torstai 20. syyskuuta 2018

Iki-ihanat pitsihuitulat - uutta ilmettä asuun helposti

Muistatteko tämän asun ja postauksen inspiroivasta tyylistä viime talvelta? Tuossa asussa käytin irroitettavaa huitulaa H&M Conscious Collectionin mekosta. Huitula inspiroi todella paljon ja toi pukeutumiseen inspiraatiota niissä mitoin, että halusin tehdä vastaavan pitsihuitulan hieman pidempänä ja reunat huoliteltuina. Varastossa oli ylijäänyt pala pitsiä, joka on laadultaan sellaista, että ei nyppäänny tai repeile ihan heti, joten siitä päätin ommella tällaisen pitsipeplumin. Irrallaan tämän voi yhdistää hameisiin, mekkoihin ja housuihin, eli todella monikäyttöinen vaatekappale on kyseessä!

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-8

Pitsihuitula / peplum-helma - Ompelimo Rokita
Neulehame - Guess
Toppi pitsillä - H&M
Korkokengät - Citymarket
Laukku - DKNY

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-9

Pitsi on sen verran paksua, että päätin huolitella reunat satiinisella vinonauhalla. Väri ei ihan täsmännyt saksalaisessa verkkokaupassa näkyneeseen väriin, mutta toisaalta kirkkaampi oranssihtava sävy korostaa kellotettua helmaa. Tehostevärinä oikein kiva, varsinkin nyt kun näkee nämä asukuvat, jossa peplum on päällä. Ajatelkaa, kuinka paljon ihan tavallinen arkiasu saa näyttävyyttä näin pienellä asusteella tai oikeastaan vaatteella - tämä olisi ihan eri näköinen ilman pitsihuitulaa!

Satiinikengat_rusetit_rusettikengat

rusettikengat_viininpunainen

Asusteiden osalta menin punaisella, jotenkin nämä rusettikengät tuntuivat juuri oikeilta tähän asuun ja DKNY:n laukku myös. Vaikka asusteiden sävyt ovat erilaiset muuhun asuun verrattuna, niin nämä ei omaan silmään riitele keskenään, kun sävymaailma on sama.

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-17

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-5

Tämä asu on todella syksyinen, mutta voisin vielä kelien salliessa kokeilla tätä samaa tyyliä minihameen kanssa. Saattaisi olla kevyemmän näköinen, mutta tätä kokonaisuutta tulee varmasti käytettyä jatkossakin syksyisin. Toki myös hieman lyhyemmällä kynähameella ja eri materiaalilla voisi näyttää myös hyvältä, eli testaillaan ja katsellaan mikä osoittautuu suosikiksi.

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-4

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-14

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-6

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-15

Jos täällä on muita käsityöläisiä tai käsitöitä harrastavia, niin tämä pitsihuitulahan on helppo tehdä, mikäli ompelu sujuu. Näitä toki voi teetättää myös etänä, sillä tähän ei tarvitse kuin mitan vyötärönympäryksestä tai lähimmän standardikoon.

Lyhyt ohje pitsihuitulaan


- Mittaa vyötärönympärys, lisää siihen 3cm väljyysvaraa. Jaa piillä, jos pii- merkkiä ei ole niin 3,14- luvulla jakaminen riittää. Jos haluat pelkällä kuminauhalla säädettävän ilman vetoketjua, niin tässä kannattaa käyttää lantionympäryksen mittaa.

Puolikellohame -> VY / pii
Täyskellohame -> VY / pii = x / 2

- Omassa huitulassani lyhyempi reuna on 23cm ja pidempi 80cm. Lyhyelle reunalle laitoin vetoketjun sekä hakasen ja pitkä reuna on leikattu niin, ettei siihen tullut saumaa.

- Merkkaa kynällä tai nuppineuloilla vyötärönkaari ja helman kaari.

- Kangas leikataan taitteelta, täyskelloon leikataan kaksi kappaletta tai sitten taitetaan kangas pidemmältä reunalta ja mitataan vyötärönympäryksen keskikohdasta ympyrän säteet molemmille puolille. Hankala selittää ilman kuvia, mutta tämä selkenee parhaiten, kun miettii että täyskello on täysi ympyrä eli kaksi puolikasta, kun taas puolikellossa on yksi puolikas ympyrä. Eli täyskello nousee vaakatasoon vyötäröltä, jos helmoja nostaa.

- Ompele saumat, lisää vetoketju tai vyötärökaitale kuminauhalla. Helma ja yläreuna on helppo huolitella vinonauhalla, erityisesti jos sinulta löytyy vinonauhan kääntäjä ompelukoneeseen. Viimeiseksi silitys ja huolittelu.

Korkokengat_satiini

Palaillaan taas pian blogin ääreen, miulla alkoi loma tänään!

Pitsihelma_midihame_syysmuoti-10

2 kommenttia:

  1. Tämäkin hame on kyllä niin ihana <3 Todella monikäyttöinen ja näyttävä, tuo asuun kivan lisän, ja sopii tosiaan monien erilaisten vaatekappaleiden kaveriksi! :) Oon kyllä tosi innoissani myös tuosta sinun minulle tekemästä versiosta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jenni! <3 Tää on kyl siisti, tuo heti ilmettä asuun ja tämä ois aika ihana myös mustien farkkujen kanssa, jos niitä tulisi käytettyä arkena. :) Näitähän saisi tehtyä vaikka millaisista kuviokankaista ja muista, voisi olla aika hieno sellainen printtikangaskin tässä. Ihana kuulla, se pitsi oli ihan siun näköistä! <3 <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)