maanantai 29. tammikuuta 2018

Raitoja päivän asussa ja kuulumisia viikonlopulta

Muistatteko, kun kerroin että en ehtinyt Pietarsaaren reissulla kirjoitella blogia, vaikka niin suunnittelin? Noh, tämähän johtui siitä, että hotellin yhteisissä tiloissa tapasin Etelä- Koreasta tulleen nuoren naisen, jonka kanssa tulimme hyvin juttuun ja huomasimme seuraavana päivänä olevamme samassa paikassa kouluttautumassa vaatesuunnittelun osalta. Liikuimme hänen kanssaan paljon Pietarsaaressa, kävimme syömässä yhdessä ja kaupoilla sun muuta aina silloin, kun en opiskellut hotellilla tai ollut jossain muualla menossa. Vaihdoimme yhteystietoja ja tiesin, että hänellä on muutamia päiviä vapaata aikaa Helsingissä kurssien käymisten jälkeen, joten kutsuimme Bo Okin meille yökylään, mikäli hänellä olisi aikaa. Ja hänellähän oli, joten Bo Ok tuli junalla Joensuuhun ja meille vieraaksi!

Tyylibloggaaja, suomalainen bloggaaja, raidallinen paita

Trenssi - H&M
Paita - Esprit
Hame - H&M
Laukku - Cobblerina*
Korkokengät - Minna Parikka
Kaulakoru - Kalevala Koru

*Saatu blogin kautta.

Viikonloppumme meni siis hänen kanssaan Pohjois- Karjalaisia perinneherkkuja syöden, Sonata Arctican keikasta nauttien ja saunoen. Meille tuli vähän mutkia matkaan, enkä ehtinyt hänelle näyttää muutamia paikkoja mitä olisin halunnut näyttää emmekä ehtineet tehdä karjalanpiirakoita suunnitelmista huolimatta, mutta silti oli mukavaa. Tätä vierailua varten tein myös luonnoksiin postauksia siitä, mitä kannattaa Joensuun seudulla ja Pohjois- Karjalassa tehdä, mikäli teille tulee vieras ulkomailta, toiselta paikkakunnalta tai olet itse vasta muuttanut näille nurkille! Laitan pian julkaisuun muun muassa vinkit hyviin ruokapaikkoihin ja kahviloihin, mutta myös kauniisiin paikkoihin sekä kulttuurillisesti kiinnostaviin kohteisiin. Minun pitää todennäköisesti tehdä jonkinlainen roadtrip tällä seudulla, että saan muutamia kuvia näistä kohteista ympäri Pohjois- Karjalaa.

musta trenssitakki, trenssi, pukeutuminen

Minna Parikka Pfeiffer- korkokengät, Parikan korkokengät leokuosilla

Kotimainen nahkalaukku, Cobblerinan nahkalaukku, laukku

Minusta oli todella kivaa näyttää, miten suomalaiset asuvat ja millaisia perinneruokia täälläpäin Suomea syödään ja tehdään. Samalla englantikin sai hyvin preppausta! Muutenkin on mukavaa saada uusia kavereita ja tutustua erilaisiin kulttuureihin - ei ole mikään mahdoton ajatus, että kävisimme vuorostamme hänen luonaan Koreassa. Sekä minä että Bo Ok työskentelemme vaatetusalalla, joten jutun aihettaa riittää jo siitäkin syystä todella paljon.

tyylibloggaaja, talvipukeutuminen, päivän asu

espritin paita, taskullinen hame, Cobblerinan laukku

Minna Parikan korkokengät, Pfeiffer- korkokengät, leopardikuosi

Raidallinen paita, Espritin paita, Kalevala Korun Tintti- koru

Mutta joo, jospa vähän kertoisin tästä asustakin, joka kuvattiin tuulisella säällä lumisateessa - tausta kyllä näyttää kauniilta, mutta meinasi hieman vilu tulla ilman takkia. Halusin laittaa perusmukavan pitkähihaisen paidan päälleni ja jotain väriä, eli Espritin raitapaita valikoitui päälle ja asusteisiin halusin yhteen sopivia värejä. Minna Parikan Pfeiffer- korkokengät ovat aivan ihanat käytössä ja värisävy sopii hyvin yhteen paidan raitojen kanssa.

