tiistai 7. marraskuuta 2017

Kuinka aloitin bloggaamisen ja hyviksi havaittuja vinkkejä bloggaajille


Sain alkuvuodesta Katzariina- blogin Katalta Blogger Recognition Award- tunnuksen, jonka mukana tuli muutamia tehtäviä. Tarkoituksena on kertoa, kuinka aloitin bloggaamisen ja antaa vinkkejä aloitteleville bloggaajille, joten tässäpä tärkeimmät vinkit ja ohjeistukset bloggaamiseen!

Mistä siis on kyse? Tunnustuksen idea on seuraavanlainen:


1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Bloggaaminen MacBook Pro pinkki kalenteri
Tärkeimpiä työkaluja bloggaamiseen ovat tietokone ja kalenteri hyvän kameran lisäksi. 

Kuinka aloitin bloggaamisen?


Aloitin blogin vuonna 2010 alunperin sillä ajatuksella, että pysyisin enemmän kärryillä ostoksieni ja muiden kulujen kanssa, josta se hioitui ajan kanssa nykyiseksi tyylipainotteiseksi lifestyleblogiksi. Tämä tavallaan tuntuu nyt aika kamalalta kun kulutustottumukset ovat muuttuneet radikaalisti, mutta silloin opintojen jälkeen palkkatyöhön siirtyessä oli huippua, kuinka paljon enemmän rahaa jäi käteen vaatteisiin, asusteisiin ja kodin sisustukseen! Nuorempana kirjoitin päiväkirjaa säännöllisesti, mutta eräs liian utelias (entinen) läheinen luki sitä luvatta ja lopetin siihen paikkaan ajatuksieni kirjottamisen ylös. Silloin syntyi tarve päästä kirjoittamaan enemmän, muitakin kuin novelleja, joten päätin avata blogin ja kirjoittaa anonyyminä.

Blogi alkoi kehittyä vuosien mittaan harrastuksesta sivutoimiseksi työksi kun aloin saada tuloja blogista ja minusta nyt blogi on parhaimmillaan. Toki toivon, että voisin antaa tälle enemmän aikaa ja mielelläni kirjoittaisin teille päivittäin, mutta ns. leipätyöni pukuompelijana menee blogin edelle, pitäähän sitä jollain elääkin. Nauroinkin tässä eräänä päivänä miehelleni, että tarvitsisin varmaan yksityisen sponsorin tälle blogille! :D Leikki leikkinä, katsotaan miten tämä blogi kehittyy ja elää miun mukana. Tulossa on monia tekstejä, jonkalaisia itse lukisin mielelläni blogeista ja inspiraatio blogin kanssa on korkealla varsinkin saadessani hyvää palautetta. Minusta on ihanaa, miten monet viihtyvät blogini parissa ja miten monet kommentoivat aktiivisesti, teidän kanssanne on ihana jutella tuolla kommenttiboksin puolella!

Tunnustuksen tehtävänantoon kuuluu myös antaa ohjeita aloitteleville bloggaajille.


Perusasioita


Anna persoonan näkyä! Poistin itse lukulistaltani ison joukon muotiblogeja kun kaikissa oli samanlaiset asut, samanlaisia ylivalotettuja kuvia samoista tuotteista ja ns. tyhjää sisältöä. Persoonallisuus on hyve ja on mielenkiintoisempaa seurata ihmistä säröineen päivineen, jolloin kirjoittajaan on helpompi samaistua. Ole sinä. :)

Tyylibloggaaja päivän asu Outfit

Panosta välineisiin - minulla aiemmassa koneessa oli järkyn huono näyttö verrattuna tähän MacBookiin ja kuvat näyttivät teräviltä siinä. No eivät tasan olleet tarkkoja kuvia, vaan aivan kamalan suttuisia kun tällä uudella koneella katsoo. Myös objektiivit päivitin parempiin, eli Canonilta minulla on kaksi objektiivia, jotka ovat metallisia. Aiemmin oli myös muovinen eli se halvin 50mm objektiivi, mutta itse en pitänyt sen rutinasta ja muovisuudesta, tuntui ettei se tarkenna varsinkaan kaukosäätimen kanssa oikeaan kohtaan. Myös kameran mukana tulleen alkuperäisen objektiivin pistin myyntiin, se ei ollut kovin hyvä eikä kyseistä objektiivia edes mainita Canonin sivuilla.

