torstai 29. maaliskuuta 2018

"Oot rakas"

Tämä postausaihe tuli mieleeni, kun kävin tänään Joensuun Changella sovittamassa mieheni minulle varaamia alusvaatteita. Pyrimme molemmat huomioimaan toinen toistamme, mutta myös lastamme ja muita läheisiämme. Joskus pelkästään pienet, lähes huomaamattomat teot tuovat iloa arkeen ja saattavat tehdä huonosta päivästä hyvän. Ne myös kertovat, että olet jollekin tärkeä. Rakas. Ihana.

Change_Lingerie_Dita_Balconette

Change_Lingerie_Dita_Balconette-2

Change_Lingerie_Dita_Balconette

Meillä lukee keittiön ja eteisen välisen oven kissanmuotoisessa liitutaulussa sama, kuin mikä tämän tekstin otsikkona on. Teksti, joka osuu silmään ulos mennessä ja muistuttaa samalla tärkeimmästä. Tämä muistutus on täysin ilmainen, kuten myös toisen huomiointi vaikkapa laittamalla toiselle lämmityspiuha autoon kiinni valmiiksi, jakamalla iloisia uutisia omasta elämästä, kuuntelemalla toista, muistuttamalla veroilmoituksen tekemisestä, herättämällä aamukahvin kanssa tai leikkimällä lapsen kanssa, jotta toinen voi tehdä kouluhommia, pelata tai mitä nyt haluaakaan tehdä. Itse tykkään esimerkiksi jättää miehelleni pieniä viestejä, jossa voi lukea esimerkiksi hyvät työpäiväntoivotukset tai vaikkapa ostoslista henkilökohtaisen viestin kera. Joskus myös hoidan lapsen iltatoimet hänen puolestaan, sillä olemme sopineet, että minä hoidan aamut ja hän illat.

Change_Lingerie_Dita_Balconette-3

Change_Lingerie_Dita_Balconette

Joskus toista voi huomioida myös materialla, kuten tänään minua muistettiin. Mieheni käveli pari viikkoa sitten Changen ohi lounaalle mennessään. Hän sitten kävi samalla varaamassa minulle tuon kauniin alusvaatesetin, kun juuri oikeankokoiset liivit olivat loppuneet. Tilauksen tultua myymälälle hänelle soitettiin ja tänään kävin vielä paikan päällä sovittamassa alusvaatteet, jotka lähtivät matkaan ja jotka tosiaan olivat yhtä upeat, kuin mieheni kertoikin. Mitä tämä kertoo minulle? Sitä, että hän ajatteli minua, kun huomasi Change Lingerielle tulleet uutuudet ja juuri sellaisen setin, millaisista pidän. Sitä, että hän tuntee minut niin hyvin, että tiesi minun pitävän näistä ja muisti kokoni. Ihanaa ja samat asiat huomaa myös niistä ilmaisistakin tai lähes ilmaisista huomion osoituksista, mutta on kyllä kieltämättä ihanaa saada välillä jotain näin kaunista.

Change_Lingerie_Dita_Balconette-5

Jos voit ilahduttaa puolisoasi tai muuta läheistä lähes olemattolla vaivalla, niin miksipäs ei? Jos voit ilahduttaa tuntematonta pitämällä ovea auki tai auttamalla muulla tavalla, niin tee se. Siitä jää todella hyvä fiilis ja kauniita tai hauskoja muistoja, minä esimerkiksi muistan viime perjantaina Vuokatin reissulta minua auttaneen naisen, joka auttoi minua ottaessani lapsen reppuselkään, koska viisivuotias lapsi ei jaksanut enää kävellä ja mieheni ei ollut kauppareissulla mukana. Tämä nainen nosti ostoskassin minulle käteen kun sain lapsen reppuselkään ja kysyessäni, että nousiko trenssin helma liikaa ylöspäin takaa reppuselkäläisen takia, hän vielä nykäisi takin helmaa hieman alaspäin, ettei minihameeni nouse liian ylös paljastaen liikaa. Tästä jäi hymyilyttävä muisto ja ihanaa, miten hän tuli pyytämättä auttamaan ja näin ollen jatkettiin lapsen kanssa matkaa muksu reppuselässä. Kun mietitään, että hänellä meni maksimissaan minuutti tai kaksi tähän, niin se on todella pieni vaiva siitä, että toisilla matka jatkuu ja hänestä jää todella positiivinen muisto ihmisenä.