Laukku on sähäkän vihreää poronnahkaa ja tämän laukun sain Cobblerinalta yhteistyössä blogin kautta, mutta materiaalit ovat oman yritykseni varastosta. Laukkumalli on nimeltään London ja näitä saa ostettua eri kokoisina mm. Cobblerinan omilta sivuilta ja nykyäänhän Cobblerinan laukkuja voi ostaa myös Helsingin Sokokselta.

pitkät hiukset, bloggaaja, päivän asu, persoonallinen tyyli

Minna Parikan kengistä tuli mieleeni - olettehan te muut Parikka- fanit bonganneet alet verkkokaupan puolella? Alet ovat olleet sivustolla jo tovin menossa, nyt viedään viimeisiä kenkäpareja. Aivan ihania kenkiä ja myös Shopbopilla on paljon laatukenkiä alessa! Ihanaa viikkoa teille kaikille!

Suomalainen nahkalaukku, Cobblerinan laukku, olkalaukku Suomesta

6 kommenttia:

 1. Kuulostipa että vieraan kanssa oli mukavaa ja mietin jo aikaisemman ig postauksen jälkeen minkälaisia ajatuksia sonatan keikalla käyminen toi vieraan mieleen :) aasiassa kuitenkaan rokin kuunteleminen eiole niin yleistä ja harmi ettette päässy touhuamana kaikkea mitä oli suunniteltu. Myös mielelläni luen niitä tulevia juttuja niin jos sinnesuunnalle suomea tulee joskus asiaa niin tietää mitkä paikat voisi olla tutustumisen arvoisia ja hyvät ruokapaikat on melkein kaikista tärkeimpiä mulle näin hankalasti ruokavammaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, ollaan todella saman tyyppisiä ihmisinä - rauhallisia, iloisia ja muut huomioonottavia. :) Bo Ok itseasiassa tykkäsi todella paljon keikasta, oli todella hyvä ja varsinkin Tallulah- biisi jäi mieleen! Joo, aika oli vähän rajoitettu, mutta jospa seuraavalla kerralla sitten nähtäisiin pidemmän aikaa. Mukava kuulla! Mie oon täällä Pohjois- Karjalassa asunu aina, mut oon hetken asunut Kuopiossa ja Sloveniassa koulun harjoittelujen aikaan, mut muuten tällä Juuka- Joensuu- Polvijärvi- Viinijärvi akselilla on tullut pyörittyä. :) Ruokapaikat laitan ylös ja miullaki on allergioita, niin vinkkaan mielelläni muillekin noista paikoista. Muutamia kertoja on nimittäin allergisen reaktion saanut ravintoloista, niin niissä ei enää uskalla käydäkään. :)

   Poista
 2. Kuten jo aiemmin juteltiinkin, mun mielestä aivan ihana että kutsuit hänet teille ja esittelit paikkoja, maistelitte Suomalaisia herkkuja sun muuta. Vieraskin varmasti nautti! Upeeta olisi jos tekin pääsisitte sitten vuorostaan Koreassa käymään hänen luonaan. Odottelenpa innolla tuota vinkkipostausta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! <3 Mahtavaa kyllä, miten voi uusiin ihmisiin tutustua odottamattomassa paikassa ja sitten vielä samalle kurssille päädyttiin. Tuolla Campus Allegrolla on todella kansainvälinen oppimisympäristö, tykkään! Vieras tykkäsi todella paljon ja näki tosiaan miten täällä elellään, kun ei ihan hotelleissa samalla tavalla saa käsitystä vaikkapa omakotitaloasumisesta. :) Joo, myö itseasiassa mietittiinkin sitä, mutta se menisi varmaan ensi vuodelle sitten, kun tälle vuodelle on jo reissut tiedossa! ^^ Hauskaa olisi nähdä paikallista kulttuuria ja tutustua ihan tavallisten ihmisten elämään siellä. Hieno juttu, miepä yritän viikonloppuna päästä kuvaamaan jossain välissä, niin saisin jo ensimmäisiä postauksia ulos!

   Poista
 3. Kuulostaapa kivalta uudelta tuttavuudelta! Korean reissu olisi varmasti huikea, ja paikallisten kautta tosiaan saa ihan eri tason kokemuksen kohteesta ja ihmisten arkipäivästä/tavallisesta elämästä toisessa kulttuurissa.

  Onpa kauniita talvisia asukuvia! Vihreä kyllä pukee sinua ihan loistavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä ihana uusi tuttavuus, hyvin samankaltaisia ihmisiä ollaan. :) Joo, myö katsottiinkin jo lentoja ja muita, mut tänä vuonna ollaan lähössä reissuun ihan muualle, niin pitää jättää tuo Korean reissu väliin tältä vuodelta. Mut josko ensi vuonna, olisi kiva nähdä kulttuuria ja erityisesti muualla kuin hotellissa / turistikohteissa. :) Kiitos ihana! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)