keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Blogin seurantatavat - näitä kannattaa kokeilla!

Pitkästä aikaa tsekkaus blogin seurantatapoihin, jotka ovat vuosien mittaan muuttuneet itsellänikin. Seurasin aiemmin blogeja pelkästään Bloggerin oman lukulistan kautta eli Google- Käyttäjäraadin kautta, mutta sittemmin on tullut muutama seurantakanava lisää, jotka toimivat paremmin kuin Bloggerin oma. Tämän postauksen ajattelin julkaista jo ihan siitä syystä, että kuulemma sivupalkin "seuraa sähköpostitse"- seurantatapa ei kaikilla toimi ja tässäpä olisi sitten vähän toimivampia vaihtoehtoja blogin seuraamiseen.

Bloglovin Sovellus iPad Blogin seurantatavat blogien seuraaminen sovellukset kokemuksia paras sivusto blogien seuraamiseen

Bloglovin` on ollut oma suosikkini blogien lukemiseen, sovellus on todella näppärä tabletilla ja on helppo lukea, kun tietää että luetut ja lukemattomat postaukset ovat erikseen. Jos haluan kommentoida myöhemmin, niin saan merkattua postauksen lukemattomaksi - kätevää! Joillain portaaleilla uusimmat postaukset tulevat viiveellä Blogloviniin, mutta ei kuitenkaan liian pitkällä viiveellä. Bloglovin` antaa myös tallentaa postauksia, jolloin ne löytyvät myöhemmin helposti ja halutessaan uusista postauksista saa ilmoituksen laitteeseensa, kun sovelluksen on ladannut puhelimeen tai tablettiin. Täällä on tosin se huono puoli, että en ole päässyt muuttamaan kuvausta sopivammaksi pitkään aikaan, joten kuvaus ei ole ajantasalla.

Blogit.fi on uusi tuttavuus minulle, mutta erittäin toimiva sellainen ja selkeästi aktiivisempi kuin Bloglovin`, päätellen omille sivuilleni tulevasta liikenteestä kummastakin osoitteesta. Sivusto on myös raikas ulkoasultaan ja näyttää, miten suosittu blogi on omassa kategoriassaan niistä blogeista, mitä sivustolle on lisätty. Sivustolla voit aloittaa seuraamaan blogeja rekisteröitymällä ja painamalla sydäntä blogin seurantasivun kohdalla.

Blogin Seurantatavat blogit.fi Blogin seurantatavat blogien seuraaminen sovellukset kokemuksia paras sivusto blogien seuraamiseen
Kuvakaappaus Blogit.fi- sivustolta oman blogini seurantasivulta. 18.10.2017


Blogin Seurantatavat Blogin seurantatavat blogien seuraaminen sovellukset kokemuksia paras sivusto blogien seuraamiseen Instagram
Kuvakaappaus Instagramista 18.10.2017. 


Instagramista minut löytää @vivianmslb- nickillä ja sinne laitan kuvia, jotka näkyvät blogissa sekä kuvia, jotka tulevat näkymään vain Instassa. Näin esimerkiksi silloin, kun räpsin muuten vaan kuvia luppoajalla tai silloin, kun otetuista kuvista ei löydy kuin pari hyvää kuvaa. Kiva sovellus, helppo käyttää missä vaan ja puhelimella otetut kuvat ovat kelpoja tänne. Aktiivisempia seuraajia ja käyttäjiä kuin monessa muussa sovelluksessa!

Facebookissa julkaisen ennakkokuvia postauksista, yksittäisiä kuvia tai juttuja esimerkiksi lapsesta ja muusta elämästä. Blogin FB- sivulla kerron myös, mikäli postaus myöhästyy jostain syystä ja postauksia linkitän tänne parhaani mukaan. Täällä on oikeastaan enemmän juttua kuin henkilökohtaisella FB- tililläni, mutta Facebookissa nämä julkaisut eivät näy kaikille, ellei seuraaja laita sivustoa "seurantaan" ja siitä huolimatta julkaisu saattaa hukkua kaiken muun joukkoon. Tätä toki voi estää mainostamalla julkaisuja aktiivisesti omalla rahalla, mutta enpä nyt tiedä kantaisiko se hedelmää, kun muut sovellukset ja sivustot ovat aktiivisempia. Ihan ok paikka blogien seurantaan, mutta tämän rinnalla kannattaa pitää muitakin seurantatapoja, ettei postaukset jää näkemättä.

Blogin Seurantatavat Blogin seurantatavat blogien seuraaminen sovellukset kokemuksia paras sivusto blogien seuraamiseen Facebook
Kuvakaappaus Facebookista 18.10.2017. 


