torstai 5. lokakuuta 2017

10 + 2 kummallista tapaa

Otin haasteen vastaan Sallan kengissä- blogin Sallalta eli ajattelin jakaa teidän kanssanne kymmenen kummallista tapaa, mitä minulla on. Saatte kuitenkin tietää kaksi outoa tapaa lisää, kun sattui tulemaan mieleen mieheni kanssa keskustellessa eli postauksessa on yhteensä kaksitoista kummallista juttua. Monista näistä ovat tutut sanoneet joskus, jotkut ovat olleet mukana aina ja jotkut ovat tulleet arkeen mukaan aikuisiällä. Toivottavasti ette näiden paljastusten jälkeen pidä minua ihan kahelina, näissä on nimittäin mukana vähän erikoisempiakin outoja tapoja, mutta näillä mennään.


1. Jalkojen päällä istuminen

Tästä monet ovat sanoneet, mutta itselleni on kaikkein luonnollisinta istua joko molempien tai jomman kumman jalan päällä. Tätäkin kirjoittaessa vasen jalka on takamuksen alla ja oikea koukussa edessä mahaa ja rintakehää vasten kun kirjoitan tätä tekstiä keittiön pöydän ääressä. Sama juttu on muuten miehellänikin! Toki mennään tilanteen mukaan, eli töissä, palavereissa eikä uusien tuttavuuksien luona istuta näin rennosti.

2. Kaiken tarkistelu kotoa lähtiessä

Onhan vesipumppu kiinni? Myös molemmat kahvinkeittimet, hella ja silitysrauta pitää tsekata ennen kuin lähtee minnekään talosta.

3. Pimeällä

En pelkää pimeää, mutta en pidä siitä, että selkäni takana on ikkuna silloin, kun katson vaikka ohjelmaa olkkarissa.

Kummalliset Tavat Blogihaaste bloggaaja haaste blogiin kahvi kahvikuppi rakas tekstillä olohuone

4. Toukka

Erityisesti talviaamuisin kääriydyn pehmoiseen aamutakkiin ja sen lisäksi kierrän vyötärölle viltin, joka yltää maahan asti. Näin keitän kahvia ja kahden kupillisen jälkeen heitän viltin veke, jonka jälkeen alkaa muut aamutoimet. Todella outo tapa pitkittää heräämistä, mutta olen todella otettu, että läheisimmät, yökyläilevät ystäväni tietävät tämän ja saattavat jopa olla viltin kanssa vastassa kun herään. Ja jotkut ihanat tulevat vielä herättämään kahvikuppi kourassa, olette ihania!

5. Hyvä jemmailija

Joo. Tämä on hyvä juttu, mutta myös omalla tavallaan ihan kamala asia. Hienoa on se, että saan jemmattua vaikkapa rahaa jonnekin ns. pahan päivän varalle ja huono juttu on se, että en aina muista minne jemmasin mitäkin. Etsin esimerkiksi työtodistuksia tuossa kuukausia sitten, mutta en löytänyt niitä yhtään mistään moneen viikkoon! Arvatkaa vaan löysinkö ne vahingossa, ihan kansioon arkistoituna vanhimmasta uusimpaan ja kannessakin luki, että työ- ja koulutodistukset. Oli vaan liian hyvässä jemmassa. Laitoin sitten kaksi eri paikassa ollutta todistusta johonkin, että laitan ne samaan kansioon ja nyt en löydä niitä mistään, hieno homma... Yksi kiva juttu tässä on kyllä se, että löydän välillä "yllätysseteleitä" kirjojen välistä, korurasioista, vanhan takin taskusta tai kenkien huoltolaatikon alta.

Kummalliset Tavat Blogihaaste bloggaaja muotikirjat katumuoti kirjallisuus kenkäkirjat säästöpossu musta

6. Keskittymiskyky

Kun keskityn johonkin kunnolla, en kuule tai näe yhtään mitään muuta ja osaan sulkea hälyn kokonaan pois. Tämä voi olla ihan luonteenpiirre tai peräisin lapsuudesta, sillä minulla on viisi sisarusta ja meillä oli jaetut huoneet, joten voitte kuvitella millaista sotaa välillä käytiin mm. musiikin kuuntelemisesta, kun kaikkien mielestä musiikki kuullosti tuolloin parhaalta ilman kuulokkeita. Hyvän keskittymiskyvyn ja uppoutumisen asiaan kuin asiaan huomaa muun muassa siitä, että jos vaikkapa kaverini saa puhelun joltain ja puhuu samassa huoneessa kuin minä, niin en kuuntele puhelua vaan keskityn johonkin muuhun ja suljen puheen pois - muiden puhelut eivät kuulu minulle, mutta tunnen uskomattoman monia ihmisiä, jotka tasan kuuntelevat, jos joku sattuu puhumaan puhelimessa samassa huoneessa. Hyvä keskittymiskyky on melkoinen voimavara esim. työelämässä ja blogia kirjoittaessa, työt sujuvat tehokkaammin, eivätkä ympäristötekijät haittaa. Tämä on vähän kuin sellainen "flow"- tila eli ei kannata vetää herneitä nenään, jos tunnemme ja en huomaa moikata vastaan tullessa tms., sillä todennäköisesti silloin pohdiskelen jotain muuta tai olen keskittynyt johonkin muuhun.

