torstai 12. maaliskuuta 2020

11 mielenkiintoista kysymystä ja päivän asu

Bongasin Iineksen blogista mielenkiintoisia kysymyksiä blogihaasteen muodossa ja vastaan näihin itsekin - oletko koskaan miettinyt mitä haluaisit tietää, jos saisit kysyä minkä tahansa kysymyksen ihmisiltä, jotka tuntevat maailman suurimmat salaisuudet? En minäkään, mutta nytpä mietin! Loppupuolelta löytyykin kysymyksiä hieman kevyemmistä aiheista, mutta mukavaa oli miettiä vastauksia niihinkin. Kuvituksena postauksessa asu vaaleanpunaisella nahkatakilla ja valkoisella paidalla, joka on ennestään hieman tuttu tästä kauneusleikkauksiin liittyvästä postauksesta.

Winter-look-2020-Finland

Nahkatakki ja hame- Rokita
T-paita - Ted Baker
Saappaat - Dame Rose (Italiasta)
Reppu - David Jones
Kaulahuivi ja lapaset - anopin neulomia

Paivan-asu-vaaleanpunaisella-takilla-7

Tyyli-inspiraatio-talvi-2020


Minkä supervoiman valitsisit?

Ajan pysäyttämisen tietysti! Ehtisin tehdä enemmän ja hyödyntää sitä omalla työuralla, haaveiden tavoittamisessa sekä muutenkin tulevaisuudessa. Tämä supervoiman avulla pystyisi myös lomailemaan siellä missä haluaa ja milloin haluaa, jonka lisäksi voisi tehdä etukäteen mahdollisimman tehokkaasti kaikkea. 


Vaaleanpunainen-nahkatakki-ja-musta-reppu


Mitä haluaisit opiskella jos hakisit nyt?

Opiskelen tällä hetkellä kansainvälisen liiketalouden ja markkinoinnin tradenomiksi AMK:issa ja tulevaisuudessa todennäköisesti YAMKissa vestonomin tutkinnon. Mutta jos hakisin nyt, niin hakisin varmaan samaan koulutusohjelmaan täysin englanninkielisenä. Muuten minua kiinnostaa myös psykologia, matematiikka ja lakiopinnot, joskin näistä en todennäköisesti lähde mitään tavoittelemaan, ellen halua joskus vuosien päästä vaihtaa täysin eri alalle. 


Missä asuisit jos saisit valita minkä tahansa paikan?

Hmmm. Asuisin meren äärellä maassa, jossa ei olisi näin pimeää ja pitkää talvea. Florida?Jos saisit kysyä kysymyksiä ihmisiltä, jotka tietävät maailman suurimmat salaisuudet, mitä kysyisit ensimmäiseksi?

Haluaisin varmaan ensimmäisenä tietää, että kuuluuko salaisuuksiin keinoja, joilla saadaan liikakansoittuminen pysähtymään kuin itsestään ja maapallon elinikää pidennettyä huomattavasti tai että onko ihmisillä tavallaan tietty kehitysvaihe, jolloin ihmisen kehitykselle liikaa olevat asiat aiheuttavat maailman laajuisen katastrofin ja maapallon katoamisen maailmankaikkeudesta? Sinänsä en ihmettele, että ihmiset tuhoaisivat ihan itsestään maapallon, mutta haluaisin tietää miten pitkälle ihmisen on mahdollista kehittyä ja miten kauan, ennen kuin se aiheuttaisi peruuttamattomia seurauksia.Jos saisit tietää vastauksen yhteen maailmankaikkeuden mysteeriin, mikä se olisi?

Harmi, kun voi vastata vain yhden - tosin rönsyilin hieman tuossa edellisessäkin vastauksessa. Haluaisin tietää, mitä oli ennen alkuräjähdystä ja toisaalta myös pimeästä energiasta. Mistä se johtuu, voiko se ajaa maapalloa kauemmas kaikesta ja millä nopeudella se laajentaa maailmankaikkeutta? Voiko se tuoda uusia mahdollisuuksia meille joskus kaukana tulevaisuudessa?  


Paivan-asu-vaaleanpunaisella-takilla-3


Eniten ahdistaa..?

Suunta, mihin Suomen (ja maailman) talous on menossa. Se, että eletään koko ajan enemmän ja enemmän "minä, minä"- henkisesti sen sijaan, että otetaan muut huomioon ja pyritään tukemaan ihmisiä, jotka oikeasti sitä apua tarvitsevat. Jätetään apua tarvitsevat oman onnen nojaan ja samaan aikaan ihmetellään, kun ihmiset eivät halua lisääntyä ja kaikki päätökset leikkaavat kaikkein pienituloisimmilta rahaa samaan aikaan, kun pelkkä eläminen kallistuu syömisestä, työssäkäymisestä ja liikkumisesta lähtien koko ajan. Ostovoima on Suomessa aika heikko suhteessa palkkoihin, varsinkin jos verrataan ostovoimaa Euroopan alueella ja Pohjoismaissa. Leikkauksia tehdään muutenkin sellaisista palveluista ja asioista, että se kostautuu tulevaisuudessa. Tieto lisää tuskaa, mutta toisaalta kouluttautuminen ja ajantasalla pysyminen on elintärkeää, ettei jämähdä paikoilleen ja ala elää arkea laput silmillä. Ihmisten ehdottomuus ja mustavalkoinen elämänkatsomus myös tuntuu inhalta, varsinkin jos ei selvitetä asioita perinpohjin useammalta kannalta, vaan uskotaan ihan kaikki mitä kuulee tai näkee kyseenalaistamatta lähdettä tai mahdollista virhettä. 


