyllä vähän oman mielen mukaan piittaamatta vartalotyypistä. Mä kun oon vahvasti sitä mieltä että joka naisen tulisi kuunnella itseään ja pukeutua missä itsestä tuntuu parhaalta. Nykyään kaikki lehdet pursuaa sitä mikä vaate sopii millekin vartalotyypille, mutta mä en vaan ala:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! <3 Joo, siro / pieni on lähimpänä siun vartalotyyppiä ja kivaa, että pääset lähtemään bikinikaupoille! ^^ Kantsii ehdottomasti tuolla Changella käydä, löytyy paljon siun tyyliin sopivia biksuja ja uikkareita. :) Näinhän se menee, kannattaa kuunnella itseään ja katsoa mikä tuntuu itsestä parhaimmalle, oli sitten vartalotyypille sopivaa pukeutumista tai sitten ei. :) Mie en oo bongaillu pahemmin vartalotyyppeihin liittyviä artikkeleita, pitääpä tutkailla! Haha, ihana. :D <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)