7. Multitasking

Tämä tavallaan liittyy tuohon edelliseen, mutta joskus minulla on monia juttuja työn alla samaan aikaan. Esimerkiksi nyt vastailen asiakkaille Facebookissa, tarkistelen blogin sähköpostia, aikataulutan tulevaa viikkoa ja kirjoitan tätä postausta. Leffaa katsoessa saatan lukea puhelimesta artikkeleita ja tutkimuksia tai piirtää luonnoksia/ työtasokuvia, eli puuhailen välillä jotain pientä jonkun toisen jutun ohessa rutiinilla, mutta jos asia on vaativampi niin yllä mainittu asiaan uppoutuminen tietenkin voittaa.

Kummalliset Tavat Blogihaaste bloggaaja sisustus remontti kylpyhuone violetit kaakelit purppura sauna puusauna saunaan valo
Sisäsaunan remontissa vaihdettiin kaakelit seiniin ja pinnoitettiin puupinnat uudelleen. 


8. Iki- ihana sauna

Käyn lähes aina saunassa ja suihkussa, todella harvoin pelkästään suihkussa. Rakastan saunomista (sekä kylpemistä) ja mies muistutteleekin aina, että voi siellä suihkussa käydä ilman sitä saunaakin. Saunapuita menee siis paljon, kun sekä sisä- että ulkosauna ovat puulämmitteisiä.

9. Kolmannentoista sivun kirous

Skippaan verkossa seikkaillessani sivun numero 13, mutta kirjojen ja lehtien kanssa ei ole samaa outoa tapaa.

Kummalliset Tavat Blogihaaste Kung po kiinalainen ruoka rucola iittala mustavalkoinen taika
Mieheni tekemä Kung po rucolalla on todella hyvää!  


10. Rucola käy kaikkeen

Rucola on yksi ihastus ruokien saralla ja käytän rucolaa lähes kaikessa. Se oikeasti kruunaa mm. croissantit, ruisleivät, lasagnet ja kaikki muut ruoat! Puuroihin ja keittoihin en ole sitä vielä laittanut, mutta kaiken muun kanssa se menee.

Ja ne kaksi ekstraa;

Varpaiden kipristely

Kipristelen kuulemma varpaita iltaisin nukkumaan mennessä ja päivisin eri tilanteissa, tätä en ole itse huomannut!

Mielikuvitussuunnitelmat katastrofien varalle / heittäytyminen eri tilanteisiin myös aikuisena

Mielikuvitus on ollut minulla aina todella hyvä ja varsinkin äikän esseet sekä kuvaamataidon tunnit olivat ammatti- ja peruskoulussa mahtavia, erityisesti jos aiheena oli jotain missä vain taivas oli rajana mielikuvituksen kanssa! Muistan varmaan aina, kun kerran yksi opettaja pyysi minua kirjoittamaan jatko- osan eräälle muinaiseen Egyptiin sijoittuvalle esseelle, joka jäi jännittävään kohtaan annetun tilan loppuessa. Olin harrastelijateatterissa mukana useiden vuosien ajan ja siellä heittäytymiskykyä harjoiteltiin aktiivisesti, pidin todella paljon näytelmäryhmään kuulumisesta!

Kummalliset Tavat Blogihaaste bloggaaja iPad Air ViaPlay lempisarjat Walking Dead Zombisarjat
Yksi parhaimmista sarjoista mitä seuraan, tämä on loistava! 


