torstai 22. maaliskuuta 2018

Mie lähen lomalle! / Vinkkejä Vuokattiin?

Maltoin viimeksi lomailla viikon ajan vuosi sitten, mutta nyt lähestyy taas seuraava loma! Tällä kertaa emme suuntaa ulkomaille, vaan menemme Vuokattiin lomailemaan ja samalla yökyläilemme myös Juuassa. Olen viimeksi käynyt Vuokatissa lapsena tai yläkoululaisena, joten paikkakunnasta ja aktiviteeteista ei kovin paljoa ole muistikuvia. Siskoni tosin lupasi jo viedä meidät kahville maailman parhaimpaan kahvilaan lähipaikkakunnalle, mutta muuten suunnitelmat ovat osittain auki.

Varaamallamme hotellilla varmaan viihdymme hyvin, kun sviitissä on oma sauna ja kylpyamme. Lushin kylpypommit ja "kylpyporkkanat" muksulle odottavat Pilkolla, sisko lupasi tehdä meille churroja ja pikkuveli suunnitteli kuvausreissuja Juuassa ollessa. Voisimme myös Juuassa ollessamme käydä vanhempieni luona ja jos aika sallii, niin myös kummitätini luona. Mutta jotain erilaista voisi tehdä myös Vuokatissa.

VeronaItalia2017Matkustaminen-3
Verona, Italia. 


RivaDelGarda
Riva del Garda, Italia. 


Innolla odotan reissua ja rentoutumista, vaikka loma onkin lyhyt. Joskos sitä sen avulla jaksaisi puurtaa syksyyn asti ja seuraavaan pidempään lomaan, jolloin lähdemme todennäköisesti ulkomaille koko perheen voimin.

OutfitTravellingStylebloggerItalyGargnanoMonteCastelloPäivänAsu-10
Seikkailemassa Italiassa.  


NavarazzoGargnanoItalyItaliaMatkustaminenMatkustusvinkitItaliaan-17

1OutfitTravellingStylebloggerItalyGargnanoMonteCastelloPäivänAsu
Hotellin takaa löytyi vaellusreitit Monte Castellolle, Gargnanon Navazzossa Italiassa. 


ViimeinkinPerilläPrahassa
Prahaan saapuessamme sviitistä löytyi kuohuva tervetuloa- toivotus hotellilta. 


Saimme onneksi talovahdin ja kissoille vahdin, niin voi olla vähän rennommin ja päivittää someakin reissun aikana. Mutta nyt kysyisin vinkkejä Vuokattiin ja Kajaaniin, jos teillä lukijoilla olisi enemmän tietoa näille paikkakunnille. Juuka on itselle sen verran tuttu paikka, että siellä kyllä tekemistä löytää. Mitä kannattaa tehdä Vuokatissa lapsen kanssa? Missä kannattaa käydä syömässä? Pulkkamäessä? Missä kannattaa käydä kuvaamassa, löytyykö jommalta kummalta paikkakunnalta joku erityisen kaunis paikka? Onko Vuokatissa vaellusreittejä, joissa olisi polkuja umpihangen sijaan ja mahdollista kulkea lapsen kanssa?

Mukavaa torstaita kaikille, palaan pian asukuvien merkeissä!

MyStyleRundetaarnDenmarkTravelling
Rundetaarn, Kööpenhamina


6 kommenttia:

 1. Kajaanissa hyviä ruokapaikkoja ovat ainakin ravintolat Anorak ja Sirius. Linnanrauniot ja kajaaninjoella talvehtivat joutsenet on varmasti ainakin lapselle mieluisat nähtävyydet, mutta voipi joutua hieman kahlailemaan lumihangessa, meillä kun ei toi auraus oikein meinaa pelata... :D kajaanin puukirkko on varsin kuvauksellinen, ja vanhan poliisiaseman sisään rakennetussa taidemuseossa on meneilmene näkyväksi neulottu -taidenäyttely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä vinkeistä, näitä tuli niin monta, että riittää useammallekkin reissulle. :) Auraus tuntuu pelaavan harvassa paikassa, Pohjois- Karjalassa on kans aika paljon ollut aihe esillä. :D Näyttely kuullostaa kyllä hyvältä myös! ^^

   Poista
 2. Lapsen kanssa matkustaen Vuokatissa on Superpark (Angry Birds) park ja tietty Katinkulta kylpylä. Lumikengillä pääsee lumisemmassakin maastossa Lumikenkien vuokraus mm. http ://www.vuokatti.fi/fi/Tekemiset/Talvella/Lumikenkaily luulen, että siellä myös lasten lumikenkiä. Esim. Vuokatin urheiluopistolta lähtee patikkapolkuja. http://www.vuokatti.fi/fi/Tekemiset/Ymparivuotisesti/Retkeily-ja-vaellus. Pulkkamäkeä en muista, missä kohtaa laskettelurinteitä oli. Kajaanissa teehuone https://fi-fi.facebook.com/teehuonetsaikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta Angry Birds- Superparkista oon kuullut sekä hyvää että huonoa, mutta Joensuun Superparkin jälkeen en ehkä lähtisi itse käymään. Katinkulta ja lumikenkävuokraus kuullostaa hyvältä! :) Muistaakseni googlesta löytyi, et saa vuokrattua lapsellekin lumikengät. :) Kiitos linkkivinkeistä! <3 :)

   Poista
 3. Ihanaa että pääset lomailemaan, nauti kunnolla <3 Kajaanissa linnan rauniot on nätti paikka, ja muutenkin siitä läheltä löytyy kauniita vanhoja rakennuksia! Vuokatissa on islanninhevosvaelluksia jotka on tosi ihania, mutta ehkä ei onnistu noin pienen lapsen kanssa, en ole varma? Löydätte varmasti kivaa tekemistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nautin! <3 <3 Linnan raunioita on useampikin kehunut, hyvä tietää, että siellä on myös muita vanhoja rakennuksia. :) Hevosvaellukset jää väliin, mie tai lapsi ei kumpikaan tykätä yhtään hevosista. :D Paljon Vuokatista kyllä tekemistä löytyy, itse katselin jotain revontulien metsästystä moottorikelkoilla, ois aika siistiä. :) <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)