Verkostoituminen muiden bloggaajien kanssa 


Ole aktiivinen. Kerro blogistasi läheisille, jaa postauksiasi Facebookin bloggaajaryhmissä ja liity vaikkapa Jns- Blogeihin. Bloggaaminen ei ole mikään häpeä, vaan hyvä ja kehittävä harrastus! Sitä paitsi tutuilta voi saada parannusehdotuksia ja ideoita blogiin liittyen, nimim. suuret kiitokset aviomiehelleni, sisaruksilleni ja bloggaaville kavereille.

Kommentoi lukemiasi blogeja ajatuksen kanssa ja verkostoidu muiden bloggaajien kanssa - en olisi itse uskonut koskaan, miten paljon uusia kavereita ja ystäviä olen tämän harrastuksen myötä saanut. Ja miten yhteisöllistä porukka voikaan olla, ainakin tämä porukka, jonka kanssa olen eniten tekemisissä. Tuemme toisiamme, annamme ideoita, kannustamme ja autamme toisiamme, jos joku ongelma tulee eteen. Suunnittelemme porukkatapaamisia ja osan kanssa mietimme yhteistyökuvioita. Bloggaaminen on välillä hieman yksinäistä puuhaa, mutta voin sanoa, että nykyään Facebookissa ja puhelimessa keskustelut, kuvien ja viestien lähettelyt ovat jatkuvasti kuumina! Sama pätee ystävyyssuhteisiin - niitä pitää hoitaa ja huomioida, että suhde voi kehittyä ja säilyä väljähtymättä.

Ystävät Kolilla kuvaamassa
Kuvasimme viime viikolla Kolilla materiaalia Vikin videoblogiin ja myös tänne oman blogini puolelle tulee kuvattua materiaalia kuvien sekä videoiden muodossa. 


Älä ilkeile muille bloggaajille ja hauku muita saman harrastuksen piirissä - arvaatteko miten inha kuva jäi parista bloggaajasta, jotka haukkuivat sekä bloggaajia että alalla työskenteleviä kontakteja nimillä kovaan ääneen muiden kuullen? Samassa hiljaisessa tilassa oli lähes kaksikymmentä muuta ihmistä ja jestas miten noloa tämä oli näille kahdelle nuorelle naiselle, vaikka he eivät tainneet ymmärtää miltä tämä haukkuminen kuullosti muiden korviin. Eli älä polta siltoja portaaleihin, mahdollisiin yhteistyökumppaneihin ja muihin bloggaajiin tällä tavalla.

Yhteistyöt eri yritysten kanssa ja asiaa piilomainonnasta


Tunne arvosi. Monilta yrityksiltä olen saanut kyselyitä ja ehdotuksia, että tekisin sisältöä heidän verkkosivuilleen, mutta todella harva firma tuntuu olevan valmis maksamaan käytetyistä työtunneista tai edes kuvista. En usko, että yksikään näistä yrityksen edustajista tekisi vastaavan tuntimäärän töitä minulle tai jollekin toiselle firmalle esimerkiksi ripsiväriä vastaan vai mitä? Tai antaisi luvat kuvien käyttöön markkinoimisessa ilman siteitä ko. paikkaan ja korvauksetta? Tuntimäärään rinnastaminen ei ole ainoa asia mitä miettiä, vaan se miten paljon näkyvyyttä, kävijöitä, myyntiä ja aktiviisuutta yritys postauksesta saa. Ja sekin tulee huomioida, että hakukoneiden kautta tuotteesta kiinnostuneet löytävät tekstiin vuosikausien ajan, ellei jopa aina. Yhteistyö on yhteistyötä silloin kun se hyödyttää molempia osapuolia, eikä pelkästään suurempaa toimijaa.

Kirjoitan itsekin blogiin saaduista tuotteista ja mielenkiintoisista yrityksistä ilman erillistä palkkiota ihan omasta tahdostani, mutta en suostu kirjoituspakkoon tuotetta vastaan - tuotteilla ja palveluilla kun ei makseta laskuja ja muita kuluja, enkä halua pakottaa itseäni kirjoittamaan tuotteesta, joka ei toimi minulla tai on muuten susi. Kerran olen suostunut kirjoituspakkoon tuotetta vastaan ja siitä yhteistyöstä sekä yrityksestä jäi niin halju maku, että en koskaan enää suostu samanlaiseen "yhteistyöhön". Enkä todellakaan kirjoita tuntitolkulla asiantuntevaa tekstiä yritysten verkkosivuille ilman palkkaa, kun saman ajan voin käyttää oman yritykseni ja blogini hyödyksi - josta sentään saan palkkaa.