Bloggerin omalta lukulistalta seuraan joitain blogeja, mutta muuten olen siirtynyt lähes kokonaan edellä mainittuihin. Mikäli itse pidät enemmän Bloggerin kautta seuraamisesta niin lukulistalle blogin lisäämiseen ohjeet löytyvät täältä. Lukijat- gadget on piilossa toistaiseksi, sillä osa mahdollisista yhteistyökumppaneista kiinnitti enemmän huomiota gadgetin lukijamääriin kuin todellisiin kävijämääriin. Tämä lisäosahan ei paljoa lukijamääristä ja heidän aktiivisuudestaan kerro, vaan esimerkiksi tuhannen Blogger- lukijan blogilla saattaa olla blogissaan vähemmän kävijöitä kuin blogilla, jolla on samaa kautta vaikkapa viisikymmentä lukijaa. Eli yritysten edustajat - huomioikaa todelliset kävijämäärät, seurantakanavien lukijamäärät eivät kerro mitään blogin koosta ja esimerkiksi Instaan jotkut ostavat itselleen seuraajia, jotta seuraajalukemat näyttävät suuremmilta, vaikka seuraajat eivät olisi millään tavalla aitoja tai aktiivisia.

Sivupalkista alhaalta löytyy myös Seuraa sähköpostitse- mahdollisuus, eli sen avulla uusimmat postaukset tulevat sähköpostitse, mutta sen kanssa on kuulemma ollut ongelmia. Blogin voi myös lisätä kirjanmerkkeihin ja käydä kurkkaamassa välillä, itsellänikin on muutama blogi kirjanmerkkeinä. Twitter, Periscope ja Snapchat eivät minua kiinnosta, joten niistä en löydy eikä aikaakaan olisi enää useammille sosiaalisen median palveluille.

Sellainen tietopaketti tällä kertaa, toivottavasti tästä oli jollekin lukijalle hyötyä mikäli seurantatavat ovat mietityttäneet!

4 kommenttia:

 1. Tää on ihan mielenkiintoinen aihe, itse olen kaikkiin edellä mainittuihin liittynyt, mutten niinkään ylläpidä muita kun instaa ja blogin fb:tä. Blogin fb:kin on vähän niin ja näin kuten aiemmin puhuimmekin:D Se on mielestäni mukava sivullinen tapa itse seurata blogeja, yleensä luen ihan Bloggerin lukulistalta postaukset mutta siis fb:n kautta huomaa aina helposti onko uusi ilmestynyt, ellei ne huku niihin miljooniin mainospäivityksiin.

  Itse en pidä Bloglovinista kun se n mielestäni sekava, niin ja se osoitteen vaihdos on niin hankala, sitä on puolen vuoden sisään saanut pähkäillä, kun on käynyt yhteisössä ja sitten vaihtanut vielä omaan domainiin..:'D Eenkin yhteisöstä lähdön jälkeen se(kin) oli ihan sekaisin.

  Mäkin olen luopunut siitä lukija-palkista ajat sitten. Nykyään en edes muista aina katsoa sitä kun ei ole niin näkösällä ja enemmän seuraa googleanalyticsiä joka tosiaan kertoo paljon tarkemmin blogin lukijat/kävijät:D Vielä kun oppisi käyttämään ja tulkitsemaan sitä kunnolla...:'D Se kun törötti aina sivupalkissa niin joku pakkomielle oli sitä aina seurata itsekin ainakin blogin alkutaipaleilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla! :) Nää on kans itellä käytössä, mut tosiaan FB ja Insta on ehkä eniten muista käytössä tämän Bloggerin lisäksi. :) FB:n kautta huomaa kyl helposti, jos ei vaan pääse hukkumaan mainosten joukkoon! Bloggerin lukulista on itellä jäänyt pois, jotenkin hankalahko ja sit todella monet ovat lopettaneet bloggaamisen, niin pitäisi koko lista laittaa ajan tasalle. :)

   Bloglovin on sovelluksessa hyvä, mut selaimella en tykkää. Ilmeisesti noi uudet sivustot päivittyy useamman päivän viiveellä siellä, monista blogeista lukenut saman tyyppistä kokemusta.

   Mukava kuulla! :) Mie satunnaisesti katon kun tilastoja seuraan, mut enemmän merkkaa noi todelliset kävijämäärät ja se, kuinka sitoutuneita lukijat on. :) Juu, miekin katselin sitä tosi paljon, ennen otin kunnon kävijälaskurit käyttöön. ^^

   Poista
 2. Kiitos ja kumarrus tästä postauksesta! Niin hyödyllisiä vinkkejä jälleen, täytyypä päivitellä hieman juttuja niin jospa minunkin blogissa alkaisi olemaan enemmän liikennettä!;) Sie osaat kyllä kertoa kattavasti faktoja aiheesta kuin aiheesta, tää on yks asia miks tykkään lukea sun blogia!:) ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria kommentista! :) Mukava kuulla, et on hyödyllisiä siun mielestä - aattelin, että ois hyvä päivittää seurantatapoja myös tänne blogin puolelle, jos tuntuu ettei omalta tuntuvaa tapaa löydy. :) Toivotaan, mie pien peukkuja! <3 Ihana kuulla, kiitos, mie tykkään hirveästi lukea eri aiheista hyödyllistä + ei niin hyödyllistä tietoa ja analysoida vähän sitä sun tätä. ^^ <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)