Tämä pienenä alustuksena siihen, että minulla on "vähän" kummallinen tapa esim. kuvitella selviytymissuunnitelmia vaikkapa zombi- invaasion varalle tai muuhun vastaavaan ihan vaan huvikseni. Pitäisi varmaan kirjoittaa joskus näitä suunnitelmia ylös ja pitää tallessa, suunnitelmat zombi- invaasioon tuli Walking Dead- sarjaa katsoessa ja tätä pohdittiin porukalla. Näistä saisi tosin hyviä esseitä, ainakin tällä mielikuvituksella ja tästäkin näkee, että luovuus on aika vahvasti elämässäni mukana. Joskus on tärkeää heittäytyä mielessään myös muiden asemaan elämänsä aikana, töissä taikka vapaalla. Se voi auttaa ymmärtämään, miksi joku asia meni niin kuin meni tai miksi jokin asia on niin kuin se on - tälläista taitoa kannattaa vaalia, sillä siitä voi olla yllättävääkin hyötyä töissä taikka kotona. Tämä ei ole niin harvinaista kun luulin, monet tuttavani ovat tehneet samaa ja tatuoijaltani sain kuulla vähän aikaa sitten, että joku on kirjoittanut kirjankin zombi- invaasiosta selviytymiseen!

Samaistuiko joku teistä johonkin näistä kummallisista tavoista? Olisi mukava kuulla, millaisia kummallisia tapoja teillä lukijoilla on ja mitä te tekisitte, jos jostain syystä zombit alkaisivat vallata maapalloa? Pyrkisitkö omavaraisuuteen ja tukikohdan muodostamiseen tai mitä tekisit, jos turvallisuustekijät pettäisivät ja kaikki menisi pieleen? Melko leppoisa keskustelun aihe, mutta näiden miettiminen on itseasiassa aika hauskaa kun ei pidä nutturaa liian tiukalla!

Tämän haasteen haluaisin laittaa eteenpäin Marialle, KatalleJennille ja muille JNS- Blogien bloggaajille!

12 kommenttia:

 1. Ihanaa, kiitos haasteesta Milla, toteutuksessa saattaa vähän kestää kun tunnen todella huonosti itseni:') Mutta muutamaan kohtaan samaistuin ja pistän ehdottomasti ainakin tuon kohdan numero 2 omaani. Koska aina kun lähden kotoa niin käyn vielä tarkastamassa etten kai ole jättänyt kahvinkeitintä päälle, valot on kiinni, ettei ole suoristusrauta jäänyt seinään tms. valoja päälle:'D Joskus saatan jopa avata jo oven ja lähteä ovi selällään kiertämään vielä huoneet.. Tämän oon varmaan perinyt isältäni:D

  Ja joo en siis halua edes tietää mitä tekisin jos tulisi joku zombie-hyökkäys, mä pelkään hirveesti tuollaisia mutta siitä huolimatta joskus pitää katsoa jotain tuommoisia leffoja tai jos joku pelaa jotain zombie peliä:'D Tuossapa toinenkin kumma tapa, jähmetyn katsomaan jotain ahdistavaa koska se on jännää, vaikka tiedän että pitäisi olla katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana jos haluat tehdä haasteen! :) Pakkohan ei tietty ole, miullakin meni tämän julkaisemisessa pitkään kun mietin et kehtaanko kertoa näistä kummista tavoista. :) ^^ Joo, tuo kakkonen on ihan pakollinen, aina alapihalla jää miettii et "hetkonen, laitoinkos mie sen oven kiinni" ja on pakko juosta viel tarkistamaan. :D Miulla on joillain sisaruksillakin sama, osalla ei ja en kyl ite vois lähtee kotoo ilman tarkistusta. :O Varsinkin joku silitysrauta tai hella ku jäisi päälle niin ois paha.

   Mie en yleensä katto kauhua pahemmin, mies ei tykkää katsoa ja yksin ei uskalla, liian vilkas mielikuvitus. :D Mut toi Walking Deadin inspiroima selviytymissuunnitelma sai kyl miettimään vähän enemmän tätä ympäristöä ja sen hyödyntämistä, jos olisi jostain syystä pakko. Tavallaan aika mielenkiintoista ja sit siskoiltaki tuli kommenttia asioista, mitkä ei itelle ees tullu mieleen. Pitää varmaan toi kirja hommata, mikä tatuoijallakin oli, kiinnostaa lukea! Sama oikeestaan täälläkin, mie aloin yhtenä yönä kattoo "teinikauhusarjaa" kun arvelin et jotain jännää, mut ei liian raakaa tekis mieli kattoo - arvaappa oliko mikään teinisarja, hitto miten raaka ja ahdistava. :O Yöks, ei kannattanu ainakaan yöllä kattoo. :D

   Poista
 2. Ihana tuo toukka, voi että!!! :D Kylläpä hymyilytti siitä lukiessa :) <3 ja huvitti myös nuo mielikuvitussuunnitelmat katastrofien varalle, ihana :D Multitaskingista on kyllä hyötyä! Ja kiitos haasteesta, jospa ehtisin tämän jossain muodossa toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo! :D :D Tuo on vähän kummallinen, mut pakko kyl sanoo et yhellä miun siskolla oli vähän samankaltainen homma aikuisikään asti, sillä hän kääriytyi peittoon niin, että pelkästään nenä ja vähän suuta näkyi, muuten oli kuin perhosentoukan kotelo sängyllä. :) Joo, johonkin sitä mielikuvitusta ja luovuutta pitää purkaa työnkin lisäksi. ;) :D