Testiin saatuja tuotteita blogiyhteistyö
Sain muutamia tuotteita testattavaksi Joensuun Eco Beautylta, näistä kerron lisää jossain vaiheessa kun ehdin testailla useamman kerran. Kuvan meikit siis saatu blogin kautta. 


Älä piilomainosta! Edes Instagramissa. Tämä aihe on itselleni tärkeä ja mainitsen itse aina saamani tuotteet tai jos postaus on kaupallinen. Nakertaa ja pahasti, kun joskus huomaa Suomen suurimmillakin bloggaajilla puutteita yhteistöiden ilmoittamisesta ja varsinkin Instan sekä Facebookin puolella. Minusta on tärkeää, että myös lukija tietää kysymättä, jos joku tuotteista on saatu ilmaiseksi blogin kautta ja vaikka osa lukijoista on saattanut / saattaa kokea, että minulla on paljon yhteistyöjuttuja blogin puolella, niin se voi johtua siitä että mainitsen aina saadusta tuotteesta - vaikka se olisi ollut asukuvissa päällä jo kymmeniä kertoja tai on arvoltaan vain muutaman euron! Olen saanut useimmiten itse valita yrityksiltä, mitä haluan, joten luonnollisesti varsinkin ne tuotteet ovat paljon käytössä kun olisin ne todennäköisesti ostanut muutenkin. Minusta on reilua kertoa, jos hyötyy postauksesta tai on saanut jonkun kuvissa tai videolla näkyvän tuotteen blogin tai vaikka vloggaamisen kautta. Ja muuten, jos olet muotibloggaaja niin ei ehkä kannata suostua esim. moottorisaha- yhteistyöhön, jos se ei millään tavalla liity blogin aiheeseen... Kannattaa tutustua myös blogitulojen verotukseen ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeistukseen mainonnan tunnistettavuuteen blogeissa.


Minkä verran voin pyytää palkkaa yhteistyöstä? 


Bloggaaminen ja somevaikutus ovat melkoisen uusia aloja, joka on useiden mielestä hankalaa käsittää työksi, varsinkin kun lukijoille näkyy pelkästään valmiit postaukset ja jutut - ei työ niiden takana taustatutkimuksineen, tekstin hiomisineen, suunnitteluineen, hakukoneoptimointeineen ja kuvien käsittelyineen. Eli lyhyemmin sanottuna, arvosta tekstejäsi sekä blogiisi käyttämääsi aikaa ja jos joku on kiinnostunut teksteistäsi sekä niiden julkaisemisesta omilla sivuillaan, niin hän on myös valmis korvaamaan sinulle jotain siitä. Jos kiinnostusta on, mutta maksuhalukkuutta ei niin eiköhän monissa tapauksissa ole selvää mistä on kyse? Jos et edes itse arvosta tekstejäsi, niin kuka sitten?

Toki pitää huomioida, että jos blogiasi lukee vain äiti, isä ja poikaystävä niin silloin arvo on markkinoinnin kannalta aikalailla olematon. Jos oman blogin ja muiden somekanavien arvottaminen tuntuu hankalalta, niin suosittelen kokeilemaan Social Bluebookia arvon määrittämisessä - tuolta sivulta saat maksimi- ja minimisummat, mitä sinulle pitäisi kussakin kuussa maksaa palkkiota esim. kolme kuvaa sisältävästä yhteistyöpostauksesta. Usein myös palkallisessa yhteistyössä sovitaan, missä kaikissa kanavissa yhteistyö tulee esille ja tietenkin päivämäärä, mihin mennessä teksti ja kuvat tulevat julkisiksi.

Testiin saatuja tuotteita blogiyhteistyö

Ystävät Kolilla kuvaamassa Kuvausreissu
Ystävykset Kolilla kuvausreissulla. 


Toivoisin, että yritykset ja yrittäjät pohtisivat yhteistyötä bloggaajille tarjotessaan, että mikä olisi asiallinen ja reilu korvaus bloggaajalle tai somevaikuttajalle, joka todennäköisesti käyttää tuntitolkulla aikaa hyvän yhteistyöpostauksen tekemiseen? Millä palkalla itse tekisit esimerkiksi kuusi tuntia työtä, joka vaatii erilaisia taitoja? Haluatko laadukasta jälkeä vai juostenkusten tehdyn yhteistyön? Mitä haluat yhteistyöltä? Minkälaiselle ja minkä ikäiselle yleisölle haluat tuotteesi tai palvelusi suunnata? Millainen blogi tai muu somekanava on, sopiiko yleinen tunnelma tuotteesi tai palvelusi kanssa yhteen? Onko tärkeintä mahdollisimman suuri kävijämäärä klikkiotsikkoja tms. käyttävän blogin kanssa vai se, että blogi on asiallinen ja tuote/ palvelu tuodaan esille hyvällä maulla?