Change_Lingerie_Dita_Balconette-4

Tämän postauksen myötä haluan muistuttaa, että hemmotelkaa välillä läheisiänne, kertokaa että välitätte ja että hän on teille tärkeä, oli sitten kyseessä ystävä, kaveri, perheenjäsen tai muu sukulainen. Jo pelkästään peruskohteliaisuudella voit viestittää jopa tuntemattomalle hänen olevan arvokas ihmisenä. Emme koskaan voi tietää, kuinka pitkään täällä pallon päällä tallustelemme, mutta ainakin itse haluan, että läheiseni ja muut tärkeät ihmiset elämässäni tietävät, että he ovat minulle tärkeitä ja arvokkaita. Jokainen haluaa tulla huomatuksi tavalla tai toisella ja tuntea itsensä arvokkaaksi. Näillä mietteillä haluan toivottaa teille kaikille ihanaa pääsiäistä!

4 kommenttia:

 1. Olipa ihana hyvän mielen postaus <3 Kirjoitit kyllä todella kauniisti miehestäsi, läheisistäsi ja yleisesti toisten arvostamisesta ja auttamisesta :-) Aivan ihana ele mieheltä tuo alusvaatesetin varaaminen, ja todella kauniisti on Vuokatissa oleva nainenkin auttanut teitä<3 Ihanaa pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jenni! <3 Nämä ovat tärkeitä asioita ja ne tulisi huomioida omassa arjessaankin, kiireestä ja muusta huolimatta. :) Hyvä muistutus myös itselle, jos meinaa uppoutua liikaa töihin ja opiskeluihin! Sanoppa muuta, aivan ihana juttu ja ilahduttaa varmasti pitkän aikaa! ^^ Jep, tuollainen arkipäivän huomaavaisuus on parasta ja jo noin pienellä jutulla voi ilahduttaa muita kanssaeläjiä. Kiitos samoin teille!

   Poista
 2. Upea teksti ja kauniit alusvaatteet! Nää on asioita, jotka itsellä pyörii aina mielessä ja on mielenpäällä ja ovat mulle todella tärkeitä esimerkiksi suhteessa :) Siis se että haluan ujuttaa arkeen miehelle kivoja pieniä yllätyksiä, välillä ilmaisia ja välillä maksavia juttuja - niitä on ihana saada myös itse.

  Ja se että olen ystävällinen ja auttava tuntemattomillekin. Toki joiltain tuntemattomilta saa pahan fiiliksen kun tarjoat apua, saat vastaukseksi mulkaisun ilman vastausta tai murahduksen ja he lähtee karkuun, what? :D Tai se vaan että ihan hymyilet tuntemattomalle joka tulee samaan kassajonoon ja tuijottaa, mutta kun tosiaan hymyilet takaisin niin katsoo muualle nenä pystyssä. Jokainen toki tavallaan, onneksi on ihmisiä jotka vastaa hymyyn, ottaa apuja vastaan ym. <3

  Oon kyllä blogisi kautta kuin ihan jutellessakin huomannut kuinka upea ja kaunis suhde teillä on. Arvostatte toinen toisianne ja huomioitte paljon myös toista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kata, miekin tykkään tästä tekstistä ja myös alusvaatteista! :) Näiden merkitystä ei tosiaan voi vähätellä ihmissuhteissa, jos niistä haluaa pitää huolta ja haluaa ilahduttaa läheistään. <3 Sama täällä, parisuhteesta pitää pitää huolta ja sama juttu muiden ihmissuhteiden kanssa, jos haluaa että ne kestävät.

   Joo, no tuohonkin oon miekin törmännyt, mutta onneks suurin osa kuitenkin osaa suhtautua paremmin. Hymyyn vastaaminen on kyl ihan huippua, tulee itekkin hyvälle tuulelle kun joku kävelee hymyillen vastaan. :) Sanoppa muuta! <3

   Ihana kuulla, niin kauniisti sanottu ja ihana, että olet huomioinut tämän! Samaa olen ymmärtänyt myös teistä, kun ollaan juteltu ja tietty bloginkin kautta huomaa, että teilläkin on myös arvostaminen ja toistenne huomiointi kohdallaan suhteessa. <3 Niin sen pitäisi ollakin! <3 ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)