   Multitasking on kyllä jees silloin, kun ainakin toinen meneillään oleva homma menee rutiinilla niin tulee sit hyvää jälkeäkin, eikä hutiloi. :) Kiitos siulle kommentista, olisipa mahtavaa jos ehdit tämän jossain muodossa tehdä! <3

   Poista
 3. Hehe nää oli enemmän ihania tapoja enkä kukaan varmana ajattele sua kahelina :). varsinkin toi jalkojen päällä istuminen on mun mielestä yllättävän yleistä (varsinkin jos on huono tuoli). Mulla on myös mun havaintojen mukaan melko paljon muita perempi keskittymiskyky mut en silti osaa oikein tehdä montaa suurta keskittymistä vaativaa asiaa tehdä samaan aikaan. Sauna on mullekkin ennen ollu semmonen asia että sinne on melkeinpä pakko päästä välillä :D mutta nyt mulla eiole muita saunapaikkoja kuin mennä julkiseen saunaan. Mun muista vastauksista varmaan voikin päätellä että itte oon hyvin paljon kiinnostunu historiallisista katastrofeista ja muista vastaavista sekä mä kannan pientä vyölaukkua usein mukana missä on muutama työkalu,laastaria ja muuta pientä selviytymisjuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toivottavasti! :D Toi vika kuullosti niin erikoiselta, et piti miettii pitkään kehtaanko julkaista, mut sitten kaveripiirissä ja muualla puheeksi tullessa huomattiin, et tuo on aika yleistä mikäli mielikuvitusta on edes vähäsen. :) Jalkojen päällä istumisesta huomautellaan varmaan eniten, en osaa sanoa kuinka yleistä on. :) Mukava kuulla, että oot samaistunut ainakin joskus moniin näistä! ^^ Oma sauna on kyllä ihana, en varmaan osaisi elää enää talossa tai asunnossa, missä saunaa ei olisi. Mut kai siihenkin tottuisi, jos olisi pakko. Joo, nuo historialliset katastrofit muistan kyllä, että niistä on ollut puhetta! Miulla on autossa mukana kassi, jossa on kaikkea tarpeellista lämpimistä vaatteista ensiapuun ja siitä joihinkin työkaluihin, harvoin tulee ilman autoa liikuttua niin ovat sit siellä. :)

   Poista
  2. Ihan oikeasti monilla naispuolisilla tutuilla on ollut tapana istua jalkojen päällä eikä normaalisti tuolilla mut en tiedä yhtäkään miestä joka tykkäis istua jalkojen päällä. Saunan puute kyllä häiritsee mua aika paljon kun viime kerrasta alkaa olla varmaan jo 4 vuotta :). En tiedä miksi mutta mulla on kans välillä tavarat "tallessa" niin hyvin ettei niitä löydä kuin vasta muutaman viikon päästä.

   Poista
  3. Aaa, nonii! :D Miun mies ainakii tykkää istua jalkojen päällä, mut valtaosa miespuolisista kavereista kyl istuu normaalisti tai en ainakaan tähän hätään muista et ois jotain erikoista istumistavassa. :) Jaiks, onpa pitkä aika saunomisesta! :O :O Meillä ei ollut edellisessä asunnossa saunaa, mut myö käytiin silloin mieheni vanhempien luona saunomassa aina kun teki mieli. Tää tavaroiden jemmaaminen taitaa olla aika yleinen juttu! ;)

   Poista
 4. Nää on niin hyviä, löysin niin paljon samaistuttavia asioita tästä, niinkuin tuo tavaroiden jemmailu yms! Nää tällaiset postaukset tuo kivasti persoonaa esille..:) <3 Kiitos haasteesta, taidanpa toteuttaa sen heti tämän viikon aikana! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! <3 Juu, tavarat on varmassa tallessa, ei varsinaisesti hävinneet. ;) Mukava kuulla, näitä yritän aina silloin tällöin tehdä, mut jotenkin aina miettii sit et onko liian henkilökohtaista. Hieno juttu, odotan innolla millaisia kummallisuuksia sie keksit tähän haasteeseen! :)

   Poista
 5. Mulla on usein sama tapa ton multitaskingin suhteen :D

  - Kiia / https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Se on hyödyllistä, mutta joissain asioissa vähän hankalaa. :D

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)