Arvosta toisen ihmisen näkemää vaivaa ja työtä yrityksesi eteen, älä suosi orjatyötä ja muiden ihmisten hyväksikäyttöä. Järki päähän siis yhteistöiden kanssa, sillä jos yhteistyö epäonnistuu niin se voi myös kostautua firmalle, joka on yrittänyt hyötyä bloggaajasta ja hänen lukijakunnastaan. Negatiiviset kokemukset lähtevät helposti leviämään bloggaajien keskuudessa ja joku saattaa ihan julkisestikin kertoa, mikäli joku firma yrittää asiattomasti tai muuten tökerösti hyötyä bloggaajan lukijakunnasta. Ihan samalla tavalla lehti-, verkko- ja radiomainonnastakin joutuu maksamaan, ellei ole pirun hyviä suhteita kyseisiin paikkoihin, mutta oman kokemukseni mukaan blogeissa ja somessa on se etu, että mainonnan saa suunnattua helpommin ja usein edullisemmin oikeanlaiselle kohdeyleisölle.

Tästä tekstistä ja pienestä avautumisesta toivottavasti on hyötyä jollekulle aloittelevalle, keskisuurelle tai pienemmälle bloggaajalle. Tykkään itse lukea aiheesta todella paljon, tässä postauksessa ei tullut lähellekään kaikki vinkit mitä olen vuosien mittaan oppinut tai lukenut. Laitetaan hyvä kiertämään ja toivon, että nämä bloggaajat jatkavat vinkkien jakamista muille bloggaajille!

Sallan kengissä
Sadepisaroita Niitynkukkasilla
The Realm of Maria 
Optimismia ja Energiaa 
Tuuli Maria

Mukavaa tiistai- iltaa teille kaikille ja palaillaan pian, tulossa mm. vinkkejä pikkujoululookiin liittyen!

10 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen teskti jälleen kerran! Oon monessa asiassa samaa mieltä ja yhtestyökuvioista sun muista oli hauska lukea, itse kun on todella vähän tehnyt niitä mutta tulevaa ajatellen jos joskus niitä tekisi hieman enemmän:D
  Jaa-a tuohon blogikolleegojen mollaamiseen oon kerran törmännyt, itse en ollut vaan paikalla mutta kantautui korviini. Tuollainen on ihan ääliömäistä käytöstä, etenkin jos kyseessä on oikeasti vielä (olevinaan) aikuisia ihmisiä. Niiden blogien sseuraaminen ja lukeminen loppui multa muuten heti siihen:D
  Oli myös todella mielenkiintoista lukea miten aloitit bloggaamisen ja miten oot päätynyt just tähän! Tuo on ihan hyvä että jakaa aina postauksessa jos tuotteen on saanut blogin kautta, vaikka sitten vilahtaisi kymmenen kertaa ja vieläpä peräkkäin blogissa, se on suotavaa. Itsekin tekisin niin.
  Ja tuo on ehkä yks kultaisin sääntö tuo että seuraa aktiivisesti muita ja lukee postaukset oikeasti ajatuksen kanssa.
  Itse oon muuten alkanut vasta sisäistäytyä tuohon hakukoneoptimointiin ja löysinkin ehkä puolivuotta sitten bloggerista vasta ne kohdat mihin voi kirjoittaa hakukuvauksen:'D Eri asia vaan mitä niihin postauksien hakukuvauksiin kannattaisi kirjoittaa? Tuosta hakukoneoptimointi aiheestakin olisi hauska kuulla muuten lisää ja niitä vinkkejä:D
  Pikkujoululook juttuja ootellessa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Mukava kuulla et oot monissa asioissa samaa mieltä! Yhteistyökuvioista on kyl ihan hyvä avautua välillä vähän enemmän, kun tuntuu olevan niin paljon puheena vaikka kovin monet eivät aiheesta viitsi puhuakaan. :) Mut hyvä avata välillä, kun välttämättä kaikki ei ymmärrä miten paljon niihinkin saa uppoamaan arvokasta aikaa kun täällä blogissa näkyy pelkästään ne valmiit tekstit. :)

   Joo, sanoppa muuta! Mie kans pistin nämä tytöt mieleen, enkä varmasti klikkaa kummankaan blogiin ja toivon, että nuo jutut ovat kantautuneet muidenkin korviin.