Kaupunki vai maaseutu?

Nuorempana olisin vastannut kaupunki ja isälle sanoinkin, etten koskaan muuta takaisin pikkukylään tai maalle. Niinpä niin, siinä vaiheessa kun lapsi oli tulossa ja tuli "pesänrakennusvietti", niin halusinkin mieluummin kasvattaa lapsen rauhallisemmassa ympäristössä kuin ison tien vieressä tiiviisti asutetulla asuinalueella. Eli ostimme siis talon ja tontin sopivan matkan päästä Joensuusta. Niinivaara on kyllä edelleen lempialueeni Joensuusta, mutta toiveisiimme sopivaa taloa ja tonttia sieltä ei olisi löytynyt. Molemmissa on kuitenkin puolensa ja aina välillä sitä haaveilee isommasta kaupungista tai ulkomaille muuttamisesta, mutta onneksi kaikilla on mahdollisuus valita ketä päästää lähelleen ja mitä tekee muutenkin. :) 

Lempiruokasi?

Lasagne! Ei ole mitään parempaa kuin kokonaan itsetehty lasagne, jossa on käytetty esimerkiksi Mustaleima- juustoa, Valion Salaneuvosta tai muuta herkkujuustoa. Nam - Valiolta löytyy parhaimmat juustot, niitä tulee ostettua myös leivän päälle ruoanlaiton lisäksi. 

Lempihedelmä?

Klementiini. Jos näitä ei ole kaupassa, niin valitsen yleensä vesimelonia, ananasta tai kiivejä.


Paivan-asu-nahkatakilla-ja-repulla

Tyyliblogi-vaaleanpunainen-takki

Paivan-asu-vaaleanpunaisella-takilla


Mitä piirteitä arvostat eniten toisissa ihmisissä?

Luotettavuus on ehdoton - muuten arvostan eniten rehellisyyttä, avoimuutta, aitoutta ja tietenkin aikuismaista käytöstä tärkeissä asioissa. Minulle on tärkeää, että kertomani asiat säilyvät pienessä piirissä, että niitä ei tieten tahtoen levitellä tai yritetä aiheuttaa eri puraa käyttämällä hyväksi mitään sanomaani. Heittäytymiskyky ja pilke silmäkulmassa miellyttää myös, ei kaikki ole niin vakavaa! Eikä kaikkea tarvitse ylitulkita ja ylianalysoida, vaikka jälkimmäiseen näistä sorrun itsekin aika ajoin, mutta silloin muistutan itseäni ajattelemaan positiivisen kautta. Arvostan myös suvaitsevuutta aika paljon ja sellaista tutkivaa, uteliasta ja hyväksyvää asennetta ennemmin, kuin todella suppeaa maailmankatsomusta (piiri pieni pyörii jne...), enkä katso hyvällä rasistista ja asiatonta suhtautumista erilaisia ihmisiä kohtaan. 

Reppu-vetoketjuillaMitä tapahtuu tänään?


Kävin kuvaamassa kuvia yhteen postaukseen koivumetsässä, lapsi tulee sen jälkeen eskarista ja sitten läksyjen yms. tekoa. Illasta tanssitunneille, muuten minulla on ollut blogipäivä tänään eli olen kuvannut, editoinut ja ajastanut postauksia. Lisäksi surua, isän asioiden selvittelyä ja keskusteluja ystävien kanssa.


Mitäs te lukijat teitte tänään? 

2 kommenttia:

  1. Ihanan talvisia kuvia, mutta silti näissä on sellaset kevätvibat 8) Värimaailma asussa on myös aivan ihastuttava ja toi vaaleanpunainen takki tuo kyllä ehdottomasti kevään viboja myös tuohon pukeutumiseen <3 Ihan todella mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia niihin, just sellaisia mitä ei yleensä tajuaisi ehkä keskustellessa kysyä ;) Kyllä, tämän voisin toteuttaa myös itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Näiden kuvien värimaailma miellyttää minuakin ja vaaleanpunainen takki tulee aina kevät- talvesta eteenpäin useammin päälle. Sopii niin hyvin kevääseen! :) Toteuta ihmeessä, näitä oli mukava miettiä ja ei tosiaan tule ihan jokaisessa keskustelussa vastaan.... :D :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)