   Tuo merkkaaminen on kyl tärkeä juttu, välillä saa lukea suitsutusta tuotteesta hirveen pitkän postauksen ja vasta postauksen lopussa on ihan pikkuruisen pienellä, et on kaupallinen yhteistyö. Mie oon tykännyt mainita alussa, et lukija voi päättää lukeeko vai ei ja sit jos lukee, niin tietää jo alusta, että minä hyödyn jollain tavalla postauksesta. :) Läpinäkyvyyttä kaipaan tässä asiassa ja onhan tuo piilomainonnan välttäminenkin erittäin tärkeä juttu myös blogeissa, joilla saattaa olla tuhansia ja kymmeniä, jopa satoja tuhansia seuraajia. Joku oli btw jossain toisessa maassa saanu sakotkin piilomainonnasta, kun oli jättänyt mainitsematta blogissa ja instassa yhteistyöt. (Varauksella tämä, en muista uutisen lähdettä.)

   Voi olla, että pitää joskus koostaa jotain postausta aiheesta, miulla on kyl itelläki vielä opittavaa tässä, mut eiköhän tässä tule taas aiheeseen perehdyttyä... :D :)

   Tällä viikolla yritän saada julkaisuun pikkujoululookit, saisi sitten ajoissa vinkkejä meikkiin, kampaukseen ja vaatteisiin! ^^

   Poista
 2. Ihanan järjellä ajateltu toi syy miksi aloitit bloggaamaan :) Monesti kritisoidaan sitä, että ostaako bloggaajat esim. just blogissa esittelyä varten varaa, mutta sä ihanasti käänsit koko ton ajatusmaailman :) Sulla on muutenkin tosi kiva blogi ja pirtsakka tyyli :)

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, ei kyllä tule blogissa esittelyä varten ostettua tavaraa, joskus saatan joitain kukkia ostaa kotiin ja blogikuvissa käytettäviksi, mut todella harvoin. :) Ennen tuli kyl ostettua paljon, uusin vaatekaappia hirveällä tahdilla ja kuitenkin tyylin kehittyessä pieni osa on jäänyt vielä käyttöön. Nykyisin mennään harvemmilla ostoksilla ja silloinkin laatuun, kotimaiseen, eettisyyteen ja ekologisuuteen panostaen. Kiitos paljon, ihana kuulla että pidät! <3

   Poista
 3. Oi, kiitos haasteesta <3 Sinä se vain tiedät mistä puhut, ja paljon oon itsekin oppinut näistä sun kanssa keskustellessa. Varsinkin siitä, että omaa työtään pitää arvostaa, ja osata vaatia reilu palkkio. Katsotaan, jos ehtisin jossain vaiheessa tämän tehdä :) Tuntuu vain, ettei näin kattavan postauksen jälkeen ole mitään lisättävää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! <3 Mukava kuulla, et olet oppinut paljon keskustelujen myötä näistä aiheista! :) Mie tykkään lukea tästä aiheesta toooodella paljon ja seurata tarkkaan millä tavalla blogimaailma kehittyy vuosien mittaan. ^^ Sepä se, monesti on kuullut et nopeesti vaan kuvaat ja kirjoitat tuotteista blogiin, mut ööh - ei se ihan niin toimi! Monilla bloggaajilla on kuitenkin jo vuosien edestä bloggaamista takana, jolloin on saavutettu tietty lukijakunta ja tottakai siihen blogiin näkee vaivaa, jos harrastus on itselle todella tärkeä. Haha, ihana! <3 :D :D Kiitos palautteesta, kiva et oli kattava postaus - tällä suunnalla pähkäilin kun jäi niin paljon kertomatta. ;)

   Poista
 4. Tosi mielenkiintoinen postaus, kun itse olen bloggailut vasta vuoden päivät. Löysin sun blogiin Katan blogin kautta. Jään ehdottomasti seurailemaan, koska tykkäsin tosi paljon myös "entä jos vaatteet eivät korostakaan vyötäröä postauksesta" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Toivottavasti tästä oli hyötyä siulle bloggaamisen kannalta. Mukava kuulla, toivottavasti viihdyt blogini parissa jatkossakin - paljon on tulossa pukeutumiseen liittyviä postauksia. :)

   Poista
 5. Kiitos kullanarvoisista vinkeistä! Oma blogini on vasta 8 kk vanha enkä ole vielä tehhyt blogiyhteistyötä yritysten kanssa. Olen kyllä mainostanut tuotteita ja palveluita mistä itse pidän, mutta ilmaiseksi toistaiseksi.

  Miten blogiyhteistyö aloitetaan, ihanko vaan laitetaan meiliä yrityksille joiden tuotteista pitää?

  Minulla on hämmöstyttävän paljon lujikoita siihen nähden että blogini on niin tuore. Eli jotain olen ilmeisesti tehnyt oikein, vaikka minulla vielä onkin paljon kehitettävää. :)

  Minun on vaikea löytää blogeja joita haluaisin alkaa seuraamaan, varsinkin tyyliblogeja, koska tyyleissä ei monestikaan ole mitään persoonallista. Sinulla on, kuten itsellänikin.

  Blogini on melko kotikutoisen näköinen vielä, mutta tässä linkki jos halust käydä vilkaisemassa.

  helmathulmuten.wordpress.com/

  Ihanaa sunnuntaita sinulle! :)

  Susanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta ja mahtavaa, että vinkit olivat kullanarvoisia! :) Siitä se lähtee pikkuhiljaa, harvoin ihan heti pääsee tekemään rahaa blogilla. :)

   Miuhun esimerkiksi otetaan yhteyttä eri firmoista, mutta otan myös itse yhteyttä yrityksiin, joiden tuotteet kiinnostavat ja ehdotan yhteistyötä, esim. uimapuku- muotiin liittyen kysyin uima- asuja kuvauslainaan Changelta, mutta sain kyllä heiltä itsellenikin uima- asuja kun olin postauksia tehnyt ja toinen esimerkki on vaikkapa Trendhim, josta minuun otettiin yhteyttä ja neuvoteltiin yhdessä yhteistyökuvioista. Myös PR- toimistoilta saan tuotteita sekä sisältöä blogiin postitse tai tapahtumien kautta. Nämä ovat olleet tämän vuoden yhteistöitä muiden lisäksi, reilua kaikin puolin ja sain blogiin hyvää sekä erittäin suosittua sisältöä. :) Eli riippuu ihan tilanteesta ja jos itse otat yhteyttä yritykseen, niin kannattaa kertoa jotain itsestään ja blogistaan - yritys haluaa varmasti tietää, kenen kanssa mahdollinen yhteistyö voisi toteutua! Omat arvot kannattaa muistaa yhteistöissä ja noudattaa niitä, minullekin esimerkiksi ehdotettiin hetki sitten feikki- Louboutinien sekä muiden "designer- tuotteiden" mainostamista täällä blogissa ja toinen ehdotti, että tekisin ilmaiseksi neljä mainospostausta linkkeineen tänne.... Eli ehdottomasti omista arvoista ja yhteistyön blogiin sopivuudesta kannattaa pitää kiinni.

   Ihana kuulla! :) Toivottavasti lisää lukijoita löytää blogiisi jatkossakin, mutta lukijamääristä ei kannata stressata liikaa - joskus määrät vaihtelee esim. lomien ja pyhien mukaan, tai jos ei ehdikään kirjoittaa niin usein kuin yleensä. ^^ Joskus muu elämä menee edelle ja se on ihan hyvä, harva meistä elää pelkästään blogilleen.

   Kannattaa etsiä blogeja ihan Google- haulla esim. naisellinen tyyli, persoonallinen pukeutuminen, tyyliblogi jne. Myös Blogit.fi ja Bloglovinista voi etsiä aihepiireittäin blogeja, miun lemppareita löytyy tuosta blogin sivupalkista. Myös Facebookin blogiryhmissä on tullut paljon luettavia blogeja vastaan! Usein kyllä helpoimmin löydettävät tyyliblogit taipuvat ennemmin muotiblogeiksi, mutta keskikokoisista ja pienistäkin blogeista löytyy laadukkaita tyyliblogeja. Jossain välissä kirjoitan taas koosteen eniten minua inspiroivista blogeista, jospa siitä löytyisi siullekin luettavaa! :)

   Miepä käyn kuikkaamassa, ihanaa viikkoa sinulle ja kiitos paljon kommentista! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)